6 ayNesi zor mu?
Sabah kalkıyorsun
Eşini çocuklarını uyandırıyorsun
Yatağı topluyorsun
Çocukları okula hazırlıyorsun
Kahvaltı hazırlıyorsun
Kahvaltıyı çocuklara yaptırıyor
Çocukları okula eşini işe yolluyorsun
Bulaşıkları yıkıyorsun
Evi temizliyorsun
Çamaşırları yıkıyorsun
Banyo ve lavabo temizliği oluyor
Çamaşırları seriyorsun sonra
Çamaşırları topluyorsun
Yerine yerleştiriyorsun
Çocuklar okuldan geliyor belki de sen alıyorsun
Onlara yemek hazırlıyorsun
Onların yemeklerini yediriyorsun
Yemeklerin bulaşıklarıni toplayıp
Onları yıkıyorsun
Derslerini yaptırıyorsun
Temizliklerini yaptırıyorsun
Onlarla ilgileniyorsun
Sonra akşam oluyor akşam yemeğini hazırlamaya başlıyorsun
Akşam yemeği olunca çocuklarını kontrol ediyorsun
Sonra eşini karşılıyorsun
Masayı kuruyorsun
Masayı toplayıp
Bulaşıkları yıkıyorsun
Akşam çay demliyorsun
Meyve çerez vs ayarlıyorsun
Sonra bir de onları toplayıp yıkıyorsun
Ondan sonra çocuklarını yatırmaya çalışıyorsun
Sonra onları uyutuyorsun
Sonra kişisel bakım yapıyorsun
Ondan sonra yatağı hazırlıyorsun
Ve uyuyorsun
Gün bitti
Bunu senede 364 gün daha yapıyorsun ki
Bunun içinde
Regl yok
Eşinin ailesini ağırlamak yok
Misafir yok
Hastalık yok
Cinsellik yok
Yok yok yokta yok öyle kolay bir şey değil
Ev hanımlığı herkesin yapacağı bir şey değil yani105 Yorumla- 6 ay
A dan Z ye kadar hepsi ayni bunu ev hanimi. cocuklu bir anne. olarak onayliyorm.
En İyi Cevaplar
6 ayev hanımlığı köyde yaşıyorsan zor ama şehirde yaşıyorsan fakat kaynana kayınpeder ile yaşıyorsan gene zor çok çünkü patron gibi basında bekleyebilirler tenizligi begenmezler yemeği begenmezler sürekli kendi istediği seyleri yaptırmaya çalısırlar begenmedikleri yemekleri tekrar yapmanı isteyebilirler laf ederler annene bile iyi öğretmemis sana diye laf edebilirler kaynana kocan ile romantik anın olmasın diye sizin aranıza girebilir gece bile rahat bırakmyabilir. gündüzleride sürekli misafir çağırabilir.
aynı şekilde kaynana kayınpederle yasamıyorsa. fakat esin aşiretse veya aşiret gibi kalabalık sürkeli misafir geliyorsa oda zor. ya da çok çovukluysan 2 den fazla çocuk yapıyorsanız zor.
ama şehirde. ayrı evde yaşıyan fazla misafir gelmeyen en fazla 2 tane çocuk yapan bir ev hanımı iseniz kocanız yaptıgınız yemekleri beğeniyorsa sürekli laf etmiyorsa sizin ihtiyacınızı karsılıyor az çok bir miktarda özel ve keyfi ihtiyaclar için para bırakıyorsa sizi düsünüp evinize bulaşık makinesi kurutma makinesi vs aldıysa ve size genel manada değer veriyor ev hanımlığı fiziksel açıdan daha kolay olabilir is hayatına göre.
ama ev hanımlarıda çogunlukla evde olduğu için canları sıkılabiliyor o açısıda var tabi söyle düsün yks icin mezune kalan öğrenci ful evde olur ders çalısır vs ama okul olmadıgı için evde biraz depresiflesir ya bazı ev hanımları da kosulları ne kadar iyi olursa olsun fiziksel olarak zorluk cekmesede psikolojik olarak insan içine cıkamayıp yalnızlasıp derseiflesebiliyir
10 Yorumla
6 ayKüçük ve çocuksuz bir evde ev hanımlığı çok basit evet çünkü 2 kişi dağınıklığı fazla olmaz (düzenliyseniz) fakat evde çocuk ve evcil hayvan varsa o zaman iş bitmez. Her sabah evi toparlar süpürürsün, akşama kadar çocuk dağıtır, hayvanın tüyleri, kumu, maması, dağılır etrafa. Çocuk bütün oyuncaklarını her tarafa saçar, defter gibi oyuncakları varsa yırtar. Ağzı azla durmaz sen bir iş yaparken anne anne anne 50 tane şey ister yapmazsan yerlere yatar ağlar. Yemek yaparsın maksimum 2 gün yenir çorbası, sulu yemeği, ana yemeği güzel menü yaparsın. Akşam çay, çerez bilmem ne tabakları bardakları kalır onları tekrar makineye dizersin. Eşin gömlek giymek zorunda olduğu bir işte çalışıyordur, maksimum 3-4 günde çamaşır yıkayıp ütülemen gerekiyordur. Çocuğun kıyafetleri çabuk kirlenir yıkamak zorundasın.
02 Yorumla- 6 ay
Sabah kalktın kahvaltısı, yedir topla, evi süpür, sil. 2-3 günde 1 toz al, (temiz insanlardan bahsediyorum) sen bir yandan yaparken başka yerden içine edilsin, yemek yap, yemeğin varsa, çamaşır yıka, yıkadıysan as, astıysan topla, topladıysan katla, katladıysan yerleştir, dolaplar dağılır düzelt, bir bakmışsın mutfak dolapları karışmış pislenmiş indir bardak tabak içlerini sil, dolapların üstü yağ olmuş sil, oturmaktan koltuklar kirlenmiş sil, perdeler kirlenmiş çıkar yıka, camlar tozlanmış sil, e akşam oldu yemek yenecek hazırla. Her gün bir şekilde aynı döngüdesin
Ev hanımlığı kolay diyenler gerçekten hiç iş yapmamış insanlardır. Çünkü ev denen şey kendini sabote eden bir yer. Temizliyorsun, 10 dakika sonra yine kirli. Topluyorsun, birisi gelip yeniden dağıtıyor. Yemeği yapıyorsun, beğenmiyorlar bile. Çamaşır bitiyor, kurutma başlıyor. Makine bitiyor, ütü başlıyor.
Durmak yok yani. Ha bide herkes seni 'her şeye yetişmesi gereken kişi' sanıyor. Hasta olsan bile ev beklemiyor. Yorulsan abartma diyorlar. İşin adı yok diye değeri de yokmuş gibi davranıyorlar. O yüzden kolay diyen biri varsa kusura bakmasın daevin içini bir gün ona bırak akşama doğru gözleri kan çanağı gibi olur.125 Yorumla- 6 ay
Her şeyi kıyaslıyorlar ya. Boşuna mı yaşlı kadınların en çok ameliyat olduğu yer sırtı dizi? Hayatı kayıyor o kadının evlerde kendilerini heba ederken. Üstelik, ne okumuş oluyor ne bir işi oluyor. Hiç uğruna yani, istese topluma karışamayacak da. Siz batıyla kıyaslayıp durmaktan vazgeçin artık ev hanımlığını, batı bile kendi kolay yönlerine rağmen isyanda size ne oluyor onu anlamıyorum @Fursan1
- 6 ay
@Fursan1 Ben yüzde 60'ı kadın olan fabrikalarda çalıştım bircogu evliydi. Dusunün üç vardiya geliyorlar evin işlerine de kendileri yetisiyolardi Yetmezmiş gibi paralarini da eşlerinin eline sayiyorlarmis. Kendi alın terini erkeğe niye veriyosun o senin eline sayıyor mu? Verdiği 200 liranın bile hesabını sorar erkek. Bizim kadinimiz kendi kiymetini bilmiyor maalesef. Omur boyu köleliğe evet diyorlar. Yardim etmiyor mu eşlerimiz çocuk ve ev için diyorum. Yok yoruluyorlarmis. Dedim siz de insansınız sizde yoruluyosunuz on kolunuz yok. Paranizi vermeyin birikim yapın çocuklar için zor durumlar için kenara biriktirin. Kendin için harcama yaparsıniz giysi alırsıniz bakıma gidersiniz çocukları gezmeye goturursunuz. Evin kirasına suyuna elektriğine ortak olursun neden maaşınızı direkt ellerine sayiyorsunuz. Yarin bir gün boşanma olur kötü olursunuz o verdiğiniz paralarda hiç olur. Evli erkekleri görüyorum genç bekar sevgililerine iphone alıyor. Sizin kocanız da ya onlardan biriyse bide üstüne sizin paranızla alıyorsa. Aklinizi başınıza alın ev hanimligi da dışarıda çalışmakta kolay değil. Evdeki her işi dışarıda meslek olarak yapan birileri var. Bulasikci, temizlikçi, aşçi, dadı bunlari kadın değilde dışardan birini getirerek yaptırğını dusun dadı deneyimliyse en az 30 aşçı 25-30 temizlikçi 22 bulaşıkçı 22 aynı oranda sigorta da yapacaksın oldun mu 200 binlik. Kadin bunları beleşe yapıyor pazar tatili yıllık izni olmadan. Sonra ömür geçiyor çocuk büyüyor yaşlanmış oluyorsun. Hicbirsey yapamaz halde sigortasız hiçbir güvence olmadan ortada kalıyorsun. Hee bir de bosandin diyelim. Erkek benim malım sen çalışmadin diyor. Kadinda ben sen iyi birikim yap diye ev işini yaparak dışarıya gidecek parayı engelledim diyemiyor. Ortak çocuğumuzla ilgilendim diyemiyor. Cunku toplum evdeki işi kadına zorunlu görüp erkek dışarıda çalışınca takdir edilesi görüyor. Boyle hiyarlarla karşılaşmamanız dileğiyle.
Yapay Zeka Cevapladı
Ev hanımlığı dışarıdan basit gibi görünse de aslında oldukça yorucu ve sürekli bir çaba gerektiriyor. 🏡 Ev temizliği, yemek yapma, çamaşır, bulaşık derken işlerin sonu gelmiyor. Üstelik çoğu zaman fark edilmeyen bir emektir bu. Fiziksel yorgunluğun yanında zihinsel olarak da bir evin düzenini, aile üyelerinin ihtiyaçlarını düşünmek epey yıpratıcı olabilir. 🤷♀️ Çalışma saatinin belli olmaması da ayrı bir konu. Bu yüzden ev hanımlığına “kolay” demeden önce bir gün dahi olsa o sorumlulukları tam anlamıyla deneyimlemeyi denemek gerek. 😊 Unutma, herkesin emeğine saygı göstermek önemlidir! 🌸
02 Yorumla
Soran6 ayAy çok zormuş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ay1-Asalak gibi yaşayıp kocanın vereceği paraya tamah etmek bak bu çok zor-2-her gün rutine bağlayıp ev işlerini yaptıktan sonra senaryolar veya komplo teorileri hazırlamak nak bu daha zor-Hayat dair hiç bir üretgenlik olmadan öööyle akıp giden zamana bakmak (çocuk doğruyoruz ya deme sakın dişi olan herkes doğuruyor)-3-Hayatta olan bitenden kopuk yaşamak (aaaa tv izliyoruz herhalde deme sakın hayata dair trji komik veya trajik olaylardan bihabersin)-4-daha fazla yazıp çizip Evde Asalak gibi yaşayanlara selam olsun
10 Yorumla
6 ayev hanımlığı laf diyeler erkek hep evlenme vasfı olmayan erkekler ağlar çalışan kadın ister sebebi kendi geçinemiyor :) güldürmeyin beni avrupa amerika da artık kadınlar ev hanımı olmak için toplumsal eyleme başlatıyor bizim ülkede kadınlar dan çok erkekler ağlıyor ne kadar erkek ise artık çalışan kadın istiyor sen bir kadına bakamıyorsan erkek değilsin zavallı önce bunu anla alt yorumları okudum ezik vasıfsız erkek nedir tanımı gibi hepsi bir kadına bakamıyorsan evlenme o zaman :) basit fındık kadar beyinleri ile manipüle ediyorlar komik
00 Yorumla
6 ayZor değil işte hayatını yaşıyorlar tabi kaderin güzelse çirkin ve ev hanımı kadınlara baksanannasıl şanslılar oturdukkarı yerdne zengin iyi kocaları var üstelik kendilerini aldatmıyorlar efendi erkeklerle evliler bense bu kadar erkek peşimden koştı ne kadar namuslu olsam da * şerefsizin birine denk geldim canım sercan yatmadığı kız kalmamış bi de hastanedeki o basit kıza yazmış gitsin onla evlensin zatne yatmışlardır da beni de slaka sırf bakireyim diye istiyor böyle kaderin ben kendim ettim kendim buldum hiç okumasaydım bunlar belki olmazdı en azından özel hayatımda mutlu olurdum belki ne değilti en şerefszine düştüm * sercana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 ayİşte çalışmak da zor, ev hanımlığı da zor. Patronla çalışmak daha zor tabiki. İşin ehliysen becerikli gelinsen sabah kahvaltı hazırlayıp rutin evi temizlemek, her gün farklı çeşit yemek çıkarırsın. 2-3 saat oturup kahve içme şansıda var illaki. İş yeri gibi 20 dk mola verip tıka basa hızla yiyip işe dönmüyorsun 🥲 Zaman kısıtlaması evde yok. Fasulye ayıklarken esra Erol izleme şansın oluyor. Gün içinde gezip tozmaya bile fırsatları var. Ben müzede çalışırken ev kadınları geziyordu hep tek dezavantajı kocanın eline bakmak. Koca para getiriyor diye büyüklenirse sıkıntı büyüktür
00 Yorumla
6 ayEşini sevmeyen veya yaramaz çocuklara sahip olan insanlara ev hanımlığı zor gelir. 3 yıl tek yaşadım ve o kadar rahat ki... Pazar günüm temizlik günü olur her zaman. Sabah kalkar kahvaltımı ederim, evi süpürür temizlerim, çamaşırları yıkayıp asarım, banyo wc yi temizlerim, etrafın tozunu alırım, en son da viledayla evi sildikten sonra banyo yapıp kendimi de temizlerim. Duştan sonra kurulanıp giyinip salonda temis ve mis gibi kokan evimde türk kahvemi içerim. Bu saydıklarım sabah 10-öğlen 1 arasında bitirilebilcek işler. Haftada 3 saati de eve ayırın pasaklı değilseniz. Gayet basit.
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 aySana sadece şunu söylüyorum neyi kolay sabah kalk kahvaltı et evi baştan aşağı sil süpür geri 2 dakika oturmadan erzak alışverişine git ordan gel onları düzenli yerleştir geri gene 2 dakika soluk almadan akşam yemeğini hazırla arada çamaşır yıka ser topla bük yerleştir ütü yap yemek sofrasını kur topla bulaşıkları yıka meyve hazırla kahve yap çay yap misafir ağırla geri bulaşık yıka veya makinaya koy kapanış uyku sen nerde yaşıyorsun nasıl yaşıyorsun bilmem ama bu evin her yaz ve kış yaz kış temizliği var her odanın camı duvarı yeri eşyalarının içi mutfağın dolapları vss ev hanımlığının neyi kolay olmalıydı soru bence ve bak bu olayların içinde çocuk bakma yok o cevap veren beyler 2 gün çocuğa baksa laf eder 1 gün kalmış yemeği yese laf söz eder
20 Yorumla
6 ayPis kadınlar günde bir iş yapar bir çeşit yemek yapar. Böyle ev hanımlığı cok basit. Annem biz iştrn geliyoruz yine is yapıyor yatarken bile iş yapıyor hepimizden cok yoruluyor. Nasıl bir hanım oldugunla ilgili... bir de çocuk yetiştirmek ayrı bir sanat. Onun kararkterini tamamen sizin davranislarınız yaşam biciminiz belirliyor. Muhtemelen olunca anlarsiniz. Evde ev süpurmekle ev hanımlığı çok basit demek kolaydır. Ben çalışan birisi olarak ev hanımlığını daha zor görüyorum.
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. yalnız yaşıyorum; temizlik, yemek her şeyi hallediyorum. bu işler bana ait olduğu için sorun yok. yani kendi karnımı doyuruyorum, kendi dağınıklığımı topluyorum. lakin biri bana acıktım, çorabım nerde, neden bu yemekten yaptın, bu yemeği yemem tarzı bir şey söyledi mi bu bir mesleğe dönüşüyor. yani bakıcılığa giriyor. bana kalırsa herkes kendi pisliğini temizlemeli, dağıtmamalı, iş birliği olmalı.
52 Yorumla- 6 ay
Kesinlikle 👍🏻
- 6 ay
Helal olsun
- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
6 ayEğer çocuk varsa, temiz bir kadınsa ev işleri hiç bitmez onun için. Bazen mutfağa girip kendime öyle bir yemek yapayım diyorum toplayıp temizlemek yapmaktan daha zor ve yorucu oluyor. Çalışmasa dahi o evin sorumluluğunu üstlenmek öyle kolay değil. Ütüsü, çamaşırı, temizliği.. bitmez.
30 Yorumla
6 ayÇocuk olmadığı sürece zor olan şey ev hanımlığı değil, görülmeyen, ilgi verilmeyen, anlaşılmayan, saygı görmeyen insan için zor gelir. Aynı evin içinde sanki tek başına yaşıyormuş gibi hissettiren biri varsa zorluğun sebebi budur, yoksa çocuk olmadığı sürece ev hanımlığının abartı bir zorluk olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan yine beraber olduğun eş e çıkıyor, duygusal olarak görülmeyen insan dolar.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. İşte bu ya. Erkeğe hayatı zehir etmeyen kadın modeli. :) Böyle dedin ya, artık istersen temizliği kırk yılda bir yap, istersen yemek olarak makarna yap, baş tacısın. biz erkekler olarak sadece huzur istiyoruz. Sadece eşimizi mutlu görmek istiyoruz. :)
Vız vız vız eden kadın bütün gün uğraşıp 10 çeşit yemek yapmış olsa bile kıymeti yok. Çünkü hayatından sürekli şikayet ederek o yemeği erkeğe zehir ediyor.
22 YorumlaEskiden zorlukları çok fazladır diye düşünüyorum çünkü ne teknoloji ne bir şey varmış ama şu anda kadınların elinde çalışıp bir yerlere gelme imkanı varken ev hanımı olmayı seçen ve kocasının parası altında yaşayan kadınların ben de kolay yolu seçtiklerini düşünüyorum. Ve o seçtikleri kocalarının seneler sonra gerçek yüzlerini göstermeye başladıklarında kadının kaçacak bir yeri de olmuyor
20 Yorumla
6 ayHiç te zor degil eskiden çamaşır bulaşık vb makineler yokken eskiden kadinlar epey evde mesai yaparlardı ama artık kadınlarin isleri daha rahat :) evde 2 3 saat mesai yaparlarken diger geri kalan zamanını boşa gecirip ya tv izlerler ya da komsuya kahve icmeye giderler
013 Yorumla- 6 ay
@cglakinin he o yuzdenmi tv acan ya da komsuya giden kadınlar vardı guldurme beni simdi eger zor olsaydı 2 3 saatten fazla mesai yapıp gosterirlerdi evde eski şartlara bi bak ne çamasir makinesi vardi ne bulasik makinesi ne elektrikli süpürge nede robot supurgeler eski kadinlar o makineler olmadan 24 saat elle emek gosterirlerdi ve hic ayıramazlardi buna ragmen insanlar gunun sonunda ev islerini bi sekilde bitiriyodu bugünlerde ise neredeyse her is icin bi cihaz barınıyo camasir kendi kendine yıkanıyo sen yikamiyosun bulasik kendi kendine calisiyo sen calısmıyosun elektrikli robot supurgeler supuruyo air fryer yemegi ztn kendi kendine çıkarıyo yani eve dair islerin yuku gecmisle kiyaslarsak bariz sekilde azalmış durumda ve hal böyleyken hala ev işleri zor demeniz pek gerçekçi gelmiyo
- 6 ay
@cglakinin peki size ne demeli yıllardir erkekleri sadece para getiren bi makine gibi gormeye o kadar alistinizki bigun asgari ücretle çalisan erkeğin tek maaşla evi donduremeyecegini bildiginiz icin günün sonunda sizinde ise girmeniz gerekecektir mutlaka ama buna gonlunuz razi gelmiyo çunku yillarca erkegin maddi gücüne gore yasamaya alistiniz disardaki islere bi bakın hangi erkek isteyerek mutlu olarak çalismiyo neredeyse hicbiri ama buna ragmen mecburlar cunku eve para girmedigi an yuvasini kaybetme korkusu var ayni baski kadınlara var mı yok cunku isi bıraktıgı gun kadına destek cıkacak onun arkasına yaslanabilecegi dag gibi bi erkegi var ozellkkle evde bir hata yaptiginda mesela yemegi yaktıgında erkek gidip dışaridan yenisini alip telafi etmeye çalisir duydugunuz hiçbi hikayede erkek yemeği yaktın diye karısını kapı dışarı etmiyo ama bi erkek işinde küçük bi hata yaptiginda patronun onu kovma ihtimali var ev isi konusunda soyleyecegimi soyledim evde 2 3 saat vakit bosa harcamaya yarayan makineler sayesinde gidip komsuya kahve icmeye dışarıya çıkmaya tv izlemeye vb seylere vakit ayıran kadınlar var bana masal anlatmayin lutfen erkek dışarda aynisini yapamiyo bos vakitlerinde cunku mesai denen bi kavram var sen dusun
Soran6 ayÇok doğru söylemissin evde yapılan işlerin zor oldugunu düşünmuyorum sıcacik evlerindeler işte ne kadar zor olabilir herkes yorumlarda yok öyle zor yok böyle zor kusura bakmayında onlarıda yapsınlar bir zahmet hem çalışıp hem evi döndüren kadınlarda var onlara daha zor
- 6 ay
aksine, erkeklerin tatil ve işten izin alma vakti var. ayrıca kocası tarafından yemek yüzünden öldürülen kadınlar var örneğin Ummuhan Korkut. Ya da yemek yapmadı diye kolları kesilen www.tv48.com.tr/.../ veya eksisozluk.com/72-yil-once-esi-tarafindan-bilekleri-kesilen-kadin--6850581 sana daha binlerce örnek sayabilirim. Evde kadınların tatil hakkı bile yok, ne yapsa gözünüze batıyor. Bu kadar erkek bakış açısına sahip olamazsın ya gerçekten yazık seni yetiştiren anneye.
Soran6 ayKendine saygısı olan yapar bunu kolaya kaçanlarda kocaya bakarlar
- 6 ay
@cglakinin okulunuzu bitirip elinize meslek sahibi olmak ve erkegin baskısını hissetmemek icinmi caba gosteriyosunuz yoksa istediginiz bi meslegi yapmak icinmi caba gosteriyosunuz bi kere bu 2 seyi farkına varmanız gerekiyo dahası kadınlarin oylede hepsi calisiyo degil katilim orani % 36,3 erkeklerde % 71,1 olarak gorulmustur alın buda resmi kaynak
www.sbb.gov.tr/.../...n-Makro-Analizi-2025C2-1.pdf - 6 ay
@cglakinin İkincisi ise ben sana cinayet vakasından mi sozettimde bana bu ornegi veriyosun ayrıca hadi diyelim kadınların iş konusundaki yukler daha zor ve sizin işiniz daha zor neden ekonomik baski gecim yuku toplumsal erkek sorumlulugu baskisi yuzunden kadinlarin intihar oranlarına gore 3 katı bana bunu açıkla erkeklere verilen sacma sorumluluklardan oturu verilen yuklerden oturu yuzde 80i intihar ediyo 4 460 intihardan hesaplarsak 3 499u erkek 961i kadindir her siteden bakabilirsin izne gelince de ben sana mesai saatlerinden bahsetmiştim halbuki kadina ev işinden oturu izni tatil verilmesine gerek yok cunku o makineler sayesinde ztn sizin zamanıniz epey bosa geciyo ama çalışma işi oyle degil tatil hakkını kazanana kadar bile adam 7 24 saat mesai yapıyo dukkandan hic ayrılmıyo siz ne yapıyosunuz tek bi dugmeye basıp makineyi çalıştırıp zamanınızı bosa geciriyosunuz sizinmi tatil yapma hakkınız var
- 6 ay
@cglakinin cevap veremediniz?
- 6 ay
@cglakinin hangisi
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ay
Ev hanımlığı zor değil diyorsan bir günlüğüne dene de görelim. Sabah herkes uyurken kalk, kahvaltı hazırla, evi toparla, alışverişi yap, çamaşırı yıka, yemeği düşün, sonra yine kaldır, yatır, dinle, ilgilen… Ve bunu her gün, hiç bitmeyen bir döngüde yap. Ne mesai saatin var ne izin hakkın. Yorulunca ‘bugün yapmayayım’ deme lüksün bile yok. Zor değil diyene zorun ne olduğunu hayat gösterir zaten.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
6 ayçalışan kadınım.
işte çalışıyorum ayrıca evde de çok çalışıyorum. ev temizliğini eşim yapıyor. bu şekilde bölüşüyoruz işleri. ev hanımlığının kendine göre zorlukları vardır muhakkak ama günümüzde çalışan kadın olmak daha zor çünkü evdeki işleri de ayrıca yapıyoruz
00 Yorumla Aşk evliliği yaptıysan hiç zor değil. Şahsen ben sevdiğim adamla evlensem çalışmak yerine evde kalmayı tercih ederim. Sabahın köründe de kalkar, ne yapılması gerekiyorsa da yaparım, bundan asla gocunmam. Olması gereken bu. Sosyal medya platformları evliliği işkenceymiş gibi gösteriyor ama doğru kişi olduğunda öyle olacağını sanmıyorum.
00 YorumlaBen erkeğim ama ev hanımlığı zorluktan ziyade sonsuz bir döngü olduğu için yorucu geliyor düşünsenize sonsuza kadar uyan yatak topla kahvaltı hazırla masayı kaldır bulaşık yıka çamaşır yıka as kurusun topla ütüle evi süpür toz al akşam yemeği pişir sofrayı kur sofrayı topla bulaşık yıka mutfağı temizle lavaboyu yıka
Çocuk varsa onları besle okula gönder okuldan karşıla kocada aynı
Yani bitmeyen bir şey yaptıkları için bayıyor artık.
Sonra şiştim çöktüm diyonuz abla evlenirken aklın neredeydi AAAAAAAAA😂😂😂😂00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
6 ayBulaşık çamaşır kendiliğinden yıkandığı için kıyafetler kendi kendini ütüleyip dolaba astığı için, çocuklar sabah kendileri kalkıp kahvaltılarını kendileri yaptıkları ve okuldan gelince yemeklerini yapıp yediği için ev kendini kendini süpürüp sildiği için ev hanımı olmak aşırı kolay bişey :)
00 Yorumla
6 ayEvde sürekli onun bunun arkasını düzeltip toplayan, sürekli lavabo pisliğini temizlemek, her yaptığını küçümseyen hiç bişey beğenmeyen birileri yoksa ve sen tüm bunlara rağmen kendi bakımını yapamayacak kadar bitap düşmeyeceksen evet hanımı çok kolaydır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Çocuk olmadığı sürece tüm ev işleri çocuk oyuncağıdır, fazlasıyla basittir, biraz aklını kullanan temiz olan herkes yapabilir.
Çocuk oluncada ilk 1 yıl ev işleri zorlaşır. Burada erkeğin bol yardımı ve desteği gerekir. Sonrasında yine çocuk oyuncağıdır010 Yorumla- 6 ay
Ev hanımısın sanırım sjjsjsjs
- 6 ay
Şakamı geri alıyorum o hâlde ajsjjsjs
- 6 ay
Olur olur 🤭🤭
- 6 ay
Aynı fikirdeyim zaten 😁
- 6 ay
Tamam😅
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
6 ayBen çalışan bir insandım.
Eğer evin yükünü üzerimden alsalar yine çalışmayı tercih ederim.
Çünkü ev işi nankördür. Ev hanımlığının ne mesaisi var, ne maaşı var, ne işi biter, ne temizlediğin yer temiz kalır...
Belliki pembe profininde mavisin.
01 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani bencede değil. ama ev öyle böyle zamanını alıyor illaki. ben kendimden bilyiorum tüm gün o bu şu. bişekilde iş bulabilirim yani. yemek yap. bulaşık yıka. ortalığı topla temizle. dışardan alınıcaklar olur. çöpleri at. ütü yap çamaşır yıka. çamaşır ser. tamirat işleri olur arada.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayEşini sevmeyen ve bunu bir mesele haline getiren kadinlarin işsizligi bu.
Benim esim bana yemek yapar ben o yemegi yerken karnim degil ruhum doyar.
Ayni sekilde esim benden bisey istediginde bu zaten absurt bisey olmaz , ikimiz uyumluyuzdur zaten. bunlar olgun insanlar arasinda tartisilicak konular degil gercekten degil.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
6 ayEvin bütün işlerini erkek gibi sen yap bakalım tek başına, sonra doktorlara bilmem kaç tane rahatsızlığın için gittiğinde, vücudun ilaç kokteyline döndüğünde anlarsın.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
6 ayZor tabiki. Şimdiki nesil eski nesilin yaptıklarını yapsa evde durmazdı. 😀 Şimdikiler rahat biraz ama yine de zor. Çünkü makine bu su var deseniz de evdekileri kontrol etmek size düşüyor. Kolay değil hala ev hanımlığı.
10 Yorumla
6 aySiz hiç yıkanmak için sabahın köründe kış günü odun kırıp sonra kuyudu su çekip ve abdest alan ev hanımı duydunuz mu ve bu anlattığım en kolay işlerden biri. Şimdiki kadınlar ne çocuk doğurabiliyor nede bakabiliyor kaldıkı evine eşine baksın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
6 ayBir işte çalışıyorken mesai saatlerin belli, bundan maaş alıyorsun ve gerekse bunun için kabul görüyor tebrik ediliyorsun ama ev hanımlığı ise zaman sınırı, garanti bir maaşı veya tebriği/takdiri olmayan bir iş.
00 Yorumla
6 ayHergün aynı işleri yapıp, sanki hayvan yaşıyormuş gibi kirletilmiş evdeki kendini bilmezlerin bakıcılığını yapan bir de üstüne yetersizlikle suçlanan kadınlar var, yeri geliyor insanlar duş almaya vakit bulamıyor neyden bahsediyorsun sen?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayEv işi en nankör iştir yaparsın yaparsın ertesi gün yapılmamış gibi olur. Tüm gün uğraşsan da karşılığını alamazsın. Evde günlerin ziyan olur gider. O yüzden kolay değil. Ama ev hanımlığından daha zor olan bişey varsa o da hem çalışıp hem evin işlerini yapan kadınların durumu
51 Yorumla- 6 ay
Gari haklı
Aile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı. Şöyle düşün işin var çalışıyorsun ama ne sigortan var ne maaşın
310 Yorumla
Soran6 ayHdhdhhdjjdjd hey Allahım bide olsaydı evde istediğin zaman yaparsın istediği zaman yapmassin yatarsın işler bittikten sonra da bir güzel yatarsın nesi zor bunun onu da yapmasinlar
- 6 ay
Bu saati dakikası olan bir iş değil 7 24 365 gün devam ediyor en basitinden haftalık temizlikçi çağıran biri ayda 20 bin sadece temizliğe veriyor bunun yemeği bulaşığı çamaşırı misafiri alışverişi tüm bunları istediği zaman yapar diyerek basitleştirmek bir işte çalışıyor diye evde hiç birşeye el sürmemekle aynı şey
Soran6 ayNe dersen deeeee ev hanımligi kesinlikle zor degil kolayı seçenlerin işi
Soran6 aySen maasini sigortasini nerden cikardin ki insan kendine değer verdigi için çalisir
Soran6 ayHdjdjdjdjjdjjre sana sadece gülüyorum bu zihniyette olduğun için
6 ayZor olan şey işlerin asla bitmemesi. Tek sorumluluğun evse idare ediyorsun ama çalışıyorsan veya öğrenciysen enerjini yönetmek zor oluyor.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
6 ayHıhı tamam sensin..
Birgün o sorumluluğu alınca bu soru pişmanlık olur da neyse tecrübe edinirsin
20 Yorumla Yaklaşık düzenli 7-8 sene çalışma hayatım oldu evlendim çıktım işten biraz eve alışayım iş stresinden dinleneyim diye 8 ay oldu evdeyim kafayı yedim bana göre ev hanımlığı cidden zor geldi çalışsam en azından kafam rahat olur ev de temizlik hastası oldum asla böyle biri değildim değiştim resmen bu da beni çok yıprattı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayEvde kendi cocuguna mama verince zor kendi evinde yemek yapina kolelik oluyor. Ama ucakta 350 kisiye yemek verince kolelik olmuyor. İste saci uzun akli kisa doye o yuZden deniyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
6 ayZor değil zaten. Ev hanimlari tüm gün evde hiçbir şey yapmadan durmak istiyor o yüzden yemek yapmak makineye bir kıyafet atmak zor geliyor onlara
00 Yorumla Zor olan ev işi yapmak değil aslında ne kadar eve değer verirsen ver hiçbir şey yapmamış gibi muamele görmek ayrıca en zoru da çocuk bakmak bence bi tanıdığımız 2 küçük çocuk doğurdu birini uyutayim derken öbürü uyanıyor kadının evinde yemek yemeye bile vakti olmuyor he birde evi ne kadar temizlersen temizle gün sonuna doğru akşam iştekiler eve gelince yine eski haline dönüyor işin psikolojik kısmına gelmiyorum bile sürekli aynı rutin olduğu için insan bunalıyor
01 Yorumla- 6 ay
Psikolojik kısmı en yıpratıcısı sanırım, çünkü çalışıyorsun elde var sıfır. Kendine vakit ayırdığını zannediyorsun ama aslında bir iş kadar odaklanamıyorsun, ev işleri ve yapılacak çeşitli yemekler varken ne gibi bir uğraşa kendini adayabilirsin ki, en fazla birkaç saatlik hobiler. Üstelik sosyal çevren de yine kendin gibi insanlardan ibaret oluyor. Kendine yatırım yapamadığın için ev içinde hizmetçi olarak anılmaya başlıyorsun artık, sözle olmasa da davranışla belli ediyorlar.
6 ayEvt zor. Harbiden hep aynı döngüdesin. Ama huzurun varsa seni el üstünde tutan bir kocan varsa. Temizlik yemek tırıs gelir vırıs gider. Çocuk olunca belki biraz daha zor olur ama dediğim gbi huzur varsa her şey gözüne güzel gelir. Mutlulukla yaparsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
6 ayHiçbirşeyi zor değil
Su musluktan akıyır
Çamaşırı makine yıkıyor
Bulaşığı makine yıkuyor
Halıları yıkmacı yıkuyor
Yemek süpürge başka bir şey yok01 Yorumla- 6 ay
Bir gün çocuğa bakın yemek yapın ütü yapın zaten çamaşırlar makinaya yürüyerek gidiyor giriyor musluk kendi kendine su akıtıyor bulaşık kendi kendine diyor aa dur pisliğimi alayım makinaya gireyim halıları yıkamacılar gelip toplayıp altını elektrikleyip siliyor geri getirincede aynısını yapıp açıyor halıyı veya yerine kaldırıp açılacak olanı açıyor demi
6 ayKonuş Sude konusssss. Onun bunun ağız kokusunu çekip sabahtan akşama kadar çalışmayı daha kolay saniyorlar
08 Yorumla
Soran6 ayAslimda burada konu bu değil konu kendine değer vermek kendine değer veren her kadın calisir
- 6 ay
Olsun onun için de konus :)
- 6 ay
İşe gitmeyi tercih ederim ama evdeki işleri kim yaparsa yapsın. Ben işte değil evde yoruluyorum. Hem ev hem iş kadına fazla. Kadın dışarıda çalışıyorsa sizin mesai bitip eve geldiğiniz ayakları uzattığıniz gibi kadın da aynısını yapmalı. Değilse evdeki işleri kim yaparsa yapsın ya da evdekileri şutlasın😅
- 6 ay
@Hayatgercek kadın çalışıyorsa erkek elbette evde yardım etmeli. Kadın hem işte çalışsın hem gelsin evde çalışsın birde çocuk baksin olmaz.
- 6 ay
Oluyor işte, ülkenin genel Özeti bu
- 6 ay
@Hayatgercek sizde size yardım edecek herifler bulun ne yapayım :)
- 6 ay
Ahaha 🤣
- 6 ay
Bu ülkede bulunmaz Hint kumaşı🤣 en iyisi bekarlık sultanlık herkes için
Gizli Üye(25-29)6 ayBeleşe amelelik para kazanılmıyor çalışsa adı var iş kadıno parası var olur en azından yani zor canım sen hiç ev işi yemek yapmamışsın belli ki hem çalışıp hem ev işi yapıyorum ben bide hayat sana kolay lafa bak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayNesi kolay biri işte yoruluyor biri evde yoruluyor uzaktan bakınca ne güzel bütün gün evde diye düşünebilirsin ama öyle değil yemeği bulaşığı çamaşırı temizliği ve birkaç çok şeye tek başına yetişiyorsun
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayYalnız yaşayan bir erkek olarak kadınları şimdi çok daha iyi anlıyorum, hiç o kadar kolay diil
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Hiç bitmeyen bir ev düzeni var ne kadar planlı da gitsen bitmiyor bir yeri toplarken diğer yer kalıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Zor değil. Zaten çalışan kadınlar da ayriyeten ev hanımı sayılır. Onlar da evinin işini yapıyorlar
00 Yorumla
6 ayZor değil yorucu cam kapı silmek halı yıkamak vs yoksa normal bir iş gibi zorluğu yok kafa istemiyor bir kere
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ev hanımları daha zordur mesai kavramu yok maaş yok tatilin yok. Tabi titiz olana her işini yapbilene yatanlar için demiyorum
01 Yorumlanesi zor olavak ya abartıyolar işte boş beleş kadınlar zaten öyleleri evlenmesin ortalık malı olatak devam etsinler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aysadece kadınların abartması. Evlilik çokta pazarlık durumu olmadığı için nazı geçtiği için nasılsa sıkıntı yok diye düşünüyor kadınlar. Slipsizim oldukları için de bunlar benim hakkım diye kendini kandırıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayYaptıkları şeyler belli, her gün rutin olan işler. Temizlik ve yemek. Başka bir işleri yok. Hem çalışan hem bu işlerin tamamını kendisi yapan o kadar kadın varken her gün ev işlerinden şikayet edip durmalarını anlayamıyorum doğrusu.
00 Yorumla
6 aySorumluluk olarak bir hayli fazla olma sebebi ile zor diyen görüşler olacaktır. fakat eylenceli ve özgür olduklarınıda unutmamak gerek.
00 YorumlaBiz desek cinsiyetçi olur. Helal olsun. Cidden ağır kilon yoksa kronik bir şeyin yoksa kolay.
00 Yorumla
6 ayEşine değer veren erkeklerin eşi ev hanımıdır. Kadınlar bunu esaret olarak algılıyor o başka
02 Yorumla
Soran6 ayKendi değer vermeyen kadın ev hanımdır desek daha doğru olur
- 6 ay
Öyle değil bazı erkekler eşlerinin çalışmasını istemez. Maddi sıkıntısı yoksa kadının çalışmasına gerek yok. Kadın illa ki çalışmak istiyorsa kendisi gibi biri ile evlensin.
Ya allah aşkına şu ev hanımlığını ne kadar abartıyorsunuz hiçte zor değil valla asıl zor olan milletin işinde eşşek gibi çalışmak 👍
31 Yorumla- 6 ay
@Mutlucanm 👏👏
6 ayEv hanımı ol 2 3 çocuk bak sonra da kocaya bak o zaman görürsün ebeniiin hörekesini 😆
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
6 ayDüşündüğünde zor değil ama yıllarca aynı şeyleri yaptığını düşün tatili yok bir şey yok
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olur mu çok zor bütün kadınlara sorsan akşama kadar canları çıkıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)6 ayBazen insanın halı olmuyor heleki çalışan kadına bide çocuk varsa vay haline ben çalışırken evi afedersin yani temizlememekten ev işine vaktim kalmiyordu eve Giresim gelmiyodu psikolojik olarak kötü etkiliyor o işler birikiyor ya ben temizlik yapmayı seviyorum bazen gece geç vakitte olsa bilhassa misafir guttikten sonra o yorgunlukta o işler yine seni bekliyor ya orası insanın moralini bozuyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
6 ayZor gerçekten ev temizliği yemek çamaşır bulaşık hepsi say say bitmiyor
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. kısaca şöyle :D
20 YorumlaEv işi ortalama cam yer yemek 2 saati bulur
00 Yorumla- Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım