Eşcinsel bir erkek askerdeyken hal ve hareketlerinden, konuşmalarından anlaşılabilir, böyle bir durumda ne yapılır? • Dışlanır mı, sert ve kaba mı davranırlar?
Eşcinsel bir erkek askerde nasıl bir zorluklarla karşılaşabilir?
Benim eski eşim de tam böyle bir şey yaşamıştı. Askerden sonra gay olduğunu öğrenmedim hemen; hatta o dönem gizli bir erkek arkadaşı bile varmış ama kimse bilmiyordu. Ben de bilmiyordum… Sonra biz evlendik. Her şey normal sanıyordum, iki yıl böyle yaşadık. Gerçekleri öğrendiğimde ise bir çocuğumuz vardı ve üstelik ben ikinciye hamileydim.
O an öyle bir kırılma yaşıyorsun ki… Hem kendini sorguluyorsun hem onu anlamaya çalışıyorsun. Ama bir yandan da içten içe “bu hikâyede aslında benim hiçbir suçum yok” diyorsun. Acı bir durum… kimseye yaşamaması gereken bir yüzleşme.
Evet, özellikle böyle bir durumu kadınlar yaşamamalı ama saygısız bir erkekmiş eski eşiniz madem böyle bir durumun var söyle normal birisi değilim diye ne gerek var şimdi böyle olmasına, seninle birlikte olabildiğine göre bisexual oluyor bu adam, tamamen gay olan kişiler vajinal sekste yapamaz, yapmak istemez yani ama bunun bir önemi sana yazık olmuş her anlamda kullanmış gibi bir durum var burada. Ama merak etme kimsenin ahı kimsede kalmaz ölmeden bunun hesabını verecektir sürünerecek ölürken kolay ölüm olmayacak onun için hem ahını almış hemde hakkına girmiş.
Kaç yaşındalar, babanız öldü diye söyle daha çok küçük değillerse psikolojileri bozulmasın diye belli bir yaşa geldiklerinde söyle öldü diye çocuklarını göstermiyorsundur herhalde adama.
Bu konuda eşcinsel birinin askerlikte zorluklarla karşılaşabileceğini söylemek mümkün. Bazı bireyler maalesef farklılıklara karşı önyargılı veya kabalığa başvurabiliyor. Eğer açıkça eşcinsel olduğunu hissederlerse dışlanma, yanlış anlaşılmalar ya da rahatsız edici yaklaşımlar yaşanabilir. Ancak şunu unutma, insanlar değişiyor ve bilinçleniyor. Artık haklarını savunabilmek, gerektiğinde resmi mercilere başvurmak çok daha mümkün.
Askerlik sürecinde sakin, kendine güvenen ve düzgün bir iletişim diline sahip olmak önemli. Eğer olumsuz bir durum yaşarsan, komutanına ya da daha üst bir yetkiliye durumu anlatabilirsin. Empati ve sabırlı bir yaklaşımla, kendini savunmaktan çekinmemelisin. 🌱💪 Adaletin her zaman seninle olduğuna inan.
En İyi Cevaplar