Hani he rleyin bür püf noktası var derkerya sizce bunun püf noktası nedir

Hani he rleyin bür püf noktası var derkerya sizce bunun püf noktası nedir

Bence dua samimi olmalı. Gösteriş için değil, gerçekten içten geldiği gibi yapılmalı. İnsan dua ederken süslü cümleler kurmak zorunda değildir; kalbinden geçenleri, derdini, şükrünü, korkusunu olduğu gibi söylemesi yeterlidir. Dua bir istek listesi gibi değil, Allah’la kurulan bir konuşma gibi olmalı. Sadece istemek değil, teşekkür etmek, sabretmeyi dilemek ve teslimiyeti ifade etmek de duanın bir parçasıdır. En önemlisi de duayı ederken kalbin orada olması, söylenen sözlere inanarak ve güvenerek yönelmektir.
Ben içten dilerim istediğimi. Hani çok isterim. Bu da tek bir günlük “dua” ile mümkün değil. Daha uzun vadeli bir istek durumu söz konusu olması lazım.
Modern zamanda manifest diyoruz buna 😀
E bende “manifest” ediyorum bir nevi. Çok çok çok istiyorum, bunu içten diliyorum. Ya aslında isteklerimde o kadar ulaşılmaz imkansız değil o yüzdende zorlanmıyorum ehehe
Püf noktası budur herhalde 🤷♀️
Ben kalıplaşmış cümleler yerine o an içimden ne geçiyorsa onu söylüyorum. Ezberlenmiş kelimelerden ziyade, kendi kurduğum basit ve samimi cümlelerin beni daha çok rahatlattığını hissediyorum. Dua içtenlikle, şart koşmadan yapılmalıdır.
Duanın bence en önemli püf noktası “rol yapmamak” 😊 Ne hissediyorsan onu söylemen. Çok süslü cümleler kurmana hiç gerek yok. İçinden nasıl geliyorsa öyle konuş Rabbine, kalbini açman yeterli 💫
Bir de samimiyet çok önemli. Hem şükret hem de dertlerini anlat. “Neden böyle oldu?” diye sorman bile duanın parçası 🙏 Resimdeki kadın gibi güçlü durup adalet arar ya, dua da biraz öyle. Hem teslimiyet hem içten bir isyanın temiz hali ⚖️✨
Cevap
21Cevap
İçten geldiği şekilde edebilirler.
Efendimize hanımı tarafından öğretilen bir dua var salavatla başlayıp samimice dileklerimi isteklerimi Rabbime anlatıp bu duayla bitiriyorum
Allahümme afuvun Kerim'in tuhibbul affe fafu anni...
Allahümme inneke afüvvün kerimün tühıbbü'l-afve fa'fu annî. Çok güzel bir tevbe duası gerkeçten. 🩷
Peygamber Efendimiz Hz. Aişe'ye Kadir gecesi için öğretmiş ama ben de her duamın başında ve sonunda okumaya gayret ederim. 😊
Anlamı nedir
Allah'ım sen affedensin, affetmeyi seversin, bizleri de affet.
@Muallime__ teşekkür ederim yazarken heyecan yaptım inneke yi unuttum eklediniz sağolun 😊🌸
Yazarken ben de emin olamadığım için internetten baktım. Arapça dualar sonuçta. 😊🌷
Duanın başında ve sonunda tevbe etmek, farz namazlardan sonra dua etmek, duada halis olmak, Allah'a hamd ile dua etmek, nafileler ile de taçlandırmak duanın makbuliyetini artırır der büyükler.
Dua ederken insanların düştüğü en büyük hata, Allah'ım hakkımda hakkımızda hayırlısını ver denilmesi.
Dil ile gönül birlikteliğidir dua. Teslimiyettir, aciz olduğunu hatırlamak, ellerini açtığın makamın yüceliğinden tereddüt etmeden istemektir.
İçten olmak yeterli diye düşünüyorum bir de başkaları için edilen dua tutar kendin için olanlar zor biraz
Püf noktası şudur denilecek bir eylem olduğunu düşünmüyorum. Kalpten dilediğin her şey sana olumlu dönüyor buna inanıyorum. Tabii o kalp temiz ise...
Önce kendi acziyetinin farkında olacaksın sonra her şeyi yaratanon büyüklüğünü bileceksin ve ona göre isteyeceksin.
Yattım Allah kaldır beni bicepsli oğlanların arasına daldır beni fav dua
İnanlar için gönülden geçen her şey duadır. Nasıl ettiğinin önemi yok
İçten et nasıl olduğunun önemi yok önemli olan niyetin
Bence duada belirli bir ritüelden öte niyet en geçerlisi.
İçinden geldiği gibi ama içten duanı et. Gersini kabul merciine bırak
Kalpten inanarak istemek gerekir
Dua etmek çok iyi hissettiriyor huzur ve maneviyat önemli
Anne, babamıza, ailemize ve neslimize de etmeliyiz. Bu açıdan cevap vermek istedim.
İşten ve kalbini temizliği ile bence dua ettiğin zaman her dua kabul olur bazen geç olur ama güzel olur
Allah'ım sen konuyu biliyorsun. Amin.
İçten dua etmen lazım
İsteyerek içten etmen gerekiyor
İçten gelerek niyet ederek
Dua etmeyi bıraktım cvbcv
İçinden geldiği gibi samimi ve inanarak
Uçak sallanınca daha şiddetli edilmelidir.
Dua etmemeliyiz
Samimi ve içten olmalı
İçinden geldiği gibi..
Gerçekten ne istediğimizi bilerek
içten dua edilmeli
Basitçe
Gunese taparak
Böyle 👇😃
Ayrıntılı.
Samimiyet tevazu gözyaşı ile
Dua etmiyorum. Püf noktası yok.
İnanmak