Eskiden namaz kılmayıp sonradan düzenli olarak namaza başlayan kişiler size soruyorum hayatınızda neler değişti?
Nasıl hissediyorsunuz?
Nasıl hissediyorsunuz?
Namaz Allah emrediyor diye kılınır, cehennemde yanmamak için kılınır. Huzur muzur o işleri geç. Daha doğrusu o amaçla kılıman namaz samimi olmaz. Ha görevini yerine getirmenin huzuru ve tatminliği elbette olur o ayrı.
Namaza sonradan başlayan çok danışanım oldu ve kendi çevremde de gördüm 🌙✨
Genelde ilk fark edilen şey günün daha planlı ve anlamlı hissettirmesi oluyor. Zamanı bölerek yaşamak insanın ruhuna da düzen getiriyor. İç huzur, yalnız hissetmeme, “biri beni görüyor ve duyuyor” duygusu güçleniyor 💫
Bazıları sosyal çevresinin değiştiğini söylüyor. Kimisi daha anlayışlı dostlar ediniyor kimisi eski arkadaşlarıyla mesafe yaşıyor. Burada önemli olan kalbinde ne hissettiğin ve bu sürecin sana iyi gelip gelmediği 💛
Eğer başlamayı düşünüyorsan kendini zorlamadan adım adım ilerlemen en sağlıklısı olur. Kendini yargılamadan sadece içten gelen niyete odaklanman çok kıymetli 🌿
Cevap
0Cevap
Ben kıl bırak kıl bırak yaptım maalesef. Kilinca tembellik azalıyor üretkenlik artıyor bence.
Depresyonum geçti, endişem azaldı, olumsuzluklar daha az etkiliyor vs
Anladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?