hayatımın aşkının gelipte beni bulacağı olmadığı için yalnızım evdekiler görücü sinyali verip duruyor yaş kemalede erdi ne yapmalıyım sizce
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
6 ayMantıklı değil. Türk halkı çok gerikafalı olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.
Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.
Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?
Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.
Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.
Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.
Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.
Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.
Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.
Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.
Kısacası:
Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.Buna ek olarak 25 yaş geç evlilik yaşı değil 25 yaşındasın 35 değil.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
6 ayGörücü usulü evliliklerde başlangıçta düşük olan romantik aşk seviyeleri, evlilik ilerledikçe, ortalama iki ila beş yıl içinde istikrarlı bir şekilde yükselme eğilimi gösterir.
Bazı çalışmalara göre, on yılın sonunda görücü usulü ile evlenen çiftlerin bildirdiği evlilik doyumu, aşk evliliği yapan çiftlerin bildirdiği doyum seviyesine eşit veya bazı kültürlerde biraz daha yüksek çıkabilmektedir.
Bu durum, bilişsel uyumsuzluğun azalması (commitment theory) ve çiftlerin evliliğe "çalışmaya" daha fazla motive olmasıyla açıklanır. Aşk evliliğinde başlangıçta yüksek olan duygusal yoğunluk, zamanla düşebilirken, görücü usulünde duygusal yatırım zamanla artar.
Görücü usulü evliliklerin boşanma oranları, Batı tarzı aşk evliliklerine göre önemli ölçüde düşüktür. Kültürel bağlamdan bağımsız olarak, bu evliliklerin daha uzun ömürlü olduğu gözlemlenmiştir.
Görücü usulü evlilikler, sadece iki bireyin değil, iki ailenin birleşmesi olarak görüldüğünden, çiftler üzerinde sosyal destek ve baskı ağı mevcuttur. Bu ağ, çatışma çözümü ve evliliğin sürdürülmesi konusunda itici güç sağlar.
Aileler, çiftlerin ekonomik, sosyal sınıf ve kültürel uyumunu başlangıçta filtrelediği için, bu evliliklerde temel yaşam tarzı çatışmaları daha az olabilir
Örnek çalışmalar
Yazar Robert W. Epstein (Daha sonraki çalışmalar için başka araştırmacılar da bu veriyi kullanmıştır, örn R. Gupta & D. Singh).
Yayın Yılı Genellikle 1980'ler ve 1990'ların sonlarında yapılan çalışmalara dayanan karşılaştırmalı analizler.
Odak Noktası Görücü usulü evliliklerdeki sevgi ve doyum seviyesinin, aşk evliliklerine kıyasla zaman içinde nasıl değiştiği.
Kriter Aşk Evliliği (Love Marriage) Görücü Usulü Evlilik (Arranged Marriage)
Başlangıç (Flört/Evlilik Öncesi) Yüksek Romantik aşk ve tutku seviyesi zirvededir. Düşük/Orta Duygusal bağ henüz oluşmamıştır, daha çok saygı ve uyum beklentisi vardır.
Evliliğin İlerleyen Yılları Düşüş Başlangıçtaki duygusal yoğunluk zamanla azalma eğilimi gösterir ve doyum bir noktada plato çizer. Yükseliş Duygusal bağlılık ve romantik sevgi, evliliğin ilerleyen yıllarında sürekli olarak artar.
Uzun Vadeli Doyum (10. Yıl ve Sonrası) Sabit veya hafif düşüş gösterir.
Bu durum, Bilişsel Uyumsuzluk Teorisi (Cognitive Dissonance Theory) ve Bağlanma Teorisi (Attachment Theory) ile açıklanır
Bağlılık (Commitment) ve Yatırım Görücü usulü evlilikler büyük bir sosyal ve ailesel yatırımı temsil ettiğinden, çiftler evliliğin başarılı olması için başlangıçtan itibaren daha fazla çaba gösterir. Bu çaba, duygusal bağı da güçlendirir.
Beklenti Yönetimi Aşk evlilikleri genellikle yüksek romantik beklentilerle başlar. Bu beklentiler karşılanmadığında hayal kırıklığı yaşanır. Görücü usulünde ise beklentiler daha realist (pratik uyum ve saygı) olduğundan, zamanla gelişen romantik duygular sürpriz ve pozitif pekiştirme etkisi yaratır.
Bu çalışma, görücü usulü evliliklerin başarısının, sadece başlangıçtaki duyguya değil, evliliğe yapılan sürekli bilişsel ve duygusal yatırıma bağlı olduğunu bilimsel olarak ortaya koyan en net örneklerden biridir.
Hindistan'daki araştırmalar (Gupta ve Singh, 1982), görücü usulü evliliklerin boşanma oranlarının ABD'deki aşk evliliklerine göre yüzde 50'den daha az olduğunu göstermiştir. Bu durum, evliliğin sadece bireysel bir seçim değil, aynı zamanda iki ailenin sosyal bir sözleşmesi olarak görülmesiyle açıklanır. Çatışma anlarında, geniş aile ağı devreye girerek çiftin evliliği sürdürme yönünde sosyal baskı ve destek sağlaması, ayrılma kararının alınmasını zorlaştırır.
Görücü usulü ile evlenmiş çiftler üzerine yapılan psikolojik boylamsal çalışmalar, evliliğin ilk 5-10 yılı içinde bildirdikleri sevgi ve doyum seviyesinin, evliliğe yüksek romantik beklentilerle başlayan aşk evliliklerindeki düşüşün aksine, pozitif bir ivme ile yükseldiğini bulmuştur (Epstein, 2002). Bu, bilişsel uyumsuzluk teorisiyle desteklenir Çiftler, evlilik kararını haklı çıkarmak ve yatırımlarını korumak için, zamanla partnerlerinin pozitif yönlerine odaklanma eğilimindedir.
Özellikle Asya ve Afrika kültürlerindeki araştırmalar, görücü usulü evliliklerde eşlerin, çocuk yetiştirme, hastalık veya ekonomik sıkıntılar sırasında büyükanne ve büyükbabalar, amcalar/halalar gibi akrabalardan oluşan birincil destek grubuna kolayca eriştiğini göstermiştir.
Bu geniş destek ağı, çiftin üzerindeki bireysel yükü hafifletir ve psikolojik refahı artırır. Oysa aşk evliliklerinde çiftler, sorunlarla başa çıkmak için genellikle izole kalma riski taşır.
Başlangıçta tutku düşüktür. Duygusal bağ ve cinsel yakınlık zamanla artar, ancak bu artışın aşk evliliğinin başlangıçtaki yüksek tutku seviyesini geçip geçmediği tartışmalıdır. Araştırmalar, bu artışın "Dostça Aşka" (Companionate Love) dönüştüğünü; yani tutkulu (passionate) aşktan ziyade, güven ve yakınlığa dayalı bir sevgiye dönüştüğünü gösterir. Bu, tutku yerine derin bağlılık anlamına gelir.
İslam dininin ilgili hususa bakış açısı ile şu şekildedir
İslam'da evliliğin geçerliliği için her iki tarafın da (kadın ve erkeğin) özgür ve açık rızası temel şarttır. Ne aile ne de başkası, bireyi istemediği biriyle evlenmeye zorlayabilir (Cebir yasağı).
Görücü Usulü Süreci Din, evlenmek isteyen erkeğin, kadını görmesini (niyet ciddi ise) tavsiye eder. Hz. Muhammed'in (s. a. v) "Sizden biriniz bir kadınla evlenmek istediğinde, ona bakmasında bir sakınca yoktur," hadisi, tanışma ve görme aşamasını meşrulaştırır. Yani "görücü gitme" eylemi, dini bir zorunluluk değil, sağlıklı karar verme sürecini destekleyen bir adımdır.
Evliliğin Amacı ve Aile Desteği
Evliliğin Fonksiyonu İslam, evliliği sadece bireysel bir tatmin aracı olarak değil, aynı zamanda huzur, neslin devamı ve toplumsal istikrar için kurulan kutsal bir sözleşme (misak) olarak görür.
Ailelerin Rolü Ailelerin eş seçiminde rehberlik etmesi, adayın ahlaki, dini ve sosyal yapısını araştırması (günümüzdeki görücü usulünün araştırma aşaması), müftülerin (uzmanların) tavsiyesi kapsamında faydalı görülür. Ancak son karar çiftindir.
Geleneklerimizde ise olaya bakış şu şekildedir
Geleneksel Türk toplumu (özellikle kırsal ve geleneksel kent yapılarında), görücü usulü evliliği sosyal ve ekonomik güvenlik için temel mekanizma olarak görmüştür.
Sosyal Güvenlik ve Uyumu Önceliklendirme
Töre Töreye göre evlilik, sadece iki kişinin birleşmesi değil, iki ailenin (ocak) birleşmesidir.
Amaç Görücü usulü, evliliğin başarısını garantilemek için bireysel duygusal tercihlerden çok, akrabalık bağları, ekonomik denklerlik ve sosyal uyum (kızın gelin gideceği evin düzenine uyumu) gibi pratik unsurlara odaklanmıştır. Bu, evlilik kurumuna uzun ömürlülük ve krizlere karşı dayanıklılık katmıştır (Bilimsel araştırmaların düşük boşanma oranını desteklemesi gibi).
Tanışma ve Rıza (Geleneksel Çerçevede)
Görücü Gitme Geleneksel olarak, kadının ailesi ve yakın çevresi tarafından potansiyel damat adayı detaylıca incelenir. Kızın "görülüp beğenilmesi" sürecinden sonra, son sözün kıza ait olup olmaması, bölgeden bölgeye ve ailenin gelenekselliğine göre değişmiştir.
!
Kızın Rızası ise oldukça önemlidir
Töre Evlilik, güçlü bir dayanışma ve kolektif sorumluluk yaratır. Görücü usulü, ailelerin birbirini tanıması ve kefil olması anlamına geldiği için, genç çift herhangi bir sorunla karşılaştığında geride güçlü bir akraba desteği bulur. Bu, Türk töresindeki "birlikten kuvvet doğar" ilkesinin evlilik kurumuna yansımasıdır.
Velhasıl-ı kelam
Görücü usulü evlilikler üzerine yapılan bilimsel çalışmalar, bu evlilik modelinin geleneksel bireysel seçime dayalı ilişkilere kıyasla farklı ancak kayda değer avantajlar taşıdığını kanıtlamaktadır. Bu modelin başarısı, duygusal yoğunluktan ziyade uzun vadeli stabilite ve sosyal uyuma yapılan bilinçli yatırıma dayanır.
Bu evliliklerdeki süreç, eş seçiminde bireysel duygusal tercihlerden önce sosyo-ekonomik denklik, kültürel uyum ve değerler sistemi gibi pratik faktörleri önceliklendirir. Bu erken aşamadaki filtreleme, evlilik başladıktan sonra ortaya çıkabilecek finansal anlaşmazlıklar veya temel yaşam tarzı çatışmaları riskini en aza indirir. Araştırmalar, bu yaklaşımın pratik sonuçlarını destekler görücü usulü evliliklerin boşanma oranları düşüktür ve evlilik kurumuna yapılan yüksek düzeydeki kurumsal bağlılık (commitment) sayesinde, çiftler kriz anlarında güçlü bir sosyal destek ağından yararlanarak evliliği sürdürme yönünde motive olurlar.
Psikolojik boylamsal çalışmalar, başlangıçta düşük olan romantik sevgi ve cinsel tatminin, zaman içinde güven ve duygusal yakınlığın artmasıyla birlikte yükseldiğini göstermiştir; bu da sevginin ve doyumun evliliğin bir ön koşulu değil, bir sonucu olarak geliştiğini kanıtlar. Cinsellik, bu süreçte duygusal bağlılığı pekiştiren bir işlev görerek, uzun vadede istikrarlı ve tatmin edici bir ilişki sunar.
Sonuç olarak, bilimsel bulgular, görücü usulü evlilik modelinin etkinliğini onaylamaktadır. Bu model, romantik tutkunun önceliği yerine, pratik uyum ve güçlü sosyal destek üzerine kurulu sağlam temeller atarak, bireysel seçime dayalı evliliklerde zamanla azalabilen doyumu ve istikrarı, farklı bir yolla uzun vadede koruma ve artırma kapasitesine sahip olduğunu göstermektedir.00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. adamın geldiği gün yüzükler takılmayacaksa mantıklı. ayrıca çoğu ilişki görücü usulü başlıyor zaten. mesela bir iş yeri veya okul veya ortak bir arkadaş ortamı oluyor; Ayşe benim şöyle bir arkadaşım var, işi gücü yerinde, kötü alışkanlığı yok gibisinden insanları birbiriyle tanıştırıyor. bunun adı da görücü ama biz yaşlı bir teyze, hala veya komşu kadının bu işe bulaşmasını nedense kendimize yediremiyoruz. yaşım 33 ve şu an evliliği düşünmüyorum. bana da bu vakte kadar 10 tane teklif gelmiştir. şöyle bir kız var sizi tanıştıralım, bir görüşün falan diye. ben şu an evliliği düşünmediğim için bu toplara girmedim. eğer evlilik düşünseydim kabul ederdim. ailelerin haberi olmasının şöyle bir kötü yanı var ilişkiyi herkes bildiği için hayır değince veya karşı tarafı beğenmediğin zaman burun kıvırıyorlar. manipülasyona gelmeyip doğru kararlar alan biriysen ve elalemin gönlü olsun diye istemeden bir ilişkiye başlamıyorsan problem yok. iki kişi arasını yapmaya çalışanlara bunlar direkt söylenmeli. çünkü sen bir görüşelim dediğinde eski insanlar oldu bu iş gibisinden kafasında kuruyor ve kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar
10 Yorumla
6 ayHayat, aşkı gelip sizi bulacakmış gibi beklemekle, kendi yolunu çizmek arasında bir ikilemde durur. Görücü usulü, kimi zaman kaderin bir köprüsü, kimi zaman da ailelerin sevgiyi yönlendirme çabasıdır. Ama bilmeniz gereken, gerçek aşkın bir takvime veya yaşa bağlı olmadığıdır. Yalnızlık, bazen sessiz bir öğretmendir; sizi kendinize, arzularınıza ve sınırlarınıza yaklaştırır. Evdekiler ne kadar baskı yapsa da, hayatın ritmini başkalarının ayarlamasına izin vermemelisiniz. Görücüye açılmak bir seçenek olabilir; ama kalbinizin sesini susturmadan, kendi değerlerinizi yitirmeden. Aceleyle alınan kararlar, fırtınalı bir denize açılmak gibidir dalgalar büyük, liman uzak. Unutmayın, aşk bazen görünmez yollarla gelir. Hazır olmanız, kendinizi tanımanız ve sınırlarınızı koymanız, onun doğru zamanda ve doğru şekilde karşınıza çıkmasına olanak tanır. Yaş sadece bir rakamdır; ruhun olgunluğu ve hazır oluşu asıl pusuladır.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
6 ay
Biz Berk ve Şenay! 💌 Görücü usulü eski bir gelenek ama hâlâ bir noktada işe yarayabiliyor. Burada önemli olan senin bu fikre bakış açın. Yani, sana uygun bir eşleşme olması gerektiğini hissettiriyorsa ve bu süreç seni strese sokmuyorsa denenebilir. Ama unutma, hayatının aşkını bulmak için kendini tanıman ve ne istediğini bilmen çok daha öncelikli 🤍. Evin baskısına karşı nazik de ol, ama son kararı her zaman sen ver. Zaten bu devirde aşkın kuralları yok ki! 🙃
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
69Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Mutlu olanlar da var. Nişan yapana kadar tanımaya çalışırsın zaten, enerjin uyuşuyo mu ona bakarsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 148,3b cevap paylaştı.
u 6 ayben tercih etmem.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı.
6 ayBen bu Tr kızlarını anlamıyorum. Ne kadar iyi karakterli erkek varsa bi şekilde onları reddetmek ve beğenmemek için kendilerince bahane buluyorlar. Sonra da evde kaldım neden beni isteyen erkek yok diyorlar. Ortalığın erkek kaynadığı bu dönemde ve erkeklerin kızlara yoğun ilgisinin olduğu bu dönemde evlenecek erkek bulamamak kızların beceriksizliği. Bi de erkekler kızların yaptığı hatalar yüzünden ve ekonomik şartlar yüzünden evlenmekten giderek soğutuluyorlar. Günümüzde evlenmek için erkek bulamayan 25 yaş üstü kızlar, ileriki yıllarda evlenmek için daha zor bi şekilde erkek bulabilir
00 Yorumla
6 ayEğer ailesi vs iyi tanınan biriyse bir şans verilebilir çünkü bu devirde sevgili olarak evlenenler kişilerde boşanma oranı daha fazla aşk insanın gözünü kör eder evlilik de gözünü açar gerçeklerle yüzleşirsin yani kiminle evlenirsen evlen önceliklerini ev işlerinin paylaşımı hayatı yaşama biçiminden tut çıkacağınız tatillerin izin günlerinizde neler yaparsınız vs bile önceden konuşulması gerekiyor aksi halde her zaman sorun çıkabilir. Birde bu devirde gelen görücüyle hemen evlenmek durumunda değilsin birbirinizi tanımaya çalışabilirsiniz e zaman da tartarsım nasıl kiri olduğunu
10 Yorumla
6 aygönüllü sahiplendirme katagorisine almış sizin kiler seni :) bu ülkede hayatının aşkını bulmak imkansız bu sosyal çürüme ile büyük ikramiye yıl başın da tuturma daha olası gibi geliyor
10 YorumlaYaş kemale ermemiş daha profilinde ki yaş bilgisi doğruysa yolun yarısına bile gelmemişsin daha dur bakalım önünde nasipse uzun yıllar var ve soruna gelince hiç bir dönem doğru bir uygulama olduğunu düşünmüyorum şayet insanın sevdiğini kendi tanıyıp bilmesi varken dayatılan birini sevmek zorunda bırakılması doğru gelmiyor bana
20 Yorumla
6 ayBu da bir evlenme usulüdür he dedikten sonra seversin böyle evlenip mutlu olan çok var aşk ile evlenip boşanan ya da mutlu olanda çok demekki evlenme yönteminin ne olduğu çok önemli değil sadece ortak noktanızın ne kadar olduğuna bakın bence...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
6 ayDevrin önemi yok ki.
Bakış açıları önemli.
Genele göre hareket eden , bilinmez zannedip aklındaki soruların cevaplarını almak için hep 3. kişilere başvuran birinin onun için tercih ettiği biri ile sağlıklı iletişim kurabileceğine inanmak , inanıyor olmak bana hep saçma gelir.
Şöyle bir şeyden bahsetmek ise;
İki insanı sadece bir araya getirip bırakmaksa , sonrasına siz karar verin , deniyorsa bu aktiviteden güzel şeyler ortaya çıkabilir.00 Yorumla
6 ayGörücü usulü genelde sevgi olmadan oluyor gibi duruyor, ama kimse kimseyle konuşmadan, tanımadan evlenmiyor. Zaten görücü usulünde de beğenmek, içinin ısınması şart bunlar olmadan olmaz. Birilerinin aracılığıyla tanışıyorsun sadece. Aklına ve kalbine uymazsa yok der, yoluna bakarsın.
00 Yorumla
6 aygörücü usulü evlilikten bu kadar çekinmeyin
adı üstünde görürsün beğenirsin tanışırsın sözlenirsin nişanlanırsın evlenirsin
tıpkı kendin birini kafede bulup hoşlanman gibi
tek farkı bu kişiyi kafede değil evinde göreceksin
görücü usulü öyle karşıdakinin huyunu suyunu bilmeden direkt evlenme değildir02 Yorumla- 6 ay
@ebevenus o da var tabi bi yandan da
ama kendi yakınları evliliği istiyor mu çocuk o sorumluluğu alıyor mu
eğer ki bu insanları bir araya getiren insanlar iyi insanlarsa bunu düşünüyorlardır mutlaka
ama ki kötü insanlarsa bile bile kötü insanlarla kişileri evlendirip onların bu hallerine gülmek isterler bunu yapanlar da vardır
sende bir yerde haklısın
fakat hep kötü düşünmemek gerekiyor
bir insanın iyi mi ya da kötü mü olduğu alnında yazmaz ama asıl niyetini de çok çabuk belli eder sonuna kadar saklayıp rol yapamaz
yani bunu çabuk öğrenirsin
6 ayMantıklı ama ben görücü usulü evlenmem büyük konuşmayayım ama herkes kendi tercihleri istekelri doğrultudunda hayatını yaşasın bu arada zaten tanışma şeklinde olursa da zaten sercandan başka kimseyel evlenmek istemiyorum o benim tam istediğim gibi birisi ve onu çok seviyorum zaten o da bana karşı duygusıs varsa seviyorsa ve istiyorsa onla evlenicem ya onla evlenicem ya da hiçkimseyle evlenmiycem
00 Yorumla
6 ayHer devirde mantıklıydı hâlâ mantıklı. Aileler biliyor, niyet belli, tertemiz... Sevgili olmak çok saçma. İnsan tanımak diye bir şey yok. Herkesten her zaman her şey beklenir.
43 Yorumla- 6 ay
Mantıklı tabiki görücü gelen kişi ile de ertesi gün evlenmeyeceksin ya hani önce bi tanışacaksın vakit geçireceksin bir duygusal bağ sevgi falan olursa evlenirsin
30 Yorumla
6 ayMantık dışı, çağ dışı. Kendine güvenin yok mu ki koynuna alacağın kişiyi başkasının referans etmesi gerekiyor?
10 YorumlaEvet mantıklı neden olmasın sonucta birilerinin aracılığı ve vesilesi ile tanışıyorsun zaten her iki tarafta birbirini beğenip bir etkileşim ve çekim oluyorsa oluyor görücü usulü evlilikler daha uzun ve mutlu sürüyor bence
00 Yorumla
6 ayEtrafımızdakilere bakınca, görücü usulü daha iyi gibi geliyor. %90'ının yaptığı seçimler çok saçma çünkü. Senin de hayatında yapabileceğin tek seçim evlilikse, görücü usulü yap.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evliliğin ve hangi usülde evlendiğinin ne önemi var? Önemli olan doğru kalbe doğru yüreğe denk gelmek
20 Yorumla
6 ayYaşın Kemal’i mi kaldı. Artık süren doluyor. Görücü usulü en mantıklı ve en uzun evlilik sağlıyor. Bide en az boşanma istatistiğine sahip. Tavsiye ederim.
02 Yorumla- 6 ay
Ben yazarken ünlem işareti koymayı unuttum. Yani latife olsun diye söyledim. Ayrıca 25 yaşından sonra seçmek çok zorlaşıyor kriterler artıyor. Kısacası evlilik zorlaşıyor. Ayrıca sende baban yaşında birine utanmıyor musun derken hiç sıkılmadın mı? Neyse boş ver cevabımı. Kafana göre takıl.
6 ayDeğerlendir. Zamana yay. Karşındakini tanımaya çalış. Böyle yaparsan mantıklı. Hemen evlilik moduna girerseniz riskli.
10 YorumlaGörücü niye kimse istemiyor beğenmez isen yine evlenmezsin sonuçta bence mantıklı belki bende ilerde görücü usulü ile evlenirim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı.
6 aydeğerlendirebilirsin ama görücüde pasif kalan erkekten olmaz. bazıları mesaj bile atmıyor, buluşma öncesi konuşmuyor ona dikkat et
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
6 ayGenel olarak evlenmek mantıklı değil artık. İşin yoksa çalıştığın, evdekilerin de gözüne batiyorsun bir süre sonra
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Şuana dek denemedım kendım bulmaktan yanayım tanıyıp sevmekten yanayım umarım musmutlu günler sizinle olur hoşçakalın 🌺🤗
00 Yorumla
6 ay“Kader, harekete geçmeyen kişiye asla yardım etmez.”
Görücü bana mantıksız geliyor..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
6 ayEn mantıklısı görücü asıl böyle bir devirde. İnsanların sahtecilik %99.9 bilmediğin hiç tanımadığın insanı güvenip eşin yapmak çok büyük risk.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 aygörcü de bir tanışma yöntemidir seversen olur sevmezsen olmaz. o yöntem kendin aramandan daha güüvenlidir
00 Yorumla Hayat standardına uyuyorsa görüşülebilir. En azından aileler biliyor ve erkek sana mal mal konusamaz. Korkar yani
00 YorumlaAbla biliyorsun bu işler böyle armut piş ağzıma düş değil artık kğrek çekmek gerekiyor
024 Yorumla- 6 ay
Ne için kürek çekeceğim ki aslında bakarsan
- 6 ay
Ya zaten burası ya da başka bir platform boş amacına göre kullanmak lazım her şeyi ama ben düz bir insanım nasıl bekliyim başka standart yaşıyorum işte
- 6 ay
İşten vakitte olmuyor gerçi, ekstrem hobilerim yok ama kendi çapımda bir şeylerle uğraşıyorum
- 6 ay
Nerede aldın ben muğlalıyım
- 6 ay
Hahahahahahahahh Fethiye’de yaşıyorum üstelik
- 6 ay
Neredeydi ölüdeniz mi çalış tarafı mı
- 6 ay
Hahahahajahah ya niye şaka yapayım mal mıyım
- 6 ay
paraşüt bile yapabilirdim ama korkuyorum yüksekten dalış yaptım bir kere
- 6 ay
Ya buranın yerlisi çalışıyor ki tatil mi var
- 6 ay
Ben çok geç kalmışım ya
- 6 ay
23 24 olcam nisanda
6 ay2. kez gördüm bu soruyu soranı mantıklı ya evlen kanka
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 477 cevap paylaştı.
6 ayBenim sorumdan araklama fikirlerle sitede kalıcı olamazsın
00 Yorumla
6 ayBen görücüye karşıyım ya. Arkadaşların tanıştırmasıda dahil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
6 ayHiç belli olmaz belki ananın bulduğu doğru kişi çıkar
00 Yorumla
6 ayO sırada eniştemin yeğenine almaya çalışırlarken benim kaçış
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 aySizler hep yüksekten uçtuğunuz icin bekle bekle sonra evde kalıyorsunuz yok manken olsun zengin olsun görücü usulü de sorun yok çevremde cok evlenen var su an mutlular
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
m 6 ayİnsanın nerden geldiği değil.. nasıl nerde tanıdığın önemli zaman geçirip bir karar vermek
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayKalbin isinirsa hiç bı sorun olmaz ama herşeyi önceden konuşman lazım
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı. Belki anlaşıp beğenirsiniz birbirimizi görücü usulü de olsa
00 YorumlaGörücü olarak ben geleyim ::D :D :D D:D :D :D: D: :D :D ::D: :D:D::
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Mantıklı gelene mantıklıdır severek evlenenlerde ayrılıyor için ısındaysa devamını getirirsin
00 Yorumla
6 ayBakıyorum görücü usulü evlenenler daha mutlu gibi geliyor bana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u 6 ayEvet mantıklı. Bütün ilişkiler görücü usulü gibi zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayGörücü hiç mantıklı değil birlikte olduğu kullanilmislari ayarliyorlar arkadaşımın yatigi adam akrabasına görücü istemiş banada hep evliler geliyor gelinlerinden memnun olmayanlar
08 Yorumla
Cevap sahibi6 ay@Elmar4682 hayır hiç evlenmedim ki
- 6 ay
Bence onun sebebi görücü usulü değil, o görücü usulünü çok yanlış yorumlayan çevren..
Cevap sahibi6 ay@geccihesap hepsi mi öyle bizim ilçe bu şekilde ben ne yapabilirim benim çevrem değil ayrıca ilçe böyle
- 6 ay
Ben sana bişey demedim beya
Cevap sahibi6 ay@geccihesap git onlara de burada görücü öyle işleniyor maalesef kimse gidip namuslu kız arayım demiyor
- 6 ay
Bana niye kızıyosun
Gizli Üye(18-24)6 ayBen de sendenim. Kesin evleneceksin diye bir şey yok bir görüş uyumluysan devam edersin değilse bırakırsın ben öyle yapıyorum görücülere
10 YorumlaEğer sonu evlilik olmazsa mantıklı. Sadece görün bişi olmaz :) görücü usulü ile evlenmek çok saçma.. Öğrenci evine çıkmıyorsun evleniyorsun. Ömür boyu beraber olmaya karar veriyorsun karpuz mu bu...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı.
6 ayGörücüyü bu devire uyarlamak lazım mesela görücü usulü önce seks sonra evlilik falan ❤️
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayGörücü usulü gelen biri olsa, işinde gücünde çalışkan temiz birisine de şans vermezsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayGörücü usulünü ne sanıyorsunuz, anlamıyorum. İlla internetten mi tanışmanız lazım?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayNe güzel kızsın nasıl olmadı hayret, anlaştıktan sonra neden olmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aybence daha mantıklı pek çok deneyimden sonra sonuç bu. en azından taktik maktik yok dan dan dan baştan söylğyorsun her şeyi uyarsa biraz flört ve tanışma süreci, uyarsa duygu oluşumu ve aileler vs hop evlisin missss
10 Yorumla
6 ayBu devirde görücü daha mantıklı seni tanıyan bilen biri sana göre güvendiğim birini tanıyarak tanıştırıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 aymantıksız tabii ki.
tam evlendiğin gün hayatının aşkını görürsen?10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
6 ayMantıki bana göre yoksa severim ederim deyip her haltı yeyip ayrılıyorlar
00 Yorumla
6 ayGörücü olsa da tanışıp kaynaşmadan evlenmemek lazım
10 Yorumla
6 ayEvlen görücü usul en iyisi yaaa
10 Yorumla
6 ayMantıksız geliyor bana
10 Yorumla
6 ayValla temiz paket bu devirde. Ev kirasına kefil yok.
00 Yorumla
6 ayEn mantıklısı o bence bizim bulduklarımızdan bişi olmuyor
00 YorumlaÜzümün çöpü armudun sapı derken evde kalırsın :)
Seçme şansın varken seçilme durumuna gelme derim00 Yorumla
6 ayHepsi aldatıyo
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
6 ayEn mantıklısı bu zaten
00 Yorumla - Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer