Düğününüz istediğiniz gibi oldu mu?

Düğünüme 2 yıl oldu. Nişan ve düğün arası çok kısa bir zaman sürdü, nişandan sonra hemen evlendik. Her şeyimiz hazırdı ama eşimle ben çok borç içindeydik. O zamanlar düğün tarihi falan hepsi galeyana geldi, yani hiçbir şey anlamadım. Nişanım evde oldu, şu an bakıyorum da hiç istediğim gibi olmamış. Çok stresli bir dönem yaşadım. Ailemin maddi durumu yoktu kendi çeyizimi ve takılarımı bile kendim aldım. Eşim dışında kimseden destek görmedim. Annem sadece çeyizimde küçük bir yardımı oldu. Nişan günü bile ailemle tartışmalarım oldu. Yalnız başına bir şeyler yapmak gerçekten çok zor. Eşimin ailesinin durumu maddi olarak gerçekten çok iyiydi ama ona rağmen eşim ve ailesi bazı konularda hep daha uygunu yok mu diyip beni sürekli mahçup ettiler. Bende bu yüzden hiç bir şey istemedim. Bohça yapılırken bile nerede ne uygunsa onu aldırdım. Ev eşyalarımızın bir kısmını onlar aldı ama onda bile uyguna kaçtım, hep utandım çekindim. Eşim bile istediğim perdelerin benzerini başka yerde 3 bin tl daha düşük diye orada yaptırdı ve onlardan hiç memnun değilim, evde her gün gördükçe sinir oluyorum. Tamam bende zaten tutumlu bir insanım çok pahalı bir şey bende istemem ama bu kadarda pintilik yapılmaz. Hep kaynanam daha uygunu yok mu diye soruyordu. Eşim evin 2. oğlu. İlk oğullarında hiçbir şeyden sakınmamışlar bize gelince bu şekilde yaklaşmaları benim zoruma gitti. Hep sustum, susmak zorunda kaldım. Ve o dönemde yüzümde çıkmayan sivilceler çıktı. Sigarayı bırakmıştım düğüne yakın zamanda tekrar başladım. Düğünüm ve kınamda hiç eğelenemedim. Yani oralara verdikleri parayı keşke bize verselerdi de borçlarımızı ödeseydik. Şimdiki aklım olsa aile arasında küçük bir söz yapardım. Kına gecesini de evde aile arasında yapardım. Sadece düğünümde insanları çağırırdım. Gerçektende öyle oldu düğün inanılmaz kalabılıktı, eşimin tarafı gelip güzel takılar taktı ama kendi tarafım hiç düzgün takı takmadılar. Onları görünce çok üzülmüştüm. Düğünümden hiçbir şey anlamadım. Ben eşime nikah yapalım demiştim ama onların şehir dışından akrabaları geleceği için düğünsüz olmazmış falan filan. İnanın başkaları mutlu oldu, başkaları eğlendi ben hiç eğlenemedim. Oyun alanı bile hep boştu. Eşimin tarafı hiç oynamadı. Hep kendi tarafım oynadı, onlarda zaten kalabalık değildi, nişana geldik diye çoğu gelmemişti, gelenlerde doğru düzgün bir şey takmadı. şu an sosyal medyalarda görüyorum, gerçekten bu düğün işleri maddi durum işi. Ya gerçekten 4-4lük yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Şuanki aklım olsa ya sadece düğün ya da sadece nikah olurdu. Zaten süreç çok hızlı ilerlediği için en güzel günlerim kabusa döndü, hiçbir şey anlamadım. Benim bir beklentim olmadı ama durumları iyiydi sonuçta daha iyisini yapabilirlerdi ama bize gelince çoğu şeyden mahrum bırakıldık. Bazı eşyaları da eşim aldı, çok borca girdi evlendikten 6 ay sonrasına kadar borç ödedik, herşeyi ailesi yapabilirdi bence, biz çok zorlandık ona rağmen. Tek başına yapanların Allah yardımcısı olsun. Bunu o zamanlar çok takmamıştım ama artık üzerinden zaman geçtiği için daha objektif bakabilme fırsatım oldu.

Düğününüz istediğiniz gibi oldu mu?