- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
6 ay
••• AKTİVİTELER •••
• Film, dizi veya tv programları izleyin.
• Sinemaya gidin.
• Bol bol kitap okuyun.
• Hikaye, roman ve şiirler yazarak yazınızı geliştirin.
• Kaligrafi yazı veya el yazısı öğrenin.
• Matematik problemleri çözün ve zekânızı geliştirin.
• Yabancı dil öğrenin.
• Maket ya da puzzle yapın.
• Bir blog açın ya da günlük tutun.
• Resim yapmayı öğrenin.
• Seyehat fotoğrafları çekin.
• Seyahat fotoğraflarınızı bastırın/düzenleyin.
• Birbirinden renkli maket kağıtlarla rüzgar gülleri yapın.
• Spor veya meditasyon yapın.
• Egzersiz yapın.
• Yürüyüş yapın.
• Bisiklet sürün.
• Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için fitness ve spor salonlarına gidin.
• Futbol, basketbol, valeybol vb. kurslarına katılın.
• Alışveriş merkezlerini gezin.
• Mağazalarda yeni ürünler keşfedin ve alışveriş yapın.
• Eğlence merkezlerine gidin ve doyasıya eğlenin.
• Yeni şeyler öğrenin.
• Yeni şeyler keşfedin.
• Masaj (spa) yaptırın.
• Kuaföre gidin ve saçınızı yaptırın.
• Güzellik salonlarına gidin.
• Evde kendi imkânlarınızla doğal yüz maskesi (örnek; patates maskesi) "patates maskesini yüzünüze, doktorunuzun kontrolü dahilinde uygulayın" yapın.
• Yeni müzikler keşfedin ve dinleyin.
• Müzik eşliğinde şarkı söyleyin.
• Müzik, enstrüman ve dans kurslarına katılın.
• Arkadaşınız ya da arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirin, oyunlar oynayın, gezin, gezilere çıkın, seyahat edin, piknik yapın, kamp kurun, etkinlikler düzenleyin, fuar, müze ve müzayedeleri gezin.
• Kendinize çiçeklerden veya bitkilerden oluşan küçük bir bahçe kurun, çiçek ve bitkilerinizi saksılara dikin, veya onlardan Küçük bir aranjman oluşturun.
• Mutfakta vakit geçirin ve lezzetli yemekler, enfes tatlılar yapın.
• Sağlıklı beslenme ve diyet programı oluşturun.
• Örgü örmeyi ve nakış yapmayı öğrenin.
• Eşyalarınızı ayırın ve düzenleyin.
• Evde temizlik yapın.
• Eşyalarınızın yerini değiştirin.
• Zekâ oyunları oynayın.
• Bulmaca çözün.
• Kendi uçurtmanızı yapın ve uçurun.
• Dilek balonu uçurun ve dilek dileyin.
• Toplum içine girin ve sosyalleşin.
• Mükemmel bir iletişim kurabilmek için, beden dilinizi geliştirin.
• Güzel, etkili ve daha belirgin konuşma sergileyebilmek için kendinizi geliştirin,
kalemi yatay bir şekilde dişlerinizin arasına yerleştirerek hafif ısırın ve elinize bir kitap alın, kendinizi yazıları okumaya zorlayın, belirgin, güzel ve etkili konuşma yapabilmek adına, bu yöntemle dil kaslarınızı geliştirin.
• Nefesinizi daha iyi kontrol edebilmeniz ve heyecanınızı yenebilmeniz adına, diyafram kasınızı geliştirecek ve de
akciğerlerinizi şişirecek bir yöntem sunuyorum,
Sandalyeye oturun ve ya yere sırt üstü uzanın ve burun yoluyla derin nefes alın, nefesinizi olabildiğince uzun tutun ve nefesinizi ağız yoluyla ıslık çalar gibi yavaşça bırakın, yapacağınız bu hareket zamanla diyafram kasınızı geliştirip nefesinizi daha iyi kontrol etmenize, heyecanınızı yenmenize ve insanlarla daha iyi ve daha rahat iletişim kurabilmenize yardımcı olur, bu yöntemi günde en az 10 kez uygulayın.
• Huzur evlerine gidin, orada bulunan insanları ziyaret edin ve onlarla sobet edin.
• Lösemi ve engelli kardeşlerimizi ziyaret edin ve onlara yardımda bulunun.
• Sanat, bilim ve ilim öğrenin.
• Türk dil kurumu sözlük ve ansiklopedilerini inceleyin, bilmediğiniz kelimeleri anlamları ile birlikte öğrenin.
• Dünyayı ve insanları anlamak adına genel kültür öğrenin.
• Türk milli kültürü öğrenin.
• Eski tarihleri araştırın ve geçmişi öğrenin.02 Yorumla- 6 ay
hiçbirini yapasım yok
- 6 ay
Belki bir gün ihtiyacın olur
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yalnız geçirir
Yalnız başına gezer, sinemaya tiyatroya yalnız gider. Müzeleri yalnız gezer.
Denize yalnız girer.
Yalnız başına oturur kitap okur
Uzun uzun da sessizce oturur karanlıkta.
Kendimden biliyorum04 Yorumla- 6 ay
kanka sinemaya tek başıma hayatta gidemem tiyatroya falan sosyal ortamları sevmiyorum
- 6 ay
sinemaya gideceğime evde bilgisayardan film izlerim daha iyi
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kendini mutlu edecek aktiviteler bulmalı ve denemelisin. Önemli olan başkalarının seni sevmesi değil, senin kendini sevmen ve kimseye kendinden daha fazla değer vermemendir.
12 Yorumla- 6 ay
dğru sölüyorsun kimseye kendinden fazla değer vermemendir
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Önce şunu söyleyeyim, kimse tarafından sevilmiyor olmakla yalnız olmak aynı şey değil ve bu bir kader de değil. Böyle hisseden biri için hayat genelde ağır akar, o yüzden “kendine hobi bul” gibi klişeler yetmez. En başta yalnızlığı düşman gibi görmek yerine, seni tüketmeyen bir hale sokmaya çalışmak gerekiyor. Gün içinde küçük rutinler kurmak, bedeni hareket ettirmek, bir şey üretmek ya da öğrenmek insanı hayatta tutuyor. Tek başına da keyif alabileceğin alanlar buldukça, insanlara olan açlık azalıyor ve bu da seni daha güçlü kılıyor. Sevilmek dışarıdan gelmediğinde, insan önce kendini ihmal etmemeyi öğrenmeli. Bu süreç geçici olabilir ama sen kalıcısın, bunu unutmadan yaşamak en önemlisi.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bazen kendini yalnız hissediyor olabilirsin, bu çok doğal bir duygu. Ama unutma, sen değerlisin ve sevgiye layıksın 🌟💖. İnsan kendisini, kendi dünyasını sevgiyle doldurabilir. Öncelikle passion bulabileceğin şeylere yönel. Sanat, spor ya da kitaplar mükemmel dostlar olabilir. 🌿✍️🎨
Kendi başına doğada uzun yürüyüşler yapabilir, meditasyonla ruhunu dinlendirebilirsin. 🧘♀️🌳 Ayrıca yeni beceriler edinebileceğin kurs programlarına katılarak sosyal çevreni artırabilirsin. 🌞 İletişimde olduğun kişilere küçük nazik davranışlarla yaklaş ve kendine güven. İnsanlar sevgi ve güvenle gelirler. 💕 Taşlar yerine oturur, zamanla daha da güçlenirsin. Sana güven ve sabır dolu günler diliyorum! 🌈✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hepinizden bıkmıştım zaten kahvesi içilir
00 Yorumla
2 ayBir kere önce kimse tarafından sevilmeliyim diye bir düşünce aklında olmamalı böyle düşündüğün için kötü enerji kendine çekiyorsun kimse seni sevmese de sen kendi varlığını sevmelisin İçin çok daralırsa da namaz kılıp dua etmeni daha çok Rabbinle yakın olmanı öneririm şahsen ben öyle yapıyorum ve kimsenin sevgisi de önemli değil bir gün hepimiz tek başımıza öleceğiz ve o mezara gireceğiz bizi seviyormuş gibi o yapanlar bile en fazla 1.02 gün ağlayacak ve sonra hayatlarına devam edecek o yüzden bu hayatta kimsenin sevgisine ihtiyacın yok seni Rabbin sevsin ve sen kendini sev yeter
00 YorumlaBeni Tasfir Etmişsiniz Hemen Geldimm, Kimse Tarafından Sevilmeyen Ve Yalnız Olan Ben Günlerimi Evde Oturup Sosyal Medya'da Sörf Yaparak Geçiriyorum Ve Aynı Zaman'da Video Oyunları Oynuyorum.
18 Yorumla- 5 ay
evden hiç çıkıyormusun?
- 5 ay
peki neden sevilmiyorsun?
- 5 ay
evet tek başına gezmek banada hiç iyi gelmiyor evde bilgisayar bütün gün
- 5 ay
korku filmi izliyorum youtubeden video izliyorum bide evin içinde spor yapıyorum bu kadar
Öncelikle kendini sevmeli ve içine dönmeli kendini iyice bir tanimali güçlü yanları neler güçsüz yanları neler anlamalı sonra bu güçlü yanlarını ortaya koymalı ufak adımlarla tabi birden değil böylece hem kendini daha çok sever hem de ortaya koyduğu güçlü yanlarıyla çevresinin de dikkatini çeker
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Kendine değer katsın.
Sosyal medyada trollük yapsın.
Arada kendince keyifli şeyler yapsın.
Bu hayattan ne istediği konusunda emin olsun ve ona göre hayatını şekillendirsin.
Ben öyle yapıyorum.
00 Yorumla
6 ayneden sevilmesi ki , her insanın kendine göre bady si vardır mutlaka, burada aramak önemli , ayrıca zaman geçirmek kişinin sosyal donatısona bağlı nekadar bilirsen okadar çok sosyal olabilirsin , yani biyerden başlamak lazım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 792 cevap paylaştı. Ben müzik yapıyorum oyun oynuyorum araştırma yapıyorum işime veriyorum bazen kendimi... günlerim böyle geçiyor. Kimse sevmesin istemem zaten ben de kimseyi sevmiyorum kimseye de ihtiyacım yok...
00 Yorumla
4 ayBu gibi durumların analiz etmek lazım. Bir boş kağıda daha önceki yalnızlıga iten olayları nesnel yazmaya bak muhtemelen kaynagı bulursun insan yalnız yaşayamaz. Sonu nihilist penguen olur bak 😊
Eğer yardımcı olabileceksem dertleşmeye hazırım yazabilirsin.00 Yorumla
6 ayBu durumu değiştirmek senin elinde. Ama ben bu şekilde kalacağım, bu ızdırap bana mutluluk veriyor diyorsan sana kimse yardım edemez.
02 Yorumla- 6 ay
aynen bu şekilde kalacağım kimse için değişemem
- 6 ay
Kimse için değişmeyi bırak, kendi var oluşun değerlerin ve hayatın diğer huzurlu parçaları için değişime katılmayı dene. Belki hiç beklemediğin çok farklı ve güzel mutlulukların olacak. Kendini neden kısıtlamak ve dünyanı küçültmek isteyesin. Gelecek çok parlak, gelecek çok güzel. Hayatı kendin için yaşa devam et ve sürdür. Tüm mutluluklar hep seninle olsun.
6 ayÖncelikle kendisini sevmeli çünkü kendisini sevmeyen insan hiçbisey yapmak istemez. Bir ara biri bana çok kötü şeyler söyledi buda hoşlandığım kişiydi. Ama ben aynaya bakıp yoo okakdarda çirkin ve kötü biri değilim ki demekki zevki yok dedim bak işte insan kendi işini sevince o bir kalkan oluyor ona. Yoksa sende kendini sevmesen insnakarda sevmese hiçbisey yapmak istemezsin. Kendisini en başta seven insan neler sevicegini de öğrenir ve o şeyleri yapar.
00 Yorumla
6 ayHobi edinmeli hoşlandığı şeyleri yapmalı. Kitap okumak, müzik dinlemek, yürüyüş yapmak, spor yapmak, dil öğrenmek vs.
01 Yorumla- 6 ay
spor ve müzik dinliyorum zaten başka?
ben pc oyunu oynuyorum evden dışarı çıkmak istemiyorsam tabi tek oynamak istiyorsan benim gibi bence fortnite yükle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. İlla mutlu olmak için sevilmek şart değil ki. Binlerce hobi var, etkinlik var...
01 Yorumla- 6 ay
neler yapabilirim mesela
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
3 ayKimse tarafından sevilmeyen biri de benim. Kimse sevmese bile o kişi kendisini sevmeli.
10 Yorumla Neden sevilmedigini dusunuyorsun ki belkide doğru insanlarla henüz tanışmamış olabilirsin
10 Yorumla
2 aysevilmediğin kanısı bir ön yargımı yoksa realitemi.
00 YorumlaKimse tarafından sevilmeye ihtiyaç duymayacak kadar kendini sevmeli
00 Yorumla
3 ayBir spor yap, dansa yazıl, dil öğren... Gelistir kendini
00 YorumlaBence kendiyle yalnız geçirdiği vakit mutlu olmalı kendini sevmeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
4 ayÇok zor bişey diyemem umarım istediğin şekilde olur
00 Yorumla
5 ayBenim hayatımda da kimse yok bende biri olsun istiyorum ama nasıl konuşacağımı bilmiyorum
00 Yorumlabir köpek edin benim gibi onu sev onun sana verdiği sevgiyle yetin. en iyi önerim bu olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
6 ayKurslara gider, sostalleşir, kendşnde eksik olan yönleri bulur ve düzeltir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayÇok zor değil bu, yıllardır tekim hiç kimseyi aramam, yapacak çok şey var hayatta, hepsine yetişmek zor
06 Yorumla- 6 ay
Neler yapıyorsun banada yazar mısın lütfen
- 6 ay
aynen neler yapıyosun?
Cevap sahibi6 ayHerkesin bildiği şeyler, neyi seviyorsanız. Kişiye göre değişir
- 6 ay
Yslniz ken nasıl keyif alarak yapıyorsun
Cevap sahibi6 ay@Garipkalp1607 asıl yalnız her şey daha keyifli, kimseyi bekleyemem
- 6 ay
Vaktin olursa bana anlatırsan dinlerim sevinirim.
Bence kimse gerçekten sevilmeyen biri değildir. Yalnızlık bazen bir dönemdir. İnsan bu zamanda yürüyüş yapmak, müzik dinlemek, bir şeyler öğrenmek gibi küçük şeylerle hayatını doldurabilir.
00 Yorumla
6 güGel bizim ortama okeye 4üncü ol, bak keyfine, duygusal veya özel ilişkide kısmetin yoksa böyle takılmak gerek, hayat ilişki ve duygusallıktan ibaret değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
7 güDizi film vs etkinlikler yap
00 Yorumla
3 ayEğer ruh hastası ise önce bu hastalığını tedavi etmeyle başlamalı. Yanlış anlama sana bir gönderme yapmıyorum kendimce espiri yapmaya çalıştım. Alınganlık gibi bir duruma sebep olduysam affola
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKendini sev kendin ile vakit gwcir kimse kendinden daha dwgerli değil
00 YorumlaKendinle barışık ol sen kendini sevdikten sonra insanlae etrafında dönsede fazla umursamıyorsun kendinle vakit geçir yeni tarifler dene merak ettiğin bir filme başla alışveriş yap
00 Yorumla
6 ayen önemli şey kendini geliştirmesidir yeni bir enstürman öğren dil öğren çoook şey var diğer insanlar fıldır fıldır gezerken sen 3-0 önde oluyosun
10 YorumlaDizi izle mesela ben arka sokaklara başladım kdkdkd, kitap oku sıkılırsan diye ince kitaplar var stranç kitabı gibi öyle bi şekilde geçiyor zaman
00 Yorumla
4 ayhayatı dehe da çok sevmeli kendi değerinin farkına varmasını sağlayacak şeyler yapmalı..:) her şeyi değiştirir
00 Yorumla
6 ayDışarı çık yürü azcık illa severler. Kendine kimse sevmiyor zaten diye ön şart koyarsan zaten sevmezler.
00 Yorumla
6 ay
Bende yalnızım çokta bir önemi yok insanların mutlu olacak her türlü aktiviteyi yapabilirsiniz00 Yorumlakimse sevmiyorsa çıkarları yoktur senden yoksa sizlik bir şey yok. takılmayın insanlara
00 Yorumla
1 ayBu sorunun cevabını ben de çok aradım ama hayat bir şekilde devam ediyor.
00 YorumlaTek rakılıyırsa avm deniz kenarı ve kafelerin olduğu yeflet
00 Yorumla
3 aydikleme kimseyi hayatına bak burada sosyal cevre edin
00 YorumlaCanım kitap oku, kendi başına git kafeye, lunaparka git aksiyon yaşa…
00 YorumlaKendinii oyalayacakk mutluu edecek aktiviteler bul gerisi gelir
00 YorumlaBence hobiler edinmelisiniz, yapmaktan keyif aldığınız ne varsa ona yönelmelisiniz
00 YorumlaBende öyleyim çok rahatım az insan çok huzur hiç insan sonsuz huzur
00 YorumlaKitap okuyorum yürüyorum müzik dinliyorum
19 Yorumla- 6 ay
sendemi benim gibisin?
- 6 ay
ya zaten alıştım artıkta ne bileyim bi sorayım dedim
- 6 ay
artık öyle bi şeye geldim ki sokakta yürürken tanıdığım insanlara bile selam vermeden geçiyorum
- 6 ay
:)
6 aySadece kendini sevmeli 🥰
20 Yorumla
6 ayKendine uygun bi aktivite bularak
02 Yorumla- 6 ay
ne gibi mesela o aktiviteyi bir türlü bulamadım
- 5 ay
Sevdiğin nedir nefret ettiğin nedir bilmediğim için bişey diyemem
11 gügüzelse seven bulunur ama değilse işi zor.
00 Yorumla
5 aySenin önce kendini sevmen lazım
00 YorumlaBelki seven vardır öyle düşünme
00 Yorumla
6 ayNiye sevilmiyor ne yapmış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. profil adını değiştirmeli
02 Yorumla- 6 ay
zzzziiiik :D
- 6 ay
bunu yapabilirsin daha iyi
Gizli Üye(25-29)6 ayPc müzik film falan öyle yapıyorum
06 Yorumla- 6 ay
sende mi benim gibisin?
Cevap sahibi6 ayEvet işi düşen arar beni
- 6 ay
ben direk reddi çekiyorum işi düşen biri arayınca hayır diyorum direk şutluyorum
Cevap sahibi6 ayBende öyle yaptım zaten o yüzden kimse kalmadı
- 6 ay
bu yüzden seni sevceklerse bırak hiç sevmesinler
Cevap sahibi6 ayAynen öyle
Gizli Üye(30-35)4 aySivil toplum örgütlerine gir tema tegv tog gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 aySevdiğini şeyleri yap kendine değer ver
00 Yorumla
6 ayEvde tek başına sürekli tv başında ot yiyerek
01 Yorumla- 6 ay
sen öyle mi yapıyon :D
6 aybu psikolojiden çık
04 Yorumla- 6 ay
sölemesi kolay
- 6 ay
İnsan iyiyi de kötüyü de kendisi yapar beynini ikna et yalnız yaşamak ne zaten bu dünyada herkes bir noktada yalnız tek başına evliler bile
Ânlara odaklan örgü ör namaz kıl kafeye git müze gez bunları bende yapıyorum - 6 ay
sosyal ortamları sevmiyorum kalabalığı sevmiyorum tek başıma yapamam bunları
- 6 ay
Bunu aşman lazım ama sevmiyorum diyim işten sıyrılmaya çalışma. Üstüne git
6 ayÖn yargıları bırakmalı
010 Yorumla- 6 ay
yok gerçekten kimse tarafından sevilmiyorum bütün gün bilgisayar başındayım başka ne yapmam gerekli
- 6 ay
Neden sevilmiyor sun egolumusun
- 6 ay
evet çok suratsız biriyim gülmem hiç hiçbişeyden memnun kalmam
- 6 ay
Sebep
- 6 ay
sinir sinirli biriyim
- 6 ay
Sevgilin falanda yok dimi
- 6 ay
yok
- 6 ay
Kendini düzeltmek için çaba harcadinmi
- 6 ay
hayır beni böyle kabul etmelerini istiyorum insanlar için değişemem
- 6 ay
Kimse senin sinirini çekmek zorunda değil bilmiyorum yaşantıni ama sinirliyim diyip işin içinden çıkamazsın kırıp döküp beni böyle kabul edin olmaz
2 ayFilm kitap değişik aktiviteler sosyal planlar
00 Yorumla
3 ayÖncesinde kendini sevmeyi öğrenmeli
00 YorumlaDin dersleri alıp yazılımla kafayı bozar
00 Yorumla- Devamını Gör (21)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası