Normal mi bunlar, nasil engel olacağım?

19 bucuk yaşındayım, ilk mezun senemdeyim yani 2. kez univeriste sınavına hazirlaniyorum ve 3 aydır dershaneye gidiyorum, bu sabah ilk kez uyuyakalmışım ödevleri yapiyorum gece yarısına kadar, ve 9da olan derse 10da babam işten gelip döverek uyandırdı, ben hep devamlı giden bi öğrenciyim ztn toplasan 2 3 gün devamsızlık yapmışımdır. Yani uyuyakalmışım diye dove dove uyandırmak ve her gün cocuk gibi ayarlayıp ağız dolusu küfür etmek normal mi? Sadece sormak istedim sizin de babanız yapıyor mu? Ben bu yüzden küçüklüğümden beri hep ozguven eksikliği yaşıyorum çünkü hep azarlaniyorum, 19 bucuk yaşındayım yaşıtlarım genc yetişkin gibi ben onların yanında bu ozguven eksikliğinden ötürü görseniz 14 yasinda kucuk cocuk edasıyla utana sıkıla davranışlarım var, neye kızacagini kestiremiyorum, bir avm'ye bi yere gitsek, tanıdık biri görünce hemen yol değiştirmek istiyorum çünkü ani yükselişler yaşıyor ve o an bizi küçük duruma düşürüyor, sus tanıdık var yapsam, başlarım senin tanıdığına susmucam bilmem ne daha çok rezil ediyor. Her davranışımizi yanlis algiliyolar, mesela 5. sinifa giderken sırf sacimi aynı karşısında tariyom diye kime süsleniyorsun falan yapiyodu, veya bi değişiklik yapsam hemen sanki böyle kendimi beğendirmek amaçlı bisey yapiyomusum gibi rencide eder, bu yüzden mesela saçlarımı 12 yaşımdan beri açmaya utaniyorum hep dümdüz topuz veya at kuyruğu. bi duzlestirmeye basliyorum duzenli mesela hemen "senin hareketlerini farkediyorum merak etme ben farkindayim" falan yapti, inanır mısınız yaşıtlarım rahatça makyaj saç vs yaparken ben makyajın m'sine elimi sürmedim hiç, çünkü yanlış anlayacaklarina eminim, o kadar monoton takılan bi insanım ki bu yüzden bayramda bile ne sac ne makyaj yaparım, benim ozguvenimi mahvettiler. Bu durum psikolojimi yerle bir ediyo ICIMI BOŞALTMAK ISTEDIM BU DURUMU NASIL ASIP OZGUVENIMI KAZANABILIRIM BU KONULARDA BISEYLER YAZAR MISINIZ
Normal mi bunlar, nasil engel olacağım?