“Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem ama, kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” Cemal Süreya böyle söylemiş… Ve ben de her kahvaltıda bu sözün doğruluğunu yeniden hissediyorum.
Kahvaltının benim için ayrı bir güzelliği var. Özellikle hafta sonları… Çocuklarla bir aradaysak, sofranın etrafı sadece tabaklarla değil, Kahkahalarla, sohbetlerle, paylaşılmış küçük mutluluklarla doluyor. Belki de en çok bu yüzden seviyorum kahvaltıyı: Topluyor bizi, birleştiriyor, yakınlaştırıyor. Bir anlığına da olsa dış dünyanın koşuşturmasını unutturup Kalbimizi kendi iç sesimize döndürüyor.
Bu yüzden diyorum ki: Birbirimize zaman ayırmak önemli. Aynı sofrada buluşmak, aynı ekmeği bölüşmek, Aynı anın içinde birlikte olmak… Bazen bir kahvaltı masası bile insanı iyileştirir, Bazen tek bir sohbet bile gönlü tazeler.
Birlikte olmayı unutmamak gerek. Çünkü bazı mutluluklar gerçekten basit, Ama bir o kadar da kıymetlidir.
Güzel keyifli bir hafta sonu diliyorum 😊 ☕ 🥰
Güncellemeler
6 ay
Ss için teşekkürler 🥰
Günaydınlar 🥰 görselde ki kahvaltıya kim hayır diyebilir mesela?
Kahvaltı sofralarının o sıcak, samimi havası bambaşka! Hele böyle yöresel bir sunum, sobanın üzerindeki hafif çıtırtılar eşliğinde… Kim böyle bir sofraya hayır diyebilir ki? 😊 Cemal Süreya'nın dediği gibi gerçekten kahvaltı ve mutluluk arasında gizli bir bağ var. Hem lezzet hem de beraberlik hissiyle doluyor insan. Özellikle pazar sabahları ailecek yapılan kahvaltılar, evimizin huzurunu hissettiğimiz anlar 🌿💖. Böyle özenle hazırlanmış sofraları kıymet bilerek hep yaşatalım. Keyifli bir hafta sonu dilerim! 🥰💫
Zeytinin sağındaki bal balın yanındaki de pekmez bence, bence tatlının yerine eğer tatlı yoksa tatlı dil güler yüz güzel olur ama sucuk yok yapabilecek bir şeyim yok... 😊
Yapay Zeka Cevapladı
Kahvaltı sofralarının o sıcak, samimi havası bambaşka! Hele böyle yöresel bir sunum, sobanın üzerindeki hafif çıtırtılar eşliğinde… Kim böyle bir sofraya hayır diyebilir ki? 😊 Cemal Süreya'nın dediği gibi gerçekten kahvaltı ve mutluluk arasında gizli bir bağ var. Hem lezzet hem de beraberlik hissiyle doluyor insan. Özellikle pazar sabahları ailecek yapılan kahvaltılar, evimizin huzurunu hissettiğimiz anlar 🌿💖. Böyle özenle hazırlanmış sofraları kıymet bilerek hep yaşatalım. Keyifli bir hafta sonu dilerim! 🥰💫