İlişkilerde "Geçicilik" ve "Kullan-At" Kültürü:
Geleceğin öngörülemez olduğu toplumlarda, "uzun vadeli yatırım" kavramı anlamını yitirir. Bu, ilişkiler için de geçerlidir.
Bireyler (hem kadınlar hem erkekler), sonu belirsiz bir evlilik yatırımı yerine, anlık dopamin sağlayan kısa vadeli ilişkilere yönelir.
Ekonomik güvensizlik ortamında, kadınlar için "statü ve güvenlik" arayışı daha hayati hale gelirken; erkekler için bu talepleri karşılayamamanın verdiği "yetersizlik hissi" ilişkileri daha başlamadan bitirir.
Sanal dünyada profillerin birer "vitrin" haline gelmesi, insanların birbirini bir meta gibi tüketmesi; aslında derin bir ekonomik korkunun, hayatta kalma güdüsünün yansımasıdır.
3. Frustrasyon-Agresyon Hipotezi: Şiddetin Politik Kökeni
Bugün haberlerde gördüğümüz "nedensiz" gibi görünen vahşet, aslında çok net bir formüle dayanır: Frustrasyon (Engellenme) = Agresyon (Saldırganlık).
Engellenme:
Bireyin en doğal, en meşru hedefleri (barınma, tatil, evlilik, sosyal hayat) makro-ekonomik kararlar neticesinde sistematik olarak engellenmektedir. Birey, bir duvara tosladığını hissetmektedir.
Yön Değiştirme (Displacement) Mekanizması:
Peki, bu engellenmişliğin yarattığı devasa öfke nereye gidiyor?
Birey, asıl fail olan "soyut devlet mekanizmasına" veya "ekonomik sisteme" gücü yetmediği için; öfkesini yön değiştirtir (Displacement).
İçe Yönelim (İntihar): Bireyin sisteme olan öfkesini, çaresizliğini kendi bedenine yöneltmesi ve kendini yok etmesidir. Bu bir vazgeçiştir.
Dışa Yönelim (Şiddet ve Kadın Cinayetleri): Bu, en karanlık tablodur. Ekonomik ve sosyal olarak "güçsüzleştirilen" erkek, kaybettiği iktidarı ve kontrolü yeniden hissetmek için; fiziksel olarak daha zayıf gördüğü varlıklar (kadınlar, çocuklar, hayvanlar) üzerinde "güç denemesi" yapar. Sokak kavgaları, trafikteki cinayetler; aslında "Ben hala varım, ben hala güçlüyüm" demenin patolojik bir yoludur.02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)5 ayİyi bir eş aramak zor değildir; zor olan, iyi olmanın sıradanlaşmadığı bir zamanda bunu talep etmektir. Sigara içmemesi, şiddete meyilli olmaması, saygılı ve dürüst olması bir ayrıcalık beklentisi değil, insanın kendini güvende ve huzurlu hissedebilmesi için gereken en temel şartlardır. Bunlar bir ilişkiyi “özel” kılan nitelikler değil, onu sağlıklı yapan asgari değerlerdir. Bir insanın sınırlarını bilmesi, rahatsız edici davranışlardan özellikle kaçınması ve sevgisini kaçmadan, eksiltmeden yaşayabilmesi; karakterin, olgunluğun ve vicdanın göstergesidir. İnanç uyumu da aynı şekilde bir dayatma değil, ortak bir hayat dilidir. Müslüman olmak; sadece bir kimlik değil, günlük hayata yansıyan bir değerler bütünüdür. Bu bütünlüğü paylaşmak, ilişkinin temelinde sessiz ama sağlam bir zemin oluşturur. Boy, temizlik ve fiziksel uyum ise yüzeysellik değil; kişinin kendini yanında rahat, güvende ve ait hissetmesiyle ilgilidir. Herkesin kalbi ve zihni huzur bulduğu yere yönelir; bunun için özür dilemek gerekmez. Bu beklentileri “fazla” bulanlar, çoğu zaman başkasının sınırlarını değil, kendi eksikliklerini savunurlar. Çünkü saygı talep eden biri, saygısızlığı normalleştiren düzeni bozar. Oysa insan, kendine yakışanı istemekle kibirli olmaz; kendine değer verdiğini gösterir. Sağlıklı kriterler koymak kimseyi aşağılamak değildir, yalnızca yanlış kapılardan girmemeyi seçmektir. Ve bu seçim, bir lüks değil; insanın kendine borcudur.
14 Yorumla
Cevap sahibi5 ayDeğiştirmedim eski hesabım kapandı.
Cevap sahibi5 ayDaha doğrusu kapattım.
Cevap sahibi5 ayMesaj attım. Oradan devam edelim.
- 5 ay
Bu adama dikkat edin kızlar. Özelden yazar. Yazdığınız şeyi yapay z. ye yapıştırır ordan çıkan cevabı size atar. Sizi ele geçirmeye çalışır. Bu adam akıl hastası bi mnyk. Esir arıyor kendine. Çok dikkat edin, sahtekar biri. Duygularınızla oynamaya çalışıyor.
Gizli Üye(25-29)5 ayErkekler kudurmuş, gidip herhangi kanka biriyle birlikte olsan başına bir şey gelse o zaman niye böyle biriyle olmuş kızlar serseri seviyor derler, senin isteklerin gayet makul ve yerinde, hatta olması gerekenler ama düzgün birini istesen buna bile kuduruyorlar işte, çünkü artık böyle düzgün bir erkek yok hepsi sigara alkol içiyor ortamcı, önüne gelene de yürüyor. Bende dediğin gibi birini istiyorum ve uzun zamandır yalnızım çünkü yok ya da çok azlar
420 Yorumla
Cevap sahibi5 ayKanka birine oe ba.. r. z. o yu bile mi sansürlüyorlar artık
Cevap sahibi5 ayKimseye bir şey direttiğimiz yok, bu şekilde olmayan insanlarla zaten ne işimiz olur ki? İstediklerimizde ne varmış "normal" insan gibi yaşayan birini istiyoruz, erkekler kadının kolunda kıl görse bakımsız ilan ederken yaftalarken bir şey yok ama, tum kadınlar da öyle olmak zorunda değil
Cevap sahibi5 ayBulamamaktan şikayetçi içini dökmüş, burada var mı böyle biri diye sormuyordur herhalde ben de şunu anlamıyorum kız düzgünce sevecek saygılı şiddet yanlısı olmayan birini istiyorum yazmış, normal bi insan yani, bu erkekleri niye bu kadar rahatsız etti? Zaten bu kadar kudurduklarına göre umudu kesip yalnızlıkla barışmak lazım, hadi sigara boy fizik falan tartışılır kendi kullanmıyorsa öyle birini isteyebilir de ben aşırı bir sey görmedim, maaşı şu kadar olsun beni her sene tatile götürsün hediyelere bogsun demiyor ki sevilmek istiyor
- 5 ay
Erkeklerin tetiklenmesinin sebebi şu, irite edici bir soru var. Bunu gören çoğu erkek kendiyle kıyaslamaya başlıyor zaten, detayları görünce yetersizlik hissi geliyor, o da sinire dönüşüyor. Erkeklerin sorunu da bu, karşı cinse karşı yetersiz hissetmeleri. Biyolojik bir şey aslında, sevdiği kadına yetebilme, ona karşı mahçup olmama.
Cevap sahibi5 ayKimse mükemmeli aramıyor öyle biri de yok zaten arayanlar da bulamaz, sadece saygı ve sevgi çerçevesinde sevilmek değerli hissetmek uyumlu olmak bizim gibilerin tek dileği
Soran5 ay@cevapsahibi ağzına sağlık 🥰
- 5 ay
Boş yapmayın bir bmv audi mercedes benz mclaren ferrari lamborghini tesla byd düşürmek için size yeter bile villa rezidans lüks site falan bunları saymıyorum bile o kadar da eminim boş yapmayın şimdi burada
Cevap sahibi5 aySen kadın olsan bunlara düşecektin demek ki, profil fotondan ne olduğun belli oluyor paraya tapan onun için her şeyi yapacak birisin herkesi de öyle sanıyorsun
- 5 ay
Fakirsen boş yapma kardeş kenar mahalle varoş kızısın işte
- 5 ay
Zaten sen seçemezsin kriter de sayamazsın onlar sayar ve seni seçer boş yapmışsın soruda
Cevap sahibi5 ayAq cahili soruyu soran ben değilim varoş sensin, her erkeğin ıslak hayali işte çok zengin olacak da bütün kızlar onun olacak falan filan, Tr'de istediği kadını elde eden erkek yüzde beş bile değilmiş dhfngjkg hayallere devam
- 5 ay
Tamam kendini kaldır sen
- 5 ay
Sen kandır kendini zaten bir cacık da olmayacak senden boş işlerin peşinden koş soru sor sorma kafanız neredeyse aynı zaten al birini vur ötekine ne fark ediyor
- 5 ay
Benim maddi durumumu olanaklarımı bilemezsin parayı yönetme stratejimi hiç bilemezsin sende zaten o da yoktur varoş seni kenar mahalle artığına bak fazla konuşma
- 5 ay
Senden kat kat zengin olduğum kesin sayın varoş
Cevap sahibi5 ayKudurma lan bu kadar hoşttt, parası malı mülkü olan azıcık aklı olan insan böyle anonim hesaplarda takılıp ona buna caka satmaz, varoşluğun görmemişliğin burdan belli ediyor kendini
- Aile & Toplum konusunda 688 cevap paylaştı.
5 ayLan buna da bir bok bulmuşlar 😂 cidden erkekler buna da mı kudurmuş keko seviyorsunuz diyip aşağılıyorlar kızlar düzgün isteyince de aşağılıyorlar ahahahaha bunlar ne istiyor? Ne kadar kuduruk varlıklar kızların bir kriteri olması onlar için ölüm kadar zor kuduruyorlar resmen ıyyyyy ne boklar ya
52 Yorumla
Soran5 ayAğzına sağlık bacım
- 5 ay
Teşekkürler 🎀
Yapay Zeka Cevapladı
İstediğin şeyler “çok” değil ama hepsini tek kişide toplamak zor olabiliyor 🧩💔
Sigara içmesin, şiddet yanlısı olmasın, saygılı olsun, temiz ve dürüst olsun… Bunlar gayet sağlıklı sınırlar 👍 Bunlar olmazsa zaten ilişki sağlıklı yürümez.
Dikkat etmen gereken yer şu: Boy, dış görünüş, din, davranış yapısı, duygusal olgunluk hepsini birden %100 kusursuz beklediğinde karşına çıkan normal ama iyi insanları da eleme riskin var.
Standartlarını değil, “esneklik payını” sorgula 😊 Mesela boy şartın sence ne kadar hayati? Ya da tip mükemmel olmasa da seni kalbiyle etkileyen birine şans verir misin?
Sen değerini bilen birisin. İstediğin şeylerden utanma ama kendini de imkânsız bir listeyle zorlamamaya çalış 💜 Zaman, doğru ortamlar ve biraz da sabırla çok daha uyumlu birini bulma ihtimalin yükselir 🌿✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
177Cevap
5 ayKısa cevap: Hayır, çok şey istemiyorsun.
Uzun cevap: İstediklerin iki farklı kategori ve bunu ayırınca mesele netleşiyor.🔴 Vazgeçilmezler (bunlar “lüks” değil)
Şiddet yanlısı olmaması
Saygılı olması
Sınırlarını kendi kendine bilen biri olması
Kaçmayan, sorumluluk alan biri olması
Dürüst olması
Temiz olması
Seni gerçekten sevmesi
Sigara içmemesi (kişisel sınırdır, gayet meşru)
👉 Bunlar asgari insanlık + sağlıklı ilişki şartları.
Bunları istemek “fazla beklenti” değil, kendini korumak.🟡 Tercihler (bunlar seçicilik)
Tipinin / fiziğinin hoşuna gitmesi
Boyunun 1.80 ve üstü olması
Müslüman olması
👉 Bunlar da haklı tercihler, ama şunu bilmek önemli:
Tercih arttıkça havuz daralır. Bu kötü değil, sadece matematik.Gerçekçi ama dürüst bir denge
Şu cümle çok kritik:“Beni rahatsız edecek davranışlardan kendisi kaçınmalı”
Bu cümle, olgunluk göstergesi.
Ama şunu da ekleyeyim:
Bunu %100 kusursuz yapan insan çok azdır.
Önemli olan:Yanlış yaptığında fark etmesi
Savunmaya geçmek yerine düzeltmeye çalışması
Asıl soru şu
❓ “Böyle biri var mı?” → Evet, var.
❓ “Herkesle mi olur?” → Hayır.
❓ “Sabır ve eleme gerektirir mi?” → Kesinlikle evet.Sen “imkânsız bir erkek” tarif etmiyorsun.
Sen standartları olan bir kadın tarif ediyorsun.Son bir şey (çok önemli):
Bu beklentilerin aynısını kendine de uyguluyor olman, seni zaten doğru insana yaklaştırır.00 Yorumla
5 aySenin istediğin şeyler fazla veya yüksek değil zaten olması gerekenler.
Toplumun kalitesi o kadar yerlerdeki isteklerimiz göze batar oldu..
Yorumlardaki çocuk kalmış büyüyememis komplexli toxic duyusal zeka sıfır ottan farkı olmayan yazan erkekler de bunun ispatı.
İstisnalar. var tabiki.
Aynen senin gibi düşünüyorum inşaAllah da nasip olur. 🤲🏻✨11 Yorumla
Soran5 ayAmin inşAllah
5 aySizin probleminiz bu biliyor musun? McDonald's'tan hamburger sipariş eder gibi erkek arıyorsunuz. Böyle insan aranmaz.
İnsan olmanın temel şartlarını "kriter" diye yazıp, asıl seçiciliği fiziksel özelliklere saklıyorsunuz. Saygılı, şiddetsiz, dürüst olmak bir erkeğin artısı değil; olması gereken minimumu.
Diyorsunuz ki karakter olarak kusursuza yakın olsun ama boyu 1.80 altı olmasın, fiziği hoşuma gitsin. Yani iyi insanı bulmuşsunuz, şimdi vitrine bakıyorsunuz. Sonra da "iyi adam neden yok?" diye soruyorsunuz.
İnsanlar ürün değil. İlişki de alışveriş listesi değil. Bu kadar net fiziksel filtre koyup hâlâ "çok mu şey istiyorum" demek samimi durmuyor. İyi adam az değil. Sadece çoğu, sizin çizdiğiniz ölçü cetveline takılıp baştan eleniyor. Sonra da sorun erkeklerde sanılıyor.220 Yorumla- 5 ay
Yo istediklerinde ne var. İllaki herkesin beğendiği bir tiplemesi vardır. Kadın bunları istedi diye çok mu oldu. Eğer kendisi sigara alkol tuketmeyen biriyse bunu istemesi gayet mantıklı. Eğer kendisi ileride kocasına çok saygılı titiz davranacak bir kadınsa aynısını karşıdan beklemesi normal. Boyu boyuna istemesi de gayet normal. Ben mesela boylu poslu biriyim. Hemcinslerim arasında hep güçlü kuvvetli bir kadın hissediyorum. Ama sevdiğimin yanında minnoş çıtı piti bir şey olmak istiyorum. O da biraz yapılı ve uzun bir erkek yanında oluyo
- 5 ay
Hem güzel hem ıyi olamazmı😅
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm Kimse istek olmasın demiyor; itiraz edilen şey bu isteklerin ilişkiyi tanımlayan ana unsur hâline gelmesi. Saygı, şiddetsizlik, dürüstlük zaten herkes için geçerli; boy, yapı, görünüş ise tamamen kişisel fantezi alanı. Fanteziyi şartnameye çevirip sonra iyi insan neden yok demek savunulacak bir pozisyon değil. Bu bir tercih meselesi, mağduriyet değil.
Hem demişsin ya yanında minnoş hissetmek istiyorum diye, bu romantik bir beklenti olabilir ama bunu karşılamadı diye iyi birini silmek, sonra da iyi adam yok demek çok namertçe. - 5 ay
@Leylişleyliş Olabilir; ama hem karakter hem fizik kusursuz olsun deyip bulamayınca iyi adam yok demek, seçiciliğin faturasını başkasına kesmektir. Dünya kadar iyi adam varken bu genellemeyi yapmak haksızlıktır. Zaten niyeyse öyle adamlar da tercih edilmez. Kızılcık Şerbeti dizisinde de buna çok iyi değinilmiş.
Neyse. - 5 ay
Ben hala bu fikre katılıyorum. Tamam arkadaş ekstra özellikler katmış olabilir. Ama gerçekten kadın erkek fark etmeksizin iyi insan yok ortada. Sırf senin gibi düşündüğüm için 1 sene boyunca peşimden koşan adama şans verdim. Dedim içim tipine falan atmasa da çevrenin karakteriyle dürüstlüğü ile övdüğü saydığı bir adamdı. Adama ilmihal gibi diye tanımlıyorlardi dış görünüş olarak hic hitap eden biri değildi ama. Belli bir vakit gecirdikce hayatimda tanıdığım en karaktersiz insan oldu. Benle olduktan sonra etrafa o kız bile bana baktı diye triplere girip hayatında kız görmemiş adam kız kovalar oldu. Hani şu iyiliğinden tercih edilmez denilen adamlar bile böyle çıkıyorsa gerçekten iyisini bulmak zor
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm Bu anlattığına itirazım yok, gerçekten böyle örnekler çok arttı; insanlar kendilerini iyi pazarlayıp içi boş çıkabiliyor ve bu da insanın güvenini ciddi şekilde kırıyor. İyi görünüp kötü çıkanlar yüzünden herkes daha temkinli, daha şüpheci artık. Benim itirazım iyi–kötü meselesine değil, bunun kimse iyi değil genellemesine dönüşmesi. Yoksa ilişkiler eskisi gibi değil, insanlar da daha savruk; bunda haklısın sonuna kadar.
- 5 ay
Ama öyle. Kimse iyi değil. Erkekler babalarımız abilerimiz kadar efendi ahlaklı kadınları gözeten adamlar değil. Kadınlar da annelerimiz kadar vefalı ahlaklı kadınlar değil. Bu dönemde iyi birini bulmak gerçekten çok ama çok zor.
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm Orası öyle, kuşaklar değiştikçe değerler de gevşedi, beklentiyle davranış arasındaki fark büyüdü. Kadınıyla erkeğiyle değişik insanlar olduğumuz da bir gerçek. Böyle bir ortamda sırf "birisi olsun" diye yanlış insanla olmak yerine, insanın kendine yakışanı bekleyip kaliteli bir yalnızlığı seçmesi bence daha dürüst ve daha sağlıklı. Yalnızlık kötü değil; yanlış insanla yıpranmaktan çok daha iyi.
- 5 ay
Birisi olsun diye ilişkileri kalıba sığdırmanin doğru olduğunu düşünmüyorum. Tanıyorsun seviyorsun ama gerçekten tanımak ilişki içinde olduktan sonra uzun vakitler geçirdikten sonra anlaşılan bir şey. İstediğin kadar bekle insanların gerçek yüzünü göstermesi baya bir vakit alıyor. Bazıları evlenince tanıyor. Herkes kendinin doğru olduğuna inanıyor. Bi tık insanlar ben kime naptım, kimin kızının ahını aliyorum o da bir insann evladı diye düşünse ona göre davransa keşke. Ben de dahilim buna. Bazen bizim kuşagimizda yaptığımız çok normal karşılanan şeyleri gerçekten oturup düşününce, birilerinin kalbini kırdığımı fark ediyorum.
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm Bu noktada tamamen aynı fikirdeyiz. İnsan gerçekten tanımayı çoğu zaman ilişki başladıktan sonra, hatta yıllar geçince öğreniyor, o yüzden kimse baştan masum ya da suçlu ilan edilemiyor. Asıl mesele dediğin gibi şu farkındalık ben kime ne yapıyorum, birinin kalbine ne bırakıyorum? diyebilmek. Bizim kuşakta pek yapılmayan şey bu. Bu tespitin de çok doğru. Bunu fark edebilmek bile insana başka bir ahlak çizgisi kazandırıyor. Belki de bugün iyi insan olmanın en net ölçüsü, hatasını görebilmek. Yalnız biz birilerinin kalbini kırdığımızı düşünebiliyorsak aynısını karşıdan taraftan da bekleriz
- 5 ay
Siz kadınların iyi erkekleri görmezden gelip sözde iyi adam kalmadı demesine karşı çıkıyordunuz sanırım. Onun haricinde aynı fikirdeyiz aslında. O konuda da gerçekten iyi adamlarla beraber olmak isteyen kadınlar daha çok kendi halinde sessiz sakin sosyal medyada ses getirmeyen ya da ortamlarda görünmeyen kadınlar. Benim çoook tatlı hiç ilişki yapmamış sırf doğru insanın zamanını bekleyen arkadaşlarım var. Ama ortamlara girip ilişki muhabbeti yapan insanlar değiller. Genelde çok çevresi olan çok yara almış kadınlar ses getiriyor böyle şeylerde. Öyle olunca da herkes bir kalıpta gibi davraniliyor. Evet hala da düzgün insan bulmak zor olduğuna katılıyorum
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm Evet, aslında itirazım tam olarak buydu; iyi insan yok denmesine değil, iyi insanla karşılaşınca onu da baştan kalıplarla eleme refleksine. Yoksa dediğiniz gibi gibi sessiz, kendi hâlinde, gerçekten doğru insanı isteyen çok kadın da var ve onlar zaten bu tartışmaların içinde görünmüyor. Daha çok yara alan, daha çok hayal kırıklığı yaşayanlar ses çıkarıyor; bu da sanki herkes aynıymış gibi bir algı yaratıyor.
Özetle, düzgün insan bulmak zor ama yok demek de gerçeği tam yansıtmıyor. - 5 ay
Burada boş yapmışlar abi bir bmv audi mercedes benz mclaren porsche ferrari lamborghini tesla byd yeter düşürmek için bunları villa rezidans lüks site vesaire bunları zaten saymıyorum bile o kadar emin konuşuyorum boş yapıyorlar ayrıca zaten sen çoğu şeye sahipsen o kızlar seni seçemez sen o kızları seçersin bunlar boş yapıyor takma kafaya
- 5 ay
@ErenEngin22 profilinde bile paraya tapan fotoğraf koymuşsun çok konuşmasana sen. Kişi kendinden bilir işi
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm fotoğraf koymam bir şeyi değiştirmez bunlar önemsiz diyemezsin çekicilik hissiyatı doğurur otomatik yalan değil bunlar
- 5 ay
@ErenEngin22 çocukluğumdan beridir aynı semtte oturuyorum. Dedem zenginmiş iyi bir yerde ev yaptırmış. Komşularim fabrikatorler, milletvekilleri, iş adamlari. Babam engelli maaşı yok. O kadar zengin çocuklarıyla büyüdüm. Bütün cocukluk arkadaşlarımın altında son model araba var, hepsi yurtdisinda okudu. Onların içinde olup sahtelikleriyle büyümüş biri olarak hep ilerideki eşimin hazır paraya konmuş biri değil de birlikte çabalayıp kazanıp başaracağımız birisi olmasını dua ettim. Öyle de oldu. Kac yıllık yaşadın da kac yılda bu kadar insanları çözdün de genel insanlığın yarısına laf sallayacak bilgiye eriştin. Hadi ordan
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm konuyu kapattık biz soru sahibiyle
- 5 ay
@ErenEngin22 kapattıysan beni etiketleyip laf sallamayacaksın kardeşim
- 5 ay
@Bibakipcikcnsm her şey fiziksel özelliklerden de ibaret değil bunu da bil ama
- 5 ay
@ErenEngin22 @Bibakipcikcnsm
İkiniz de boşuna tartışıyorsunuz. İkinizin de haklı olduğu noktalar var çünkü.
Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. evet.
1-ülkede sigara içmeyen sayısı zaten az
2- saygılı tartışılır rol kesmek zor bir şey değil ayrıca saygı hak edilir kimseden saygı bekleyemezsin saygı hak edecek bir tarafını göstermeden.
3-şiddetsiz erkek olmaz, şiddetsiz erkek yarın öbür gün başınıza iş açılırsa sünepe kalacak erkek demektir
4- kişisel hijyen evet önemli ama temizden kastın hamarat ev hanımı gibi bişeyse çok beklersin kendini temiz tutabiliyorsa öpte başına koy çoğu erkek onu bile yapamıyor.
5- tipinden hoşlanmadığın biriyle zaten olmaz.
6- boy mevzusuna çok takılırsan diğer kriterlerine uyan çok kişiyi kaçırırsın
22 Yorumla- 5 ay
Sız her şeyi istersiniz ama😅
- 5 ay
@Leylişleyliş her şeyi derken?
çoğu erkeğe ne istiyosun diye sorsalar isteyecekleri 2 şey var
1 senin de dediğin gibi beğenmek
2 hayatını kolaylaştırsın zorlaştırmak yerine
bu kadar
- Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.
5 ayKardeş ne alaka bunlar tamam sigara içmeme dine uyumluluk dürüstlük falan anlarım ve dış görünüş boy ne alaka ayrıca türkiye de bunu aklınıza sokun erkeğin parası varsa her türlü kızı alır bu doğru bir şey gerçekler acıdır sen seçemezsin onlar seni seçer ayrıca eğitim bilgilerin yok sen ne okudun ne mezunusun senin işin ne veya erkeğin mesleki statüsü vesaire hiç mi önemli değil o zaman gidin asgari ücretlilerle takılın ne diyeyim bu kafa çok zor kafa acıyorum size bir insanın kendini geliştirme düzeyi ile maddi durumu aynı zamanda İQ düzeyi doğru orantılıdır bunu unutmayın
015 Yorumla- 5 ay
Erkekler sarışın ince belli kız diye 250 tane kriter sayıp ölürken kızların boy kriterini eleştirmesi yarıyor ya
- 5 ay
@yildizzzx93 olsa bile ne yazar erkeğin lüks villası rezidansı sitesi arabası vesaire olunca zaten otomatik düşürüyoruz ne gerek kalıyor ki
- 5 ay
Kızlar çok kolay düşürülebilir bunun dış görünüş boy vesaire ile alakası asla yok tek bmv mercedes audi tesla byd ferrari mclaren villa rezidans dubleks site bunlara bakar her şey banka mevduat hesapları döviz hesapları kıymetli maden hesapları altın gümüş bunlar önemli
- 5 ay
Kızlar degil bazı kızlar parası işi olmayan biriyle de oldum aksine ben maddi anlamda çalışıp yardımcı oldum ama değer bilinmedi sevgi herkese verilmez. her şey sen ve senin zihniyetindeki erkekler yüzünden değmiyorsunuz
- 5 ay
@yildizzzx93 sana bir şey demeyeceğim anca dış görünüş ve boyla kafayı yeyin kimse kızlara güzel olman lazım demiyor illa
- 5 ay
@yildizzzx93 bak herkes farklı olabilir ama kimse kimseye bir şey demiyor bu kişinin kendini yetiştirmesine göre değişir bu kızda çok iyi birine benziyor sanki illa bir yanlışı vardır
- 5 ay
Herkesin hatası yanlışları olur bunla alakası yok zatwn sizin genelleme cahil kafanız yüzünden toplumumuz bu halde sanki kusursuzsunuz kızları eleştiriyor birde genel alarak xd
- 5 ay
Kızlar nasıl erkeklere denk geliyor bilmiyorum ama çoğu kızda şu var kendisinde veya babasında abisinde olmayan bir özelliği elin adamından istiyorlar kriter olarak talepleri oluyor ayrıca düğün günü gelinin kaynanasının reşat beşi bir yerde takarken veya altın bilezik takarken sanki öküzün trene baktığı gibi bakması çok tuhaf bir şey sanki hiç görmemişler şimdi diyecekler bana sen gördün mü gördüm ki laf söylüyorum bizde de var hem de birden fazla dış görünüşe ve boya bu kadar takıntı yapmayınız ben sanki yakışıklı mıyım diyorum burada ama yine kendini geliştirmiş bir erkek olduğumu düşünüyorum buradakiler gibi boş değilim buradakileri cinsiyet ayırmaksızın zaten anlamıyorum anlam da veremiyorum sanarsın çarşıdan pazardan yoldan aynı İQ düzeyinde insanları toplamış aynı yerde konumlandırmışlar gibi hissediyorum her bu site de olduğumda yani üstüme basarak söylüyorum onlardan daha önemli şeyler var diksiyon davranış ve tutumlar eşe bağlılık farklı hediyeler onu çok sevme falan ama biraz kafalarını çalıştırsın herkes hiç kimse aslında sırf güzel yakışıklı diye birine sevmez seviyorsa zaten kendini geliştirmemiştir sadece kuru kuruya bunlar yetmez şimdi niye birisini asgari ücretli birine gitsin sürünmek için mi herkes statüsü işi iyi olanı ister niye fakire gitsin batmak için mi niye çapkına gitsin aldatılmak için mi biraz kafaları çalıştırmak lazım gelmişiz 2026 ya bu kafa bu beyin hücresi artık çalışsın bir zahmet ya ergen miyiz arkadaş saçma sapan davranıyoruz saçma şeylere takıyoruz eskidendi onlar
- 5 ay
Sosyal medyada %75 erkeklerin sarışın esmer muhabbeti yapması kızları objeleştirici videolar paylaşımlarla günümüzdeki karakter algısını kendi ellerinizle yıktınız şimdi önce dış görünüş sonra karaktere geliyor olay sen ne kadar kabul etmesende sokakta ağzının suyu akarak kızlara bakan hemcinslerin olduğu sürece bu tabu yıkılamayacak madem bu kadar rahatsızsın bu platformlara girme biz kızlar olarak hayatın her yerinde güzellik standartlarıyla karşılaşıyoruz birde kalkıp bize karakter önemli vs diye edebiyat yaparak yarmayın ya
- 5 ay
Karakter dersi verene bak hem cinsiyet ayrımcısı hem ahlak karakter falan diyor paraya tapan da kendisi siz paranızla ancak hafif kızları elde edersiniz
- 5 ay
Kadın isterse sorun erkek isterse sorun olmuyor kafa bu beğenmediğimiz tiplerle olmak zorunda mıyız kime ne
- 5 ay
öyle olmuyo
- 5 ay
Beni diğer insanlar ilgilendirmez ben kendime bakarım demek ki o tarz erkeklerde boş insan kendi cinsiyetimi neden savunayım ama kızlarda takılmasın her şeye bu kadar üzülmeye gerek yok güzellik diye bir şey de yok her şey özdeğerle alakalı sosyal medya da benim de karşıma çıkıyordu dış görünüş boy reels videoları paylaşımlar ama başka konuları etiketledim artık çıkmıyor ben sosyal medyayı ben kullanıyorum ama çoğunlukla kendi fikirlerime uyan kafama uyumlu insanlarla sohbet ediyorum zaten çoğul ekli konuşmayın beni ilgilendirmiyor dış görünüş boy vesaire o kadar hiç önemsiz de diyemem ama bana göre benim kendi resmi işim param maddi olanaklarım çok sağlamsa zaten bir yere kadar geliyorsun diğer İQ durumu düşük insanlarla beni yana yana getirmeyiniz lütfen
- 5 ay
Kardeş aşağıdaki yorumumu oku boş konuşmayalım kendi cinsiyetimi savunmuyorum onlar ayrı zekası düşük taraf zaten çoğu erkeği ben savunmam beni o tarz erkeklerde ilgilendirmez bana göre o kadar da önemli değil her şey dış görünüşle boyla vesaire olsa şu an herkes bir yerde zengindi lüks yerlerde yaşamını sürdürüyor olurdu
- 5 ay
Öyle olmuyor ne devir değişti 2010 larda değiliz kardeşim ergen boş kendini geliştirmemiş insan hiç değiliz
Gizli Üye(25-29)5 ayYa tüm kızlar aynıyız gerçekten benimde istekler seninkisiyle aynı hatta boy konusunda da derim hep 1.80 altı olmasın diye sonra kendime gülesim gelir senin dediklerini okuyunca da tebessüm ettim olur olur umudu kesme Allah hayal ettiriyorsa kalbine düşürüyorsa demek ki olacak
12 Yorumla
Soran5 ayAmin inşAllah senin de darısı başına
Cevap sahibi5 ayİnşallah 🌸
Gizli Üye(30-35)5 aySigara içmiyorum, alkol, kumar vb kötü alışkanlıklarım yok çok şükür. İşimde gücümde 1,81 boyunda 78 kilo fit biriyim. Hanımcı veya ana kuzusu değilim, kendi doğruları olan adam gibi adam olduğumu söyler etrafımdakiler. Yani anne veya eş hatırı için doğruyu eğip bükmem. Fiziksel olarak çok şükür elim ayağım düzgün aynı şekilde kendime benzeyen bir hatun arıyorum kendini sergileyen bir kız güzel kardeşim iyi anlaşır. Ben bir aslan olarak elbette bir aslan arıyorum aslan dediğin ise etini sergilemez. Giyim kuşamına beni karıştıracak kadar ham bir kadına eğitim verecek yaşı geçtim. Bu yaştan sonra çocuk bakıcılığı yapamam. O etek kısa o pantolon dar o elbise kıvrımlarını belli ediyor dedirtecek hatun ötede oynasın.
Amacım sana yazmak değil soruya istinaden benim gibi düşünen biri var mı onu merak ettim. Soruya cevap olarakta yazdıklarım yeter ama iyi insan aramak yerine iyi insan olmaya çalışıyorsak zaten ister istemez iyi insanlarla karşılaştırız.
00 Yorumla
5 ayBulması zor değil, neredeyse imkansız. Allah gönlüne göre birini nasip etsin 🤲
36 Yorumla
Soran5 ayAmin hepimizin
- 5 ay
@Kovaovic sen açıklamayı okudun mu? Elinde varsa böyle biri soru sahibi ile tanıştırı ver 😄
- 5 ay
@Kovaovic hal böyle olunca da neredeyse imkansız diyebilir miyiz? 😅
Gizli Üye(18-24)5 ayİyi adam bulmak artık zor çünkü ya fazla acıdan dolayı istemsizce kötü oldular ya da sosyal medyada sürekli ”kadınlar güçlü erkek, eril erkek sever” gibi sözleri kavgacı olarak algılayıp kişilik değiştirdiler. O yüzden pek de bir beklentiye girmemek lazım.
46 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBen istediğimi söylemedim ki! Sosyal medyadanın insanın kişiliğine yaptığı etkiyi örneklendirdim.
Cevap sahibi5 ayGenellemeci konuşman doğru değil ama sosyal medyada fazla görüldüğü için öyle algı oluşmuş, o yüzden pek de bir şey diyemeyeceğim.
- 5 ay
Boş yapmayın bir bmv audi mercedes benz mclaren ferrari lamborghini tesla byd ile bile kolayca etkileyebilirsin bu çok zor bir şey mi sanıyorsun hele villa rezidans lüks site falan saymıyorum bile o kadar da net konuşuyorum şaşmaz kenar mahalle varoş kızları kendini kandırır
Cevap sahibi5 ayBen burada erkeklerin de bir yandan haklı olduğundan bahsederken, neden beni topa tutuyorsunuz?
5 ayYazdıkların çok güzel ve gayet mantıklı, ama bunları düşünmek gerçeklerden biraz uzaklaşmana neden olabilir buda mutsuz edebilir, kanaatim bazen iyilik insanın elinde değildir, iyilik daha çok kötüyken bile içinde bulunduğun kötülüklere rağmen uzakta bekleyen bir hedef için iyilik adına savaşma eylemidir
00 Yorumla
5 ayÇünkü kötü kadınlar onları en hassas yerinden onlara olan inanmışlığından güveninden sevgisinden vurdular iyi kadınları da kötü adamlar aynı yerden vurdu o yüzden herkes köşesine çekildi kimse kimseye inanmıyor güvenmiyor yalnızlığıyla barışan birinin hayatına girmek zordur
00 YorumlaAllah seni sana benzeyene saklıyor
Zamanı geldiğinde buluşacaksın sabret
Sana senin gibi birisi gelse kabul eder misin
Temiz erkekler temiz kadınlara temiz kadınlar temiz erkekleri kötü kadınlar kötü erkeklere kötü erkekler kötü kadınlara yaraşır
Nur suresi 26 ayet
Nur suresi 26 ayet Allah'ın koyduğu bir kuraldır Rabbim tertemiz kalıp tertemiz eşler nasip etsin inşallah00 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. 1.78 olduğum için fulleyemediğim bir liste olmuş🤣
Aynı zamanda ömrümde nankörlükten başka bişey görmediğim özelliklerim tam liste 🤣
Benim ömrüm böyle olmakla geçtide değer bilen yok. İyi adam olmak değeri bilinen bişey değil o yüzden sayımız gittikçe azalıyor00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
u 5 ayMerhaba, tüm kriterlerinize saygı duyuyorum ama şu boy durumu ne kızda ne erkekte çok bakılmamalı yani abartı derecede uzun veya kısa olmadığı sürece bir kişi bence ona şans vermelisiniz diye düşünüyorum. Dengelisi makuldür yani bu konuda esnek olmanızı tavsiye ederim. Umarım bir gün kendiliğinden denk gelip çok temiz bir kişi bulursunuz ve eminim ki hak ediyorsunuzdur da :)
00 Yorumla Bence zor değil beklentilerimize bakmak lazım Bir de karşımızdaki insanı iyi analiz etmek gerekiyor. Ben bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum. Çok seçiciyimdir herkesle konuşmam ama konuştuğum erkeklerde kalitelidir iyiydi hepsi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ay165 in dengi 177 falan erkekte. 180 senin değerinin üstüne çıkyor. Tipi fiziği hoşuma gitsin dediğin anda sen zaten havalı iyi görünen her kızın istediği 100 erkekten belki 2-3 lük dilime giren birini istiyorsun. İşte bu yüzden zor. Çünkü o 2 3 ün de çoğu iyi değil niye iyi olsun ki köpek gibi davransa bile kızlar onu istiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
5 ayYanlış anlama da tarif verir gibi olursa bilemedim yani. İyi adam vardır da , sizler işte o olsun bu olsun dediğinizden karşınıza çıkmazlar. Çıksa da beğenmezsiniz. Soru da cevapta kendin vermişsin.
15 Yorumla
Soran5 ayNeyi fazla buldun mesela? Sen beğenmediğin bir kadınla beraber olacaksın herhalde.
- 5 ay
Yanlış anlama. Evet sigara içmesin dürüst olsun temiz olsun , şiddetli felan olmasın demişsin. Bunlar da sorun yok. Ama çok detaya inmişsiniz. 1.80 bakımlı vs felan. İnsan hani Allah korkusu olan karakterli düzgün kendini bilen biri olsun ve bana sadık olsun der geçer.
Ben kadının zekasına merhametine olgun düşüncesine kendini bilmesine ve uyumumuza bakarım. Yüreğini beğenmediğim bir kadının veya zekasına hayran olmadığım bir kadının görüntüsünü merak etmem.
Soran5 ay1.80 çok mu? 1.65 kadına? 190 erkek bulurum istesem hiç de zor değil vardı da daha uzunu. Ama boydan kısıyoruz başka yerlerden kısıyoruz kaslı aramıyoruz mesela karakteri de düzgün olsun diye ama fiziksel olarak da asgari şeyler var.
- 5 ay
Ya hakkındır bir şey diyemem. Demek istediğim illa boy mu önemli. Demek ki iyi düzgün karakterli sadık olgun kendini bilen gerçekten seven biri çıksa karşınıza ve boyu kısa olsa yine beğenmeyeceksiniz. Demek istediğim kadınlar işte böyle. Kusursuz olarak arıyorlar. Yani bir eksik olmayacak diyorlar. Siz kadınlar ile biz erkelerin farkı bu. Siz kusursuz ararsınız biz kusuru ile severiz.
- 5 ay
şu an siz bildiğiniz sipariş vermiş gibi oluyor. Hani hep şu olsun bu olsun derseniz zaten beğenmezsiniz. Bence önemli olan kişinin karakteri kişiliği olgunluğu davranışlar dürüstlüğü ve anlayışı. Bunlar olduktan sonra o kişi nezaket sahibidir. Ama sırf boyu yok veya yeterli seviye de tipi yok dşye mi eleniyor 😂
5 ayÇünkü çoğu kendine dönüp bakmayı bilmiyor ama kendisi “ Ben, temiz aile kızı istiyorum.” deyip bir sürü kriter belirtme hakkını kendinde görüyor. İstemek için önce dönüp kendine “ Ben neyim?” diye sorabilmek gerekir.
20 Yorumla
5 ayÇünkü iyi adama karşılığında bir şeyler sunman lazım. İyi adamı elde edebilmek için senin de iyi olman lazım ki öyle olsam zaten bulurdun, “neden zor” diye sormazdın.
Ama ümit kesilmez tabi, dua et, olur olur. Bol şans.01 Yorumla
Soran5 ayİyi adamı gördük de sunması mı kaldı?
5 aysöylediğin şeylerin çoğu her erkekte var zaten yani biraz şansa ihtiyacın var ve bence insanlarla tanışmaya ihtiyacın var öyle abartılı isteklerin yok. Bence bulursun istediğin tarzda kişiyi biraz gayret göstererek.
02 Yorumla
Soran5 ayTeşekkür ederim ilk defa aklı başında bir insan 😀
- 5 ay
:)
5 ayTürkiye'de yaşıyorsan müslüman erkeğe çok rastlarsin ama onlar diğer kriterlerin gibi olmaz. Onlar daha nadir karsilasabilecegin özellikler
10 Yorumla
5 ayNormal standartların edepli ve temiz kişilere denk gelmek istiyorsun Allah gönlüne göre verir umarım
20 Yorumla
5 ayAdamların hiçbirine artık güvenmeyenlerden biriyim. Çünkü hepsi psikopat olmuş. Ya kadın öldürüyor, taciz ediyor ve tehdit ediyorlar. Mümkünse hepsini yok edeceğim yani açıkçası iyi adam asla bumazsın.
00 Yorumla
5 ayKarakter eğitimi olmadığı için … Temel olması gereken şeyler zor ve nadir günümüzde… çok şey istemiyorsun ama o tarz birine hazır olmakta kendi karakter eğitimini tamamlamaya odaklanmayı gerektiriyor …
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 ayValla enistenizden sonra bende biraz bunu sorguladım. Her şey yolunda adam iyi ben iyiyim uyumluyuz sorunsuzuz bir gün bakıyorum puf olmuş, ya sorumluluk ya şöyle böyle. E hep böyle mi olacak gayet iyi sebep yok bitecek mi.
00 Yorumla yakışıklı ve inançlı dışında bu benim. neyse yapacak bişi yok. yaşlanıp bana razı olacak kadınlar çıkana kadar beklicez.
kızlar dura dura hiç olur oğlan dura dura koç olur.
06 Yorumla
Soran5 ayKendini kandır
Soran5 aySen herhalde bütün parayı bulan adamları acun Ilıcalı zannediyorsun güldürme beni artık? Kız arkadaşım tıp okuyor ben mimarlık sen ne yapıyorsun?
Soran5 ayKızlar dura dura hiç oğlan dura dura koç olmamış
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayYok elbette hakkın.. zaten bunlar olması gereken şeyler ama pek tercih edilmiyor işte
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
5 ayİnşallah bulursun vardır kıyıda köşede insallah 🙏🙂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayMüslüman olsun namaz kılsın sigara icmesin önemli olan bunlar zaten bende böyle tercih ediyorum ama boyu uzun olsun yakışıklı vs ne bıleyım her şey nasiptir önemli olan adam olması her ıstedıgımız önümüze serilmıyor ya da cocuk gibi korkup kacıyorlar bir şekilde yani aslında neyin şer neyin hayr oldugunu kestirebiliriz de degerlendırmek lazım böyle hayal kurmakla olmuyor maalesef bu sefer yaş geçıyor
10 YorumlaBoy kısmına tamamız ama 1.50 veya 1.65 boy ile niye 1.80 istiyorsunuz ona hayret ediyorum sanki fabrikada sipariş veriyorsunuz:)
14 Yorumla
Soran5 ay1.65 in yanına kaç olacaktı? Kusura bakma da 1.90 adam bile yürüyor? Siz herhalde 1.65 i küçümsüyorsunuz da yanlış küçümsemede isiniz
- 5 ay
1.65 boya 1.65 veya 1.70 yeterdir yürüme konusunda ülkede abazan çoktur yürür mü yürür benim anlamadığım sadece siz değil genel olarak türk kızları kısa boylu olduğu halde neden hep 1.80 ve üzeri istiyor örneğin 1.50 boyu varken niye 1.50 erkek istemiyor her şey ayaklarınızın altında mı
Soran5 ayBana 1.85-90 arası bol bol adam geliyor çünkü yüzüm fiziğim düzgün. Sana göre 1.65 boya 1.65 ve 1.70 iyi. Güzel kızların bu kadar talibi varken cidden o senin dar bakışınla alakalı bunu anlayacak kapasiten yok
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Güzel adamların nesli tükenmiş olmasın çoğu zaman böyle düşünüyorum şahsım adına…
10 YorumlaNiyetini iyi tuttuğun sürece emin ol denk gelir, Nur suresinde temiz erkekler temiz kadınlara, temiz kadınlar temiz erkeklere layıktır diyor meselâ.
10 YorumlaKendinle ilgili verdiğin tek bilgi boyunun 1.65 olması ama karşıdan istediğin şeylere bak, sence çok mu az mı?
118 Yorumla- 5 ay
Hfkfkhmmnödföç
Soran5 ayNe alaka? Ben de Müslümanım sigara içmiyorum. Güzelim yüzüm gayet iyi. Kilom 50. Şiddet uygulamıyorum aldatmıyorum ghosting yapmıyorum neremiz denk değilmiş? Ayrıca beyaz tenliyim. Beğenen dışarda tanışmak isteyen erkekler bile var. Bu yoruma random atan kişi mesela kendini küçük düşürüyor sadece çünkü beni tanımıyor. Az bile istiyorum emin olabilirsin.
Soran5 ayEgo değil gerçekler: cevabını taşıyamayacağın soruyu sormasaydın sensin beni öne atarak soran.
- 5 ay
Beyaz tenliyim ne ya Çorum’un köyünde mi yaşıyorsun kanka beyaz tenli olmak övünülecek bir şey mi şu kafa yapısını geçmediğin sürece mutlu olamazsın. Yok 180 yok beyaz ten boş işler
Soran5 ayBenim kadar beyaz tenli olsaydın ve erkeklerden aldığım ilgiyi alsaydın anlardın şu an bu lafların senin tecrüben için okey 👍🏻
- 5 ay
Güzellik göreceli bir kavram, senin anlattığın özellkler sana göre iyi. Herkes seni güzel ve ilgi çekici bulamayabilir, kendini her erkek tarafından tercih edilen birisi zannedersen hüsrana uğrarsın. Diğer arkadaş haklı bu arada saydığın bazı özellikler standart müslümanlık, beyaz tenlilik v. b
- 5 ay
Kanka güzel olsan bulurdun be burada zırlamazdın İnan jsjskwks
Soran5 ayGüzelim gayet İstanbul’da yaşıyorsan reel buluşmaya talibim hanımefendi seni de görürüz hem
Soran5 ay@Koonuur benim saydığım kriterler de bana göre iyi herkes Müslüman istemez ya da saygılı erkeklerle beraber olmak ister hatta serserinin itin peşinden gider o yüzden cırlama yani
Soran5 ay@prekursor2 İstanbul’da isen buluşalım gerçekten o yüzünün düştüğünü görmek istiyorum.
- 5 ay
Kanka bi sal tmam en güzel sensin
Soran5 ayNe o bir saattir her yorumun altında idin rezil olacağını anlayınca sal dersin
- 5 ay
Hdkfşglfkfş kim rezil oldu belli oluyor
Soran5 ayEvet çok belli gerçekten de sabahtan beri çak çak her yorumun altında olan sen ciddi bir şey de kuyruğu sıkıştırdın
Soran5 aySiz görmediğiniz halde benden emindiniz ve çak çak susmadı o kız diğer yorumlara bak ben kendimi biliyorum ben mi susacaktım?
- 5 ay
Arkadaş boş yapmış bir bmv mercedes benz audi mclaren ferrari lamborghini tesla byd bile çekici kılıp etkileme için en iyisi villa rezidans lüks site zaten bunları saymıyorum direkt emin konuşuyorum buradakiler boş yapmış çoğu kenar mahalle varoş kızı çünkü öyleler kaynıyor burası
Hem iyi adam istiyorsun ama hem de boy takıntın var, bu biraz çelişki bence.
22 Yorumla
Soran5 ayBoy takıntım olup da? 1.90 mı olsun dedim? 2 metre mi olsun dedim bu takıntı değil normal bir standart koymwk eminim sen de her kadını beğenmiyorsundur belli bir standartın vardır. 165 kadın için 1.80 çok ortalama bir erkek boyu. Sen her bulduğuna yapış o zaman
- 5 ay
Anlıyorum ama hepsi bir arada birini bulmak biraz zor değil mi? Herkesin kriteri beklentisi elbette vardır ama "şu olursa olmaz" diye kesin çizgiler doğru insanı bulmayı zorlaştırır. Bazı şeylerde ılımlı ve uyumlu olmak gerek. Çok iyi, yakışıklı ve alımlı bir erkeği boyu 1.79 olsa eleyecek misin?
5 ayTüm samimiyetimle soruyorum iyi insan aradın mı hiç hayatın boyunca? Yani tek kriter iyilik olarak.
02 Yorumla
Soran5 ayNeden benim tek ihtiyacım iyilik mi? Bir insana su içme sadece yemek ye diyebilir misin?
- 5 ay
İyi insan aradığını söyledinya ondan dedim iyidirler ama diğer kriterler uymuyordur :)
5 ayİyi adamı bulup sonrasinda bisey hissetmiyosunuzki iyi adam size sıkıcı gelmese kim bilir ne iyiliklere de tanıklık edecektiniz hicbiriniz iyi erkek istemiyosunuz birbirimizi kandırmayalım
00 Yorumla
5 ayee niye bana veya tanıdığım birine denk gelmedin ki o zaman? Garip. Ben, çevrem böyle insanlarla dolu hep zaten. Bunlar zor bulunan şeyler değil ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı.
5 ayNormal şeyler istemişsin, abartı bir şey görmedim yazılanlarda. Okuduğunu kendinde görmeyen de kızmış. Herkesin kendi tercihidir, saygı duymak lazım.
00 Yorumla 3yil ciktik Unv bitti ise girdim 20gun sonra evlendim.22yil surdu. 2. bir kadinda olmadi hic. Hem kanuna hem vi dana hemde mis gibi iliskiye yazik. 1.5 yil once anlasarak bitti. 1yil daha yasadik birlikte 3ay once ayirdik evleri. 2ay oncede bindigi arac benim uzerimeydi bedelsiz verdim. Kotu degilim de iyimiyim?
00 YorumlaÇoğu şeyi karşılıyorum boy hariç.
Tipim de kendimce normal iyi ama karşı taraf için kesin bir şey diyemem
Sigara alkol şidet hiç biri yok Müslümanım ama namaz kılmıyorum00 Yorumlaİstediğin Şeyler çok ve abartılı değil sadece hepsini bir arada bulman zor. Yaş ilerledikçe insanların sınırları daha çok azalmaya başlıyorlar. Benim düşüncem herkes için mükemmel bir ilişki yok her zaman kusur ve eksiklik mutlaka olur en iyisi beraber üstesinden gelmektir bence. Böyle bir insan yoksa etrafında çok kafa yorma... Kendinin iyi hali olmaya çalış elbet istediğine yakın biri gelir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayİkimiz de iyi birini bulma konusunda seçiciyiz ama sen benden daha seçici çıktın. 😄😄😄😄 Ben hiç değilse yediğine, içtiğine, saç rengine, boyuna bakmıyorum. 😄😄😄😄😄😄😄😄
00 Yorumla
5 ayGelip böyle saçma sapan mecralarda ararsanız zaten bulamazsınız gidin sosyallesin az
14 Yorumla- 5 ay
Çok iyi yorum insan avmlerde takılır starbuckslarda falan
Soran5 ayBuradan aramıyorum knk sende buradasın soru cevaplıyorsun soruyorsun bu buradan adam mı arıyorsun demek?
- 5 ay
Bacım soru sormuşsun bende cevapladım ne yaptığın beni ilgilendirmiyor
Soran5 ayNe yaptığım seni ilgilendirmiyor ise git sosyalleş gibi cümleler bu dediğinle uymuyor ya da burada arıyormuşum gibi boş boş hüküm veriyorsun ilgilendirmezken biraz söylediklerin tutarlı olsun
Gizli Üye(36-45)5 ayBunlara sahip birisi ciksada bu sefer tip yok diyip Red ediyorsunuz hadi bakalım soruyorum sana bu saydıkların gibi biri çıksa karşına ama cok tipsiz kabul edermiydin
11 Yorumla
Soran5 ayHoşuma giden birisi dedim? Hiçbir erkek de beğenmediği kadını istemez
1.65 kızın 1.80 erkek istemesi kadar saçmaydı hayat şahsen ben 1.80 im 1.75 altı kıza bakmam
14 Yorumla
Soran5 aySen bakma yanımdaki son erkek 1.85 idi. Ondan önce de bana yürüyen 1.90 idi. Emin ol senden iyilerini bulurum çünkü yüz fizik güzelliği diye bir gerçek var
- 5 ay
Burada herkes boş yapıyor bir bmv mercedes benz audi mclaren ferrari lamborghini tesla byd bile çekici kılar düşürür etkiler villa rezidans lüks site bunları saymıyorum bile o kadar da emin konuşuyorum buradakiler hep kenar mahalle varoş kızı işte ne anlarlar
5 ayİyi adam iyi kadın zaman mekan yaşanılanları göre iyiler kötü kötüler iyi olurken... aramakla bulunmaz
10 Yorumla
5 aybence çok şey istemiyorsun herkesin bir isteği var saygı göstermeli
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayeğer bunlara gerçekten layıksan yani sen de bu dediklerine göre birinin dengiysen bence hakediyorsan umarım bulursun ama bunlara layık çok az kadın var
20 Yorumlaİyi kadın kalmadığı gibi iyi adam da bulunmaz muhtemelen
ya da her iki cinste de iyileri zor bulunur maalesef
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. İyi adamların kalbini tuz, buz edip kötü adama çeviriyorsunuz, sonrada iyi adamlar nerde diyorsunuz!
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayİnsallah bulursun. beni kastetmissin birde yazdiklarin bana tamamen uyuyor. Fakat birini sevmek ona çekilmeyi tetikleyen seyler farkli.
Mantik ile kalbi dengelersen ne istiyorsan onu bulursun.00 Yorumla
5 ay
...
00 YorumlaNasip olacak gö+e yaxxak bagdattan gelir yavrum. Sen ne istiyorsun karşına ne gelecek.. zaman gostericek senin için. bol şans
00 Yorumla
5 ayzihninde yeterince netse bu durum ve inanırsan olur, aslında doğru olan bu, ama içten içe bu düşündüklerinin olacağına inanman da gerekir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
m 5 ayMerhaba! Tabiki çok şey değil her insanın şagınyukarı istediği şeyker elbette sende isteyebilirsin umarım istediğin gibi birini bulursun.
00 Yorumla
5 ayArada bir bu sitedeki yorumları okuyorum.
Bir şeyler için daha fazla çalışmam konusunda motivasyonum oluyor, en azından çevrem değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBurdaki aşağılayan laf sokan erkeklerden yüzde doksanı müslüman bile değil. Böyle birini istemek hakkın. Bende istiyorum böyle birini. Sadece boy meselesi konusunda çatışıyoruz senle.
019 Yorumla
Soran5 aySen boy için ne düşünüyorsun önem vermiyor musun?
Cevap sahibi5 ayÖnem vermiyorum 🙂
Soran5 ayKnk ben veriyorum bir de 1.85 erkekle falan takıldım ya da daha uzunları yavşadı bir kere düşmeyegör
- 5 ay
Burada herkes boş yapıyor bir kere etkilemek için bir bmv mercedes benz audi mclaren ferrari lamborghini tesla byd bile yeter hele villa rezidans lüks site falan bunları saymıyorum bile o kadar da eminim zaten siz seçemezsiniz o tarz erkekler sizi seçer kenar mahalle varoşu kızları burada boş yapıyor
Cevap sahibi5 ayPara sevdalısı olan sensin. Profilinden profil fotoğrafından belli
Cevap sahibi5 ayGelip bana veya tüm kadınlara laf sokacagin yerde önce kendin değişmek için uğraş
Cevap sahibi5 ayKendin değişmeye çalış bakalım neler oluyor
- 5 ay
Kimseye laf sokmuyorum fiziki özellikleri ön plana çıkaran sizsiniz bende ısrarla para derim o zaman zaten genelde paraya bakılır asgari ücretli ile ol sürün fakirle ol bat çapkınla ol aldatıl ne diyeyim
Cevap sahibi5 ayBenim helal haram hassasiyetim var ve nikahlı eşim olmadığı sürece hiçbir şekilde bir erkeğin arabasına binmem, parasini yemem, ondan gelecek tek kuruşu bile kabul etmem. Buluşmak yemek yemek istese param yok bulusmam kusura bakma der kabul etmem. Git önce kafa yapini değiştir
- 5 ay
Aferin şimdi de konu dış görünüşten dine geldi saçma sapan konuşuyorsun kimsenin kudurduğu yok karakter dersiniz dış görünüşü fiziksel özellikleri ön planda olan erkek isterseniz bu kişiye göre değişir ama yapılan çoğu araştırma da kendini geliştirme düzeyi ile doğru orantılı olarak düşük insanların böyle şeylerle etkilenmesi kısa net ucuzluktur ergenliktir 2010 larda değiliz biz sadece para demiyorum ben bu arada iş kariyer statüsü de önemli erkeğin o zaman herkes gitsin yakışıklı boyu uzun diye aylakçı işi olmayan veya normal işçiye aşık olsun biz o zaman boşuna mı kendimizi geliştiriyoruz farklı alanlarda ilerliyoruz o zaman ona bakarsak ben hiç kurum sınavlarına katılmayayım üniversite okumayayım direkt gideyim avmlerde starbuckslarda kız ararayım oldu o kadar kolay değil ilişki yaşamak bunun karakter ve tutumları da var dürüstlük kötü alışkanlık bunlara katılıyorum ama diğerlerine katılmıyorum
Cevap sahibi5 ayKendini birisi için değil sadece kendin için gelistirirsin. Başkası için yasamanin bir anlami yok. O hayat senin. Hayatına yenilik katmak kendini geliştirmek istiyorsan bunu bir başkası için değil kendin için yapmalisin.
- 5 ay
Tamam da kardeşim para illa önemli dış görünüş tip boy bunların hiç bir önemi yok yaşama için para lazım tiple boyla bir yere varılmaz insanı çıldırtmayın
- 5 ay
Bu kadar beni çıldırmaya gerek var mıydı
Cevap sahibi5 ayParanın benim gözümde bir kağıt parçasından farkı yok şahsen. O yüzden parası çok veya parası az diye insanları ayırt etmiyorum
- 5 ay
Önemsiz de değil ayrıca bunun lafı bile var Allah boy güzellik vereceğine akıl versin derler demek daha önemli bir söz ki bu insanlarca her zaman söylenen bir cümle olmuş
- 5 ay
Paran kadar değerlisindir diye de geçiyor mesela hep bankacılar döviz büroları muhasebe öfisleri danışmanlıklar emlakçılar istihdam bürolarında hep bu söz geçer
Cevap sahibi5 ayİnsanların dini imanı herşeyi para oldu çünkü. Hastanelerde bile parayı bas. Ondan sonra bak bakalım en kral en kalite hizmet hasta bakımını nasıl alıyorsun. İş yerlerinde bile geçerli bu durum. Parayla insanlarin emekleri ile oynayip onun yerini kapiyorlar. Parası var diye ona öncelik saglaniyor.
Cevap sahibi5 ayYani zengin omuzlarda taşınıyor fakirler ayak altında sürünüyor
- 5 ay
Sizde olun belli dersleri var onun al bir tane finansal okur yazarlık kitabı başla you tube de bile var
5 ayE bunların hepsi bende var * insanlar kıymet bilmiyor malesefff kızların geneli değişik lerden hoşlanıyor 😂😂😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
5 ayİyi olmayan iyiyi bulamaz...
Hamam giden yerler düğüne giden oynar...
Sen iyi olacaksın iyiyi bulacaksin00 Yorumla Aynısını da erkekler söylüyor burdaki sorun şu güven problemi şu bu bunu yapıyorsa ben de yaparım ya da o da yapmıştır kafasındalar çünkü
00 Yorumla- Devamını Gör (186)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat