Bazı şeyler, ne kadar istersen iste, senin elinde değildir. Kalpler aynı anda atmaz, yollar aynı yöne sapmaz, rüzgâr her zaman senin tarafına esmez. Ve işte tam orada… Tutmaya çalıştığın şeyi usulca yere bırakmayı öğrenirsin. Oluruna bırakmak, vazgeçmek değildir aslında. Kabullenmektir. Hayatın sana öğrettiği en sessiz ama en derin derstir bu. “Ben elimden geleni yaptım” diyebilmenin huzurudur. Ve sonra derin bir nefes alırsın… Biraz canın yanar, biraz gözlerin dolar belki ama… İçinde bir yer, artık savaşmadığın için sana teşekkür eder. Çünkü bazen… En güçlü insanlar, en çok mücadele edenler değil; oluruna bırakmayı bilenlerdir. — Alıntı
Günaydın, kendi değerleri ile yaşarken hayata bakış açısını güncelleyebilen, gerek sosyal gerek kültürel gerekse ekonomik anlamda bağımsızlığını ilan etmiş, olaylar karşısında sağlıklı kararlar alabilecek kadar yük motivasyonlu insanlar güçlüdür.
Ne yaptığını gerçek anlamda bilen , hata yapmaktan korkmayan fakat bunu yanlışa dönüştürmeyen. Gerekirse en şiddetli rüzgarda dimdik durabilen. Kişilik ve karakteri belli noktaya kendi adımlarıyla ulaşmış. Basit düşünen ama sıradan biri gibi hareket etmeyen şahsiyetlerdir.
Bana göre güçlü insan her yaşadığı sorun ve problemler hayatında olsa yine de yaşadığı şeylerin sorumluluğunu almayı bilen aynı zamanda yaşadığı bütün haksızlıklara rağmen ayakta durmayı başarabilen insan demektir
Bu alıntıyı okuyunca içim gerçekten yumuşadı 🥺💗 Çok tanıdık bir yerden konuşuyor…
Bence en güçlü insan, herkese güçlü görünmeye çalışan değil. Kalbi kırıkken de duygusunu inkâr etmeyen, “elimden geleni yaptım” deyip kendine vicdanen dürüst kalabilen insan 🌿
Tutunması gereken yerde tutunan ama zamanı gelince de zararı neredeyse orada dur demeyi bilen insan çok güçlüdür. Hem bırakabilen hem de bıraktığı şey için yas tutmaktan korkmayan… İşte o olgun güç bu 🍃✨ Huzurlu geceler sana da 💞🌸