Ablamın çıkıp gelmesi gerekmiyor mu sizce yoksa haklı mı o da kendince?

Maddi durumları iyi değil ve çok cimri bi ailesi var eniştemin. Ablam ailesini tanımadan evlendi maalesef. Şimdi 2 kızları var 11-9 yaşlar. İstanbul'da yaşıyorlar senelerdir ve sürekli evden eve taşındılar çocukların okulları değişmek zorunda kaldı devamlı. Yani birkaç ayda bir düzenleri değişiyordu. Eniştem daha iyi iş kollarında çalışabilir ama çalışmıyor, ablamdan güzel yemekler bekliyor ama çok alışveriş yaptığını iddia ediyor, ablam çocukları kimseye bırakamadığı için çalışamıyor. Bizde 2 yıldır kendi evimizde oturuyoruz ve fazladan odamız var. Çocukları odada kalabilir yani ablam bizimle yaşayabilir, dibimizde okul var yazdırabilir, iş imkanı daha çok var Ankara da, çevremiz de var. Ama kocası yerinde sayıyor ve daha da beter oluyor. Anneme dedim ablam niye kalkıp gelmiyor bu kadar şeye katlanıyor? Tek sorunları bu da değil zaten, aşkta karın doyurmuyor. Ablama baştan bir şans verilse bu hayatı asla seçmezdi ondan da eminim ama yine de kocasına laf geçirmek ile uğraşıyor kaç senedir. Kavga etsin demiyorum ama tek mantıklı düşünen ablam, söz konusu çocuklarının geleceği hem. Büyük çocuğu bile babasının yaptıklarının farkında, ablam da asla çocuklarına babalarını kötülemez bu arada. Zaten her şey diplerinde yaşanıyor. Şu an kayınvalidesinin 1+1 evinde oturuyorlar, kayınvalidesi evine geri dönmek istiyor oğlu çıkmak istemiyor, ablam da diyor ki sen İstanbul'da bir yer bul ben Ankara 'da bulayım hangimiz düzenimizi kurarsak birimiz diğerinin yanına gitsin. Ama eniştem yok diyor.
Ablamın çıkıp gelmesi gerekmiyor mu sizce yoksa haklı mı o da kendince?