Eşimin bana ceza vermesi normal mi?

Eşimle beraber eşimin köyünde yaşıyoruz. Evin üst katında eşimle ben oturuyoruz, alt katında kayınvalidemle kayınbabam yaşıyor. Köyde eşimin ailesinin düşman olduğu bir aile var, bu ailede her türlü pislik var, o ailede neredeyse hapse girip çıkmamış erkek yok, tehlikeli bir aileler. Ben inekleri yaymaya götürürken bu ailenin kapısından geçtim, ailenin kadını beni gördü, evine davet etti, ben kabul etmedim, "sana zarar verecek değilim, sadece komşum olduğun için sana çay ikram edeceğim" dedi. Ben de inekleri orada yayılmaya bırakıp onların evine gittim. Kadın, sürekli eşimi bana kötüleyip durdu, ben de bu durumdan rahatsız olup kalkıp gittim. Benim o eve gittiğimi duyanlar, eşime ve kaynanama haber vermişler. Kaynanam, kapıma vurdu ve bana çok kızdı, "biz seni korumak için onlarla görüşmeni yasakladık, onlarda her türlü pislik var, nasıl onların yanına gidip çay içersin, çayına zehir koyabilirlerdi" gibi şeyler söyledi. Eşim de işten eve gelince bana çok kızdı, "seninle aramızı açmaya çalışıyorlar, sana onlardan uzak dur dedim, sen çay içmeye gitmişsin, ya sana zarar verselerdi" gibi şeyler söyledi. Beni mutfağa çağırdı. Bir bardak pirinçle bir bardak mercimeği bir tepsiye döküp karıştırdı. İlk başta, yemek yapmamı isteyecek zannettim ama bana "Cezalısın, bu pirinçle mercimeği birbirinden ayıracaksın" dedi, ben çok şaşırdım, ilk başta şaka yaptığını zannettim ama ciddi olduğunu söyledi. Ben de mecburen ayıkladım ve eşime çok kızdım. Sizce eşimin yaptığı bu davranış çok yanlış bir davranış değil mi? Başka hangi erkek, eşine böyle davranır? Kaynanam bana kızmakta haksızdı bence, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Eşimin bana ceza vermesi normal mi?