Maddi gücü ve kendi evi olan kadınlara erkekler ve aileler neden farklı yaklaşıyor?

34 yaşındayım, kendi evim var ve maddi olarak kimseye muhtaç değilim. Dikkatimi çeken şey; bireysel olarak tanımaya gelmekten çekinen erkekler olurken ailelerin gelin olarak oldukça istekli davranması. Özellikle paragöz ya da maddi beklentisi yüksek bazı ailelerin, bağımsız ve net duruşumdan rahatsız olduğunu, maddi konularda sınırlarımı belli ettiğimde beni “zor” ya da “uyumsuz” gibi gördüklerini hissediyorum. Yaşımla ilgili olarak da “bu yaşta daha esnek olmalı” gibi ima ve beklentiler var ama ben yaşımı bir dezavantaj değil, ne istediğimi daha iyi bildiğim bir dönem olarak görüyorum. Kimsenin parasına ya da imkanına ihtiyacım yok, evliliği maddi bir ortaklık değil iki yetişkin insanın eşit ve saygılı birlikteliği olarak görüyorum; bu yüzden paragöz ailelerden maddi gücümü bilinçli olarak saklıyorum. Sizce bu tavrım fazla mı katı, yoksa bu tip aileler gerçekten bağımsız ve seçici kadınlarla uyuşamıyor mu?

Maddi gücü ve kendi evi olan kadınlara erkekler ve aileler neden farklı yaklaşıyor?