Bir soruda gördüm doğulular ile evlenmem diyen birini. Tabii kişinin kendi kararı. Bana komik geldi 😅 şehir olarak değil de insan olarak değerlendirmek lazım. Sizin için memleket kriteri var mı?

Bir soruda gördüm doğulular ile evlenmem diyen birini. Tabii kişinin kendi kararı. Bana komik geldi 😅 şehir olarak değil de insan olarak değerlendirmek lazım. Sizin için memleket kriteri var mı?

Açıkçası benim için bir insanın memleketi değil, karakteri önemlidir. Çünkü memleket dediğin sadece doğduğun yer; ama insan dediğin yaşadıklarıyla, gördükleriyle, kalbiyle şekillenir. İyi insan her yerde var, kötü insan da… O yüzden birine sırf nereli diye mesafe koymak bana hep yüzeysel gelmiştir. Sonuçta evleneceğin kişi sana nasıl davranıyor, iletişiminiz nasıl, değer veriyor mu, sana huzur mu veriyor, bunlar çok daha belirleyici şeyler. Memleket bir yere kadar kültür farkı yaratabilir ama saygı ve sevgi olduktan sonra hepsi aşılır. Benim için kriter memleket değil; karakter, anlayış ve ortak yaşam dili...
Bundan sonra önemli.
Ben Kahramanmaraşlıyım. Eşimin annesi Alman, babası Rizeli. Yani elbette sorun bu değil, eşimin ailesiyle hiç problem yaşamadım diyebilirim. Ya da yaşadıklarımın lafını etmedim. Ama tatil olur, nereye gideceğiz şaşırırsın. Her girdiğin ortamda farklı bir hava, farklı bir lehçe. Bir yandan güzel, ama insan yoruluyor. Birde yemek abi. Yemek önemli bizim millette. Damak zevkinin aynı olması önemli, sofranın bereketi önemli. Şey gibi düşün veganla adanalı birinin evlendiğini. Ya da mesela alkol kullanmayanla güzel içen birinin evlendiğini. Olmaz mı, olur. Ama zor abi. Hayatın boyunca ona mı dikkat edeceksin. Seninle aynı şeyleri yiyenle, aynı havayı solumuşla, aynı sudan içmişle evlen. Kadın erkek farkı yeterince yoruyor zaten adamı.
Ben de doğuluyla evlenmem, zaten insan olarak değerlendiriyoruz; o yüzden memlekete önem veriyoruz çünkü kültür karaktere etki eder. Kültürden dolayı doğuluyla evlenmek istemem. Kardeş kardeşe benzer, karakteristik özellikler genlerle geçer. Kardeşlerin tüm özelliklerinin aynı olmaması, kardeş kardeşe benzemiyor; o yüzden insanları ırklarına göre yargılamak doğru değil diyebileceğimiz anlamına gelmez. Her kardeşte kültürden ve genlerle geçen karakteristik özelliklerden dolayı aynı olan bir özellik bulunur.
Tabii insanı olarak böyle bir şey düşünülmez ama unutmamak lazım sadece gençler değil aileler de evleniyor örf ve adetler farklı oluyor bölgeden bölgeye göre değişiyor aileler uyum sağlarsa birbirine fark etmez ama bu konu anlaşma önünde bazen sorun oluşturabiliyor adetler farklı olduğu için alışması zor olabiliyor bazı aileler için ben şahsen kendi bolgemden yaparım yapacaksam tercihimi
Gerçekten de memleket yerine insanı insan yapan değerler ve davranışlar ön planda olmalı. 🧡 İletişim, uyum, samimiyet ve sevgi varsa karşındaki kişinin nereli olduğu önemsiz hâle gelir. 🌍 İnsanları memleketlerine göre ayırmak, tanımadan yargılamak doğru bir yaklaşım değil. Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz ve farklılıklarımız bize renk katıyor. 💐 Bence birini kişiliğiyle, hayata bakışıyla değerlendirmen en sağlıklısı olur. 🫶 Unutma, sevginin sınırı ve adresi olmaz! 😊✨
Cevap
54Cevap
Hayır memleketi önemli değildir
Çok ciddi anlamda sorun oluyor. Evlenip boşanmış biri olarak söylüyorum. Doğuluyla evlenip, neden bir daha o işler girmem diye çok iyi anladım. Adamın gözü dışarıda olur, ailesi "erkektir normaldir" der. Manyak şekilde kavga eder "onun huyu öyle" denir. Bizim oralarda, aileler böyle durumlarda araya girer. Onlarda "ne yaparsanız yapın" olur. Oğullarına lafı geçmez, nasihat dinlemez.
Kumarı, içkisi var mı? Yoksa, ozaman eyvallah her şeyi yapabilir. Yav gözü dışarıda diyorum, bunlarda kuma alma da var bilin isterim. Aldatmadı ya gözü dışarıda olsa ne olur? Bu zihniyet.
Yemek derdi ayrı. Tatil derdi ayrı. Saygısızlık ayrı. Kavgada her türlü hakaret ve aşağılama var.
Önce insan olsun. Aşiret olmasın.
Kalabalık sevmiyorum.
Nedenini sorup , cevabı verilmeyen adetler bana saçma geliyor.
Yüksek yerde kol kola girip hadi atlıyoruz dediğimde “hadi ordan” diye bilenler konu kendi menfaatine gelince ama olması lazım demekten gocunmuyorlar.
Evet ailelerde evleniyor doğru fakat bunu her saniye yaşanması bana saçmanın ötesinde geliyor.
Kadının kendine fiyat biçmesi (daha belirgin) ve bunu normal karşılaşmaması gerektiğine inancı , beni çileden çıkartıyor.
Kutsal saydığım ve bir o kadar değerli gördüğüm kadın tanımına hiç uymuyor.
Bunu kabul etmem kendi anneme , ablama hakaret etmiş gibi hissettiriyor.
(Bu yukarı da söylediklerimin istisna olanları elbette var , herkesi aynı kefeye koyamam fakat hayat istisnalara bırakılmayacak kadar değerli.)
Bende var ama kesin şart değil. Niye var, çünkü memleket genelde aile yapısını aynı çıkartıyor yani şaşırtmıyor. Ben de doğulu ve kürt birisiyle evlenmek istemem. Çünkü onlarda kadınlara karşı daha fazla baskı yapılıyor. Mesela bunu destekleyen Kürt arkadaşım var. Annem o arkadaşımla tanıştı ama ailesi benimle tanışmak istemedi ve arkadaşım istemediği halde onu kuzeniyle evlendirdiler. Ama neyse ki şimdi boşandı ve huzurlu.
Ve artık seninle görusuyor dimi 😊?
Evlilik için kimseyle görüşmedim, çünkü öyle planım yok.
😅 Anlamıyorsun çok safsın
Ya keşke silmeseydim ss almistim birileri tanışıyor sonra direkt ben vanliyim diyordu öteki de uyardigin için sağ ol diyordu puhahahsj yazık yaa
Önemli. Bir Trakya kızçesi Atatürkçü olmayan, medeni olmayan bir adamla asla mutlu olamaz. Bazı kesimlerin memleketinde Atatürk’ü seven az insan oluyor ondan evlenemeyiz yani. Gönül haddi bilsin! 😌
Trakya dışına çıkmamalıyız bence.
@Bravissimo çıkmıyoruz zaten
Benim böyle tabularim yok , olana saygı duyarım ama ailem genelde kendi memleketimden birisini olsun ister , İzmirden ( Onlar evleneceği için 🤦🏻)
Etkilenmeyecegim kadar ince 😀
Kökeni de İzmir mi olmalı? İzmir 'in çoğu dışardan gelme malûm
DNA ya da genetik testinden geçmeleri lazım evet 🤦🏻♀️
😆😆 E- devletinden soy ağacını gösterse yeter bence 😅
7 ceddini İzmirli istiyoruz 😂
Sen bu gidişle evde kalırsın 😂
Rica ederim, lütfen, yalvarırım kalayım 😂
Yaş 27 zaten kalmışım desene 😁
İnsan olarak değerlendiriyorum ben de, beyin kapasitesi gelişmemiş memleket üstünden yorum yapan insanları da takmamak gerek ahahsjsk
Arayamazlar yok ki ahashj
Hayir kizilhanim, bu konuda seninle birebir ayni dusuncedeyim. Kisiye bakarim nereli olduguna degil.
Elbette, kimi Istanbullu var diksiyonu bile bozuk, kimi diyarbakirli var, kultur abidesi...
Doğulularda ona çok bayılmıyordur 😄Öyle tavırlarım yok. Irk, mezhep, vs tüm kimlikleri yakıp dünyaya insanca bakıyorum. 🎈
Doğulu ile evlenmem. Ben karadenizliyim. Ailede Doğulu ile evlenen kültür farkından dolayı mutlu olamadı 4 5 kişi ya boşandı ya mutsuz. Başka bölge de istemem. Karadenizi isterim sadece en temiz huyunu suyunu bilirim
Bizim aile, özellikle annem belirli şehirlerden damat istemez, almaz, zordur. 😂
Bende Türk’le evlenmem demiştim, Türk’le evlendim 😂😂 büyük konuşmamak lazımmış 👻👻
Önemlidir. Denizi olmayan bir yere gelin gidersem uzun vadede ruhum bunalır. Üniversite okurken de zaten zor durdum bu yüzden okuduğum şehirde.
Var ya. Belirli red flag şehirlerimiz var bunlardandan yalnızca bir tanesi Samsun Ben babama samsunlu birisini buldum desem adamın yaşayacağı hayal kırıklığını tahmin edemiyorum mesela djsks. Samsunlular lütfen beni linçlemeyin sadece babam sevmiyor sjdkdk
Evet doğulu batılı karadenizli olmasın. Ozellikle belirtecek olursam da iç anadolu'dan Ankara olmasin. Marmara, iç Anadolu ve Akdenize karşı degilim
Oldukça önemli çünkü farklı kültürler bir arada olmuyor pek. Ben karadenizliyim karadenizliyle evlenirim. Ayrıca bölge olarak değil karakter olarak karadenizlilikten bahsediyorum.
şehrin kişiliğini etkiler, yaşadığın çevren sana default mod oluşturur ve herkes default modundan fazlası olmaz, bağcılarlılardan mesela düzgün biri çıkmaz demiycem ama azınlık düzgün olur.
Benim için evleneceğim kişinin memleketi çok önemli değil. Önemli olan karakteri, bana nasıl davrandığı ve uyumumuz. Memleket ikinci planda kalıyor.
bende evlenmem doğulu ile türk var ken bunlara mı bakarım :) yavrularım kaçakcı kaçak elektirik mi olsun komik gelmiş diyor gerçekler
duygulandım yıllar sonra beğeni geldi
yani normal bi şehirli olsun isterim misal şırnaklı oolması eksi yazar. ama olmaz değil tabi.
Kafası dar olanla evlenmem memleketten bağımsız
Kültürler farklı oluyor çünkü kimse kimseyi ayrıştırmıyor
Trakyalıyım, abim Malatyalı biriyle evli, dayımın kızı Adıyamanlı biriyle evli. insanlar kişisel gelişimlerini tamamlamışsa sorun değil.
İnsanlık önemli bununla birlikte kültürde önemli. O kültürü kaldiramayabilir her insan.
Hayır memleketine göre insan seçmiyorum bu nasıl bir şey 😂
Hayır memleketi önemli değildir en önemlisi kişiliğidir
memlekete bakmam bir kişiye memleketine göre kalıp oluşturmak yanlış
Önemsiz yeter ki kızın kalbi temiz düzgün olsun nereli olduğu önemli değil
Büyük konuşmak gibi olmasın ama Laz biriyle Evlenmeyi düşünmüyorum
Kalbinin sokakları ilgilendirir beni, yaşadığı şehir değil.
Her halükarda önemlidir çünkü aile yapısı da ona göre şekilleniyor..
Bak aklıma neyi getirdin
https://www.youtube.com/embed/8NctqAz1nSIMersi
Önemli değil ama aile yapıları farklı oluyor bu yüzden sorun olabiliyor insan kendine benzer yer isteyebilir ama bu bir kıstas olması doğru değil
Önemli ege ve akdeniz olacak diğer yerlerle anlaşamam
Memleket kriteri var evet.
Türk olmalı, yabancıysa da Türklerle savaşmamış bir milletten olmalı.
Kesinlikle katılıyorum önemli ama şimdi şehir il ilçe sıralama yapıp genelleme yapmak istemiyorum ama etkili
İzmir-istanbul-antalya hariç hepsi. uygundur
Türkiyeli olsun mümkünse. Şehir önemli değil
Kültürel olarak anlaşmak daha kolay olacağını için biraz önemli bence sanki
Tr kızıyla evlenmem asla... evlenirsem yabancı biri olmalı öyle de olacak.
Benim için imanlı hayırlı, iffetli olması yeter. Memlekete pek takılmam.
Her ne kadar önemli gibi gözükmesede çok önemli bence çünkü kültür şoku yaşayabilirsiniz
Çok önemli soyu önemli
Evet önemli benim için
Tek derdim buydu aşkımsu
Değildir canım
kendi yakın memleketimden olması tercihim
evettt çok önemlii
Benim için nispeten önemliydi ya kültür uymaz vs
Evet Kürtlere alerjim var
kürt olup olmadığını nerden anlıcan belli değilki
@wonderland_ nerelisin diye sorduğunda ne derse o işte
karadenizli fobim var istemiyorum
Katılıyorum. İnsan olarak bakmak lazım