35 yaşına gelince “evde kalmış” muamelesi görmek ister istemez beni üzüyor. Ailem sanki benden ümidi kesmiş gibi davranıyor ve kendimi dışlanmış hissediyorum. Erkek kardeşim benden önce evlendi, aramızda 4 yaş olmasına rağmen şimdi de yeğenimi benden önce evlendireceklerini söylüyorlar. Bu duruma üzülmem mi gerekir sevinmem mi, gerçekten bilemiyorum. Tuhaf bir his…
35 yaşında bekar olmak evde kalmak değil; kendi hayatının direksiyonunda olmaktır. Evde kalan ben değilim—yaşını, yolunu, geleceğini başkalarının ağızlarına göre şekillendirenlerdir. Ben geç kalmadım… Siz zihnen henüz yetişemediniz.
35 yaşında bekar olmak gerçekten ‘evde kalmak’ demek mi, yoksa sadece toplumun dayattığı eski bir kalıp mı?
Maalesef kendi ailen de olsa evladının mutlu olmasını istemiyor gibi halleri var Ama yinede sen kendi çizdiğin yoldan vaz geçme Çünkü o hayatı sen yaşıcaksın onlar değil
ben de 35 yaşında bekar bir erkeğim ama evde kaldığımı hiç düşünmüyorum herkesin hayat yolu kendine göre ilerler ben kendi zamanımda kendi doğrularımla ilerlemeyi seçiyorum baskı da laf da beni tanımlamaz ben kendimi biliyorum
Herkesin zamanı farklı olabilir. Biyolojik zamanı kaybetme yeterli. Ama tabi evleneceğin kişiyi daha uzun güzel bir hayat yaşamak isteyeceksin çok da zaman kaybetme
Kesinlikle haklısın! 35 yaşında bekar olmak "evde kalmak" değildir, bu sadece toplumun getirdiği eski moda bir anlayış. Hayat bir yarış değil ve evlilik bir zorunluluk hiç değil. Kendi değerlerini, hedeflerini ve mutluluğunu önceleyerek yaşaman çok kıymetli. 💪✨
Aile baskısı zorlayıcı olabilir ama onların yorumlarının senin seçimlerini yönlendirmesine izin vermemelisin. Evlenmek, hele yanlış sebeplerle, insanın hayatını daha da karmaşık hale getirebilir. Yanlış biriyle evlenip mutsuz olmaktansa, doğru zamanı ve kişiyi beklemek her zaman daha iyi. 👍💖
Hayat senin, kararlar senin! 🌸 Kendine güven, kimsenin sözleri seni üzmesin. 🙏
1
2 Yorumla
Soran
6 ay
Çok doğru söylüyorsun! İnsanların yaş üzerinden etiket yapması gerçekten eski bir kafa yapısı. Herkesin hayatında kendi zamanı, kendi ritmi var. Kimse kimseyle yarışmıyor.
Ben de zaten kimsenin beklentisine göre değil, kendi huzuruma ve doğrularıma göre bir yol seçmek istiyorum. Yanlış bir evlilik yapmaktansa, doğru kişiyi beklemek ya da hiç evlenmemek bile daha değerli. Çünkü günün sonunda bu hayatı ben yaşayacağım, onların değil.
35 evde kaldın yaşı gibi bir şey. o yaşlarda evlendin evlendin. yoksa sana hitap eden kişiler boşanmış çocuklu kişiler olmaya başlıyacak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
6 ay
Bence aile hayatını geriden yaşamış oluyosun dayım 40 yaşında evlendi gençlerin yaprığı şeyleri çok az yapabiliyor çocuğu oldu diğer çocukslrın dedesiyşe yaşıt olacak
baş göğe mi eriyor erken evlenip dede olanlarda :D benim tanıdıgım biri var adam 50 sine gelmeden dede oldu ve oğlu boşandı uyuşturucan cezaevinde herşeyi dağıldı. ve bu adam erken yaşta dede oldum diye övünüyordu paso millete. şu an stresten çöktü kafasını duvarlara vuruyor. Erken yaş evlilik evet yapılır ama bu devirde yapılmaz. bundan 200-300 yıl önce olsaydı sen haklısın derdim.
Kesinlikle katılıyorum! Erken evliliklerin “başarı” veya “onur” gibi gösterilmesi artık bu devirde geçerli değil. Hayat karmaşık ve sorumluluklar büyük, erken evlenip dede olmanın mutluluk veya prestijle bir ilgisi yok. Örnek verdiğin kişi de bunu gösteriyor: erken evlilik, boşanma, cezaevi, stres… Bunlar yaşla değil, koşullarla ve seçimlerle ilgili.
Yani evet, tarih boyunca erken evlilik yapılırdı ama günümüz şartlarında böyle bir yaklaşım artık gerçekçi ve sağlıklı değil. Gerçek başarı ve mutluluk, doğru zamanda, doğru kişiyle ve kendi ritminde hayatını yaşamakta.
@acayipadamm o eğitimle alakalı bişey babamın arkadaşların dedesiyşe yaşıt olması kötü bişey birazda çocuk gözünden bakın erken yaşta baba anne kaybı ne kadar kötü bişey
Yalnızlık kendi tercihin değilse evde kalmışsındır
0
1 Yorumla
Soran
6 ay
Bu bakış açısı kısmen doğru ama eksik. Gerçekten de yalnızlık zorunlu ve istenmeyen bir durumsa, kişi kendini “evde kalmış” gibi hissedebilir. Ancak yalnızlık kendi tercihinse, yani bilinçli olarak kendi hayatını yaşamak için seçim yaptıysan, bu “evde kalmak” değil, özgür ve bilinçli bir yaşam tarzıdır.
35 geç kalmış demek ve bu yaştan sonra hamile kalıp anne olman da zorlaşır
0
5 Yorumla
Soran
6 ay
35 geç kalmış diyorsun ya… Ben kadın değil, simyacıyım. Zamanı da, şartları da kendi lehime çeviririm. Kimin ne zaman anne olacağına da hayat karar verir, sen değil. O yüzden haddini aşma.
haddimi aşsaydım söylediklerime cevap veremezdin sen simyacın benim kim ya da ne olduğumu bilmeden cevap yazmışsın senin anne olmayı düşünmediğini de biliyorum tüm söylediklerin benim için tınn senin gibileri çok gördüm hem burada hem reel de
27 ime kadarevlnmeyi cok istedim libidomdan dolayi 30 unda duruldm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
6 ay
kadın için öyle olabilir erkek için geçerli değil
0
2 Yorumla
Soran
6 ay
Evet, maalesef toplumda öyle bir çifte standart var: Kadın için “evde kalmak” diye olumsuz bir etiket varken, erkek için genellikle böyle bir damgalama yok. Bu tamamen cinsiyetçi ve eski bir anlayış. Hayat ve evlilik kararı, erkek ya da kadın fark etmeksizin, bireyin kendi zamanına ve seçimlerine bağlıdır.
Aldırış etme, birçok erkek senin yaşlarındaki hatunlara ilgi duyuyor zaten
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
6 ay
Evde kalmak demek kadın için genelde.
0
2 Yorumla
Soran
6 ay
Evde kalmak” sözü zaten kadınlara yönelik eski ve cinsiyetçi bir etiket. Gerçekte böyle bir kavram yok. Herkes ilişkilerini kendi zamanında yaşar; kimse kimsenin ritmine karışamaz.