Tabiki mesela ben ve en yakın arkadaşım 1 seneden fazla küs kaldık ama başına bir olay geldi hiç terddüt etmeden koştum ve ne güzel ki ben yanına giderken daha yoldayken beni aradı işte şöyle bir şey oldu yanımda olmanı istiyorum dedi olum dedim çağırmama gerek yok ordayım zaten 5 dk ya bazen kavga etmek aslında aradaki bağları sıkılaştırmak için gerekli olan bir şeydir.
Kavga gibi gerginliklerle başlayan dostlukların daha sağlam olduğu söylenir. Kavgalı iki insanın birbirine daha temkinli ve daha saygılı yaklaşmasıyla oluşuyor sanırım.
Dostluklarla kavga gürültü olur mutlaka, esas olan yaşanılan şeylerin dostluğun önüne geçmemesi durumudur.
Dostluk dediğin birbirini bilmek ve kabul etmektir. Mesala manevi abim ve ben birbirimizi biliyoruz. Yanlışlarımız olsa da birbirimizi bildiğimiz için müsamaha gösteriyoruz. Başkalarına olmayan müsamahaları kendimize uyguluyoruz
Birbirinin arkasından iş çevirmeden olur. Her şeyden birbirinin haberi vardır. Neden onun arkasından iş çevirirsin ne de o senin arkandan iş çevirir. Bu türlü güvenli insan olduktan sonra gözün arkada kalmaz.
Dostlukta cana okumak değil, kalbe dokunmayı başarmak önemli 💔➡️❤️
Gerçekten sağlam dostlukta tartışma da olur, küslük de olur ama birbirini kırmamak için çabalarsın. Sınırı aştıysan da samimi bir özür ve davranış değişimi şart 💬
Eğer her seferinde birbirinizin canını yakıyor ve “nasıl olsa barışırız” diye düşünüyorsanız orada yavaş yavaş yıpranan bir bağ var. Sağlam dostluk, zarar vermeden dürüst olabilmekten geçiyor canım 🌿✨