Hani günümüz de tesettür sadece kadına hasmıs gibi anlatılır ya ilk olarak mümin erkeklere söyle gözlerini haramdan sakınsınlar diyor. Adam her türlü harama bakıp tesettürlü eş arıyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayErkeğin tesettürü yoktur, tesettür demek gizlenmek demek, erkek gizlenmez. Yarı çıplak gezebilir, göbek deliği ve diz kapağı arasından başka hiçbir yerini örtmek zorunda değil. Kur’an’da her ayet önce erkeğe sonra kadına hitap eder, erkek kadından önceliklidir, erkek her zaman kadından önce zikredilir. Tesettür günümüzde sadece kadınlara hasmış gibi anlatılmıyor, erkeklerin de tesettürü varmış gibi anlatılıyor ama aslında yok. Erkeklere hem bakmak yasak, kadınlara hem bakmak hem açık olmak yasak.
144 Yorumla- 5 ay
Hayır, öyle bir şey yok. Değerli olduğu için gizlenmesi gerektiği hiçbir kitapta yazmaz; Kur’an’da ve hadis kitaplarında yer almaz. Bu, senin gibi İslamcıların tesettüre ikna etmek için uydurduğu bir şey ama doğru değil; dinde ve mantıkta yeri yok. Zaten değerli olan şeyler saklanmaz. İnciler ve elmaslar istiridyede saklanmaz, orada oluşurlar. İnsan anne karnında oluştuğu gibi inci de istiridyede oluşur.
Elmas da tıpkı insanın anne karnında oluşması gibi yer kabuğunun derinlerinde oluşur. Değerli oldukları için istiridyede saklanmazlar; onların oluşma yeri orasıdır. İstiridyeden, yer kabuğundan çıkarılıp sergilenirler. Altınlar, inciler, elmaslar vitrinlerde, bedenlerde, afişlerde sergilenir. Bir kadının fotoğrafını paylaşması günahtır ama altınların fotoğrafları paylaşılır; lakin ayıp ve kötü olan şeyler gösterilmez.
Ek olarak, sergilenmemek için tesettüre girmeye gerek yok. Başı açık bir kadın açık giyinmese kendini saklamadığı gibi teşhir etmiş de olmaz.
Tesettür kadınlara ayıp, fitne ve avret oldukları için emredilir. Kadın avret olduğu için onun açık olması, erkeğin önünden yürümesi, ihtiyacı olmadan dışarı çıkması, sesini erkeğe duyurması, erkeklere görünmesi haramdır. Tesettür erkeğe emredilmiyor diye erkek kendini sergileme hakkına sahip diye değersiz mi oluyor? Erkek diz kapağı ve göbek deliği arasını kapamak zorunda; diğer yerleri açık kalınca kendini sergilemiş oluyor. Bu değersizlik demekse erkeklere neden Allah değer vermiyor? Tam tersi, erkek İslam’da daha değerlidir; erkek ev reisi olduğu için, evi geçindirdiği için kadından üstündür, yazıyor Kur’an’da. Eğer tesettür değerden emredilse erkeklere emredilir; çünkü erkeğin fazileti liderlikten dolayı daha fazla. Tesettür, kadın erkeği günahtan ve zinadan korusun diyedir çünkü.
Zinanın sebebi İslam’da kadındır. Bir kadının değerini bilmesi için kendini gizlememesi, mücevher gibi gizlenmemesi gerekir; çünkü mücevherler gizlenmez. - 5 ay
Altınlar vitrinlerde, bedenlerde, afişlerde sergilenir, ama değersiz ve ayıp olan her şey saklanır. Kadınların da değersiz olanları saklanır. Uzun eteği çingeneler giyer, dilenciler, çingeneler, kapıcılar, temizlikçiler, hizmetçiler asla açık giyinmezler. Elit ve sosyetik kadınlar ise açık giyinmekten çekinmezler. Varoş semtlerde kapalı giyinen giyinen, elit semtlerde açık giyinen çoktur. Güzel ve değerli olan şeyler saklanmaz. Değersiz kadınların giyindiği gibi giyinen kadının da değeri düşer. Sümerli tapınak fah*şeleri diğer kadınlardan ayırt edilmek için kapalı giyinir ve başlarını örterlerdi. Şimdi olduğu gibi o dönemde de alt tabaka kadınlar kapalı giyinirlerdi.
- 5 ay
Değerli bir eşyası olan o eşyayı herkes görsün diye evinin baş köşesine koyar. Değerli olan taçlar başa takılır. Kimse değersiz kıyafetini halka açık yerde giymek istemez ama değerli olanı giyip göstermek ister. Değerli olan eşyalar raflarda ve vitrinlerde sergilenir ama değersiz, kusurlu olanlar depoda saklanır. Kimse iyi, güzel, değerli olan bir şeyi gizlemez. İyi, güzel, değerli olan her şey meydandadır, herkesin görebileceği yerdedir. İyi bir üniversiteden mezun olmuş kişi diplomasını değerli olduğu için sergiler. Karne notları yüksek olan bir öğrenci karnesini gösterir. Pazarcılar değerli olan meyve-sebzeleri teşhir eder, en öne koyar ama kusurluları saklar. Kaliteli bir markadan olan kıyafetler, telefonlar sergilenir. iPhone kullanıcısı telefonunu sergiler ama başka bir marka kullanan sergilemez. İyi bir üniversiteden mezun olan diplomasını sergiler ama kötü bir eğitim durumu olan diplomasını saklar. Değerli takıları, saati, kıyafeti olan göstermek ister. Mesela kaliteli markalı bir kıyafet değerlidir ve insanlar marka kıyafetlerini değerli olduğu için göstermek isterler. Değerli olan altınları kimse saklamaz, herkes gösterir. Altınlar ve tüm değerli taşlar kuyumcuların vitrinlerinde sergilenir çünkü güzel ve değerlilerdir. İnsan güzel olanı göstermek ister. Tabiatları gereği teşhiri seven kadınlar da kendilerinden güzel özellikleri göstermek isterler. Birincilik ödülü olan ödülünü sergiler çünkü değerlidir bir yarışmada birinci olan sergilenir çünkü değerlidir. Marka telefonu olan telefonunu göstermek ister çünkü değerlidir.
- 5 ay
Bakma konusuna gelince de size sadece abazan erkekler bakıyorlar, p*rno internette dolaşıyor, fotoğraflarınızı alıp başörtülü yüzünüzü çıplak kadınlara şop yapıp p*rno sitelerde yayınlıyorlar, yani tesettür şehevi bakışlardan korumuyor. Cinsel duyguları sapmamış modern erkekler sizi ciddiye almıyorken zaten herkes açık olursa erkek açık giyinen bir kadına bakmaz. Tesettür erkekleri sapıklaştırıyor çünkü erkeğin gözü açık kadın görmeye alışkın olmazsa tesettürlü kadınların her yerlerini merak edip gizemli buluyorlar. Ülkemize gelen Afganistanlı, Pakistanlı ve Suriyeli erkekler de bu durumun küçük bir örneği; Türkiye’ye gelince kadınları taciz etmeye başladılar çünkü açık kadın görmeye gözleri alışkın değil, gözleri aç, doymamışlar. Cinsel duyguları bastırılmış, bu yüzden abazan olup cinselliğe çok düşkün hale geldiler. Ülkelerinde de devamlı kadınları taciz ediyorlar ama Avrupalı erkekler öyle değil; gözleri yarı çıplak kadın görmeye alışkın. Eğer kadınlar açık olduklarında kötü bakışlara maruz kalsalardı tesettüre girerlerdi ama hiçbir şey olmuyor, o yüzden girmiyorlar. Kapalıların hepsi Allah zorladığı ve cehennemle korkuttuğu için kapanır. Kadınlar tesettürsüzken sapık bakışlara maruz kalmıyorlar, o yüzden örtünmelerine gerek yok.
- 5 ay
Ayrıca birinin beğenerek bakması kötü bir şey değil; vitrinlerde sergilenen mücevherlere herkes arzu ederek, beğenerek, onlara dokunmak ve sahip olmak isteyerek bakar. Ben eskiden kapalıydım, o zaman da tacize uğramıştım. Sapık olan erkek fırsatını bulunca her kadını taciz ediyor ama edepli bir erkek ne kadar etkilenirse etkilensin yanlış olduğunu bildiği için kadını rahatsız etmiyor. Tesettür güzelliği gizleyip erkeklerin bakışlarından koruyorsa neden tesettürün güzelleştirdiğini savunuyorsunuz? Değer konusuyla ilgili dediğin çok saçma ve İslami geçerliliği yok. Değerden dolayı tesettür emredilse erkeğe de emredilirdi. Erkeğin bedeni İslam’da daha değersiz değil; erkek bedeni açık gezebilir ama kadın gezemez çünkü avrettir. Avrat kelimesi de buradan gelir. Avret demek ayıp, saklanması gereken, özürlü olan demektir; kadına da avret olduğu için avrat denilir. Bize bakan erkekler abazan değil, o yüzden sapkın duygularla değil, mücevhere bakar gibi beğenerek ve arzulayarak bakıyor. Abazanlar size anormal ve sapmış cinsel güdülerle bakıyorlar. Her arzulama biçimi sapıkça değil; abazanlar çok kötü bakıp çok kötü arzuluyor.
- 5 ay
Ahahaha canım benim o yüzden mi tarih boyunca kraliçeler ve prensesler kapalı giyinmiş, asıl acık giyim varoşluk göstergesi her yerde böyle.
Asla acık giyinen orasını burasını acmıs bir prenses göremezsin biz kadınlar acık giyinemediğimiz için kapalı değiliz herkesin görmesini istemediğimiz için kapalıyız.
Ben hiç bir zaman kadın açık giyindi diye değer gördüğünü görmedim. Erkeklerin ağzında of memryr bak gö tr bak diye meze olduğunu gördüm senin değerden anladıgın buysa okey.
Diyorsun ya tarihte kadınlar hayat kadını acık giyinirdi ee şimdide aynı kendini sunmak isteyen kadınlar da bu yöntemi kullanıyor tarihe bakmaya gerek yok:)
Birde yazmıssın ki kadın sesi avrat kadın avret hayır;
Mahrem, harem, haram aynı kökten gelir.
Mahrem demek herkes dokunamaz herkes GÖZ SÜZEMEZ herkes bakamaz o ÖZEL alandır demektir. Haram sınır konulması gereken Alan demektir
Ve insan sınır koyduğuna saygı duyar. Kadının en büyük SAYGINLIĞI sınırıdır. O yüzdendir ki dedin ya hizmetçiler etek giyer prensesler de uzun ETEK GİYER. MINI GİYMİŞ firikik veren bir prenses kraliçe göremezsin.
Ayrıca kadın dışarıya çıkabilir işte yapabilir. Senin dediğin gibi olsaydı kuranda zekat sadaka emri iki tarafa da verilmezdi;) erkeğin fazileti fazla demişsin, kadın da allahın rahim esmasını taşıyor bu bir ikincisi kuranda erkek için kavvam tabiri kullanılır yani koruyucu kollayan kadından güçlü olması nedeniyle. Erkek islamda değerli demişssin allah ikisinide değer veriyor bazı. Ama adaletli olması değer vermediği anlamına gelmez EŞİTLİK ADALET DEĞİLDİR.
Ama aşağılık kompleksi yapmaya gerek yok
- 5 ay
Tarih boyunca kraliçeler ve prensesler açık giyinmedi. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun. Sümerlerde tapınak hayat kadını başlarını örterlerdi, onları kraliçe ve prenses mi sanıyorsun?
Açık giyim hiçbir yerde varoşluk değil, elitlik göstergesidir. Nerede açık giyinenler varoş sayılıyormuş, açıkla.
Siz kapalılar anlama özürlüsüsünüz. Yukarıda yazdım ama anlamamışsın. Çingeneler, temizlikçiler, kapıcılar, köylüler, dilenciler kapalı giyinirler. Elit liselerde kız öğrenciler mini etek giyerler. İki lafından birisi göremezsin, göremezsin, göremezsin. Kelime dağarcığın yetersiz olduğu için hep benim dediğim şeylerle konuşuyorsun. Çingeneler, dilenciler, temizlikçiler varoş değil mi? Sosyetikler açık giyinir ve onların temizliğini yapan temizlikçileri, hizmetçileri, tüm binaya hizmet eden kapıcılar başörtülüdür; başörtüsüz olanları da kapalı giyinir.
Asla açık giyinen, orasını burasını açmış prenses göremezsin demek, hayal dünyasında yaşadığın anlamına geliyor. Çingene gibi giyindiğinin farkında değilsin. - 5 ay
Suud prensesleri Muğla sahillerinde bikiniyle geziyorlardı, bak bu haberlere.
www.yenivatan.at/.../
www.milliyet.com.tr/.../suudi-prenses-bodrumda-kaldigi-otelin-tek-gecelik-fiyati-dudak-ucuklatti-6974296 - 5 ay
O haberlerde bikini giymiş; sana göre yaptığı şey varoşluk ama o bir prenses. Sen ondan daha mı elitsin? O elit bir kadın olarak kendini teşhir edip bikini giymiş. Arabistan kraliyet ailesi bile başörtüsü takmıyor, başörtüsü bir yana kapalı da giyinmiyorlar. Senin varoş dediğin kıyafetleri giyiyorlar. Her zaman elitler açık giyinir; elit liselerde kız öğrenciler mini etek giyerken varoş liselerde kız öğrencilerin etek boyu olay oluyor ve dar giymeleri de yasak. Varoş semtlerde dolaşırken açık giyinen birisi yoktur ama Nişantaşı’nda dolaşırken bir sürü açık giyinen kadın görürsün. Sosyetik semtlerde oturan kadınlar başını örtmez ve örtmeyi düşünmez, tesettür onlara çok uzaktır.
Soylu aileler açık giyinirler; durum sadece Kanarya ve Nişantaşı’nda değil, tüm elit ve varoş muhitlerde böyle. - 5 ay
Ben tarihte hayat kadınları açık giyinirdi demedim; kapalı olduğun için anlayamamışsın. Sümerlerde tapınak hayat kadını başlarını örterlerdi dedim. Hayat kadınlarının günümüzde belli bir giyimi yok; Taksim’de genel evlerin önünden geçerken bol ve kapalı giyinen bir sürü hayat kadını gördüm. Alt katımda oturan hayat kadını başörtülüydü, kendini 10 sene önce 100 TL’ye satıyordu. Abazanların tesettür fantezisi olduğu için başörtülü hayat kadını çok var; sen dünyadan bir habersin.
Ben de başörtülülerin başörtülü oldukları için saygı gördüklerini görmedim. Siz başörtülülere daha çok saygı duyuluyorsa neden joplandınız? Eğer tesettür kötü bakışlardan koruyorsa neden tesettürünüzden dolayı nefret dolu bakışlara maruz kaldığınızı söyleyip mağdur edebiyatı yapıyorsunuz? Kendinle çelişiyorsun.
- 5 ay
Haram demek yasak demek, sınır koyulması gereken alan demek değil; bunu bile bilmiyorsun, çok cahilsin. O senin fikrin. İslam’da haramın tek anlamı var, o da yasak demek.
Mahrem demek de gizli demektir, avret demektir; mahrem ve avret aynı anlamda kullanılır, saklanması gereken, ayıp olan demektir. Ben açık giyinen kadınlar daha çok değer görüyor demedim; açık giyinen kadın mücevher gibi sergilenir ve mücevher gibi herkes ona beğenerek, arzulayarak bakar dedim. Saygı duyulan kadınlar kapalı giyinmez dedim; sosyetik kadınlara herkes saygı duyar ve açık giyinirler. Mesela Sabancı ailesinin kadınları açık giyinirler; çingenelerin ve dilencilerin etekleri bileklerinden yukarıya çıkmaz. - 5 ay
Aşağılık kompleksi olan sensin; sana daha değersiz denmeden değerli olduğunu kanıtlamaya çalıştın.
Kadın her zaman dışarı çıkamaz çünkü Muhammed, “Kadın avrettir, dışarı çıktığı zaman şeytan arkasına takılır ve kadının istediği zaman dışarı çıkmak da nasibi yoktur” demiş. Kadınlar kocalarının izni olmadan çalışamazlar ve çalıştıklarında da kadın erkek karışık çalışamazlar; İslam’da haremlik selamlık vardır.
Erkeğin kadından üstün olması zaten kavvam sıfatından gelir; bilmediğin için ağzıma laf veriyorsun. Kavvam demek koruyucu ve yönetici demek. Kur’an’da erkekler kavvam oldukları için, kendi kazandıklarından harcadıkları için kadınlardan üstünler yazıyor. Erkeğin fazileti ve üstünlüğü yönetici olmasından, kendi kazandığından harcamasından, ev geçindirmesinden gelir. Erkek yönetici olduğu için koruyucudur; çünkü kadın erkeğin sorumluluğundadır, himayesindedir. İslam’da bu böyle.
Erkeğin fazileti kavvam, yani koruyucu ve yönetici olmasından, kadınlara farz olmayan şeylerin erkeklere farz olmasından gelir ve biliyor musun, erkeğe farz olanı kadın yapınca erkekten daha az sevap alır ;) çünkü farzın sevabı nafilenin sevabından daha fazladır ;) Mesela kadın cuma namazı kıldığında erkek kadar sevap alamaz çünkü farz değil ;)
Senin dediğin gibi olsaydı yöneticilik ve ev geçindirme görevi erkeğe verilmezdi ;) Sadaka ve zekât emri kadın ve erkeğin İslam’da eşit olduğu anlamına gelmiyor, çünkü erkeğe emredilen şeyler daha fazla ve daha faziletli.
- 5 ay
Bak bu hadis de doğruluyor. Esma hatun, Hz. Muhammed’den (s. a. v.) seksen bir hadis rivayet etmiştir. Bir gün sahabe hanımlar, onu Hz. Muhammed’e (s. a. v.) göndermişler. Esma, onun huzuruna çıkınca şunları söyledi:
“Anam babam sana feda olsun ya Resûlallah! Ben, sana kadınların elçisi olarak geldim. Allah, seni bütün erkek ve kadınlara peygamber olarak göndermiştir. Biz, sana ve senin Rabbine iman ettik. Kadın olduğumuz için, eşimizin evinde otururuz, bizler sizin evlerinizde kapanıp kalmış şehvetlerinizi tatmin edicileri olmuşuzdur. Sizin çocuklarınızı karnımızda taşırız, sizin çocuklarınıza bakarız, sizin hizmetinizi yaparız, siz savaştayken biz sizin söküklerinizi dikeriz.
Erkekler ise, Cuma namazı kılmak, camiye ve cemaate gitmek, hastaları ziyaret etmek, cenazelerde bulunmak, birden fazla hacca gitmek gibi hususlarda bize üstünlük sağlamış bulunuyorlar. Bütün bunların en önemlisi, Allah yolunda cihada çıkmaktır. Erkekler, bu türlü görevler nedeniyle evden çıktıkları zaman, kadınlar olarak biz, onların mallarını koruruz, iplik eğirip onlara elbise yaparız, çocuklarını besleriz. Buna göre biz kadınlar, erkeklerin bu ve benzeri konularda kazandıkları hayır ve sevaplara ortak olamaz mıyız?” Esma’nın bu sözlerini pek beğenen Hz. Muhammed (s. a. v.), ashabına dönerek, “Siz, bir kadından din konusunda sorduğu bir soruda bundan daha güzel bir söz işittiniz mi?” diye sormuş. - 5 ay
Sonra da Esma’ya dönerek ona şunları söylemiştir:
“Ey hanım! İyi anla ve seni buraya gönderen hanımlara da iyice anlat ki, bir kadının kocasıyla güzel geçinip onun hoşnutluğunu kazanması, sevap bakımından o saydığın üstünlüklerin hepsine denktir.”[29] Bu olaydan sonra Esma, kadınların hatibi anlamında “Hatibetu’n-Nisa” lakabıyla anılmıştır.[30] Hz. Muhammed’in (s. a. v.) bu olayda anlattığı, kadının kocasıyla güzel geçinip onun hoşnutluğunu kazanması olayı, aile hayatının mutluluğunda son derece etkili olan bir faktördür. Bu nedenle olacak ki o, başka hadislerde de bu olayın önemi üzerinde durup bu konuda açıklamalarda bulunmuştur: “Hangi kadın kocasının hoşnutluğunu kazanarak vefat ederse, Allah ondan razı olur”[31]
Bak Esma, Muhammed’e erkeklerin üstün olduğunu açıklamış, üstün olduğunu söylemiş ve Muhammed itiraz etmemiş. ;) bu hadis dediklerimi doğrular nitelikte. Erkekler Allah’ın onlara verdikleri görevlerden dolayı kadınlardan üstündürler, dinen. - 5 ay
İngiltere prenseslerini ve kraliçelerin asla acık göremezsin biraz araştırmanı tavsiye ederim onlarda en net belirgin kuraldır uzun elbise etek ve dekolte yok açıklık yok çünkü zerafet ölçülü giyinmde gizlidir.
Birde ne bu kadar zoruna gitti anlamadım kötü bişey söylediğimi Düşünmedim. Ayrıca çingene, hizmetçi temizlikçi dıyerek kadınları sınıf sınıf yargılayan aşağılayan da sensin temizlikilik utanılıcak bişey değildir.
Ayrıca kapalı giyim kadar zarif giyim görmedim mini etek giyip zarif olduğunu mu sanıyorsun😂
GİZLİLİK GÜÇTÜR zerafetir.
Kadın isterse açmasını da bilir İRADESİ VAR DEMEK Kİ:)
- 5 ay
https://share.google/images/USekdYOdjNEvKLjjT
İngiltere kraliyet ailesi dekolte vermezler :)
Köleler açık ve çıplak giyinirmiş tarihi bir daha gözden geçir anlamak istediğin yerden değil. - 5 ay
Avret ve mahrem aynı anlama gelir; avrat ise avretten gelir. Avrat demek de ayıp, özürlü, saklanması gereken demektir.
Eğer teşhir etmek değersizlikse Allah erkeklerin kendilerini teşhir etmesine izin vererek erkekleri değersiz mi kılmış olmuyor? İslam’da değer tesettürle alakalı olsaydı erkeklere de emredilirdi; emredilmediğine göre değerle bir alakası yok, çünkü İslam’da erkek değersiz değil.
Adalet ve eşitlik aynı şey değildir ama adalet eşitlikten geçer. Eğer iki kişiye aynı muamele etmek gerekiyorsa o zaman eşitlik adalet olmuş olur; yani ikisi de aynı şeyi hak ediyorsa o zaman eşitlik adalettir. Ama ben kadın ve erkek arasındaki diğer İslami hükümlerden bahsetmedim, tesettürden bahsettim. Eğer tesettür değerden dolayı emredilse erkeklere de emredilirdi, çünkü erkek kadından daha değersiz değil. İki lafından birisi göremezsin göremezsin göremezsin 🤣🤣🤣 kelime dağarcığın yetersiz olduğu için benim dediğim lafları kullanıyorsun. Ben mini etek giyinen prensesler görüyorum ve gösteriyorum.
Hangi çingene mini etek giyip frikik veriyormuş? Nerde gördün? Hangi temizlikçi? Hangi dilenci dekolte giyiyor? Çingenelerin eteği yere kadar uzun olur, bilekten yukarı çıkmaz, dizin biraz altında da olmaz tamamen uzun olur ve bunu küçük çocuklar bile bilir. Bi tane şeyh küçük bir kıza uzun etek giy dediğinde uzun eteği çingeneler giyer demiş. - 5 ay
Anlamak istediği yerden anlayan sensin. Sümerlerde tapınak hayat kadını başlarını örttüklerini neden anlamak istemiyorsun? İşine gelmiyor da ondan, anlamak istediğin gibi anlıyorsun.
Zarafet yazmayı bilmeyen birisi olarak zarafetten bahsedecek en son canlısın.
Kadınları sınıf sınıf yargılayan ben değilim, sensin. Kraliçelerin yüksek sınıfta olduğunu sen söyledin; temizlikçilik toplumda itibarsız bir meslektir.
Kapalı giyim kadar zarif giyim görmemen, görmek istediğin gibi gördüğün anlamına gelir. Mini etek giyerek zarif olduğumu sanmıyorum çünkü zaten öyleyim. - 5 ay
Kraliyet ailesinin giyim kurallarını kendileri belirlemez.
Kraliyet Protokol Ofisi
Saray danışmanları
Yüzyıllardır oturmuş gelenekler
Devlet imajını koruma politikaları ve ataları belirler.
Gerçek elit sınıflara bak:
Hollywood’un en güçlü yapımcıları
Küresel sermaye sahipleri
Silikon Vadisi elitleri
Avrupa aristokrasisinin özel hayatı
Özel alanlarında:
Açık giyinirler
Mini, dekolte, transparan giyinirler
Kimse onları “değersiz” saymaz
Kraliyet ailesinin kapalı giyinmesi kendi seçimi değildir.
Bu bir protokol ve imaj yönetimi zorunluluğudur.
Giyim kurallarını saray ve devlet mekanizması belirler.
Elitlik kapalı giyinmekle ilgili değildir.
Kapalı giyim elitlik göstergesi olsaydı, dünya elitleri en kapalı giyinenler olurdu.
Ama gerçek tam tersidir.
Bak kraliçe de kapalı giyiniyor → demek ki kapalı giyim elitliktir diyorsun ama öyle değil.
Oysa gerçek:
Kraliçe birey değil, kurumdur.
Kıyafeti sembolik üniformadır.
Ama bilerek bu bağlamı İslamcılar olarak gizliyorsunuz.
Bu iddiandaki asıl hedef kadının bedenini kontrol altına alma. Kapalı giyim:
“Erkekler seni böyle ciddiye alır”
“Elit erkekler böyle kadın ister”
“Seni mücevher gibi korur”
gibi cümlelerle kadının değeri bedenini ne kadar gizlediğine bağlanır.
Bu şu demektir:
Kadının değeri kendisinde değil, başkalarının bakışındadır anlamı çıkıyor.
Yani kadının değerli olduğunu savunduğunu sanıyorsun ama aslında değersiz olduğunu savunmuş oluyorsun.
Kraliyet ailesi giyim kurallarını kendileri belirlemez, kıyafetlerini kendileri seçmezler. İstemeseler de kurallara uymak zorundalar çünkü gelenekseller tarafından yönetildikleri için sistem dışına itilip ötekleştiriliyorlar.
Kıyafet yüzünden medya tarafından sürekli denetleniyorlar. Kendi stilini kullananların (ör. Diana, Meghan) sistem dışına itildiği bir örnek.
- 5 ay
Eğer değer gizlenerek korunuyorsa:
Neden kraliyet mücevherleri halka açık sergileniyor?
Neden elit sanat eserleri müzelerde?
Neden marka logoları gizlenmez?
Çünkü:
Değerli olan şey saklanmaz, konumlandırılır.
Kadın bedeni ise ahlaki panik nesnesi yapılır.
Asıl gerçek:
Kapalı giyim:
Elitlik getirmez
Statü kazandırmaz
Güç üretmez
Sadece:
Uyum sağlar
Sorgulamayı azaltır
Kontrolü kolaylaştırır
Çok net cümleyle bitireyim:
Elitlik kıyafetin kapalı olmasıyla değil, kadının karar verme gücüyle ilgilidir. - 5 ay
Haram harem mahrem aynı kökten gelir Arapçada acıklmasını da yaptım anlattım uzun uzun ama failleri sohbeti kestim derler ya bende öyle şu an da. Senin yaran var belli ki kapan ya da kapanma gram umurumda değil ama öyle bir daldın ki konuya işte zamanında hayat kadını kapalıydı vesaire ee yani bununla neyi ispatladın şimdi kapalılar öylr mi olmuş oldu kapalıların çingene gibi giyindiğini de iddia ettin falan ya birde yemin ederim kendinizden haberiniz yok.
İnsan bedeni ev gibidir.
O bedenin yatak odasını mahrem yerleridir ve herkese açılmaz herkese gösterilmez.
Yatak odana herkesi almadıgın gibi bedeninin en nadide yerlerini herkes görmek zorunda değil ha gösterirsin orası senin bileceğin iş ama göstermeyenler " Çingene" Değil.
Asıl baş tacı onlar anlarsın zamanla bekle:) - 5 ay
Temizlikçi, kapıcı, hizmetçi kadınları ben sınıflandırmıyorum topluma göre onların meslekleri itibarsızdır. Bir çingene alt tabaka değil mi yani😂 çingene kelimesi bile hakaret olarak kullanılır. Milletin pislikleriyle uğraşarak para kazanmak yani temizlikçi olmak toplumda itibarsız bir iştir.
Şimdi gelelim “kraliçeler ve prensesler açık giyinmez” yalanını çürütmeye.
1. Prenses Diana (Galler Prensesi)
Moda ikonu olarak anılır ve 1980’lerde–1990’larda dönemine göre cesur, canlı ve bazen daha modern kıyafetler tercih etti.
2. Meghan Markle (Sussex Düşesi, artık eski çalışan kraliyet üyesi)
Kraliyet içinde daha modern, batı modasına yakın ve daha kişisel tarzı olduğu söylenen figür olarak moda çevrelerinde tartışıldı — hatta stil kraliçesi seçildiği haberleri de çıktı.
Artık resmi kraliyet kurallarına o kadar bağlı olmadığı için daha rahat, güncel moda stillerine yöneldiği belirtiliyor.
3. Queen Letizia (İspanya Kraliçesi)
Uzun yıllardır moda çevrelerinde “en modern ve stil sahibi kraliçelerden biri” olarak kabul edilir. Kraliyet kıyafet kuralları çerçevesinde de olsa klasik kraliyet tarzının dışına çıkan kombinler yapabiliyor.
4. Queen Maxima (Hollanda Kraliçesi)
Renkli, cesur ve daha “çağdaş” parçalar giymesiyle sıkça öne çıkar; kraliyet ailesi içindeki daha geleneksel düzenden ayrılan stilleriyle bilinir.
5. Princess Sofia (İsveç Prensesi)
Geleneksel resmi kraliyet kıyafetlerinden biraz daha “çağdaş” renkler ve kesimler tercih ettiği zamanlar oldu. - 5 ay
Peki hz Muhammedin " Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi davrananızdır" Diyen hadisini gördün mü?
"Kadınları, dövmeyin, onlara güzel söz söyleyin, onlar size Allah'ın emanetidir"
Daha buna benzer pek çok hadis-i var fakat yaegılayan baştan kaybeder - 5 ay
Yemin ederim Allah'a iftiralarla dolusunuz ve arastırmadan kuran okumadan kuran ve hadis çekilebilir mi
Yazık vallahi çok yszık - 5 ay
6. Princess Margaret (İngiliz Kraliyet Ailesi)
1950–60’larda sadece klasik kraliyet kıyafetleriyle yetinmeyip moda dünyasında öne çıkan, çok renkli ve gösterişli kıyafetleriyle tanınan bir isimdi.
Queen Rania (Ürdün Kraliçesi)
Moda çevrelerinde sıkça zikredilen, batı modasını dişi şekilde kullanan bir kraliyet figürü.
Prenses Diana
En net ve belgeli örnek odur.
Giydiği “açık” sayılan kıyafetler:
Omuzları tamamen açık gece elbiseleri
Derin V yakalı davet elbiseleri
Sırt dekolteli elbiseler
Mini etekler
Vücuda oturan, beli ve göğsü belirginleştiren kesimler
Örnek:
Ünlü “Revenge Dress”: Omuzlar açık, diz üstü, vücuda oturan siyah elbise
→ Kraliyet için açık kabul edildi ve büyük olay oldu.
Princess Margaret
Dönemine göre oldukça cesurdu (1950–60’lar).
Giydikleri:
Askılı ve omuz açık elbiseler
Derin yaka gece kıyafetleri
Sigara içerken, gece davetlerinde diz üstü elbiseler
Vücut hatlarını belirginleştiren couture tasarımlar
Kraliyet ailesinde “fazla özgür” bulundu.
Meghan Markle
Kraliyetteyken bile sınırları zorladı, ayrıldıktan sonra daha da netleşti.
Giydikleri:
Tek omuzlu elbiseler
Sırt dekolteli gece elbiseleri
Askılı ve omuz açık tasarımlar
Mini elbiseler
Transparana yakın kumaşlar (özellikle ABD’de)
İspanya Kraliçesi Letizia
Resmî görevlerde kontrollü ama kraliyet standartlarına göre açık sayılan seçimleri var.
Giydikleri:
Kolsuz elbiseler
Derin V yaka (ölçülü ama dikkat çekici)
Diz üstü etekler
Vücuda oturan, feminen kesimler
Hollanda Kraliçesi Máxima
Resmî görevlerde bile daha rahat.
Giydikleri:
Kolsuz ve askılı elbiseler
Diz üstü etekler
Göğüs ve bel hattını belirginleştiren tasarımlar
Açık yakalı elbiseler
Hollanda protokolü daha esnek olduğu için daha az tepki aldı. - 5 ay
Ürdün Kraliçesi Rania
Batı tarzı modern giyim.
Giydikleri:
Kolsuz elbiseler
Diz üstü etekler
Vücuda oturan ceket–elbise kombinleri
Açık yaka ama kontrollü tasarımlar
Orta Doğu için “fazla modern” bulunmuştur.
Özetle net tablo
Bu kadınların giydiği “açık” kıyafetler:
Omuz açık
Askılı
Sırt dekolteli
Derin V yakalı
Diz üstü
Vücuda oturan
❗ Ama önemli nokta:
Hiçbiri “değersiz” sayılmadı
Statüleri düşmedi
Elitlikleri sorgulanmadı
Sadece kurumsal yapıyı zorladıkları için baskı gördüler.
Kraliyet kadınları “açık giyindiğinde”:
Değer kaybetmedi
Elitliklerini yitirmedi
Ama:
Sistemin kontrol mekanizmasını rahatsız ettiler.
Ah zavallı kraliçenin kapalı giyindiği 1 tane fotoğrafla her kraliçenin kapalı giyindiğini kanıtlayabileceğini sanmış🤣
Bakıyorum da mücevherler ve değerli şeylerle ilgili verdiğim örneklere diyecek bir şey bulamadın;)
Bak bu da senin gibi kapalı giyinen, sokaklarda her gün gördüğümüz sıradan bir çingene www.google.com.tr/search - 5 ay
Ve genrllemelerin çok tutarsız ve aşağılayıcı tavırda yani çok bişey beklememek lazımdı aslında
- 5 ay
Arapçada ح ر م (ḥ-r-m) kökünden gelir.
Bu kökün temel anlamı:
yasaklamak, sınır koymak, dokunulmaz kılmak, korumaya almak
Bu arada haram ne demek iyi oku;) Cahill dedin ya yutarsın suyla:) - 5 ay
Yanlış açıklama yaptın; haram demek yasak demek. Mesela “yalan söylemek haramdır” demek, “yalan söylemek yasaktır” demek; “yalan söylemek sınır koyulması gereken alandır” demek değil. Bence de sohbeti kes, çünkü dediklerin doğru değil. Prenses ve kraliçelerle ilgili verdiğin yanlış örneklerin yanlış olduğunu da kanıtladım. Benim kapanmakla ilgili yaram yok ama senin yaran var. Daha ilk yorumundan alakasız olarak tesettürün daha değerli kıldığını savunmaya başladın; yani bu konuyu başlatan sensin. Sümerlerde hayat kadınlarının başlarını örttüğünü Sümerologlar söyler. Muazzez İlmiye Çığ adlı çok ünlü ve başarılı bir Sümerolog da söylerdi. “Hayat kadınları açık giyinir” diyorsun; kendini satmayan, hayat kadını olmayan kadınlar açık giyinince hayat kadını oluyor sana göre. Benim kendimden gayet haberim var, ben çingene gibi giyinmediğimi biliyorum ama sen çingene ve dilenci gibi giyinmediğini bilmiyorsun. Statüsü yüksek, sosyetik çok arkadaşım var; anneanne, babanneleri bile başını örtmez, kendileri de anneleri de açık giyinirler. Kimin nasıl göründüğünü çok iyi biliyorum.
Kadın bedeninin her yeri yatak odası gibi mahrem değildir, o yüzden her yerinin örtülmesi gerekmez; giyinmek yeterlidir, tesettüre gerek yok. Cinsel obje olan seks oyuncakları ayıp oldukları için kutularda ve derin yerlerde saklanırlar. Sen de kendini objeleştirip çingene gibi giyindiğin için çingenelere benzemiş oluyorsun.
Neden zamanla anlayacakmışım 😂 Benim senin gibi düşünmem için aklımı kaybetmem lâzım. Aklımı kaybetmediğim müddetçe, delirmediğim müddetçe hiçbir şey olmaz.
Sende bu kibir varken doğru düşünebilmen mümkün değil. Çingene gibi giyinerek baş tacı olunmaz, ayak altına paspas olunur. Bahsettiğin o hadisleri biliyorum ama o hadisler senin hiçbir dediğini kanıtlamıyor, konuyla alakası yok.
Ben iftira atmıyorum; sen bu dediklerimi bilmediğin için iftira attığımı sanıyorsun. Savunduğun ayetten bile haberin yok; o ayette erkekler yönetici ve koruyucudur yazıyor, iyi oku. - 5 ay
Çingene fotoğrafı linkini yanlış vermişim asıl bu
eksiseyler.com/nereden-gelip-nereye-gittiklerini-merak-edenler-icin-cingeneler-kimdir - 5 ay
Ee hani daha yazmayacaktın, tutamamışsın yine kendini.
Hangi genellemem tutarsız? Sen tutarsız kelimesinin anlamını biliyor musun? Asıl aşağılayıcı konuşan sensin; açık giyinenlere hayat kadını gibi demen, varoş demen, köleleri küçümsemen aşağılayıcı değil mi sanıyorsun?
O giyim normlarını onlar belirlemez ve kapalı giyinmek kendi seçimleri değildir dedim, anlama sorunun mu var? İçlerinde açık giyinenler de var, hangilerinin açık giyindiklerini yazdım.
Sende ciddi bir anlama sorunu var. Haram demek yasak demek yazıyor o paragrafta; yasaklamak demek de sınır koymak demek. Bunu hiç idrak edemiyorsun. Burada yasak ve sınır aynı anlamda kullanılmış; bir şeyi yasakladığında sınırlamış olursun.
Ben o cümleyi şöyle değiştireyim: kraliçeler, prensesler açık giyinmez diyordun ya; açık giyinen kraliçelerin isimlerini iyi oku. Açık giyinmezler dedin ya, yutarsın suyla. Mücevher konusuna girmiyorum bile çünkü diyecek bir şey bulamayıp sessiz kaldın;) - 5 ay
Birçok Afrikalı toplumda —örneğin bazı Batı Afrika kültürlerinde— giyinme kültürü bedenin örtülme biçimine bağlı değildi; ama kölelik sistemi bunu zorunlu hâle getirdi. Köleler de kapalı giyinmeye başladılar.
- 5 ay
Temizlikçileri ben değil toplum alt tabaka görür ama sen alt tabaka görmezsin tabii çünkü siz kapalılar arasında temizlikçi çok var o yüzden kendin gibi olanı alt tabaka görmezsin ama senin adına üzgünüm temizlikçilik itibarsız bir meslek olarak görülür;)
Ayrıca, kraliyet ailesi sadece kamera karşısında kapalı giyinir özel yaşamlarına açık giyinirler ama yukarda saydığım kraliçeler ve prensesler kamera karşısında da açık giyinirlerdi. - 5 ay
Biliyor musun açıklar ya da kapalılar değil de mevzu senin karakterin baya ucuzmus bu konuşmalardan ben bunu anladım.
Yazmassan sevirim okumuyorum bile - 5 ay
Kraliçeler ve prensesler açık giyinmez diyordun ya bak da o lafını yut suyla;)
Prenses Diana
https://hizliresim.com/pud098j
https://hizliresim.com/blmt838
https://hizliresim.com/jygr5uf
https://hizliresim.com/i3fs9zc
https://hizliresim.com/qbkwd5g
https://hizliresim.com/qylfdrl - 5 ay
Meghan Markle
https://hizliresim.com/tbe2o34
https://hizliresim.com/1h6blpf
https://hizliresim.com/6deyvwe
https://hizliresim.com/mxspm3z
İspanya Kraliçesi Letizia
https://hizliresim.com/42vnfgd
https://hizliresim.com/lwoazsc
https://hizliresim.com/i2k22eh
https://hizliresim.com/149qqvw
https://hizliresim.com/nrde1lb
https://hizliresim.com/5a2xj5y
https://hizliresim.com/nbacnk2 - 5 ay
Verecek cevap bulamayınca karakterime saldırmışsın. Senin seviyene inmeden cevap verdim ama sen seviyenin ne kadar düşük olduğunu çingene gibi giyinerek ve saldırganlaşarak kanıtladın.
Hadi ordan sen mi okumayacaksın😂 senin gibi takıntılı birisi okumadan duramaz. - 5 ay
Canım benim İngiltere Saray protokolü acık giyinemez yaz bak sarayda acık giyindiği fotosu var mı küçük kızları dahi gitmez kraliçe Elizabeth bak bakalım bu kuralı ben koymadım tatlım sarayın kendi prosedürü. Ayrıca bu ne aşağılık kompleksi neyi ispatlama çabası komik ya fjjsnsms
- 5 ay
Hayır giyinebilir attığım fotoğrafları görmüyor musun? Anlama sorunun olduğu gibi görme sorunun da var. Sen gerçekten tam bir zihinsel engellisin!
- 5 ay
Sen fotoğraflarını attığım kadınları prenses ve kraliçe olarak görmüyorsun galiba😂 sen kimsin? Arabistan prensesinin bile bikinili fotoğraflarını gönderdim. Asıl sen neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Devamlı açık giyinmenin varoşluk olduğundan başka bir şey söyleyemiyorsun. Buna aşırı takılmışsın.
- 5 ay
O giyim protokollerini kraliyet ailesi belirlemez kimlerin belirlediğini yazdım ve içlerinde uymayanların olduğunun da fotoğraflarını gönderdim.
- 5 ay
Gördüklerini bile kabullenemeyen zihinsel engelliye ne diyebilirim ki. O kadar takıntılı be travmalısın ki gördüğün hâlde kabullenemiyorsun. “Bir delille kırk alimi yendim kırk delille bir cahili yenemedim” deyip susuyorum.
- 5 ay
Ahahaha varoş diyen sendin ilk başta hatırlatırım ben sadece kıymetli şeylerin gizlenmeye herkese aşikar edilmemesi gerektiğini savundum sen tuttun yok tarifte fahi şeler Basörtüsü gitmişti çirkin çirkin ucuz ucuz konuştun hayatımsa gördüğüm en ap tal CA konuşma biçimi asıl sen kimsin de insanlar aşagılar biçimde yok bak o bu dönemde şunu giymiş hizmetçiymiş yok çingeneymiş o kadınların tırnagı olamazsın sen çünkü anladıgım o giyim değil konu. Karakter ama o kadar ucuz ki karakterin ne giysen üzerinde eski görünür
- 5 ay
Ayrıca engelli de sensin bilip bilmeden konuşuyorsun bos bos
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Nefis denen şey sizde de var. Bizim nefis de KADININ kendisidir işte. Onun için Hem SEN kendine baktırtıp Günaha giriyorsun ki sana da Full Örtün emri gelmiştir.
Erkeklere de Müslüman olmayanlara zaten o şartlar olmadığı için, Müslüman erkekler siz de açık olanlara bakmayın der.
Maşallah etrafımız hep Gayrimüslim dolu...
Ama gel gör ki hiç kapalı yok ki adım attığımız her yer dolu. Eskiden o AYETLER indiğinde o kadınlar da böyle çıplak mıydı acaba?
Cinsel organlarına kadar her yerlerini görüyoruz. Erkeğiz ve bizde de bu nefis var. Hiç kimse inkar edemez. Bizdeki etkiyi anlamanız mümkün değil, anlayabilmen için senin de Erkek olman lazım.
Onun için Biz göz kapaklarını indir emri geldiyse size de Full örtünün emri gelmiştir. Bizim gözlerimizi kapatmamız sizin açılıp saçılıp dolaşmanız anlamına gelmiyor.015 Yorumla- 5 ay
Harama bakmayın diyor demekki haram olacak imtihan da burada gizli değil mi? İmtihanın sonunda mutlaka mükafat var. Mesela hz yusuf zindandan sonra mısıra aziz oldu ama ne yaptı? Züleyha onu 9 kağı ardına kitlerken bile ben Rabbime sıgınırım şerrinden dedi Züleyha güzel bir kadındı. Kapanma emri kadına gelince koşulsuz şartsız kadın uygulamak zorunda ama harama bakmayın denilince o dönemde o kadar açık kadın var mıydı?
- 5 ay
Kadın Hz yusuf'u odaya kitlemiş hadi gel demişti ama O arkasını dönüp kaçtı şimdi söyler misin iffet Yalnızca kafına aitsin Hz yusuf neden kaçtı! Kaçmayabilirdi kapı kitliydi ortam tamda istediği gibiydi.
O an varya tam da seçim anı yani Allah katında değerinin belli olduğu andır işte, ya kabul ya red ediceksin.
Sonrasında allah onu öyle mükafaatlandırdı ki öyle kapılar açtı ki karısı oldu çocuğu oldu mısıra aziz oldu rütbesi arttı zengin oldu yani imtihan ne kadar agırsa sabrın sonucunda Ödülü de O kadar BÜYÜKTÜR. - 5 ay
İffet iki tarafında sorumluluğunda çünkü emir ikisine de gelmiş zina yapma emri haramdan sakın emirdir.
Ama siz Allahın emrini yok sayıp nefsinize göre hayır iffet kadına ait dıyerek günaha giriyorsunuz.
Kuran'da yusuftan bahdederken İFFETİNİ KORUDU DİYOR!
DEMEKKİ NEYMİŞ İFFET İKİ TARAFA DA AİTMİŞ.
ŞU GÜNÜMÜZ ERKEKLERİ VARYA HEPİNİZDEN İĞRENİYORUM ARTIK
- Aile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı.
5 aymevzu aslında derinde şöyle bu kardeşim hem bakir kalmıyolar hemde bakire istiyolar tam bir onun bunun çocukluğu yapıyolar tamamen aç pislik olmalarından ya yüzsüzlükle alakalı bir şey benimde arkadaşım var böyle olan karısını aldatıyor başkasına dokunuyor ve utanmadan nasıl eşine dokunuyor beynim bunu almıyor hiç bir zamanda almıyacak tamamen Yüzsüzlük
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bunun altını çizmen çok hoşuma gitti 💛
Kur’an’da önce erkeğe “bakışını haramdan sakın” denmesi bence çok net bir mesaj: Sorumluluk sadece kadının başörtüsünde ya da kıyafetinde değil. Erkek de neye baktığına nasıl baktığına dikkat etmek zorunda 👀
Bugün çoğu erkek hem istediği her şeye bakıyor hem de “eşim çok kapalı olsun” diye şart koyuyor. Bu çelişki seni rahatsız etmekte çok haklısın 💔
Gerçek takva başkasını zorlamakla değil kendinden başlamakla olur. Sen sınırlarını koru değerini bil ve bu konuda tutarsız davranan erkekleri hiç ciddiye alma ✨💫00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
Aile & Toplum konusunda 907 cevap paylaştı. Erkeğin tesettürü de eline beline diline en çokta gözüne hakim olmasıdır
10 Yorumla
5 ayKuran'da tesettür geçmez Kuran'da erkeğe haram olan 1+2 şey dışında haram yoktur
02 Yorumla- 5 ay
Kuranda tesettür ayeti dısında diğer tüm ayetler kadını da erkeği de ilgilendiri.
Harama yaklasmayın der. Alkol içmeyin, kumar fal oynamayın, ZİNA YAPAMAYIN! İki tarafta bu aldatan erkekler içinde geçerli kendilerine bahane aradılar ya!
Anne babaya itaat, iyilik.
Zekat, oruç her şey iki tarafı da ilgilendirir.
Siz dinî kadınlara özgü sanmıssınız yazık - 5 ay
Hiç Kur'an okudun mu bence okumadın okumuş olsaydın içkinin yasak olmadığını zinayı affedin yazar ama şöyle kadın olunca af yok erkek olunca af var sen bence Kur'an'ı hem meal hem tefsiri ile oku
- Aile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı.
5 ayZinanda. Uzak durun diyor
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Harama bakmak zevktir
04 Yorumla
5 ayHarama bakmama anlamına geliyor
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kuranda harama bakmayın ayetinin önce erkeğe hitap etmesi ne anlama geliyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler