Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı. Mutlu evlilik ne lüksle ne imkansızlıklar ile kurulmaz, Sadece en başından itibaren tam bir netlikle kurulur.
İki mutlu insan mı? İki mutsuz insan mı?
İki mutsuz insan evlenirse birbirlerini kurtarmazlar, yorarlar.İmkanlar ve imkansızlıklar beklentili mi? beklentisiz mi?
İMutluluk bir lüks değildir ancak Sarayda da yaşasan da “Ne istiyorum? Ne kadar isitiyorum? Ne kadar olmalı? Ne zaman olmalı? Değişmeli mi? değişmemeli mi? vs vs gibi bir çok durum ve şartlara göre olan değişkenliklerin sorusuna net bir cevablar yoksa "o saray dar" gelir. Ama beklentiler başta konuşulmuşsa...
sınırlar belliyse, hedef ortaksa… "Mutluluk lükste değil, beklenti uyumundadır."
"Çadır bile geniştir." Mutsuz eden hayat şartları değil...
konuşulmamış beklentilerdir "Evlilikte mutluluk mekâna değil, mutabakata bakar."İnsan Anlık yaşar tüm huyu, suyu, dığrusu, yanlışı, eti, kemiği, duygusu, hissi.. An ve AN değişir... Bir ömrü Bir Anlık lar ile yaşıyoruz Bir An da Mutlu Bir Anda Mutsuz Oluyoruz bir Anda Hayatta Kalıp Bir Anda ölüp Yok oluyoruz
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
s 5 ayMutlu bir evliliğin sırrı tek bir kurala indirgenemez; ama sağlam bir temel üzerine kurulan ilişkilerde bazı ortak noktalar vardır. En önemlisi sağlıklı iletişimdir. Eşlerin birbirini gerçekten dinlemesi, duygularını açıkça ve kırmadan ifade edebilmesi, sorunları biriktirmek yerine konuşabilmesi evliliği güçlü kılar. Karşılıklı saygı da vazgeçilmezdir; fikirler, sınırlar ve kişisel alanlar korunmadığında sevgi zamanla yıpranır. Güven ise evliliğin bel kemiğidir. Güvenin olduğu yerde huzur, güvenin olmadığı yerde ise sürekli bir tedirginlik vardır. Bunun yanında empati kurabilmek, yani eşinin yerine kendini koyabilmek, tartışmaları kazanma mücadelesinden çok ilişkiyi koruma bilincini geliştirir. Paylaşım ve ortak zaman geçirmek, küçük jestler, takdir etmek ve şefkati günlük hayatta canlı tutmak da bağı güçlendirir. Son olarak, hiçbir evliliğin kusursuz olmadığı gerçeğini kabul etmek ve birlikte büyümeye, değişmeye istekli olmak mutlu bir evliliğin en önemli sırlarından biridir.
12 Yorumla
Soran5 ayHaklısın efsane bu konuda yorumun ve tecrübene saygım sonsuz teşekkürler yorum için 😇🙏
- 5 ay
Rica ederim efem 🌹😊
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. 2 kere evlendim, bulamadım, bulan olursa yeşillendirsin :D
32 Yorumla
Soran5 ayAyyy çok tatlış bi yorum bayıldım 💃😅☕teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ay3 maymunu oynamak 😅
12 Yorumla
Soran5 ayDimi bak bu çok doğru 🤗🥰👏👏👏☕
Yapay Zeka Cevapladı
Mutlu evliliğin sırrı bence tek cümlede toplanmıyor ama birkaç temel şey var 🥰
Konuşabilmek çok önemli. Dertleri içine atmayıp sakin sakin paylaşmak 💬
Saygı ve güven de olmazsa olmaz. Küçük şeyleri büyütmemek huzuru koruyor.
Bir de birlikte gülmek. Mizah duygusu evliliği çok güzelleştiriyor 😂❤️
Fotoğraftaki espri hoş ama bence hem kadının ağzı hem erkeğin gözü açık olmalı ki gerçek bağ kurulsun 😉💕22 Yorumla
Soran5 ayHayatım işin esprisi olmasa hayat çekilmez artık evlilik geçim sabır gibi şeyler azaldı hak hukuk eşitliği farklı yerde kullanır olduk devir sizlerin devri gibi değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,9b cevap paylaştı.
u 5 ayGüven ve sevgidir tabi ki de
30 Yorumla Evli olduğunu anlamak ve buna uygun hareket etmek. İki tarafında ben özgürüm kafasında takılmaması bir şey yaparken birbirini haber etmesi. Bir sorun olunca iki kişi dışında birine anlatmak yerine kendi aralarında çözmeye çalışacak şeffaflıkta bir ilişkiye sahip olmak. Evlenmeden önce ve evlendikten sonra beklentileri net biçimde konuşmak eğer iki kişinin gećinmeye gönlü varsa zaten bu dediklerim akışta olur. Birde iki bireyinde üçüncü kisislerin gazına gelmemesi kimseyi ilişkilerine karıştırmaması
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayDoğru birisine denk gelerek olur bu işler..
Ve ilişkiden ya da evlilikteki bazı gereksiz şeyleri beklentini düşürmen gerekir yani Evleneceğin kişi ya da sevgili olacağın kişiyi zengin olacak, bana bakacak, bana hep pahalı değerli şeyler alacak, beni hep el üstünde tutacak kadar rahat hayat yaşamak icin eş aramaycan.. sadece mutlu olmak için bazı beklentilerini normal bir tık üstünde olacak ama bunu hiç bir zaman unutmayacan burası ölümlü dünya burası kimseye kalmayacak ne sana nede bana oncin insan ölene kadar mutlu olabileceği ve iyi anlaşabilecegi birisiyle olmalı.. sonuçta kefenin cebi yoktur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ay1. Beğenmek ve beğenilmek ( görüntü, huy, karekter vs)
2. Sevgi, aşk, sıcaklık
3. Güven, sadakat.
4. Anlayış, alçakgönüllülük.
Bu ilk 4 şart. Hatta ilk 3 şart. 4’de olmalı, olmazsa yıpratır.
5. Uyum, birbirini tamamlama, birbirinden öğrenme, katkı sağlama vs oluruz harika olur.
20 Yorumla Ortak tutku... Dost olabilmek... Geçmişi sorun etmemek... Ayrılma ihtimalini düşünmemek... Çocuk her ilişkiyi mutlaka yıpratıyor... Eğer anne ve baba olduysanız, mutlaka iyi bir çocuk yetiştirme çabasıyla kendinizi bile unutacaksınız. Ama tavsiyem unutmayın, ne karı koca olduğunuzu ne kadın/erkek olduğunuzu... Mutlaka hem çift hem bireysel zamanlar ayırın... Her zaman aile olmak çok güzel ama birey olarak kendinizi, çift olarak ilişkinizi beslemezseniz bir süre sonra tükenmiş anne babalar olarak soluğu mahkemede almak isteyeceksiniz... Çünkü iki tarafta yıpranıyor.
20 YorumlaDaha hiç evlenmedim ama ailemden ve çevremden gördüğüm kadarıyla mutlu bir evliliğin sırrı; saygıyı kaybetmemek, açık iletişim kurabilmek ve zor zamanlarda bile “biz” kalabilmek. Sevgi çok önemli ama tek başına yetmiyor; emek, anlayış ve sabır da şart.
20 Yorumla
5 ayMutlu evlilik için bence iyi bir iletişim dili gerekli
Karşılıklı birbirini yargılamadan düşüncelerini özgürce ifade edebildiği bir ortam olmalı
Kişisel sınırlar ihlal edilmemeli
Empati kurmayı becerebilmek lazım
Eşler arasında iş bölümü de olması gerekli20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 ayEvlilik sonrası çiftler tamamm artık pasaport tapu bende düşüncelerine girip karı&koca moduna girince durum vahim ama ilk günkü sevgili modu her zaman artı bir puandır ve budnan asla vazgeçilmemelidir, ve her iki tarafada özgürlük alanı bırakılmaldır, sonuç muhteşem olacağına eminim.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
5 aySaygı başta gelir.
Saygı sevgiyi korur.
Saygı merhameti besler.
Saygı empatiyi dürter.
Saygı, sorumluluk bilincini arttırır.
Saygı, düşünceli olmaya sevk eder.
Kısacası, saygı her şeydir.
Ki, bu eşe karşı değil, kendine karşı olması gereken bir saygıdır.10 Yorumla
5 ayGüven, sadakat, sevgi bunlar en temeli oluşturuyo bi kere. Koca kadınına güvenli imkân tanıyacak, duygusal ihtiyaçlarını karşılaycak (dengede tutacak), kadın tuvayı düzenleyecek gibi gibi, özetle önce kendisi iyi olacak ki eşinin mutluluğunu önplanda tutacak geri dönüşü güzel bir şekildr olır zaten
10 Yorumla
5 ayHayır güven ve sevgı değıldır bır erkek evlı olduguna neden karısını adatıyor kadım vermıyor bu ne oluyor erkek ıhtıyaçlarını karşılayamıyor gıdıyor oda başkasıyla cınsellık yapıyor ben bır ıkı gün önce bırıyle konıştum ama evlı oldunu bılmıyordum adamın karısı başın ağrıyor falan dıyor muş adam hergün ışten sonra başka bır kadın ıle yapıp gece uyuyacak zanam eve gıdıyormuş yanı bu ne demek kızlar kadın duzenlı ılışkıye gırse verse mutlu bır evlılığın sırrı alın sıze cevaplar öpüldunuz ayol 😘😘
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Mutlu evliliğin sırrı, flört dönemindeki ilgiyi ve diğer güzel şeyleri evlenince beklememek.
Yani karşınızdaki kişinin de yorulduğunu, ve hayatın koşturmacasından vakit ayırıp da size flörtteki gibi aşırı ilgi gösteremeyeceğini kabul etmelisiniz.
Hayat peri masalı değil, aşk filmi de değil. Hayat mücadeledir.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Doğru iletişim. Kim diğerine darılırsa derdini söylese, bir sorun varsa orta yol bulunsa, çoğu tartışmada bağırıp çağırmadan sakince konuşulsa, sorunu çözmeden kimseye yatağa geçip uyumasa mutlu evlilik olur. Farkındaysan sadece iletişimle ilgili şeylerden bahsettim, iletişim yeterli. Kaostan beslenen biriyle ilişkiniz varsa geçmiş olsun, en ufak şey büyür, her gün sorunlu geçer. Bazıları mutsuz olmak için dünyaya gelmiş, onlardan koşarak uzaklaşırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İki tarafında birbirine ilk önce saygılı sonra sevgili olması sadakat bağının kopmayacak şekilde yüksek olması birbirlerine tahammülün yüksek olması ve cinsel anlamda tutkulu olmaları ilişkiyi güzelleştirir
13 Yorumla
Soran5 ayÇok mantıklı bir yorum🙏👏👏👏
Soran5 ayRica ederim sağlıkla kal🤗
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Mutlu bekarlığın sırrı ne? Bir insan kendi ile mutlu değilse başkası ile de olamaz. Evlenin mutlu olun diye bir klişe var. Evlilik mutluluk getirmez. İnsanlar mutluysa evlilik sayesinde doğacak çocuklarını ve yaptığı seksi meşrulaştırıyor sadece. Onun dışında hikaye. Bence kadın ve erkek hayatlarına alacakları insanların kültürlü, bilgi birikimine sahip birisi olmasını tercih etmeli. 6 ay sonra monotona bağlanıyor evlilikler. Aşk ile evlilik zaten AP ayrı mevzular
10 YorumlaŞaşırıyorum 1 dk olmamış soruyu atalı makale yazmışlar 😂bu yapay zeka kullanan insanların gerçekten hayatla bilgi ile alakasi yok😂küçük hanim güven en büyük mutluluktur
15 Yorumla
Soran5 ay😅😅🤭 harikasınız ama işte biz buyuz yapacak bişey yok teşekkürler yorum için
Soran5 ayRica ederim dicek çokta neyse niye evlilikler azaldı bitti ağlanacak halimize gülüyoruz napalım hayırlı geceler 🙏😅
Soran5 ayHayırlı geceler diliyorum 🙏
Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
11 Yorumla
Soran5 ay🤣🤣🤣🤣🤣 bayıldım
Gizli Üye(36-45)5 aysevgi, saygı ve sadakat. Burdaki sadakat sadece aldatma değil her anlamda eşine bağlı olmak. Ailenden çok eşine bağlı olmak. Eğer benim eşim gibi ailene eşinden daha çok bağlı olursan ona derece mükemmel bir hayat sağlarsan sağla mutluluk söz konusu olmaz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bence erkek ıcın kıza akmaktır. kızı istiyor olmasıdır ama yeterince güclü isteme. kızdan gönlünün razı olmasıdır. ya iyi ki bu kızla evlendim bi daha dunyaya gelsem yine aynı kızla evlenirdim demesi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 502 cevap paylaştı.
5 ay-İletişim (ama gerçekten dinleyerek)
- Saygı ve güven
-Biz olabilmek ama ben’i kaybetmemek
-Küçük şeyleri büyütmemek, büyük şeyleri görmezden gelmemek
-Emek ve esneklik
-Birlikte gülmek
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Mutlu bir evliliğin sırrı kadın ne derse doğrudur. erkeğinde karnı tok sırtı pek olsun tamam
13 Yorumla
Soran5 ayGüzel bi bakış 🙏
Soran5 aySanat ruhlum hep böyle kal gelen kızzz çok şanslı 🥳👏👏👏
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence saygı ve ikisi de bir arada uyum sağlaması aynı iki kişi dans ederken gibi iki kişide uyum sağlamaz ise sürekli dans bozulur ve bir binin ağana basılır bir ilişkide aynen böyle bence
20 YorumlaSaygılı olmak
Sevgili olmak
Dürüst olmak
Yalan konuşmamak
Sadık olmak ( gozun fildir fildir disarida olmayacak )
Şeffaf olamak ( 3 maymunları oynamayacaksin dolayli degil direk neyse fikrini zikrini paylasacaksin)
Üçüncü kişileri ilişkiye sokmamak ( ilişki iki kişi arasında yaşanır. bir şey olunca ona buna anlatmamak. Bir sorun olursa ortak kararla birlikte çözmek )
Gibi gibi yazsam bitmez de
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. - Güzel bı iletişim
- Ten uyumu
- Mizah eğlence.
- Özelinle aile hayatını birbirine karistirmama
- Evlat olunca partnerini ihmal etmeme vs vs çok şey istedim🤣
10 Yorumla
5 ayGüven sevgi saygı haricinde hayat ortağı olabilmek. Çocuk bakımı, ev işleri, birlikte gezmek vb her şey ortak yapılırsa alınan tat artar, yük hafifler.
10 Yorumla
5 ayKadını korku ve endişe içinde bırakabilmek... Korku ilişkileri ayakta tutar. Ben her gün saat 6 da geliyorsam eve kadın artık paysınmaz nasılsa geliyo aynı saate hep der...
10 Yorumla
5 ayBence mutlu bir evliliğin sırrı ortak noktalarda buluşmak aynı zamanda Evet bazen fotoğraftaki gibi kadını mutlu etmek için haklı olduğunu söylemek yeterli
10 Yorumla
5 ayÖncelikle saygı
Sonra sevgi
Sonra iletişim
Sonra cinsellik
Maddi sorunların olmaması
Ailelerin eve karışmaması eve sık sık gelmemeleri
Bunlar yeter.10 Yorumla
5 ayYıllar önce boşanmış bir kadın olarak söylüyorum ki dürüstlük-saygı-sadakat ve tutku. Bunlar varsa tadından yenmez.
20 Yorumla
5 ayGeçinmeye gönlü olmak ama bu dediğim tek değil iki kişinin isteğiyle oluyo tek kişilik emek ziyandan başka bişey değildir
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
5 aySaygı , anlayış , nezaket , sadakat , sevgi ve hoşgörü. Ve tabiki de bunların hepsini oluşturan olgun bir düşünce.
20 Yorumla Beklentileri abartmamak. Evliliğin de hayat gibi inilş ve çıkışlarının olabileceğini bilmek.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
5 aySevgi
Saygı
seks
Maddiyatta önemli tabiki birde kafa dengi olması. Yap dediğimi yap, yapma dediğimi yapmaması
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
5 aySaygı ama karşılıklı... Evvela bu olacak evlilikle. Saygının öldüğü yerde, sevgi uzun ömürlü olmuyor.
10 Yorumla
5 ayMutlu evlilik diye bir şey yok onun sırrı canım olup herşeye tamam demekten geçer böyle bir kadın da yok böyle bir adamda artık.
10 YorumlaBakınız buradan Açık ve net söylüyorum mutlu bir evliliğin Sırrı 99.000 olan geçiyor yani para nakit keş
14 Yorumla- 5 ay
Ve yazmayı unutmuşun ama cınsellık ılışkı gırsen adam mutlu olur kadınada altın dıyelım takı bılensık falan aldın mı murlu bır evlılığın olur erkek ıçın cınsellık kadın ıçın paradır by (99) sırrı
- 5 ay
Kesinlikle Cansu Kaya 1 2 3 4 5 Ben bunu herkes bildiği için yazmadım cinsellik olmazsa hayat Boş marutom normal cinsellik varsa hayat güzel hayat Neşeli Hayat coştur coştur coştur coştur toptek Hoptek oynayalım mirayana bir bu yana sallanalım kolbastı ile uşaklar hep beraber coşalım diye bir şarkı var biliyorsun yani hayat böyle bir şey işte
- 5 ay
Bence bu devırde ve bu zıhınde evlılık kalkmalı ve bıtmelı ve bılıyorsunuz gençler artık evlenmıyor onun yerıne gençler hayatını yaşasın erkek kadın dırdırı çekmesın kadın erkek tın tını çekmesın herkes kendı yoluna..
Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Sadakat, saygı, sevgi ve emektir. Yorulduğunda destek aldığın, destek verdiğin, huzur bulduğun, hayatı paylaştığın bir alandır canım 🌸
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,8b cevap paylaştı.
5 ayTutkulu fantezilerle dolu cinsellik, güven, saygı, karşılıklı anlayış ve değer önem verme, bir de ortak zevkler
10 Yorumla
5 aySırrı yok aslında her şey belli sevgi, saygı, sadakat ve sevdiğini hissettirmek. Değer vermek...
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
5 ayÇiftlerin evlenmeden önce kendi ailelerinden boşanabilmeleri
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
5 ayGörsel çok iyiymiş.
Saygı başta olmak üzere iletişim, hoşgörü ve emek istiyor.
20 Yorumla
5 ayMutlu bir evliliğin sırrı; sevgiyle birlikte saygıyı korumak, güç yarışına girmeden eşitliği gözetmek, sorunları susarak değil anlayarak çözmek ve her koşulda karşılıklı emek vermeyi sürdürmektir.
51 Yorumla- 5 ay
Öyle kolay olsa keşke
Iletısım varlıgı ve muthıs bır seks hayatı evlı bırı olarak soyluyorum.
36 Yorumla
Soran5 ayDoğrudur o zaman tecrübe farkı tabi 👏👏
Soran5 ayZaman kötü daha'da dikkât edilmeli elimizdekine
- 5 ay
👍👍👏
- Aile & Toplum konusunda 688 cevap paylaştı.
5 ayGüven, sevgi, saygı, anlayış çok net bak bunları sağla ömür billah evli kalırsın 😄
10 Yorumla
5 ayTamam aşkım ve haklısın aşkım kelimesini kullanan bir erkek olması
10 Yorumla
5 ayKarsilikli anlayış aşırı bunaltip bogmamak ve cinsellik karşılıklı saygi
10 Yorumla
5 ayValla isterse fıldır fıldır findegesin ona sıkıntı olur bana değil. Bensizlik zordur öyle diyorlar 😂😂
13 Yorumla- 5 ay
Ya benim anam Makedon yazamamışım 😂😂 fingirdesin doğru yazdım inşallah
Soran5 aySorun değil çok tstlış bi yorum olmuş teşekkürler 😂🤭🤗
- 5 ay
Ricalar 🤭🤭
- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
5 ayErkekler ıcın söylüyorum.
İtaat et
Rahat et 🤣🤣10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayİki taraftan biri diğerinin kulu kölesi olursa 🤗 tercihen erkek kişisi bu görevi üstlenirse hem karısını mutlu eder, karısı mutlu olunca da kendisi mutlu olur. Ha eğer kız kişisi kabul ederse bu görevi bir şekilde canına tak eder ve ne kendisi huzurlu olur ne de hayat arkadaşı.
Erkeklere daha çok yakışır hem 😂10 Yorumla
5 ayDürüst olmak laxım saygı sevgiyi kaybetmemek lazım. Bide sırtını dönüp uyumamamk lazım 😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Saygı kesinlikle, alttan alma. O sinirli ise sen sus, sen isen o sussun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayGünümüz için söylüyorum, karın her istediginde ateşini al, biraz da uyum. O evlilik devam eder. Bitme sebeplerinin çoğu bunlar
21 Yorumla
Cevap sahibi5 aySence peki? Yaşın doğruysa tavsiyelerini merak ettim
5 ayÖncelikle bilinçli bireyler olması lazım sonra evlenmeden önce kişilerin birbirini iyice tanıması hatta çevresini araştıması lazım ne aldığını iyi bilmek lazım evlikten herşeyini ona göre kabul etmek lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayErkolar amucuk& diye yanmalarını dizginlese hersey çözülecek
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aySusmak.. Evlilik mutluluk değildir.. Çıkar ilişkisidir (bence)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayMutlu bir evlilik istiyorsan knka az konuşacaksın. Karşı tarafı dinleyeceksin.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayEn iyisi hiç evlenmemek. Zengin biri ile evlenmediysen boş..
10 YorumlaMutlu evlilik diye bir şey yoktur
22 Yorumla
Soran5 ayAcı ama gerçek 👏👏👏👏👏👏👏
- 5 ay
İstiyen için vardır
Saygıdır, sevgidir falan fistan ama onu anlayacak partner bulmak lazım önce. Elmanın armuta saygısı olsa ne olur anlamadıktan sonra.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 aySaygı sevgi anlayış empati vs
11 Yorumla
Soran5 ayÇok güzel yorum olmuş teşekkürler Tuğberk bey sağolun 🙏🧚♀️
- Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım