Evden kaçmak, ayrı eve çıkmak?

pazartesi 18 yaşına giriyorum ailemden aklınıza gelecek herşeyi gördüm üvey abilerimden kapı gözetlemeler olsun sululuk olsun annemle babamın öncelikleri hep eski eşlerinden olan çocukları oldu ikisininde eski bir evliliklerinden çocukları var ben ikisinin tek çocuğuyum. üvey ablam ve bir üvey abim bizimle yaşıyor üvey ablamdan çok psikolojik ve bedensel siddet gördüm. babamin anneme annemin kizinin bana siddetiyle büyüdüm annem babamdan dolayı beni bir türlü sevemedi çünkü babama olan kini nefreti cok fazla bir sevgilimi öğrenen annem yalan ifade bile verdirtti zorla kamu davasina dönüştü ve yoktan yere ceza alabilir ben ifademi cekmezsem annem asla izin vermez yaklaşık 6 7 aydır evden nasıl giderim diye düşünüyorum planlıyorum kaçıp bir yıllık ev kirası bir yıllık geçimimi sağlayacak kadar maddi gücüm var daha önce iş deneyimim var çevresine gezmesine düşkün biri değilim tek ve huzurlu olmak yeterli sizce bu doğru bir karar mı onlarla çoğu defa konuşmayı denedim ama beni hep alaya aldılar ya da üvey ablamla annem arkamdan konuştu yargilamadan önce anlamaya çalışın lütfen.

Evden kaçmak, ayrı eve çıkmak?