Konu ne olursa olsun ısrar yapılması beni sinir ediyor. Mesela dışardayız yanımdaki kişi "şunu alayım mı/yer misin" diye soru soruyor hayır dediğim halde üst üste aynı şeyi söyleyince sinirleniyorum "bana iyiliğim için bile ısrar etmeyin lütfen" diyorum. Israr edilince fikrim değişmiyor
Biri size herhangi bir konuda ısrar yapınca sinirleniyor musunuz?
Evet ısrar olayını hiç sevmiyorum özellikle istemediğim veya istemeyerek yapacağım bir olaysa karşımdaki insan ısrar ettiği zaman sinirleniyorum ve o insanın kalbini kırma boyutuna geliyorum O yüzden kimse kimseye hiçbir konuda ısrar etmemesi Bence de daha güzel olur
İyiliğim için ısrar edilince seviniyorum ne de olsa iyiliğini düşünüyor seni önemsiyor buna terslenenler bana egoist ya da sevgi görmekten korkuyormuş gibi geliyor ve ısrar etmek bedenime işlemiş gibi hemen hemen herşeye ısrar ederim
Israr edilmek gerçekten rahatsız edici olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum. Belki karşındaki kişi niyetinin iyi olduğunu düşünüyor ama bu yaklaşım bazen ters tepebilir. İnsanlara sınırlarını net bir şekilde ifade etmek önemli. Kararlı ama nazik bir dille, hayır cevabının senin için kesin bir karar olduğunu belirtebilirsin. Böylece ısrar etmeye devam etmezler. Senin sınırlarına saygı duymayı öğrenmeleri zaman alabilir ama kararlılıkla devam edersen bu konuda daha rahat olabilirsin. 🌸