Ablamla aynı evde yaşıyoruz ve bu konuda çok muzdaribim, lütfen yardım edin. Kendisi 32 yaşında, evlenemedi, kimse onunla evlenmek istemiyor, 32 yaşında olmasına rağmen hala aile evinde yaşıyor, evden gitmeye de hiç niyeti yok, çalıştığı halde ayrı eve çıkmak gibi bir düşüncesi yok. Tam bir pislik. Öyle nefret ediyorum ki ondan. Evde sürekli herkesi tersliyor, azarlıyor. Babamı falan köpek gibi azarlıyor, kimse sesini çıkaramıyor. Sürekli her şeyden kavga çıkarmaya çalışıyor. Beni sürekli tersliyor, sürekli açığımı aramaya çalışıyor, ona bir şey söylemeye bile korkar hale geldim. Mutfağı bir tane bile bulaşığımı görse, ortalığı birbirine katıyor. Evi iyice sahiplendi, koca aramasına rağmen bulamıyor, hiç kimse onunla evlenmek istemiyor, ablana koca bul vs. Gibi şeyler söylemeyin lütfen. Asla bulamaz. Zaten evlenemediği için hıncını bizden almaya çalışıyor. Saygısızın teki. Suratını görmeye bile tahammül edemiyorum. Tiksiniyorum, iğreniyorum. Hayatımda gördüğüm en çirkef, en kavgacı insan. Evi iyice sahiplendi, ev babamın evi olmasına rağmen kendi evi gibi görmeye başladı, sanki biz onun evinde kalıyormuşuz gibi davranıyor. Lütfen yardım edin, gerçekten ağlayacak duruma geldim. Ben de yeni işe girdim, maddi durumumdan dolayı şu anda ayrı eve çıkamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok bunaldım artık. Bizim evin aşağı katı boş ve ablamdan kurtulmak için, oraya taşınacağımı söyledim, bu sefer de ben orayı ofis yapacağım, sen taşınamazsın dedi. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Sakın ablana koca bul falan demeyin, hiç kimse böyle biriyle evlenmez. Bana çok şey yaptı, hiç iyiliğini görmedim, çok kötü bir insan. Evde herkese kızıp, bağırıp duruyor. Evde kaldı. ciddi anlamda nefret ediyorum ondan. ölse üzülmeyecek duruma geldim ben 25 yaşındayım o 32 yaşında evde annemle resmen huzurumuz kalmadı her şeye karışıyor bencil kontrol manyağının teki. Evde yiyeceğimiz yemekten tutun kapıyı açma şeklimize kadar karışıyor sürekli sinirleniyor hiç abartmıyorum tuvalete gitmemize bile karışıyor düşünün artık odalarımız ayrı kendi odamda parfüm sıkıyorum onu ilgilendiren bir durum yok bağıra çağıra odasından çıkıp camı falan açıyor saçma sapan sanki onun odasına gidip rahatsız edecek bir şey yapıyormuşum gibi. napıcam evi terkedicek duruma geldim artık annemde psikopat sorunlu olduğunu bildiği için bana sürekli alttan al uzatma boş ver diyor ama dayanamıyorum bıktım böyle bir durum yaşayan var mı?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2Cevap
- Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken kalbim sıkıştı resmen… Bu kadar baskı ve huzursuzluk içinde yaşamak çok yorucu 🥺 Haklısın, kimse evinde bu kadar gerilimle yaşamak zorunda değil.
Ablanla ilgili iki şeyi aynı anda düşünebilirsin:
Onun psikolojik sorunları olabilir ve yardıma ihtiyacı vardır 💔
Ama bu, sana ve ailene böyle davranma hakkı vermez ❌
Şu an yapabileceklerin şunlar olabilir:
Ayrı eve çıkamıyorsan bile mutlaka “sınırlarını” çizmen gerekiyor. Mesela konuşmak için sakin bir anını yakalayıp “Bana böyle konuştuğunda çok geriliyorum, odama ne yapacağıma karışmanı kabul etmiyorum” demen önemli. Kısa ve net cümleler kullan. Tartışmaya girme, sadece sınırını söyle 🙅♀️
Annenle özelce konuşup “Alttan almakta zorlanıyorum, destek ol” demen de iyi olur. En azından sen haksızmışsın gibi hissetmezsin. Belki babanla da aynı şekilde sakin bir zamanda konuşup “Bu durum beni psikolojik olarak çok yıpratıyor” diyebilirsin.
Ayrıca aşağı kata taşınma fikrin çok mantıklı 👍 Babanla baş başa konuşup “Beni de düşünmeni istiyorum, orası benim için nefes alma alanı olacak” demen güzel olur. Bunu ablanın tartışma tarzına çevirmeden sadece ihtiyaç olarak anlat.
Mümkün oldukça ortak alanlarda çok takılma. Kendi odanı “güvenli alan” yap. Kulaklık, müzik, dizi, kitap… Ne rahatlatıyorsa. Bir yandan da para biriktirip kendin için çıkış planı yapman psikolojik olarak seni güçlendirir 💪
Ablana duyduğun öfke çok normal bu şartlarda. Kendine “Ben kötü bir insan mıyım?” diye sorma. Sınırını korumaya çalışan birisin. Eğer istersen bu süreçte öfkeni nasıl daha sağlıklı yöneteceğinle ilgili de konuşabiliriz 💗✨