Bir dükkan meselesi?

Arkadaşlar , eltimin eşi tavuk pilavcı dükkanı açtı ve gündüzleri çalışan bir kadın zaten var daha yeni açıldığı için akşam için birini almamışlar.
eltim saat 18.00 gibi 2 çocuğunu alıp dükkana gidiyor 21.00 a kadar orada durup eşine bırakıyor.
eşi de ne kadar durmak isterse duruyor ve diğer dükkanına kahvehaneye gidiyor..

Açıkcası ben ne gündüz ne de akşam dükkana uğramıyorum.
bir kere beklenti yaratırsam hep isterler. Ben yıllarca zaten bunu yaşamış biriyim. Minnet duygusu diye diye gençliğimi yaşayamadım.
şimdi 1.5 senelik evliyim eltimle de aynı binada yaşıyoruz. Eltim de 8 senelik evli ama daha uzun zamandır bu ailenin içinde.. benim durumum öyle değil. Dükkanları da 1-2 sokak ötede ama yolum aslına oraya pek düşmüyor ve uğramıyorum yani kendi rutinlerim farklı.

bir açılmadan önce gittim kek yapmıştım götürmüştüm biraz da yardım etmiştim.
bir de açıldıktan sonra 2-3 gün sonra gitmiştim eşimle.. öyle geçerken uğramıştık. Biraz durup çıktık zaten.

bu arada dükkan açılalı da 2 hafta ancak olmuştur sonasında dün eltim ses kaydı atmış.. saat 20.00 civarı falandı. Eşim mesaideydi o da biliyordu herhalde bunu çünkü oğlu (6 yaşında) bana gelmek istemişti onunla biraz oyun oynamıştık amcasının mesaide olduğunu duymuştu.
Yani yoksa neden o saatte evdeki birini çağırsın ki diye düşündüm.
neyse bende yemek yedim başta gelmem demiştim sonra gittim ama o da çıkmaya hazırlanıyordu biraz durdum çıktık eve geldik.

şimdi benim düşüncem yanlış mı?

zaten sürekli ama sürekli bir şey olduğunda çocuklarını bana bırakmak istiyor. Ve ben zaten bundan pek kurtulamıyorum.

Bir dükkan meselesi?