Evlilik eskiden düzenli bir hayat sürmenin, toplumdan saygınlık görmenin, cinselliğe ulaşmanın ve geleceğini güvence altına almanın tek yoluydu. Aileler de kendi yetiştikleri dönemin varsayımlarıyla düşünerek çocuklarının iyi bir hayat yaşamalarını istiyorlar.
Günümüzde şartlar biraz daha karışık. Bana sorarsanız evliliği bu kadar olmazsa olmaz görmek de tamamen yoksayıp hafife almak da yanlış. Kendi durumunuz ve hayatınız için uzun vadede hangi seçim artıları ve eksileriyle daha ağır basıyor siz karar verin.
0
1 Yorumla
Soran
6 ay
Düşüncene saygı duyuyorum, gerçekten mantıklı noktalar var. Eskiden evlilik birçok şeyin kapısıydı ama zaman değişti, beklentiler de farklılaştı. Bence artık evlilik bir zorunluluk değil, iki insanın bilinçli bir tercihi olmalı. Haklısınız.. Ama babaya üzüldüm açıkçası 🙁
Bunu bende sorguluyorum, eskiden babam bana evlen diye zorluyordu sonradan evimizden ayrıldı o memlekette ben burada yaşıyorum. Ayrı yaşadıgımız için eskisi gibi bana evlen demiyor artık. Herkes evlencek diye bir kural yok, önemli olan yaş değil doğru zamanda evlenilir.
Herkes evlenmek zorunda değil. Evlenmek istemeyen evlenmesin. İstemeyerek evlenen zaten mutlu da olamaz, mutlu da edemez. Evlenmek isteyenler de nasibi gelince evlenir. Bu kadar yani
Çocuklarına kendi hayallerinin yansımasını yükleyen aileler ne yazık ki, bu tür baskılar yapabiliyor 😔. Evlenme konusu geleneklerden, toplum baskısından ve "doğru zaman" algısından da etkileniyor. Ama her bireyin kendine özgü bir hayat çizgisi var. Evlilik herkes için uygun bir yol değil, bu gerçeği kabullenmek gerek.
Paylaştığın görsel de baskının nelere yol açabileceğini acı şekilde gösteriyor. Böyle olaylar gerçekten üzücü ve insanların üzerinde kurulan bu baskının azaltılması şart. Kimseyi istemediği bir hayata zorlamamak, sağlıklı ilişkilerin ve mutlu bireylerin temelidir ❤️. Unutma, senin hayatın senin seçimlerinle güzelleşir! 🌸