Mesela sabah, akşam vakti gibi daha kısa rekatları olan namazları kılmayla yetinmek o sevabı tam almamıza mani mi? 🤦♀️
Allah' a yakın olmam lazım benim başka çarem yok.

Mesela sabah, akşam vakti gibi daha kısa rekatları olan namazları kılmayla yetinmek o sevabı tam almamıza mani mi? 🤦♀️
Allah' a yakın olmam lazım benim başka çarem yok.

Ya şimdi tabii ki şöyle bir şey var aslında beş vakit namazın beşinde kılmak önemli ve bu konuda kendimi alıştırdıktan sonra zaten otomatik olarak yapıyorsun Ben mesela 3 yıl önce 5 vakit namaz kılıyordum hatta bir sonraki namaz vakti gelene kadar işte abdest alayım abdestim bozuldu mu veya işte idrara mı gideceğim bunları falan düşünerek alışkanlık yapmıştım bir tembellik yaptık işte 3 senedir namaz kılmıyorum bayağı uzaklaştım hani yine de 5 vakit olması da böyle yavaş yavaş başlayıp kılmak her zaman daha doğru ama tabii ki aslında bir vakit de yetmez 5 vakit kılmak gerekiyor aslında 5 vakit namaz farzları söylüyorum sadece 17 rekat eder aslında bu da bakarsan çok vaktimizi almaz hayatta o kadar çok gereksiz şeye vakit harcıyoruz ki yine de en azından başlamak en iyisidir Allah kabul eylesin
Emir ve emri taktirinin mercisi Yüce yaradan Allah bizler sadece emire iteatte sorumluyuz ancak bu emri imkanlar dahilinde göz ile bile yerine yetirmek bile mümkün yani Ömrü boyunca her türlü emri eksiksiz yerine getirmiş olanın bile yaşarken asla emin olmayacağı gibi ben yaptığım ibadetlerin kabulünden eminim demesi böbürlenmek olur... sen ibadeti yap 5 i 5 kere kılanın belki kabul görmez de 5 i 1 kılanın kabul edebilir Allah... her şey onun ve taktir de onun... Yalancıya, dolandıcıya, sahtekara dürüstlük sorulmaz yani hepimiz hatalar yapan ve bu konumda sayılan ve bunun için yarın kıyamette cezalandılmaktan korkanlar olarak hepimiz bu konuları bir birimize sormayalım tamam mı Allah birini 1000 kabul etsin inşallah
Hiç kılmamaktansa bunu yapmak daha iyi olacaktır. Ve kıldığın vaktin sevabını alırsın. Aldığın yetmez gibi, üzerindeki vazifeni yerine getirme rahatlığını da hissedersin..
Belli bir zaman sonra diğer vakitleri niye kılmıyorum ki hazır abdest de var deyip kılabilirsin. Hatta gerekirse sadece farzları kıl :))
Allah'a bir adım atana Allah on adımla gelir..
Kız kardeşim ilk namaza başladığında sabah ve yatsıyı kılmazdı, bana “çok zor geliyor” derdi.
Sonra sabah namazını kılmaya başladı; günde dört vakit kılıyordu, yatsıyı kılmıyordu.
Sonrasında yatsının farzını ve sondaki vitir namazını kılmaya başladı.
Şimdilerde ben acele edip bir vaktin sadece farzını kılsam, “nasıl sünnetini kılmazsın” diyor bana :) Hamd olsun.
Bir adım atmışsın, Allah’ın izniyle de devamı gelir.
Öğle, ikindi, yatsı namazlarının da farzını kılmaya başlayarak bir adım atabilirsin.
Bu konuda kendini sorgulaman, Allah’a yaklaşma arayışın çok güzel bir niyet 🤍. Namaz ibadeti, hem farzların hem de niyetin bütünlüğüyle tam olur. Beş vakit namaz, sadece bir görev değil; ruhunu rahatlatan, Allah'la iletişimde olduğun özel anlardır. Kendi içinde bir eksiklik hissediyorsan, o his aslında seni teşvik eden bir çağrı olabilir. İbadetin tam anlamıyla gerçekleşmesi için öncelikle içten bir samimiyet, ardından da Allah'ın emrettiği şekliyle kılınması önemli. Buna adım adım yaklaşmayı hedefle; niyetini ve gayretini artırarak devam et, sabit kal. Allah niyetine karşılık verecektir, üzülme 🌿✨. Her güzel niyet bir başlangıçtır! 🙏
Cevap
24Cevap
Sayılabilir tabi ki de önemli olan niyet
farzlardan başlarsın müekkeleri sonra eklersin.
örnek sabah 2 farz 2 müekke sünnet öğlen 4 farz 2 müekke sünnet sonra ikindi 4 farz sonra akşam 3 farz 2 müekke sünnet yatsı 4 farz 2 müekke +1 vitr
Görseldeki yazıda namazı kılın zekâtı verin rüku edenlerle birlikte rüku edin yazıyor.
hayır Allah’a yakın olmak için kıldığın iki rekat namazın bile ecri var
Nereden başlasan kârdır
Nafile namaz gibi mi? Olur neden olmasin için rahatlamk istiyorsa ya kuran oku ya namaz kil
Sen yeter ki Allah’a bir adım at o sana 10 adım gelir bir bakmışsın tüm namazları hepsini kılıyorsun önemli olan niyet
Kumbara gibi düşün ne biriktirirsen kar istersen sadece tek vakit kıl alışkanlığı oluştur devamı gelir.🙏
Emir belli ancak. Hiç kılmamakatan iyidir. İlk adımı at inş. Geriside gelir. Namazda ki o lezzeti alınca kendine çeker.
5 vakti kılıp her haltı yedikten sonra. Az kılarım ama dinin gereken hakkını verirsem Allah 5 vaktide nasip eder
Bence hiç kılmamaktan iyidir sonuçta önemli olan niyet etmen
Allah kabul etsin demek düşer bize.
Din, kul ila Allah arasında.
Kılınan namazın kötüsü olmaz. Kısa rekatlardan başlar beş vakte dönersin zamanla belki.
Sayılır tabi ki elinden geldiğince yap zamanla arttırsın. Allah kabul etsin🌸
5 vaktimi hiç kaçırmam, kaçırmakta istemem şükür namazı da kılsan yine de ibadetten sayılır bence
Sayılmaz kılacaksan tam kılacaksın yarım yamalak eksik değil
Önemli olan niyettir. Ama ibadetleri de tam yerine getirmek lazım
Başlangıç/Niyet önemli. 5 vakit namaz kılarak ibadete başlayan insan sayısı çok azdır zaten.
Tövbe tövbeee
Allahı mı kandırıyorsun
Kendini mii? :)
bence hepsinin sadece farzını kılarak başlayabilirsin, kimisi abdest almaya üşeniyor, kimisi rekat fazlalığına. ama bi yerden başlarsan gerisi eliyor emin ol
Samimi bir ibadette fiziksel hareketlere dahi gerek yok.
Vucudü hareket edemeyen insan gözleriyle namaz kıldığını düşünse dahi sayılır.
Öz nokta samimiyet.
Şimdi üç rekatı kılınaca bir rekat fazla kılıyorsun oldu dört rekat oda ikindi öğle yatısı oluyor
Kıldığını her namaz için ama sevabı alıyorsun kılmadon zaman günah olarak yazılıyor
Diğerlerinde ise şeytana uymamak için sadece farzlarını kılabilirsin! Şeytanı halt etmenin verdiği zevki yaşamanı tavsiye ederim ;)
Sen namaz kılmaya niyet et rabbim kolaylaştırır
sayılır önemli olan niyet
Hiç kılmamaktan iyidir
Sadece Cumaya gidiyorum demekle aynı şey 😅
Tabi sayılmaz
Tabi, 2 rekat şükür namazı kılınabilir
Hacet namazı yanee
O vakitlerin sevabını alırsın,
Onu Allah bilir
sayılmaz
Şükür namazı kılmak
Sonunda imana geldin:)