95 li ve 01 li anlaşabilir mi?

Soru sormak zorundaydım yoksa böyle bir başlık atmazdım. 95'li ve 01'li arasında çok büyük sosyolojik fark vardır. Annemizin babamızın zamanında gibi değil eskiden 8 yaş çok büyük bir fark değildi çünkü sosyoloji değişmeşti. O zamanlarda senden 8 yaş büyük biri hala senin gibi bir kültüre sahipti yaşayış tarzı bire bir aynıydı. Şimdi senden 1 yaş büyük küçük insanda bile yaşayış olarak çok büyük farklar var. Özellikle geçiş nesli 2000 den sonra doğan biriyle anlaşmanız çok zordur. Söyle hesaplayın aranızdaki her bir yıl farkını artı bir yıl daha ekleyin. Eğer konuştuğunuz kişi 2000 den küçükse ve aranızda 5 yaş varsa aslında sosyolojik olarak aranızda 10 yıl var demektir.

Uyarı : bu kadınlar için geçerli değildir bir erkeğin yaşı ne kadar küçülürse olgunluğu o kadar fazladır

Bunu neden söylüyorum Çünkü hala gelenekselliği muhafazakarlığı böyle kavramları hala yaşatılabilmesini isteyen kitle genellikle 30 yaşında. Bana 25 yaşında birini göster gelenekselliği sevsin? Çok nadirdir gösterirsin ama nadir insanların içerisindedir. 20 yaşında bir insanı göster Müslüman olsun Çok nadirdir. Peki bu 30 yaşındaki adamlar neden sürekli sinirlenip yorumlara giriyor. Çünkü babaların annelerinin zamanında erkekle kadın arasında 10 yaş fark bile olabiliyordu tabii ki erkek kadından büyüktü. Şimdiki yeni nesil genellikle 30 yaşındaki erkekleri yobaz olarak gördüğü için bunlar da ayrı bir sinirleniyor. Kendi yaşıtlarıyla da evlenemiyorlar çünkü 30 yaşındaki bir kadının eline erkek eli değmemiş olmaması imkansız. Evlenmiş boşanmış da istemiyorlar öyle kalıyorlar sinirleri de bu yüzden. 30 yaşında seküler bir adamın öyle bir derdi yok. Sekülersen her türlü insanlar seni sever ama muhafazakarsan yeni nesilin seni sevme olasılığı çok düşük.
95 li ve 01 li anlaşabilir mi?