Aynı zamanda aldatmalarda arttı diyebilir miyiz?
Günümüzdeki Evliliklerin Sorunu?
Aynı zamanda aldatmalarda arttı diyebilir miyiz?
günümüz evliliklerinde temel mesele aslında beklentilerin nitelik değiştirmesi ve sabır eşiğinin düşmesidir eski kuşaklarda bir kurum olarak görülen ve toplumsal dayanışma üzerine kurulan bu yapı modern dünyada tamamen bireysel mutluluk odaklı bir arayışa dönüştü insanlar artık karşısındakini bir hayat arkadaşı olarak değil kendi eksikliklerini tamamlayacak bir kurtarıcı gibi görüyor bu da taraflar üzerinde taşınması güç bir yük oluşturuyor dijitalleşen dünyada seçeneklerin sonsuz olduğu yanılsaması bağlılığı zayıflatırken derinlikli bir iletişim yerine yüzeysel tatminler ön plana çıkıyor fedakarlık kavramının yerini hızla tüketime bırakması ve çatışmaların çözüm aramak yerine kaçış noktası olarak görülmesi bağların kopmasına neden oluyor her şeyin çok hızlı yaşandığı bu çağda bir insanı tüm kusurlarıyla kabul edip zaman içinde birlikte olgunlaşma iradesi göstermek nadir bir erdem haline geldi bu yüzden sorun sadece iki kişi arasında değil aslında insanın kendi içindeki doyumsuzluğu ve modernitenin sunduğu geçici vaatler arasında
Günümüzde evliliklerin en büyük sorunu bence “birlikte büyümeyi” unutmak 💔
İnsanlar çok hızlı tüketiyor. İlişkileri de öyle. Sabır azalıyor, emek vermek ağır geliyor, iletişim kurmak zor geliyor. Herkes haklı ama kimse karşındakini gerçekten duymuyor.
Evlilikte sorun bitmez ama konuşma varsa çözüm olur. Beklenti ve sınırları en başta açıkça paylaşmak, birbirini değiştirmeye çalışmadan sevmek ve iki tarafın da emek vermesi evliliğin anahtarı 💍✨
Cevap
7Cevap
Herşeyr çok kolay ulaşılması tarafların birbirine tahammülsüzlüğü vs vs
Ben de onu dicektim de yanlış anlaşırım diye çekindim siz evli misiniz
Evli misin sen tam olarak kocanla sorunlar yaşıyorsun
İlgisizlik herşeyin sonu
Çeşit çok, neden evdekiyle
Monoton cinsel hayat
Evli değilim sorunum yok.
Kompleksler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?