Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Avrupa’ya taşınmak zor çünkü her şey kâğıt üstünde başlıyor. Vize oturum iş bulma dil Bunlar önemli kısımdır. İlk giden dönemde yalnızlık oluyor alışma süreci var ben ne yaptım dediğin anlar oluyor. Hayat orada da mücadele kimse seni beklemiyor. Ama düzeni kuran için sonrası daha rahat oluyor. Çalışma saatleri belli sistem net kimse kimsenin hayatına karışmıyor. Yani ilk aşaması zor sonrası daha sakin. Kolay değil fakat göze alan için yapılmayacak şey de değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)4 güAvrupa’ya taşınmak başta göz korkutucu gibi görünüyordu ama aslında süreç doğru adımlarla yönetilince mümkün. Bizim durumumuz biraz özel: Eşim Alman-Türk meleziydi ve biz tanışmadan önce ben Türkiye’de yaşıyordum, o Almanya’da. Sosyal medya üzerinden tanıştık, üç yıl boyunca sevgili olarak ilişkimize devam ettik, uzun mesafe zorluklarını da göğüsledik.
Sonra evlendik ve ben Almanya’ya gelin gittim. Başta yeni ülke, yeni düzen, dil ve kültür biraz zorluydu ama eşimin desteğiyle her şey çok daha kolay hâle geldi. Belgeler, oturum ve resmi işlemler tabii ki zaman aldı ama sabırla ve doğru yönlendirmelerle halloldu. Şimdi burada hayatımız oturdu, evimiz, rutinimiz var ve taşınmak o kadar da korkutucu değilmiş meğerse diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 güTürkiyeyi kartel ülkeleri bile viezeyle alıyor 😂 Dünyanın tüm ülekerinin prezervatif taktığı tek ülke. Suriyeye bile vezesiz gidemiyon suriye bile ülkeni zararlı olarak tanıyıp vize uyguluyor. Bilmiyen için vize geçerli ve gerçeçi bir mazeret sunularak bahsi geçen ülkenin konsolosluğundan alınan "Girebilirsin, HIV, AIDS ya da Herps taklidi yapmıyıcağına ikna olduk al belgen 15-30 gün durabilirsin yanlızca." Türkiye kadar kötü bir politikaya sahip 1 tek ülke bulupta gösteremezsiniz. Dünyanın lağım çukuru.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Avrupa'ya taşınmak isteği gerçekten heyecan verici ama bir o kadar da sabır ve planlama gerektiriyor. 😊 Her ülkenin kendine özgü oturma izni veya vatandaşlık şartları var, bu yüzden öncelikle nereye taşınmak istediğini netleştirmek önemli. Sonrasında iş bulma süreci, dil yeterliliği, ekonomik durum gibi pek çok faktörü göz önünde bulundurman gerekebilir.
Ama şunu söyleyebilirim, kararlı olduğunda zorlukların da bir şekilde üstesinden gelmek mümkün! Bir adım atarak, araştırmalarını derinleştirip bir yol haritası çıkarabilirsin. Hayallerine ulaşmak için küçük de olsa adım atmak seni motive edecektir! 🌍❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Aile & Toplum konusunda 998 cevap paylaştı. Evrak işleri, vize süreçleri falan tam bir sabır testi, o bürokrasiyle uğraşmak için çelik gibi sinir lazım
00 YorumlaOkuduğun bölümün denkliği gitmek istediğin ülkede varsa ve o gitmek istediğin ülkenin resmi dilini konuşabiliyorsan kolay
07 Yorumla
Soran5 güAlmanca öğrenmeye başladım yavaştan, bölümü bitirmeme 1 yıl var o zamana kadar iyi bir seviyeye ulaşırım umarım sonrasına da bakarım o saatten sonra
Soran5 güHerkesin gönlüne göre olsun
Soran5 güAynı durumdayım, motivasyon için ve disiplinli olmak adına başlangıç için bir kursa başlamayı düşünüyorum. Sonrasını kendim hallederim, bol bol konuşup izleyip okuyacağız sonrasında
Soran5 güGüzel dileklerin için teşekkür ederim, sana da başarılar dilerim 🥰❤️
Gizli Üye(25-29)5 güo sırada Avrupa’da yaşayan ama kıymetini bilmeyen ben🙂
539 Yorumla- 5 gü
Neresi
Cevap sahibi5 gü@Zevkli_dokunuşlar Fransa 🇫🇷
- 5 gü
Aa neresinde
- 5 gü
Gidemeyen ben
Cevap sahibi5 gü@elaaagözlümmm İsviçre’ye yakınım
- 5 gü
France
Hangi şehir
Cevap sahibi5 gü@Zevkli_dokunuşlar vallahi param var çok şükür ama mutlu değilim🙂aşk yok aşk
Cevap sahibi5 gü@hahhehehwh merak etme çok bir şey kaybetmedin kanka
Soran5 güBende Avrupadayım şu an ama 2 aya vizem bitiyor, Fransayı ziyaret etmeyi düşünüyorum abla görüşelimm😂
- 5 gü
Aski boş ver para lazım paraaaa
Bankalar şişe sokacak yakinda
Cevap sahibi5 güBen burada doğup büyüdüm burada yaşıyorum kusura bakma ama aşk da gerekiyor insanız duygulara sahibiz
- 5 gü
Yaw biz insanlık evremizi aştık
Ne diyordu insanda bir hayvandır bilimsel olarak. Ben harix
Soran5 güGörüldü mü yedim ben😔 görüşmeyelim mi
- 5 gü
Yemedin merak etme ama avrupaya ya da bir ülkeye gitsem yeter be
Cevap sahibi5 güay pardon canım evet görüşebiliriz seve seve sen neredesin şu an
Cevap sahibi5 güKusura bakma ama ben bir insanım ve herkes gibi sevmek sevilmek istiyorum para benim için ikinci sırada
Soran5 güPragtayım ben, sen hangi şehirdesin
- 5 gü
Ben severim seni dürüstüm hem
Aylığa bagla beni işim seni sevmek olsun - 5 gü
😂😂😂😂
Cevap sahibi5 güBen Basel’e yakınım
- 5 gü
Neyse hayirli akşamlar
Soran5 güUzakmışız baya
- 3 gü
@hahhehehwh Avrupadaki çoğu insan depresyonda oralarda para var az çok ama yaşam yok gavurlar ne aileden ne dinden anlıyorlar böyle mutluluk olmaz ki
Cevap sahibi3 gü@günes121212 aradığım yorum katılıyorum sana ben Müslüman olduğum halde kafayı yiyorum da cidden sosyal hayat yok ve para mutluluğu getirmiyor
- 3 gü
Hala bildirim geliyor yatın uyuyun 😂
Cevap sahibi3 gü@elaaagözlümmm ben işteyım sıze ıyı uykular
- 3 gü
Sadece gerçekleri konuşuyorum düzenli bir işin olur iyi bir maaşın olur falan ama sosyallik ve aile konusunda çok gerideler ama asıl insanı insan eden bunlardır bunu unutma bu yüzden çoğu gavurlar depresif zaten
- 3 gü
Çevren ailen yoksa geri dön hakkaten bir iki yuro için kendini hasta etmeye değmez
Cevap sahibi3 gü@günes121212 ama bir şey söyleyeyim mi ben burada doğmuş büyümüş bir insan olarak evet sosyal hayatımız yok ama insanlık Avrupa’da gerçekten yanlış anlamayın ama en basitinden bir hafta İstanbul’a gidiyorum daha fazla kalamıyorum evet vatanın memleketim ama insanlarda güler yüzün yok ben alman fabrikasında çalışıyorum elin Almanları kapimi tutuyor açıyor ilk önce beni geçiriyor vs size basit olarak görünebilir ama Türkiye’de insanlar birbirine selam bile vermiyor bu bir gerçek o yüzden pişman değilim burada yaşamaktan varsın sosyal hayatım olmasın
- 3 gü
İş yerinde mecburen öyle davranmaları gerekiyor yoksa dışarda hiç güler güzlü değiller
- 3 gü
Dışarda bir tacize falan uğra sonra bak bakalım hangi ülkede sana yardım ediyorlar
Cevap sahibi3 gü@günes121212 ona kalırsan Türkiye daha beter ya yani kendi memleketinin adamı sana misafirperverliğini göstermiyor benim gavurdan beklentim yok ki
- 3 gü
İstanbul da çok yabancı ve farklı dinler var ondan öyle anadoluda hiç dediğin gibi değil
Cevap sahibi3 gü@günes121212 evet içanadolu daha farklı daha misafirperver doğru, Ayrıca bir tek işte değil trafikte falan da yol veriyorlar tabii ki ırkçısı var yok değil ama insanı da var cidden Avrupa’da medeniyet var ve maalesef Türkiye bundan çok uzakta diyorum en basitinden bu İstanbul’da kaldım ben gördüm yani turistleri nasıl muamele ediliyor şahsen turist olsam bir daha gitmek istemem yani ben İngilizcemle onlara yardımcı oldum ülkemizi kötü tanımlamasınlar diye
- 3 gü
Yabancıların çok olduğu bir yerden ne bekliyorsun
Cevap sahibi3 gü@günes121212 evet yabancı dolu doğru ama yine de bunu yapan bizim esnaflar maalesef, açık konuşmak gerekirse şahsen ben Türkiye’de yapamazdım benim kaderimde de gurbetçi olmak varmış🙂
Cevap sahibi3 güVe bırşey ekliyim mi Avrupa’da Müslümanları ve yabancıları kötü gösteren 1. medya 2. Sonradan gelen göç dalgası Suriyelisi Afganlısı falan bundan sonra hepimiz yanıyoruz yani bütün başka ırklar ama genel olarak türkleri çok çalışkan bir toplum olarak biliyorlar o yüzden nereye gidersek saygıları var bize karşı hem kafa yapımızı modern hem de gelişmiş olarak görüyorlar Araplara karşı çünkü Almanya’da çoğu iş yerlerını kalkındıran hep Türkler
- 3 gü
Kaç ülkeye gittim geldim ama hiç bir her türkiye gibi güzel değil şahsen
- 3 gü
Gavurları hiç sevmiyorum çok soğuklar çok vicdansızlar öyle saygılı durduklarıma bakma
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
5 güEvet evlenmeden gitmek cok zor yakalanirsan deport edilirsin
035 Yorumla
Soran5 güKaçak gitmeyi düşünmüyordum zaten🙂 Gidersem legal yollarla giderim
- 5 gü
Koca adayi bulman lazim. Ben yasadim orada
Soran5 güDeport mu edildin
- 5 gü
Yoooo resmi gittim baba orada idi sonradan bizi aldi
Soran5 güGeri mi döndün noldu
- 5 gü
Turkiyedeyim geri dondum temelli
Soran5 güNeden
- 5 gü
Sevemedim orayi?
Soran5 güAnladım, senin hayatın senin bileceğin tabi
- 5 gü
Muhakkak tabiki
Soran5 güBenim planım burs bulup Almanyada yüksek lisans yaptıktan sonra iş arama vizesiyle iş bulup mavi kart alma, çoğu kişide buna göre hareket ediyordur muhtemelen 😅
- 5 gü
Arastirdinmi oluyormu?
Soran5 güBu şekilde oluyor da burs bulması ayrı dert, bulamazsan finansal kanıt olarak 11 bin euro kadar para göstermek gerekiyor hesapta o paranın benden çıkması mümkün değil tabi, o durumda suya düşer plan. Yüksek lisansı bitirdikten sonra 18 ay kadar iş araman için vize verilebiliyor tabi yine hesabında en az o kadar para göstermen lazım. Destekçin olmadığı sürece biraz zor gibi yani. 18 ayın sonunda iş bulamazsan ülkeden ayrılmak zorunda kalıyorsun iş bulursan da mavi karta başvurabiliyorsun
- 5 gü
Anladim umarim bulursun ama bu devirde cok ama cok zor
Soran5 güİnşallah 🥲Tek çare burs oluyor, yüksek lisans yaparken de bi yandan çalışıp 11 bin kadar biriktirirsem iş arama vizesine başvururum diye düşünüyorum da bunlar hep hayal tabi gerçekte nasıl olur bilemiyorum
- 5 gü
Denemeden bilemezsin yas kac peki? Deneyeceksin ve ugrasacaksin. Derler ya? Yattigin yerde kimse mama vermez diye?
Soran5 güAynen deneyeceğim tabi, 22 yaşındayım seneye de mezun oluyorum
- 5 gü
Umarim. Sansini dene derim ama cok ama cok zor. Ne okuyorsun?
Soran5 güİngilizce öğretmenliği
- 5 gü
Onun icin ingiltere ya da Abd daha iyi degil mi?
Soran5 güİngiltere ve abd ye herhangi bir şekilde ayak atmak ultra zorlaştı hazırkileri deport ediyorlar şartları ağırlaştırdılar iyice, hiç düşünmüyorum açıkçası o yüzden
- 5 gü
Anladim mantikli. Avrupada da ogrenebilirsin tabi
Soran5 güBakalım artık nasıl olacak
- 5 gü
Basaramazsan bile bence ugras en azindan denemedim deme
Soran5 güEvet elimden geleni yapacağım kalanı da bir şekilde gelir inşallah , olmazsa da can sağ olsun pişmanlık duymam en azından denemedim diye
- 5 gü
Aynen bence de. Ben temelli dondum pisman degilim.
Soran5 güSiz ne kadar süre yaşadınız orada
- 5 gü
35 yil
Soran5 güBende son zamanlarda gidip döndünüz sandım😅
- 5 gü
Yok 2 senedir İstanbul'da yasiyorum
Soran5 güHangi dillerini biliyorsun, merak ettim sorasım geldi kusura bakmayın
- 5 gü
Hersey sorabilirsin. Felemenkce ve az bir sey ingilizce
- 5 gü
Ve turkce 🤣🤣🤣🤣🤣
Soran5 güGüzell
- 5 gü
Ehhh
3 güİşin varsa orada normal. Bir düzenin yoksa sıkıntı çekersin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 875 cevap paylaştı.
3 güPara ve vize şart yoksa hiç bir şey yapamazsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
5 güMaalesef zor çoğu kişi vize alamıyor 🤤 biri benimle evlensin de bende gideyim 😂😂😂😂
00 Yorumla
4 güBende onu çok düşünüyorum aşkım ama zor da olsa imkansız değil enazindan bence çok istiyorsan adım atmayı denemelisin
00 Yorumla
4 güYani kesinlikle maddiyat önemli dicem. Maddi durumun iyiyse o kadar zorlanmayabilirsin
02 Yorumla
Soran4 güMaddi durum sıkıntı, aylarca burada yemeden içmeden biriktirsem yine de bi değeri yok paranın, bi şekilde destek bulmam lazım bir yerden
- 3 gü
Acele etmen gereken bir durum yoksa kendini sıkıntıya sokma yavaş yavaş çalışır biriktirirsin
Değil. Diplomalıysan ve diploman tanınıyosa gidebilirsin.
029 Yorumla
Soran5 güDiplomalıyım evet diplomayı tanıtma süreci de ayrı sancılıdır😬 Öğretmenlik mezunuyum, çalışabilmek için gideceğim ülkenin dilini çok iyi seviyede öğrenmem gerek bi de öncelikle😅
Soran5 güDur abla şevkimi kırma hemen🥲
Soran5 güHiçbir şey kolay kazanılmıyor ya, elbet zorlanacağız
Soran5 güBenimde aklımda Almanya var evet, dilimi öğrenmeye çalışıyorum şu an için
1 güDil öğrendikten sonra kafaya koymaya bakıyor. Eminim beklediğinden çok daha kolay başarırsın
00 Yorumla
5 güHer geçen zaman Zorlaştırıyolar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı. Bu sorulara vereceğin cevaplara göre değişir
00 YorumlaGözün ne kadar karaysa o kadar kolay
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 güTürksen zor bence ama maddi durumuna göre ve dil yeterliliğine göre değişir
00 YorumlaNasıl bir hayat istediğine göre değişir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı. para varsa değil
00 Yorumla
3 güDeğil
00 YorumlaHayalim
00 Yorumlabence şu anda asrın hatası olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
4 güZorlu yol
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 güNerdesi
00 Yorumla
5 güKolay da değil
00 Yorumla
5 güKültür şoku harici iyi
00 Yorumla
5 gühayır değil
01 Yorumla
Soran5 güPeki nasıl yapacağız onu, az çok kendimce de araştırıyorum bi yandan dilimi de geliştirmeye çalışıyorum 🥲
5 güNerdensin ki
00 Yorumla
5 güDegill
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım