Erkekler duygusal değildir, erkek ağlamaz diyenlere ne diyorsunuz?

Kız: Erkeklerin hâlâ bir çoğu toplum tarafından dışlanıyor ve duygularını gösterince "karı gibi, ge. y" diyerek aşağılanıyorlar.

Anne: Yok öyle bir şey. Şu an günümüz erkekleri kadınlardan daha kadın. Isteyen erkek aglar isteyen erkek makyaj yapar. Eski erkekler gibi degiller.

Erkek: Ya erkekler duygusal degil kadinlar gibi her seye aglamazlar.

Kız: Aksine erkekler de kadınlar kadar duygusaldır ancak bu duygularını ifade edince toplum tarafından damgalandıkları icin bu duygularını öfkeye dönüstürürerek ifade ederler.

Erkek: Ya yok öyle bir şey. Kadınlar daha duygusaldır. Mesela bir kadın haftada 1 aglar erkek ayda 1 anca. Fıtrat geregi böyle

Anne: Kadınlar cok duygusaldır erkekler film izlese aglamaz ama kadinlar aglar

Kız: Hayır. Erkekler de kadınlar kadar duygusaldır ancak toplum anlayışı yüzünden bu duygularını geri plana atmaya zorunlu bırakılmışlardır. Erkeklerin de duygulari var, aglayabilirler ve bu normal bir şeydir.

Erkek: Ya hayır fıtrat geregi kadın duygusal. Erkek ağlamaz. Feministlik yapma

Kız: Burada erkeklerin haklarını savunuyorum farkındaysan. Erkekler toplum tarafından duygusal olduklarında dışlanıyorlar.

Anne: Öyle seyler cok eskide kaldı artık olmuyor. Erkekler artık daha karı gibi oldular. Hepsi eskide kaldı. Simdiki erkekler karıdan daha karı gibi

Kız: Anlamıyorsunuz. Karı gibi ya da erkek gibi sıfatları duygusal olma konusunda tamamen mantıksız ve psikolojiden uzak. Psikolojiye göre bircok erkek duygularını bastırmak zorunda kalıyor çünküü yargılanmaktan korkuyorlar

Erkek: Ya ne yargılanmaktan korkmasi Hangi erkek yargilanmaktan korkuyorBen korkmuyorum. Fıtrat geregi biz erkekler duygusal degiliz ben aglamam mesela

Kız: Ben de ağlamam. Bu beni kadın olmanın dışına çıkarmıyor degil mi? Senin de ağlamaman seni bu kalıbın dışına çıkarmaz. Ağlamayan erkek de olur kadında ancak bu iki cinsiyetin de duygularının oldugunu göz ardı etmemize izin vermez.

Erkek: Fıtrat geregi biz duygusal degiliz. Abartma

Anne: Hicbir erkek ezilmiyor toplum tarafindan

Kız: ...

Erkek: Ya ciddi ciddi erkekler duygusal degil. Duygusal olan korkak olan kadinlar

Kız: Hayır. Sadece cahil kalmış bir toplum erkeklerin duygularını manipule ederek kapatıyor ya da öfkeye dönüştürüyor. Erkekler de kadınlarla eşit ya da daha fazla duygusal olabilir. Duygusallık kötü değil aksine iyi bir şeydir.

Erkek: Ya yok öyle bir şey. Hangi erkek duygusal Allah askina sacmalama. Ben aglamam.

Erkekler duygusal değildir, erkek ağlamaz diyenlere ne diyorsunuz?