• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Allah aşkına ev hanımlığının nesi zor?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
410
Yapay Zekaya Sor
Aşk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
14 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • beyfendibiri20
    beyfendibiri20 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    6 ay

Nesi zor mu?

Sabah kalkıyorsun
    Eşini çocuklarını uyandırıyorsun
    Yatağı topluyorsun
    Çocukları okula hazırlıyorsun
    Kahvaltı hazırlıyorsun
    Kahvaltıyı çocuklara yaptırıyor
    Çocukları okula eşini işe yolluyorsun
    Bulaşıkları yıkıyorsun
    Evi temizliyorsun
    Çamaşırları yıkıyorsun
    Banyo ve lavabo temizliği oluyor
    Çamaşırları seriyorsun sonra
    Çamaşırları topluyorsun
    Yerine yerleştiriyorsun
    Çocuklar okuldan geliyor belki de sen alıyorsun
    Onlara yemek hazırlıyorsun
    Onların yemeklerini yediriyorsun
    Yemeklerin bulaşıklarıni toplayıp
    Onları yıkıyorsun
    Derslerini yaptırıyorsun
    Temizliklerini yaptırıyorsun
    Onlarla ilgileniyorsun
    Sonra akşam oluyor akşam yemeğini hazırlamaya başlıyorsun
    Akşam yemeği olunca çocuklarını kontrol ediyorsun
    Sonra eşini karşılıyorsun
    Masayı kuruyorsun
    Masayı toplayıp
    Bulaşıkları yıkıyorsun
    Akşam çay demliyorsun
    Meyve çerez vs ayarlıyorsun
    Sonra bir de onları toplayıp yıkıyorsun
    Ondan sonra çocuklarını yatırmaya çalışıyorsun
    Sonra onları uyutuyorsun
    Sonra kişisel bakım yapıyorsun
    Ondan sonra yatağı hazırlıyorsun
    Ve uyuyorsun
    Gün bitti
    Bunu senede 364 gün daha yapıyorsun ki
    Bunun içinde
    Regl yok
    Eşinin ailesini ağırlamak yok
    Misafir yok
    Hastalık yok
    Cinsellik yok
    Yok yok yokta yok öyle kolay bir şey değil
    Ev hanımlığı herkesin yapacağı bir şey değil yani

10
    5 Yorumla
    • prozax32x
      prozax32x
      6 ay

vay düşkün seni

Yorumla
    • prozax32x
      prozax32x
      6 ay

tamam böyle yzdın diye sana düşecekler

Yorumla
    • Dilberkayalar
      Dilberkayalar
      6 ay

A dan Z ye kadar hepsi ayni bunu ev hanimi. cocuklu bir anne. olarak onayliyorm.

Yorumla
    • Tatlşkzz
      Tatlşkzz
      6 ay

Bravo🤙

Yorumla
    • Gloria00
      Gloria00
      6 ay

Evliliği böyle göz korkutarak anlatmayın. Bu sizin seçiminizden ibaret bir yaşantı.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• ismimelisa
    ismimelisa Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

ev hanımlığı köyde yaşıyorsan zor ama şehirde yaşıyorsan fakat kaynana kayınpeder ile yaşıyorsan gene zor çok çünkü patron gibi basında bekleyebilirler tenizligi begenmezler yemeği begenmezler sürekli kendi istediği seyleri yaptırmaya çalısırlar begenmedikleri yemekleri tekrar yapmanı isteyebilirler laf ederler annene bile iyi öğretmemis sana diye laf edebilirler kaynana kocan ile romantik anın olmasın diye sizin aranıza girebilir gece bile rahat bırakmyabilir. gündüzleride sürekli misafir çağırabilir.

aynı şekilde kaynana kayınpederle yasamıyorsa. fakat esin aşiretse veya aşiret gibi kalabalık sürkeli misafir geliyorsa oda zor. ya da çok çovukluysan 2 den fazla çocuk yapıyorsanız zor.

ama şehirde. ayrı evde yaşıyan fazla misafir gelmeyen en fazla 2 tane çocuk yapan bir ev hanımı iseniz kocanız yaptıgınız yemekleri beğeniyorsa sürekli laf etmiyorsa sizin ihtiyacınızı karsılıyor az çok bir miktarda özel ve keyfi ihtiyaclar için para bırakıyorsa sizi düsünüp evinize bulaşık makinesi kurutma makinesi vs aldıysa ve size genel manada değer veriyor ev hanımlığı fiziksel açıdan daha kolay olabilir is hayatına göre.

ama ev hanımlarıda çogunlukla evde olduğu için canları sıkılabiliyor o açısıda var tabi söyle düsün yks icin mezune kalan öğrenci ful evde olur ders çalısır vs ama okul olmadıgı için evde biraz depresiflesir ya bazı ev hanımları da kosulları ne kadar iyi olursa olsun fiziksel olarak zorluk cekmesede psikolojik olarak insan içine cıkamayıp yalnızlasıp derseiflesebiliyir

1
    0 Yorumla
  • hiddenuserr1
    hiddenuserr1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 83%
    6 ay

Küçük ve çocuksuz bir evde ev hanımlığı çok basit evet çünkü 2 kişi dağınıklığı fazla olmaz (düzenliyseniz) fakat evde çocuk ve evcil hayvan varsa o zaman iş bitmez. Her sabah evi toparlar süpürürsün, akşama kadar çocuk dağıtır, hayvanın tüyleri, kumu, maması, dağılır etrafa. Çocuk bütün oyuncaklarını her tarafa saçar, defter gibi oyuncakları varsa yırtar. Ağzı azla durmaz sen bir iş yaparken anne anne anne 50 tane şey ister yapmazsan yerlere yatar ağlar. Yemek yaparsın maksimum 2 gün yenir çorbası, sulu yemeği, ana yemeği güzel menü yaparsın. Akşam çay, çerez bilmem ne tabakları bardakları kalır onları tekrar makineye dizersin. Eşin gömlek giymek zorunda olduğu bir işte çalışıyordur, maksimum 3-4 günde çamaşır yıkayıp ütülemen gerekiyordur. Çocuğun kıyafetleri çabuk kirlenir yıkamak zorundasın.

0
    2 Yorumla
    • hiddenuserr1
      hiddenuserr1
      6 ay

Sabah kalktın kahvaltısı, yedir topla, evi süpür, sil. 2-3 günde 1 toz al, (temiz insanlardan bahsediyorum) sen bir yandan yaparken başka yerden içine edilsin, yemek yap, yemeğin varsa, çamaşır yıka, yıkadıysan as, astıysan topla, topladıysan katla, katladıysan yerleştir, dolaplar dağılır düzelt, bir bakmışsın mutfak dolapları karışmış pislenmiş indir bardak tabak içlerini sil, dolapların üstü yağ olmuş sil, oturmaktan koltuklar kirlenmiş sil, perdeler kirlenmiş çıkar yıka, camlar tozlanmış sil, e akşam oldu yemek yenecek hazırla. Her gün bir şekilde aynı döngüdesin

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Ya yorumlardaki anlayışsız erkekler senin de sinirini bozuyor mu :( sürekli madene inmekle falan kıyaslıyorlar.

Yorumla
  • MERV3X
    MERV3X Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

Ev hanımlığı kolay diyenler gerçekten hiç iş yapmamış insanlardır. Çünkü ev denen şey kendini sabote eden bir yer. Temizliyorsun, 10 dakika sonra yine kirli. Topluyorsun, birisi gelip yeniden dağıtıyor. Yemeği yapıyorsun, beğenmiyorlar bile. Çamaşır bitiyor, kurutma başlıyor. Makine bitiyor, ütü başlıyor.
    Durmak yok yani. Ha bide herkes seni 'her şeye yetişmesi gereken kişi' sanıyor. Hasta olsan bile ev beklemiyor. Yorulsan abartma diyorlar. İşin adı yok diye değeri de yokmuş gibi davranıyorlar. O yüzden kolay diyen biri varsa kusura bakmasın daevin içini bir gün ona bırak akşama doğru gözleri kan çanağı gibi olur.

12
    5 Yorumla
    • Fursan1
      Fursan1
      6 ay

Sen de fabrika inşaat işi görmemişsin,
      Tarlada köyde hiç olmamışsındır

Yorumla
    • MERV3X
      MERV3X
      6 ay

Biz çiftçilik yapıyorduk ev yüzü görmüyordum artı evdeki işlere de annemle ben koşturuyordum. Böyle olmasam bile her işin zorluğu var Küçümsemek kimsenin haddi değil.

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Her şeyi kıyaslıyorlar ya. Boşuna mı yaşlı kadınların en çok ameliyat olduğu yer sırtı dizi? Hayatı kayıyor o kadının evlerde kendilerini heba ederken. Üstelik, ne okumuş oluyor ne bir işi oluyor. Hiç uğruna yani, istese topluma karışamayacak da. Siz batıyla kıyaslayıp durmaktan vazgeçin artık ev hanımlığını, batı bile kendi kolay yönlerine rağmen isyanda size ne oluyor onu anlamıyorum @Fursan1

Yorumla
    • PeachGirl58
      PeachGirl58
      6 ay

@Fursan1 Ben yüzde 60'ı kadın olan fabrikalarda çalıştım bircogu evliydi. Dusunün üç vardiya geliyorlar evin işlerine de kendileri yetisiyolardi Yetmezmiş gibi paralarini da eşlerinin eline sayiyorlarmis. Kendi alın terini erkeğe niye veriyosun o senin eline sayıyor mu? Verdiği 200 liranın bile hesabını sorar erkek. Bizim kadinimiz kendi kiymetini bilmiyor maalesef. Omur boyu köleliğe evet diyorlar. Yardim etmiyor mu eşlerimiz çocuk ve ev için diyorum. Yok yoruluyorlarmis. Dedim siz de insansınız sizde yoruluyosunuz on kolunuz yok. Paranizi vermeyin birikim yapın çocuklar için zor durumlar için kenara biriktirin. Kendin için harcama yaparsıniz giysi alırsıniz bakıma gidersiniz çocukları gezmeye goturursunuz. Evin kirasına suyuna elektriğine ortak olursun neden maaşınızı direkt ellerine sayiyorsunuz. Yarin bir gün boşanma olur kötü olursunuz o verdiğiniz paralarda hiç olur. Evli erkekleri görüyorum genç bekar sevgililerine iphone alıyor. Sizin kocanız da ya onlardan biriyse bide üstüne sizin paranızla alıyorsa. Aklinizi başınıza alın ev hanimligi da dışarıda çalışmakta kolay değil. Evdeki her işi dışarıda meslek olarak yapan birileri var. Bulasikci, temizlikçi, aşçi, dadı bunlari kadın değilde dışardan birini getirerek yaptırğını dusun dadı deneyimliyse en az 30 aşçı 25-30 temizlikçi 22 bulaşıkçı 22 aynı oranda sigorta da yapacaksın oldun mu 200 binlik. Kadin bunları beleşe yapıyor pazar tatili yıllık izni olmadan. Sonra ömür geçiyor çocuk büyüyor yaşlanmış oluyorsun. Hicbirsey yapamaz halde sigortasız hiçbir güvence olmadan ortada kalıyorsun. Hee bir de bosandin diyelim. Erkek benim malım sen çalışmadin diyor. Kadinda ben sen iyi birikim yap diye ev işini yaparak dışarıya gidecek parayı engelledim diyemiyor. Ortak çocuğumuzla ilgilendim diyemiyor. Cunku toplum evdeki işi kadına zorunlu görüp erkek dışarıda çalışınca takdir edilesi görüyor. Boyle hiyarlarla karşılaşmamanız dileğiyle.

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

@PeachGirl58 çok haklısın

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
6 ay
  • Ev hanımlığı dışarıdan basit gibi görünse de aslında oldukça yorucu ve sürekli bir çaba gerektiriyor. 🏡 Ev temizliği, yemek yapma, çamaşır, bulaşık derken işlerin sonu gelmiyor. Üstelik çoğu zaman fark edilmeyen bir emektir bu. Fiziksel yorgunluğun yanında zihinsel olarak da bir evin düzenini, aile üyelerinin ihtiyaçlarını düşünmek epey yıpratıcı olabilir. 🤷‍♀️ Çalışma saatinin belli olmaması da ayrı bir konu. Bu yüzden ev hanımlığına “kolay” demeden önce bir gün dahi olsa o sorumlulukları tam anlamıyla deneyimlemeyi denemek gerek. 😊 Unutma, herkesin emeğine saygı göstermek önemlidir! 🌸

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Ay çok zormuş

Yorumla
    • Yapay Zeka Yorumladı

Hayat
      Hayat
      Fenomen
      6 ay

Kesinlikle öyle Sudee! 🥺 Ev hanımlığı hem bedensel hem zihinsel yoruyor. Herkesin emeği kıymetli! 🏡💪

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

76

Cevap

80

Cevap

• çoktaumurumda
    çoktaumurumda Takip Et
    Master Yaş: 56 , eic 98%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

1-Asalak gibi yaşayıp kocanın vereceği paraya tamah etmek bak bu çok zor-2-her gün rutine bağlayıp ev işlerini yaptıktan sonra senaryolar veya komplo teorileri hazırlamak nak bu daha zor-Hayat dair hiç bir üretgenlik olmadan öööyle akıp giden zamana bakmak (çocuk doğruyoruz ya deme sakın dişi olan herkes doğuruyor)-3-Hayatta olan bitenden kopuk yaşamak (aaaa tv izliyoruz herhalde deme sakın hayata dair trji komik veya trajik olaylardan bihabersin)-4-daha fazla yazıp çizip Evde Asalak gibi yaşayanlara selam olsun

1
    0 Yorumla
  • yarallıdavsan
    yarallıdavsan Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 100%
    6 ay

ev hanımlığı laf diyeler erkek hep evlenme vasfı olmayan erkekler ağlar çalışan kadın ister sebebi kendi geçinemiyor :) güldürmeyin beni avrupa amerika da artık kadınlar ev hanımı olmak için toplumsal eyleme başlatıyor bizim ülkede kadınlar dan çok erkekler ağlıyor ne kadar erkek ise artık çalışan kadın istiyor sen bir kadına bakamıyorsan erkek değilsin zavallı önce bunu anla alt yorumları okudum ezik vasıfsız erkek nedir tanımı gibi hepsi bir kadına bakamıyorsan evlenme o zaman :) basit fındık kadar beyinleri ile manipüle ediyorlar komik

0
    0 Yorumla
  • nsnlelekekleleö
    nsnlelekekleleö Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    6 ay

Zor değil işte hayatını yaşıyorlar tabi kaderin güzelse çirkin ve ev hanımı kadınlara baksanannasıl şanslılar oturdukkarı yerdne zengin iyi kocaları var üstelik kendilerini aldatmıyorlar efendi erkeklerle evliler bense bu kadar erkek peşimden koştı ne kadar namuslu olsam da * şerefsizin birine denk geldim canım sercan yatmadığı kız kalmamış bi de hastanedeki o basit kıza yazmış gitsin onla evlensin zatne yatmışlardır da beni de slaka sırf bakireyim diye istiyor böyle kaderin ben kendim ettim kendim buldum hiç okumasaydım bunlar belki olmazdı en azından özel hayatımda mutlu olurdum belki ne değilti en şerefszine düştüm * sercana

0
    0 Yorumla
  • Feyzairmakgul20
    Feyzairmakgul20 Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 87%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

İşte çalışmak da zor, ev hanımlığı da zor. Patronla çalışmak daha zor tabiki. İşin ehliysen becerikli gelinsen sabah kahvaltı hazırlayıp rutin evi temizlemek, her gün farklı çeşit yemek çıkarırsın. 2-3 saat oturup kahve içme şansıda var illaki. İş yeri gibi 20 dk mola verip tıka basa hızla yiyip işe dönmüyorsun 🥲 Zaman kısıtlaması evde yok. Fasulye ayıklarken esra Erol izleme şansın oluyor. Gün içinde gezip tozmaya bile fırsatları var. Ben müzede çalışırken ev kadınları geziyordu hep tek dezavantajı kocanın eline bakmak. Koca para getiriyor diye büyüklenirse sıkıntı büyüktür

0
    0 Yorumla
  • Doğalsever
    Doğalsever Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    6 ay

Eşini sevmeyen veya yaramaz çocuklara sahip olan insanlara ev hanımlığı zor gelir. 3 yıl tek yaşadım ve o kadar rahat ki... Pazar günüm temizlik günü olur her zaman. Sabah kalkar kahvaltımı ederim, evi süpürür temizlerim, çamaşırları yıkayıp asarım, banyo wc yi temizlerim, etrafın tozunu alırım, en son da viledayla evi sildikten sonra banyo yapıp kendimi de temizlerim. Duştan sonra kurulanıp giyinip salonda temis ve mis gibi kokan evimde türk kahvemi içerim. Bu saydıklarım sabah 10-öğlen 1 arasında bitirilebilcek işler. Haftada 3 saati de eve ayırın pasaklı değilseniz. Gayet basit.

0
    1 Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Tek yaşadığın için seni darlayan olmuyor, çorapları geldiği gibi kenara atan, tam yemek bitmişken yorulmuşken kalk bir kahve yap diyen vs. Tek yaşayana rahat tabii. Yoksa ev hanımlığı da iş kadar yorucu olabiliyor.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    6 ay

Sana sadece şunu söylüyorum neyi kolay sabah kalk kahvaltı et evi baştan aşağı sil süpür geri 2 dakika oturmadan erzak alışverişine git ordan gel onları düzenli yerleştir geri gene 2 dakika soluk almadan akşam yemeğini hazırla arada çamaşır yıka ser topla bük yerleştir ütü yap yemek sofrasını kur topla bulaşıkları yıka meyve hazırla kahve yap çay yap misafir ağırla geri bulaşık yıka veya makinaya koy kapanış uyku sen nerde yaşıyorsun nasıl yaşıyorsun bilmem ama bu evin her yaz ve kış yaz kış temizliği var her odanın camı duvarı yeri eşyalarının içi mutfağın dolapları vss ev hanımlığının neyi kolay olmalıydı soru bence ve bak bu olayların içinde çocuk bakma yok o cevap veren beyler 2 gün çocuğa baksa laf eder 1 gün kalmış yemeği yese laf söz eder

2
    0 Yorumla
  • Gardenya3487
    Gardenya3487 Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

Pis kadınlar günde bir iş yapar bir çeşit yemek yapar. Böyle ev hanımlığı cok basit. Annem biz iştrn geliyoruz yine is yapıyor yatarken bile iş yapıyor hepimizden cok yoruluyor. Nasıl bir hanım oldugunla ilgili... bir de çocuk yetiştirmek ayrı bir sanat. Onun kararkterini tamamen sizin davranislarınız yaşam biciminiz belirliyor. Muhtemelen olunca anlarsiniz. Evde ev süpurmekle ev hanımlığı çok basit demek kolaydır. Ben çalışan birisi olarak ev hanımlığını daha zor görüyorum.

5
    0 Yorumla
  • dogan22
    dogan22 Takip Et
    Guru Yaş: 34
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.

yalnız yaşıyorum; temizlik, yemek her şeyi hallediyorum. bu işler bana ait olduğu için sorun yok. yani kendi karnımı doyuruyorum, kendi dağınıklığımı topluyorum. lakin biri bana acıktım, çorabım nerde, neden bu yemekten yaptın, bu yemeği yemem tarzı bir şey söyledi mi bu bir mesleğe dönüşüyor. yani bakıcılığa giriyor. bana kalırsa herkes kendi pisliğini temizlemeli, dağıtmamalı, iş birliği olmalı.

5
    2 Yorumla
    • qüneşinsahibi
      qüneşinsahibi
      6 ay

Kesinlikle 👍🏻

Yorumla
    • bulutlardanyagm
      bulutlardanyagm
      6 ay

Helal olsun

Yorumla
  • FizyoterapistBey35
    FizyoterapistBey35 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.

Eğer çocuk varsa, temiz bir kadınsa ev işleri hiç bitmez onun için. Bazen mutfağa girip kendime öyle bir yemek yapayım diyorum toplayıp temizlemek yapmaktan daha zor ve yorucu oluyor. Çalışmasa dahi o evin sorumluluğunu üstlenmek öyle kolay değil. Ütüsü, çamaşırı, temizliği.. bitmez.

3
    0 Yorumla
  • Kedicikkkızz
    Kedicikkkızz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

Çocuk olmadığı sürece zor olan şey ev hanımlığı değil, görülmeyen, ilgi verilmeyen, anlaşılmayan, saygı görmeyen insan için zor gelir. Aynı evin içinde sanki tek başına yaşıyormuş gibi hissettiren biri varsa zorluğun sebebi budur, yoksa çocuk olmadığı sürece ev hanımlığının abartı bir zorluk olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan yine beraber olduğun eş e çıkıyor, duygusal olarak görülmeyen insan dolar.

2
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 45%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.

İşte bu ya. Erkeğe hayatı zehir etmeyen kadın modeli. :) Böyle dedin ya, artık istersen temizliği kırk yılda bir yap, istersen yemek olarak makarna yap, baş tacısın. biz erkekler olarak sadece huzur istiyoruz. Sadece eşimizi mutlu görmek istiyoruz. :)

Vız vız vız eden kadın bütün gün uğraşıp 10 çeşit yemek yapmış olsa bile kıymeti yok. Çünkü hayatından sürekli şikayet ederek o yemeği erkeğe zehir ediyor.

2
    2 Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Kendini ne kadar da inandırmışsın.

Yorumla
    • ipekyolu
      ipekyolu
      6 ay

@cglakinin neye inandırmışım?

Yorumla
  • lishahayt
    lishahayt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 20 , eic 100%
    6 ay

Eskiden zorlukları çok fazladır diye düşünüyorum çünkü ne teknoloji ne bir şey varmış ama şu anda kadınların elinde çalışıp bir yerlere gelme imkanı varken ev hanımı olmayı seçen ve kocasının parası altında yaşayan kadınların ben de kolay yolu seçtiklerini düşünüyorum. Ve o seçtikleri kocalarının seneler sonra gerçek yüzlerini göstermeye başladıklarında kadının kaçacak bir yeri de olmuyor

2
    0 Yorumla
  • SoaringDragon
    SoaringDragon Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

Hiç te zor degil eskiden çamaşır bulaşık vb makineler yokken eskiden kadinlar epey evde mesai yaparlardı ama artık kadınlarin isleri daha rahat :) evde 2 3 saat mesai yaparlarken diger geri kalan zamanını boşa gecirip ya tv izlerler ya da komsuya kahve icmeye giderler

0
    13 Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Dolapları da makine siliyor zaten. Süpürge, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi dışında ne var ki iş gören?

Yorumla
    • SoaringDragon
      SoaringDragon
      6 ay

@cglakinin he o yuzdenmi tv acan ya da komsuya giden kadınlar vardı guldurme beni simdi eger zor olsaydı 2 3 saatten fazla mesai yapıp gosterirlerdi evde eski şartlara bi bak ne çamasir makinesi vardi ne bulasik makinesi ne elektrikli süpürge nede robot supurgeler eski kadinlar o makineler olmadan 24 saat elle emek gosterirlerdi ve hic ayıramazlardi buna ragmen insanlar gunun sonunda ev islerini bi sekilde bitiriyodu bugünlerde ise neredeyse her is icin bi cihaz barınıyo camasir kendi kendine yıkanıyo sen yikamiyosun bulasik kendi kendine calisiyo sen calısmıyosun elektrikli robot supurgeler supuruyo air fryer yemegi ztn kendi kendine çıkarıyo yani eve dair islerin yuku gecmisle kiyaslarsak bariz sekilde azalmış durumda ve hal böyleyken hala ev işleri zor demeniz pek gerçekçi gelmiyo

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Günün sonu dediğin de uyuma vakti haberin olsun. Bir kadın hiç durmadan çalışsın istiyorsunuz resmen bu kötü kalplilik, komşuya gitmesinde bile gözünüz var. Sabah akşam size hizmet edecek yoksa iş yapmıyor oluyor. Kafayı yemişsin sen.

Yorumla
    • SoaringDragon
      SoaringDragon
      6 ay

@cglakinin peki size ne demeli yıllardir erkekleri sadece para getiren bi makine gibi gormeye o kadar alistinizki bigun asgari ücretle çalisan erkeğin tek maaşla evi donduremeyecegini bildiginiz icin günün sonunda sizinde ise girmeniz gerekecektir mutlaka ama buna gonlunuz razi gelmiyo çunku yillarca erkegin maddi gücüne gore yasamaya alistiniz disardaki islere bi bakın hangi erkek isteyerek mutlu olarak çalismiyo neredeyse hicbiri ama buna ragmen mecburlar cunku eve para girmedigi an yuvasini kaybetme korkusu var ayni baski kadınlara var mı yok cunku isi bıraktıgı gun kadına destek cıkacak onun arkasına yaslanabilecegi dag gibi bi erkegi var ozellkkle evde bir hata yaptiginda mesela yemegi yaktıgında erkek gidip dışaridan yenisini alip telafi etmeye çalisir duydugunuz hiçbi hikayede erkek yemeği yaktın diye karısını kapı dışarı etmiyo ama bi erkek işinde küçük bi hata yaptiginda patronun onu kovma ihtimali var ev isi konusunda soyleyecegimi soyledim evde 2 3 saat vakit bosa harcamaya yarayan makineler sayesinde gidip komsuya kahve icmeye dışarıya çıkmaya tv izlemeye vb seylere vakit ayıran kadınlar var bana masal anlatmayin lutfen erkek dışarda aynisini yapamiyo bos vakitlerinde cunku mesai denen bi kavram var sen dusun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Çok doğru söylemissin evde yapılan işlerin zor oldugunu düşünmuyorum sıcacik evlerindeler işte ne kadar zor olabilir herkes yorumlarda yok öyle zor yok böyle zor kusura bakmayında onlarıda yapsınlar bir zahmet hem çalışıp hem evi döndüren kadınlarda var onlara daha zor

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

aksine, erkeklerin tatil ve işten izin alma vakti var. ayrıca kocası tarafından yemek yüzünden öldürülen kadınlar var örneğin Ummuhan Korkut. Ya da yemek yapmadı diye kolları kesilen www.tv48.com.tr/.../ veya eksisozluk.com/72-yil-once-esi-tarafindan-bilekleri-kesilen-kadin--6850581 sana daha binlerce örnek sayabilirim. Evde kadınların tatil hakkı bile yok, ne yapsa gözünüze batıyor. Bu kadar erkek bakış açısına sahip olamazsın ya gerçekten yazık seni yetiştiren anneye.

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

madem bu kadar kolay o zaman neden biz okul okumak için bir yerlerimizi yırtıp işe girelim diye çaba gösteriyoruz, akıl var mantık var değil mi niye yan gelip yatmıyoruz?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Kendine saygısı olan yapar bunu kolaya kaçanlarda kocaya bakarlar

Yorumla
    • SoaringDragon
      SoaringDragon
      6 ay

@cglakinin okulunuzu bitirip elinize meslek sahibi olmak ve erkegin baskısını hissetmemek icinmi caba gosteriyosunuz yoksa istediginiz bi meslegi yapmak icinmi caba gosteriyosunuz bi kere bu 2 seyi farkına varmanız gerekiyo dahası kadınlarin oylede hepsi calisiyo degil katilim orani % 36,3 erkeklerde % 71,1 olarak gorulmustur alın buda resmi kaynak
      www.sbb.gov.tr/.../...n-Makro-Analizi-2025C2-1.pdf

Yorumla
    • SoaringDragon
      SoaringDragon
      6 ay

@cglakinin İkincisi ise ben sana cinayet vakasından mi sozettimde bana bu ornegi veriyosun ayrıca hadi diyelim kadınların iş konusundaki yukler daha zor ve sizin işiniz daha zor neden ekonomik baski gecim yuku toplumsal erkek sorumlulugu baskisi yuzunden kadinlarin intihar oranlarına gore 3 katı bana bunu açıkla erkeklere verilen sacma sorumluluklardan oturu verilen yuklerden oturu yuzde 80i intihar ediyo 4 460 intihardan hesaplarsak 3 499u erkek 961i kadindir her siteden bakabilirsin izne gelince de ben sana mesai saatlerinden bahsetmiştim halbuki kadina ev işinden oturu izni tatil verilmesine gerek yok cunku o makineler sayesinde ztn sizin zamanıniz epey bosa geciyo ama çalışma işi oyle degil tatil hakkını kazanana kadar bile adam 7 24 saat mesai yapıyo dukkandan hic ayrılmıyo siz ne yapıyosunuz tek bi dugmeye basıp makineyi çalıştırıp zamanınızı bosa geciriyosunuz sizinmi tatil yapma hakkınız var

Yorumla
    • SoaringDragon
      SoaringDragon
      6 ay

@cglakinin cevap veremediniz?

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

aynı şeyi geveleyip durmuşsun neyine cevap vercem

Yorumla
    • SoaringDragon
      SoaringDragon
      6 ay

@cglakinin hangisi

Yorumla
  • YorgunBirCicek
    YorgunBirCicek Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 98%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Ev hanımlığı zor değil diyorsan bir günlüğüne dene de görelim. Sabah herkes uyurken kalk, kahvaltı hazırla, evi toparla, alışverişi yap, çamaşırı yıka, yemeği düşün, sonra yine kaldır, yatır, dinle, ilgilen… Ve bunu her gün, hiç bitmeyen bir döngüde yap. Ne mesai saatin var ne izin hakkın. Yorulunca ‘bugün yapmayayım’ deme lüksün bile yok. Zor değil diyene zorun ne olduğunu hayat gösterir zaten.

1
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.

çalışan kadınım.

işte çalışıyorum ayrıca evde de çok çalışıyorum. ev temizliğini eşim yapıyor. bu şekilde bölüşüyoruz işleri. ev hanımlığının kendine göre zorlukları vardır muhakkak ama günümüzde çalışan kadın olmak daha zor çünkü evdeki işleri de ayrıca yapıyoruz

0
    0 Yorumla
  • Gloria00
    Gloria00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    6 ay

Aşk evliliği yaptıysan hiç zor değil. Şahsen ben sevdiğim adamla evlensem çalışmak yerine evde kalmayı tercih ederim. Sabahın köründe de kalkar, ne yapılması gerekiyorsa da yaparım, bundan asla gocunmam. Olması gereken bu. Sosyal medya platformları evliliği işkenceymiş gibi gösteriyor ama doğru kişi olduğunda öyle olacağını sanmıyorum.

0
    0 Yorumla
  • 4pollon
    4pollon Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    6 ay

Ben erkeğim ama ev hanımlığı zorluktan ziyade sonsuz bir döngü olduğu için yorucu geliyor düşünsenize sonsuza kadar uyan yatak topla kahvaltı hazırla masayı kaldır bulaşık yıka çamaşır yıka as kurusun topla ütüle evi süpür toz al akşam yemeği pişir sofrayı kur sofrayı topla bulaşık yıka mutfağı temizle lavaboyu yıka
    Çocuk varsa onları besle okula gönder okuldan karşıla kocada aynı
    Yani bitmeyen bir şey yaptıkları için bayıyor artık.
    Sonra şiştim çöktüm diyonuz abla evlenirken aklın neredeydi AAAAAAAAA😂😂😂😂

0
    0 Yorumla
  • bayanagresif99
    bayanagresif99 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 97%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Bulaşık çamaşır kendiliğinden yıkandığı için kıyafetler kendi kendini ütüleyip dolaba astığı için, çocuklar sabah kendileri kalkıp kahvaltılarını kendileri yaptıkları ve okuldan gelince yemeklerini yapıp yediği için ev kendini kendini süpürüp sildiği için ev hanımı olmak aşırı kolay bişey :)

0
    0 Yorumla
  • Kapaklıkiz
    Kapaklıkiz Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    6 ay

Evde sürekli onun bunun arkasını düzeltip toplayan, sürekli lavabo pisliğini temizlemek, her yaptığını küçümseyen hiç bişey beğenmeyen birileri yoksa ve sen tüm bunlara rağmen kendi bakımını yapamayacak kadar bitap düşmeyeceksen evet hanımı çok kolaydır.

0
    0 Yorumla
  • McCaLLs
    McCaLLs Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 49%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı.

Çocuk olmadığı sürece tüm ev işleri çocuk oyuncağıdır, fazlasıyla basittir, biraz aklını kullanan temiz olan herkes yapabilir.
    Çocuk oluncada ilk 1 yıl ev işleri zorlaşır. Burada erkeğin bol yardımı ve desteği gerekir. Sonrasında yine çocuk oyuncağıdır

0
    10 Yorumla
    • furiosa_aa
      furiosa_aa
      6 ay

Ev hanımısın sanırım sjjsjsjs

Yorumla
    • McCaLLs
      McCaLLs
      6 ay

Tüm ev işlerini kolaylıkla yapabilen kendine bakmasını bilen normal bir insanım😅

Yorumla
    • furiosa_aa
      furiosa_aa
      6 ay

Şakamı geri alıyorum o hâlde ajsjjsjs

Yorumla
    • McCaLLs
      McCaLLs
      6 ay

Ev erkeğiyim😁

Yorumla
    • furiosa_aa
      furiosa_aa
      6 ay

Olur olur 🤭🤭

Yorumla
    • McCaLLs
      McCaLLs
      6 ay

Bal gibi olur 😁

Yorumla
    • furiosa_aa
      furiosa_aa
      6 ay

Aynı fikirdeyim zaten 😁

Yorumla
    • McCaLLs
      McCaLLs
      6 ay

Değilsin demedim zaten 😁

Yorumla
    • furiosa_aa
      furiosa_aa
      6 ay

Tamam😅

Yorumla
    • McCaLLs
      McCaLLs
      6 ay

Oldu😅

Yorumla
  • Muallime__
    Muallime__ Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 58%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Ben çalışan bir insandım.

Eğer evin yükünü üzerimden alsalar yine çalışmayı tercih ederim.

Çünkü ev işi nankördür. Ev hanımlığının ne mesaisi var, ne maaşı var, ne işi biter, ne temizlediğin yer temiz kalır...

Belliki pembe profininde mavisin.

0
    1 Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

çoook haklısın.

Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    6 ay

yani bencede değil. ama ev öyle böyle zamanını alıyor illaki. ben kendimden bilyiorum tüm gün o bu şu. bişekilde iş bulabilirim yani. yemek yap. bulaşık yıka. ortalığı topla temizle. dışardan alınıcaklar olur. çöpleri at. ütü yap çamaşır yıka. çamaşır ser. tamirat işleri olur arada.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    6 ay

Eşini sevmeyen ve bunu bir mesele haline getiren kadinlarin işsizligi bu.

Benim esim bana yemek yapar ben o yemegi yerken karnim degil ruhum doyar.

Ayni sekilde esim benden bisey istediginde bu zaten absurt bisey olmaz , ikimiz uyumluyuzdur zaten. bunlar olgun insanlar arasinda tartisilicak konular degil gercekten degil.

1
    0 Yorumla
  • flawsome25
    flawsome25 Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Evin bütün işlerini erkek gibi sen yap bakalım tek başına, sonra doktorlara bilmem kaç tane rahatsızlığın için gittiğinde, vücudun ilaç kokteyline döndüğünde anlarsın.

3
    0 Yorumla
  • _ѵɑӀҽղԵíղ0_
    _ѵɑӀҽղԵíղ0_ Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.

Zor tabiki. Şimdiki nesil eski nesilin yaptıklarını yapsa evde durmazdı. 😀 Şimdikiler rahat biraz ama yine de zor. Çünkü makine bu su var deseniz de evdekileri kontrol etmek size düşüyor. Kolay değil hala ev hanımlığı.

1
    0 Yorumla
  • Yakuza1001
    Yakuza1001 Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 93%
    6 ay

Siz hiç yıkanmak için sabahın köründe kış günü odun kırıp sonra kuyudu su çekip ve abdest alan ev hanımı duydunuz mu ve bu anlattığım en kolay işlerden biri. Şimdiki kadınlar ne çocuk doğurabiliyor nede bakabiliyor kaldıkı evine eşine baksın.

0
    0 Yorumla
  • rekreasyonistt
    rekreasyonistt Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.

Bir işte çalışıyorken mesai saatlerin belli, bundan maaş alıyorsun ve gerekse bunun için kabul görüyor tebrik ediliyorsun ama ev hanımlığı ise zaman sınırı, garanti bir maaşı veya tebriği/takdiri olmayan bir iş.

0
    0 Yorumla
  • öylesinebirseyistee
    öylesinebirseyistee Takip Et
    Bilge Yaş: 20 , eic 98%
    6 ay

Hergün aynı işleri yapıp, sanki hayvan yaşıyormuş gibi kirletilmiş evdeki kendini bilmezlerin bakıcılığını yapan bir de üstüne yetersizlikle suçlanan kadınlar var, yeri geliyor insanlar duş almaya vakit bulamıyor neyden bahsediyorsun sen?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    6 ay

Ev işi en nankör iştir yaparsın yaparsın ertesi gün yapılmamış gibi olur. Tüm gün uğraşsan da karşılığını alamazsın. Evde günlerin ziyan olur gider. O yüzden kolay değil. Ama ev hanımlığından daha zor olan bişey varsa o da hem çalışıp hem evin işlerini yapan kadınların durumu

5
    1 Yorumla
    • DiplomalıHavuç
      DiplomalıHavuç
      6 ay

Gari haklı

Yorumla
  • Gvzmhlk
    Gvzmhlk Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı.

Şöyle düşün işin var çalışıyorsun ama ne sigortan var ne maaşın

3
    10 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Hdhdhhdjjdjd hey Allahım bide olsaydı evde istediğin zaman yaparsın istediği zaman yapmassin yatarsın işler bittikten sonra da bir güzel yatarsın nesi zor bunun onu da yapmasinlar

Yorumla
    • Gvzmhlk
      Gvzmhlk
      6 ay

Bu saati dakikası olan bir iş değil 7 24 365 gün devam ediyor en basitinden haftalık temizlikçi çağıran biri ayda 20 bin sadece temizliğe veriyor bunun yemeği bulaşığı çamaşırı misafiri alışverişi tüm bunları istediği zaman yapar diyerek basitleştirmek bir işte çalışıyor diye evde hiç birşeye el sürmemekle aynı şey

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Ne dersen deeeee ev hanımligi kesinlikle zor degil kolayı seçenlerin işi

Yorumla
    • Gvzmhlk
      Gvzmhlk
      6 ay

Neden ev hanımlığını küçümsediğini bilmiyorum ama her iş gibi buda bir iş maaşı sigortası yok diye bunun seçim olduğunu söylemen garip

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Sen maasini sigortasini nerden cikardin ki insan kendine değer verdigi için çalisir

Yorumla
    • Gvzmhlk
      Gvzmhlk
      6 ay

Bu tamamen ucuz iş kolu üretmek için uydurulmuş bişey asıl değerli olan çalışmasına gerek olmadan aynı şartlara sahip olması bunu başkasının işinde çalışanlar için söylüyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Hdjdjdjdjjdjjre sana sadece gülüyorum bu zihniyette olduğun için

Yorumla
    • Gvzmhlk
      Gvzmhlk
      6 ay

Zihniyet dediğin şey kapitalizmin geldiği noktayı gösteriyor sen hiç kraliyet ailesine mensup bir kadının kendi değerini düşündüğü için çalıştığını gördün mü evet gördüm diyorsan sonuna kadar hak veririm sana

Yorumla
    • aysxia
      aysxia
      6 ay

Helal sana abi ya seni yetiştiren anneyi merak ettim

Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Gerçekten seni yetiştiren annenin babanın ellerinden öpmek gerek helal olsun.

Yorumla
  • GrushenkaRises
    GrushenkaRises Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

Zor olan şey işlerin asla bitmemesi. Tek sorumluluğun evse idare ediyorsun ama çalışıyorsan veya öğrenciysen enerjini yönetmek zor oluyor.

2
    0 Yorumla
  • Haziranikizleri
    Haziranikizleri Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.

Hıhı tamam sensin..

Birgün o sorumluluğu alınca bu soru pişmanlık olur da neyse tecrübe edinirsin

2
    0 Yorumla
  • Detk1230
    Detk1230 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    6 ay

Yaklaşık düzenli 7-8 sene çalışma hayatım oldu evlendim çıktım işten biraz eve alışayım iş stresinden dinleneyim diye 8 ay oldu evdeyim kafayı yedim bana göre ev hanımlığı cidden zor geldi çalışsam en azından kafam rahat olur ev de temizlik hastası oldum asla böyle biri değildim değiştim resmen bu da beni çok yıprattı

0
    0 Yorumla
  • kalp-komutanı
    kalp-komutanı Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Evde kendi cocuguna mama verince zor kendi evinde yemek yapina kolelik oluyor. Ama ucakta 350 kisiye yemek verince kolelik olmuyor. İste saci uzun akli kisa doye o yuZden deniyor

0
    0 Yorumla
  • Shiningdiamond
    Shiningdiamond Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.

Zor değil zaten. Ev hanimlari tüm gün evde hiçbir şey yapmadan durmak istiyor o yüzden yemek yapmak makineye bir kıyafet atmak zor geliyor onlara

0
    0 Yorumla
  • loveliyy
    loveliyy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22
    6 ay

Zor olan ev işi yapmak değil aslında ne kadar eve değer verirsen ver hiçbir şey yapmamış gibi muamele görmek ayrıca en zoru da çocuk bakmak bence bi tanıdığımız 2 küçük çocuk doğurdu birini uyutayim derken öbürü uyanıyor kadının evinde yemek yemeye bile vakti olmuyor he birde evi ne kadar temizlersen temizle gün sonuna doğru akşam iştekiler eve gelince yine eski haline dönüyor işin psikolojik kısmına gelmiyorum bile sürekli aynı rutin olduğu için insan bunalıyor

0
    1 Yorumla
    • cglakinin
      cglakinin
      6 ay

Psikolojik kısmı en yıpratıcısı sanırım, çünkü çalışıyorsun elde var sıfır. Kendine vakit ayırdığını zannediyorsun ama aslında bir iş kadar odaklanamıyorsun, ev işleri ve yapılacak çeşitli yemekler varken ne gibi bir uğraşa kendini adayabilirsin ki, en fazla birkaç saatlik hobiler. Üstelik sosyal çevren de yine kendin gibi insanlardan ibaret oluyor. Kendine yatırım yapamadığın için ev içinde hizmetçi olarak anılmaya başlıyorsun artık, sözle olmasa da davranışla belli ediyorlar.

Yorumla
  • Pskolojidarmadağın
    Pskolojidarmadağın Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    6 ay

Evt zor. Harbiden hep aynı döngüdesin. Ama huzurun varsa seni el üstünde tutan bir kocan varsa. Temizlik yemek tırıs gelir vırıs gider. Çocuk olunca belki biraz daha zor olur ama dediğim gbi huzur varsa her şey gözüne güzel gelir. Mutlulukla yaparsın.

0
    0 Yorumla
  • Çapkınkurt34
    Çapkınkurt34 Takip Et
    Yoda Yaş: 52 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.

Hiçbirşeyi zor değil
    Su musluktan akıyır
    Çamaşırı makine yıkıyor
    Bulaşığı makine yıkuyor
    Halıları yıkmacı yıkuyor
    Yemek süpürge başka bir şey yok

0
    1 Yorumla
    • Nsimay
      Nsimay
      6 ay

Bir gün çocuğa bakın yemek yapın ütü yapın zaten çamaşırlar makinaya yürüyerek gidiyor giriyor musluk kendi kendine su akıtıyor bulaşık kendi kendine diyor aa dur pisliğimi alayım makinaya gireyim halıları yıkamacılar gelip toplayıp altını elektrikleyip siliyor geri getirincede aynısını yapıp açıyor halıyı veya yerine kaldırıp açılacak olanı açıyor demi

Yorumla
  • beyazkentliii
    beyazkentliii Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 45%
    6 ay

Konuş Sude konusssss. Onun bunun ağız kokusunu çekip sabahtan akşama kadar çalışmayı daha kolay saniyorlar

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Aslimda burada konu bu değil konu kendine değer vermek kendine değer veren her kadın calisir

Yorumla
    • beyazkentliii
      beyazkentliii
      6 ay

Olsun onun için de konus :)

Yorumla
    • Hayatgercek
      Hayatgercek
      6 ay

İşe gitmeyi tercih ederim ama evdeki işleri kim yaparsa yapsın. Ben işte değil evde yoruluyorum. Hem ev hem iş kadına fazla. Kadın dışarıda çalışıyorsa sizin mesai bitip eve geldiğiniz ayakları uzattığıniz gibi kadın da aynısını yapmalı. Değilse evdeki işleri kim yaparsa yapsın ya da evdekileri şutlasın😅

Yorumla
    • beyazkentliii
      beyazkentliii
      6 ay

@Hayatgercek kadın çalışıyorsa erkek elbette evde yardım etmeli. Kadın hem işte çalışsın hem gelsin evde çalışsın birde çocuk baksin olmaz.

Yorumla
    • Hayatgercek
      Hayatgercek
      6 ay

Oluyor işte, ülkenin genel Özeti bu

Yorumla
    • beyazkentliii
      beyazkentliii
      6 ay

@Hayatgercek sizde size yardım edecek herifler bulun ne yapayım :)

Yorumla
    • Hayatgercek
      Hayatgercek
      6 ay

Ahaha 🤣

Yorumla
    • Hayatgercek
      Hayatgercek
      6 ay

Bu ülkede bulunmaz Hint kumaşı🤣 en iyisi bekarlık sultanlık herkes için

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    6 ay

Beleşe amelelik para kazanılmıyor çalışsa adı var iş kadıno parası var olur en azından yani zor canım sen hiç ev işi yemek yapmamışsın belli ki hem çalışıp hem ev işi yapıyorum ben bide hayat sana kolay lafa bak

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    6 ay

Nesi kolay biri işte yoruluyor biri evde yoruluyor uzaktan bakınca ne güzel bütün gün evde diye düşünebilirsin ama öyle değil yemeği bulaşığı çamaşırı temizliği ve birkaç çok şeye tek başına yetişiyorsun

1
    1 Yorumla
    • ztnztn
      ztnztn
      6 ay

Neyi zor anlat bakalım

Yorumla
  • Soyersoyer
    Soyersoyer Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 50%
    6 ay

Yalnız yaşayan bir erkek olarak kadınları şimdi çok daha iyi anlıyorum, hiç o kadar kolay diil

0
    0 Yorumla
  • rapunzely
    rapunzely Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 96%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı.

Hiç bitmeyen bir ev düzeni var ne kadar planlı da gitsen bitmiyor bir yeri toplarken diğer yer kalıyor

0
    0 Yorumla
  • Onlygirl_
    Onlygirl_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 67%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Zor değil. Zaten çalışan kadınlar da ayriyeten ev hanımı sayılır. Onlar da evinin işini yapıyorlar

0
    0 Yorumla
  • Ediylebüdü11
    Ediylebüdü11 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    6 ay

Zor değil yorucu cam kapı silmek halı yıkamak vs yoksa normal bir iş gibi zorluğu yok kafa istemiyor bir kere

0
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    6 ay

Ev hanımları daha zordur mesai kavramu yok maaş yok tatilin yok. Tabi titiz olana her işini yapbilene yatanlar için demiyorum

0
    1 Yorumla
    • Rose83
      Rose83
      6 ay

Çalışan bayan olarak bunu daha net anladım evde iş yapamadiginda işler nasıl aksıyor daha net anlıyor insan

Yorumla
  • prozax32x
    prozax32x Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    6 ay

nesi zor olavak ya abartıyolar işte boş beleş kadınlar zaten öyleleri evlenmesin ortalık malı olatak devam etsinler

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    6 ay

sadece kadınların abartması. Evlilik çokta pazarlık durumu olmadığı için nazı geçtiği için nasılsa sıkıntı yok diye düşünüyor kadınlar. Slipsizim oldukları için de bunlar benim hakkım diye kendini kandırıyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    6 ay

Yaptıkları şeyler belli, her gün rutin olan işler. Temizlik ve yemek. Başka bir işleri yok. Hem çalışan hem bu işlerin tamamını kendisi yapan o kadar kadın varken her gün ev işlerinden şikayet edip durmalarını anlayamıyorum doğrusu.

0
    0 Yorumla
  • Hayalet1071
    Hayalet1071 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 100%
    6 ay

Sorumluluk olarak bir hayli fazla olma sebebi ile zor diyen görüşler olacaktır. fakat eylenceli ve özgür olduklarınıda unutmamak gerek.

0
    0 Yorumla
  • Cinar345
    Cinar345 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    6 ay

Biz desek cinsiyetçi olur. Helal olsun. Cidden ağır kilon yoksa kronik bir şeyin yoksa kolay.

0
    0 Yorumla
  • Babacandir3444
    Babacandir3444 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    6 ay

Eşine değer veren erkeklerin eşi ev hanımıdır. Kadınlar bunu esaret olarak algılıyor o başka

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      6 ay

Kendi değer vermeyen kadın ev hanımdır desek daha doğru olur

Yorumla
    • Babacandir3444
      Babacandir3444
      6 ay

Öyle değil bazı erkekler eşlerinin çalışmasını istemez. Maddi sıkıntısı yoksa kadının çalışmasına gerek yok. Kadın illa ki çalışmak istiyorsa kendisi gibi biri ile evlensin.

Yorumla
  • Mutlucanm
    Mutlucanm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27
    6 ay

Ya allah aşkına şu ev hanımlığını ne kadar abartıyorsunuz hiçte zor değil valla asıl zor olan milletin işinde eşşek gibi çalışmak 👍

3
    1 Yorumla
    • Zevkli_dokunuşlar
      Zevkli_dokunuşlar
      6 ay

@Mutlucanm 👏👏

Yorumla
  • hissikablelvuku94
    hissikablelvuku94 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 96%
    6 ay

Ev hanımı ol 2 3 çocuk bak sonra da kocaya bak o zaman görürsün ebeniiin hörekesini 😆

1
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    Mentor Yaş: 22 , eic 99%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.

Düşündüğünde zor değil ama yıllarca aynı şeyleri yaptığını düşün tatili yok bir şey yok

1
    0 Yorumla
  • Akmankan
    Akmankan Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 100%
    6 ay

Olur mu çok zor bütün kadınlara sorsan akşama kadar canları çıkıyor

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    6 ay

Bazen insanın halı olmuyor heleki çalışan kadına bide çocuk varsa vay haline ben çalışırken evi afedersin yani temizlememekten ev işine vaktim kalmiyordu eve Giresim gelmiyodu psikolojik olarak kötü etkiliyor o işler birikiyor ya ben temizlik yapmayı seviyorum bazen gece geç vakitte olsa bilhassa misafir guttikten sonra o yorgunlukta o işler yine seni bekliyor ya orası insanın moralini bozuyor

1
    0 Yorumla
  • YektaYamacBoran
    YektaYamacBoran Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Zor gerçekten ev temizliği yemek çamaşır bulaşık hepsi say say bitmiyor

1
    0 Yorumla
  • zirkonn
    zirkonn Takip Et
    Master Yaş: 39
    6 ay
    Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.

kısaca şöyle :D

2
    0 Yorumla
  • Asafdg
    Asafdg Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    6 ay

Ev işi ortalama cam yer yemek 2 saati bulur

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (96)
Devamını Gör(141)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Allah aşkına ev hanımlığının nesi zor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ev hanımı olmak zor değil mi? 4 cevap verildi
Ev hanımı olmak çok zor değil mi ya? 5 cevap verildi
Ev hanımlığı nankör bir iş mi? 11 cevap verildi
Ev işleri zor değil mi? 9 cevap verildi
Ev hanımlığı mı zor, çalışan bayan olmak mı? 22 cevap verildi
Ev işleri çok yorucu değil mi? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sabah uyandığınızda sevgilinizden bir şey isteseniz bu ne olurdu?
  • Her bağ sevgi midir?
  • Birinden etkilenmemizin asıl sebebi o kişi mi, yoksa hakkında bilmediklerimiz mi?
  • Günaydıınn. Günaydın beklediğiniz birisi var mı?
  • Böyle bir bahçeniz olsa ne Eker ne dikersiniz?
  • Hiç yapay zekaya resminizi çizdirdiniz mi ✨️?
  • Günde birden fazla makyaj yapanlar acemi mi sayılır yoksa normal mi?
  • İnsan hayatında kaç kez aşık olur?
  • Sevgilin için arkadaşını siler misin?
  • Güzel olanlar neden estetiğe bu kadar karşı, estetik yaptırmak ayıp mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨