Aşırı baskıcı ve manipülatif aileden nasıl kaçılır?

Ya bak, zaten kardeşlerimle, ikizimle hepimizin ortak düşüncesi de aynı 'sürekli evde olmaktan artık gına geldi, yaşama inancımız bitti gün yüzü göremiyoruz'. Ayda bir belki markete gideriz onun dışında evin kapısının önüne bile çıkamamaya başladık. Babamız şiddet bağımlısı sürekli keyfi istediği için bizi döver. Bizi küçüklükten beri evde tutsak eder. Evde hiçbir şey de yok yani ne abilerim, ne kardeşlerim nede ben hayatta evden çıkamıyoruz babamız yüzünden. Okula için bile çıkmıyoruz artık o kadar yani. Evde olunca da evde yapılacak herşeyi bu evde olduğumuz 10 senedir bitirdiğimiz için ister istemez telefon/tablet/bilgisayara gömülüyoruz hepimiz. Evdeki iletişimimiz bile yok yani o kadar ki sıkıldık evde. Duvarlarla konuşmayı geçtim artık hepimiz delirmeye başladık, hepimizin psikolojik sorunları var biri şizofren, biri bipolar biri desen kendini dövmeyi seviyor. Kimse de gelmiyor eve, hepimiz asosyal agresif delilere döndük resmen. Anne baba desen ikisi birbirlerini görmemek için ayrı odalarda yatıyor. Birbirlerini görünce kedi köpek gibi kavga etmeye, eşyaları yerden yere fırlatmaya, üstüne birde bizi dövmeye başlıyorlar. Bizde artık o kadar normalmiş gibi görüyoruz ki, kavga olunca gidip izliyoruz, çekirdek falan çitliyoruz. Ayrıca üstüne Annem babam hem dışarı çıkmayın diyip, hemde telefonlarla da ilgilenmeyin diyor. Aylardır içimiz o kadar bunaldı ki artık kendimizi pencereden aşağı atmayı düşünüyoruz, gerçek anlamda herşeyimize kızıyorlar. Evde kavga eksik olmuyor, Babam desen zaten narsist biri kendisiyle konuşulmuyor. Annem de birşeye taktımı, on sene konuşuyor, küfrediyor, git intihar et de kurtulayım diyor, valla bunaldım bu evden. 21 senedir çektiğim ne anlamıyorum. Evden çıkmadığımız için kaçacak bir yerimiz de yok, Sözde tıp okudum ama şu an hiçbir işe yaramıyorum gibi hissediyorum. Hastaneye de gitmiyoruz artık babam ona da inanmıyormuş diye. Hepimizi manipüle etmiş, irademiz yok gibi hissediyorum artık, Abimler istese çıkar gider hayatını yaşar ama onlar bile evde, sözde biri mühendis, diğeri avukat. Ama şu an işleri bile yok. Bizde kardeşlerimle/ikizimle biri gelip bizi istese de zindan dan kurtulsak diye bir algı oluşmaya başladı, HAYAT NEDEN VAR?

Aşırı baskıcı ve manipülatif aileden nasıl kaçılır?