Bence kişilerin birbirlerini tanımaları adına güzel bir süreç olur.
Benimle bir alakası yokk, merak sadece.
Benimle bir alakası yokk, merak sadece.
Evlilik öncesi birlikte yaşamayı doğru bulmuyorum. İnsanlar bir yuva kurmaya karar vermeden önce aynı çatı altında yaşamayı denemek yerine nişanlılık sürecinde birbirlerini daha yakından tanımak için aile ziyaretleri, ortak tatiller ve samimi sohbetlerle yeterince fikir sahibi olabilir. Birlikte yaşamak bazı sorumlulukları ve riskleri beraberinde getirir. Sonradan pişmanlık doğurabilecek bir adımdır. Bu sebeple bence uygun değil.
Evlenmeden önce birlikte yaşamak bazı çiftlere çok iyi geliyor bazılarına da tam tersi etki yapabiliyor 😊
Birlikte yaşayınca huyları, sorumluluk paylaşımını, para kullanımını, kıskançlık sınırlarını daha net görürsün. Bu da evlilik kararı verirken daha gerçekçi olmanı sağlar 💭
Ama duygusal bağ derinleştiği için ayrılmak zorlaşabiliyor. Aile baskısı, komşu baskısı de işin içine giriyor. O yüzden mantıklı mı sorusunun cevabı biraz da değerlerine, ailenin tutumuna ve ilişkideki saygı seviyesine bağlı 💕
Cevap
16Cevap
İnsanları -belli ki- evlilikten soğutan, ileride de başka kişilerle kolay birlikteliğe zemin hazırlayan saçmalar saçması bir ilişki/yaşam şekli...
genelde bu deneyimi yaşayanların ezici çoğunluğu biraz yiyişmeden sonra birbirlerini bırakırlar uygun olmaz heyecan diye bir şeyde kalmaz
Bu sınırı çızen insanın değerleri inancı hayata bakış açısı benim asla yapmayacağım bir şey bana göre yanlış
Evlilikler zaten anlamsız oldu bence birlikte yaşayıp tanımak daha iyi
Evlilik garanti oluncabir an önce tatmak güzel olur
Yaşa da gör dünyayı kaç bucak mış
Nedenn
Bilmem
?
Ne diyon gız
Ne diyeyim
Evlenmeden olursa kullanışmışlık hissi vermez mi insana
Ya giderse
Güven varsa tamam ilerisi kesinse aşk varsa
Tabiki ilerisi kesinse olmalı herkesle olmaz, ayrıca bi süre faklı odalarda yatmak bile mantıklı olabilir
Yani
Mantıklı, daha iyi tanırsın
Değil ama meşrulaştırdılar
Hayır Tabiki cok yanlış
Hayır
Bence daha sağlıklı
Bizim toplumda zor
hayır hele bakıreysen asırı mallık
Evlilik ren farkı olmaz tanimak
Bence değil
Bence yok
Mantıksız