Lafta olanlardan bahsetmiyorum. Gerçekten kalben Allah'tan korkan insanlardan bahsediyorum. Yalan söylemekten, zina etmekten, gıybet etmekten, kalp kırmaktan korkan, bunları yapmayan insanlar neden bu kadar az? Sadece merak ediyorum toplum olarak neden bu kadar yozlaştığımızı gerçekten anlayamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayGerçek anlamda kalpten Allah korkusu taşıyan insan az çünkü insanlar dünya telaşına kapılıp değerlerini unutuyor toplum hızla değişiyor herkes kendi çıkarını öncelediği için iyilik ve hassasiyet geri planda kalıyor aslında yozlaşmanın sebebi kalbin sesini susturup nefsi dinlemek ve bu yüzden gerçek samimiyet çok az bulunuyor
21 Yorumla- 8 ay
Maalesef
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Milletin standartları düşmüş kimse kendine sınır koymuyor artık. Ne yalan ne dedikodu ne kul hakkı herkes yapıyor diye normalleşmiş. İnsanlar da kolay olana gidiyor işte zina desen yalan desen kalp kırmak desen Hepsi artık sıradan davranış gibi. Çünkü çoğu kişi içinde bir fren yok. Bir şey yanlış mı değil mi düşünmüyor bile. Gerçekten Allah’tan korkan insanlar ne yapıyor. Kendini tutuyor haksızlık yapmıyor gıybet etmiyor kimseyi kandırmıyor. Ama bu tip insanlar sessiz olduğu için ortada görünmüyor. O yüzden de azmış gibi geliyor. Aslında mesele şu iyi insanlar hep sessiz gürültüyü yapanlar pislikler.
O yüzden dengesi bozuk bir tablo çıkıyor karşımıza.11 Yorumla- 8 ay
Çok haklısın
Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. Payitaht filminde bir sahne var 3 tane çocuk ezan saati koşarak giderken iki tane yahudi'ye çarpıyor Yahudi soruyor çocuklar nereye gidiyorsunuz diye çocuk diyor ki namaza geç kaldık bey amca müsaade et gidelim sonra çocuklara gelince Yahudi adam yanındakine şöyle diyor bu milletin imanı eksilmedikçe biz bu milleti bitiremeyiz. Dinden uzaklaştık maalesef mevcut durum bu
23 Yorumla- 8 ay
Maalesef
- 8 ay
Babamda aynisini anlatmisti
Çünkü insanlar dünyalık şeylerin kölesi olmuşlar, Allah'ı ve peygamberini unutmuşlar, dini öğrenmiyorlar, ibadet ve itaat etmiyorlar iman çok zayıf durumda, özgürlük ve modernite deyip canımız ne istiyorsa yapıyoruz yaptığımız hareketler doğru mu veya yanlış mı hiç bakmıyoruz yeterki canım ne yapmak istiyorsa onu yapayım sonuçta nefsimizin kul ve kölesi olmuşuz vs
15 Yorumla- 8 ay
Böyle olmalı
- 8 ay
Böyle olmamalı demek istemiştim. Klavye çevirmiş
- 8 ay
👍🏻
Yapay Zeka Cevapladı
Bu, gerçekten derin bir soru ve birçoğumuz zaman zaman bunu düşünüyoruz. Toplumda değerler değişse de, her insanın yetiştiği çevre, aldığı eğitim ve maruz kaldığı etkiler farklıdır. İnsanlar bazen sadece korkudan değil, sorumluluk ya da bilinç eksikliğinden de hatalar yapabiliyor. Bunun yozlaşma mı, yoksa dünyadaki karmaşıklığın bir sonucu mu olduğu konusu tartışmalı. Ama şunu unutma ki hâlâ yalan söylememek, adaletli olmak ve sevgiyi yaymak isteyen insanlar azımsanmayacak kadar çok. Belki de bizim yapmamız gereken, bu tür davranışları kendimizden başlayarak çoğaltmak. 🌟🧡 Fazla olmasa da, "iyilik ışığı" her zaman var!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
22Cevap
8 ayEmpati yoksunluğundan, yanlış yetiştirilmekten, özellikle çocuklukta pohpohlanmakta kaynaklanan durumlar. Yapabileceğimiz tek şey, daha iyi, daha düşünceli nesiller yetiştirmek. Sadece sorgulayarak sorunları çözemeyiz 🌸
23 Yorumla- 8 ay
Evet kesinlikle haklısın 🌸
- 8 ay
🥰🤍🌸
- 8 ay
Poh poh bizi bitirdi ebeveyn sıkıntısı
8 ayBen bunları yapmamaya özen gösteriyorum. Ama bunları Allah korkusundan değil , Allah sevgisinden dolayı yapmaktan kaçınıyorum.
Not: Kalp kırma kısmı benim adıma istisnadır. Kalp kırmadıkça bazı insanlar değer bilmiyor, ezmeye kalkıyor zira.25 Yorumla- 8 ay
Haddini aşanlara dur demek için kalp kırmak gerekmiyor ki
- 8 ay
Net bir şekilde durmaları gerektigi yeri bildirmek yeterlidir bazen. Üslup önemli
- 8 ay
Senin anlattığın karşındakinin anladığı kadardır denir ya hani. Bazı kesime o sertliği göstermeden kendini doğru düzgün ifade demiyorsun ne yazık ki.
- 8 ay
Sert davranmak demek kırmak demek değildir ki
- 8 ay
Nasıl davrandığına, ne söylediğine göre değişir o
8 ayEvet muhafazkar görünen çoğu insnada böyle bu arada ama kimsenin ne olduğu umrumda değil
Ben zaten büyük konuşmayayım ama muhafazkar bir ailesi olan ve muhafazkar bi erkekle genel anlamda evlenmem anlaşamma o insnalrla tabiki inanıyeoum ama dediğim gibi islam şeristine göre sevmem gereken kişiler ve babam ve mübarek insnalr hariç ben muhafazakr kesimden nefrrt ediyorum genel anlamda01 Yorumla- 8 ay
Konumuz muhafazakarlık değil inanç yalnız
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
8 ayBen bu tür şeylerin egitimsizlik, okumamak, diziler ve ülkelerin dini kullanarak insanları sömürge sistemi haline gelmisligine bagliyorum cemaatler vs
12 Yorumla- 8 ay
Bu aslında araştırarak değil kaynağına bakmadan kulaktan dolma bilgilerle din öğrenmeye çalışan toplum zihniyetinden kaynaklanıyor gibi. Bir nevi cehalet
- 8 ay
Cehalet atası
Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı. çünkü bahsettiğin şeyler cazip, uzun vadede ki korku kısa vaade de ki çıkarın önüne geçmiyor demek ki.
15 Yorumla- 8 ay
O zaman insan olmanın anlamı ne? İrade sahibi olmanın manası ne? Cazip ve kolay elde edilen şeylere hayvanlar da koşar
- 8 ay
e bizler de zaten hayvanız, refleksif bilinci olan birer primat türüyüz.
irade anlam değil sınav, insanlar kendilerine hoş gelen şeylere direnmek gibi felsefi fikirlere sahip değiller bunu böyle romantize etmiyorlar.
kurallara uyanlar da zaten üstün hissetmek için değil ceza korkusuna iradeli olmaya çalışıyor.
Allah kendisi bile beynimizin tamamen ceza ve ödüle odaklı olduğunu bildiği için zaten cennet cehennem diye bir şey vaad ediyor.
ceza vermeyeceğini ne ahirette ne dünyada söylese kim yasaklara uymaya zahmet ederdi ki? - 8 ay
Primat değil insanız. Mahlukatın en şerefli canlısı biziz. Sonuç olarak da irademiz var. Hayvan gibi yaşayamayız
- 8 ay
bacım, insan da bir primat türüdür, irade dediğin şey hayvanda da var bizi hayvandan ayıran şey başta da dediğim refleksif bilinç, hayvanda olmayan şey o.
hayvan gibi yaşayamayız değil gayet de yaşıyoruz insanlar hoşuna giden neyse onu yapıyo daha önce de dediğim gibi kısa vaadeli zevke engel olası gelmez çoğu insanın uzun vaade de ki tehdit uğruna, ömür 2 gün değil sonuçta insanın da sabrının bi sınırı var bazısının ki kısa
Allah kendi diyor zaten insan zayıf yaratılmıştır diye, herkes de dediğin kadar irade olsa ortada bi imtihan olmazdı. - 8 ay
Herkeste irade var ama herkes o iradeyi kullanmıyor. Ha kullanan var mı var ama az işte.
- Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı.
8 ayAllah'a giden yollardan kötü arkadaşlar yüzünden ulaşamamak veya o yolda iken bu kötü arkadaşlar yüzünden yoldan çıkmak yüzünden ve bazı durumlarda da kişinin kendisini gaflet sersemliğine itmesi sonucunda oluşan durumlar bunlar
10 Yorumla
8 ayAllah işte herkeze nasip etmiyor boyle güzel amelleri bu yüksek karakterin belirtisidir sen sokakta milyonlarca araba görüyorsun ama ultra lüx spor arabalar nadir görülür özeldir onlar işte insanlardada yüksek kaliteli olanlar çok az
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Hazlar bu kadar çokken nefislerine söz geçirenlerin sayısı da az oluyor
14 Yorumla- 8 ay
O zaman insan olmanın, irade sahibi olmanın ne anlamı kalıyor?
- 8 ay
İnsanlar irade sahibi ve seçim yapabilen varlıklar iyi veya kötü doğru veya yanlış hangisini seçerse seçsin bu seçimi bir irade ile yapıyorlarsa insandır bir dine inanıp inanmamak gibi neticede bizden başka herhangi bir varlık bir dine inanıp veya red edemez insan olmanın özü benim için bu
- 8 ay
Haklısın
8 ayAhir zamanda yaşıyoruz kıyamet alametleri gerçekleşiyor büyük alametleri kaldı
11 Yorumla- 8 ay
Bende günahım çok gençlik hatalarım çok
Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı. Dinden uzaklaşmaya başlamalarından dolayı diye tahmin ediyorum.
10 YorumlaAh be kardeşim, biraz kendinizi geliştirin. İyi insan olabilmek için “dini bütün” olmak gerekmiyor. Neden kendinize Tanrı’nın elçiliğini yapmak gibi bir vazife ediniyorsunuz. Biraz kalbi, merhameti olan bizim gibi ateistler de bu dediklerini yapıyor ya da yapmaya çalışıyor zaten. Toplum olarak neden yozlaştık sorusunu da sizlerin değil de biz ateistlerin sorması gerek. Sonuçta son çeyrek yüzyılda sizlerin seçmiş olduğunuz lider başımızda. En büyük etken şüphesiz “ekonomi”
02 Yorumla- 8 ay
Inancı olan herkes tek partiye mi oy veriyor? Bakış açınızın darlığı buradan belli zaten kusura bakma. Siz kendinizi geliştirmiş olsanız reddettiğiniz şeyin ne olduğunu bilirdiniz öncelikle. Bana dinler harici 1 tane yazılı ahlak kurallarının olduğu kaynak söylesene. Dinlerden başka hiçbir yazılı ahlak kurallı yok. Ateist olmanıza rağmen bir ahlaka sahip olmanızın tek nedeni sizi yetiştiren bireylerin inanç sahibi olması. Kendinizi kandırmayın o yüzden
- 8 ay
Cahillere cevap vererek kendimi yormuyorum üzgünüm. Çünkü vakit kaybı
- Aile & Toplum konusunda 861 cevap paylaştı.
8 ayAllah onlara sevgiyle yaklaşıyor. O yüzden korkmuyorlar.
01 Yorumla- 8 ay
Bu ne demek şimdi
- Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı.
m 8 ayOnların inancı işine gelince Allah var çünkü
11 Yorumla- 8 ay
Inancı lafta olanlardan bahsetmiyorum zaten
8 ayAllah’ın takdiri
110 Yorumla- 8 ay
Allah'ın takdiri de insan iradesi var işin içinde
- 8 ay
Ben pek insan iradesi göremiyorum. İradesizlik daha baskın.
- 8 ay
İrade insana ait bir özellik. İrade yoksa hayvandan ne farkımız kalıyor
- 8 ay
Teknik olarak dünyadaki insanlık kariyerimize hayvandan aşağı bir noktada başladık zaten. Şerefimizi geri kazanmadıkça böyle (iradesiz) devam ediyoruz. Bu da zaten bir azınlığa nasip olacakmış ama gökteki yıldızlar kadar bir azınlık tabi. Bu plan dahilinde özgürlük işi böyle bir seçim ve ikrar olabilir gibi geliyor.
- 8 ay
Tamam bunun bilincindeysen niye direkt Allah'ın takdiri diyip geçiyorsun? Allah kuluna seçim şansı vermiş. Yazılanı yaşamak değil olayımız
- 8 ay
Allah’ın takdiri demem de yetiyor aslında. Yazılanı yaşamak ise olayımız (kader). Bizim irademize bırakılan şey yaşadığımız, yaşayacağımız kaderde imanla huzurda durabilme performansı. Mancınıkla ateşe atılsak bile kader.
- 8 ay
Ya şu kaderin ne olduğunu niye insanlar bu kadar karıştırıyor. Kader dediğimiz şey Allah'ın ezeli ilmiyle yapacaklarımızı, yaşayacaklarımızı bilmesi ve ona göre yazmasıdır. Biz bişey yazıldı diye zorunlu olarak onu yaşamıyoruz. İşin içinde bizin şahsi seçimleriniz, irademiz var. Nasıl olsa kaderimiz yazılmış yapacak bişey yok mantigi kaderin ne olduğunun bilinmemesiyle alakalı
- 8 ay
Yazılanı yaşamıyoruz. Allah ezelden yaşayacağımız, yapacağımız seçimleri bildigi için ona göre yazıyor. Bu
- 8 ay
Kelimeleri doğru seçtiğime eminim. Afedersin.
- 8 ay
Bir şeyleri direkt olarak kadere yüklemeyin o yüzden. Elimizde olan irademiz, seçimlerimiz de kaderimize dahil
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. İnsanlık gün geçtikçe kötüyo gidiyor gerçekten
11 Yorumla- 8 ay
Maalesef
Şu yaşıma kadar Allah beni seviyor sanardım. Dediklerinizden uzakta kaldım ama bir şey fark ettim. Uzak kalırken ben yaşamamışım. Korku ile büyümüşüm. Son günlerde canıma son verecek duruma geldim. Artık biliyorum Allah beni sevmiyor.
028 Yorumla- 8 ay
Seni bu düşünceye iten nedir? Bunlardan uzak kalmak yaşamamak değildir. Bu saydıklarımı yapınca mı yasamis oluyorsunuz? Böyle yaşayanlar çok mu mutlu zannediyorsun?
- 8 ay
Ne korkusu ile büyüdün? Toplumda şöyle bi kafa var çünkü dinde yeri olmayan baskılar da yapılıyor. İnandığın Allah'ı ne kadar tanıyorsun mesela? Dinini ne kadar iyi biliyorsun?
- 8 ay
Sosyal olmaman senin kişiliginle ve yetiştirilme tarzınla ilgili. Yani sorduğum soruyla bunun hiçbir ilgisi yok.
- 8 ay
Sosyal biri olmak istiyorsan bunu için çabala. Sonuçta annenin karsindan çekingen olarak doğmadın. Bu özellikler sonradan kazanılan özellikler. Allah'ın sevgisiyle ne alakası var bunun
- 8 ay
Bu seninle ilgili bir şey.
- 8 ay
Sorunu başka yerde arama
- 8 ay
Rağmen? Sen Allah'a kulluk etmeyi karşılık bekleyerek yapıyorsan asıl sorun burada başlıyor zaten. Rağmen ne demek? Yalnız kalman, kalmaman vs. bunlar Allah'ın sevgisinin bir ölçütü değil. Sen bu dünyada imtihan da olacaksın. Ne kadar sabrediyorsun, ne kadar şükrediyorsun bunlar önemli. Şu an yaptığın isyan etmek mesela. Seni zarar sokacak olan şey bu
- 8 ay
Allah korkusu ne demek sen biliyor musun? Çekingen olmak zorunda değilsin böyle bir kuralın yok. İnsanlarla mesafene dikkat ederek iletişim de kurabilirsin. Hayatını en doruklarda yaşayanlar dediğin kim? Hangi yaşantıdan bahsediyorsun? Sen mutlu görünen herkesi çok mu mutlu zannediyorsun?
- 8 ay
Ben telefonu elime aldığım zaman anı biriktirememiş hayatını belirli. bir konfor alanımda yaşamış ailesi. yüzünden yüzü gülmemiş sadece kendi başına bırakılmış imkanlar içinde varlık içinde yokluk çekmiş. bir. insanım. Eğer gençliğimi yaşayabilseydim şu anda evlilik ister birini bulur ve evlenirdim ama gel. görki evlilikten korktığum. gibi gençliği yaşamadığım için de korkuyorum.
- 8 ay
Bu korkunun sebebi ne? Bazı şeyler biraz da senin elinde olan bir şey.
- 8 ay
Ya bak bırakın artık şu genellemeleri gerçekten yeter ya. Ben de erkeklerin hepsi çok hızlı diyim o zaman. Herkes bir değil ki
- 8 ay
Düzgün kız bulsan da kendini yetiştirmeden evlenme. Kendi ayaklarının üstünde dur önce. Özguvenin olsun bi. Ondan sonra evlilik düşün
- 8 ay
Bakın hanımefendi sizi anlıyorum emin olun eminim ki hayata bu yönlerden bakan pozitif bir insasınız. Ama ben hayatı karartının altında gölgelerde haşamış bir hayaletim. Hayattan keyif ve heyecan almak bana nasip olmadı. Allaha o kadar yalvardım ki. Ama hayat işte herkese her şeyi her zaman vermiyor. Ayaklarımın üstünde durduğumda yaşım olacak 30 karşımdaki insan gelecek 30 yaşına ve bana hiç bir şey yaşamadım diyecek. Üzgünüm ama asla inanamam
- 8 ay
Neye inanmıyorsun? Allah'tan korkan insanlar yok mu? Herkes zina mı yapıyor? Yaşla mı ölçülüyor bu? Lisede başlayanlar var. Bak ben 26 yaşındayım zina yapmadım. 4 sene daha evlenmesem yine yapmayı istemem. Yaş ile ilgili bişey değil bu. Pozitif bakmakla da ilgili değil. Herkesi ayni sanmanız da mantıklı değil
- 8 ay
Evet hayat böyledir zaten. Aynı şekilde bu erkekler için de geçerli. 100 kişide 2 kişi temizse bana layık olan da o 2 kişiden biri olacak
- 8 ay
Kimse mükemmel degil. Hayat da %2'lik orandan ibaret değil. Allah isterse o insanları birbirleriyle karşılaştırır. %2 değil %100 olur o ihtimal. Bunu unutma. Sen duanı et gerisini Allah'a bırak
- 8 ay
👍🏻
- 8 ay
Serial bende senin gibi ebeveyn sıkıntısı özgüven eksikliği yaşıyorum benzeriz Allah yardımcımız olsun
- 8 ay
@uyanmakzorundayiz Amin inşallah çok üzülüyorum
- 8 ay
Maalesef
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
8 ayAhir zaman da yaşıyoruz
21 Yorumla- 8 ay
Öyle...
- Aile & Toplum konusunda 725 cevap paylaştı.
8 ayBilmiyorum saymadım
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
8 ayÇünkü insanlar. Allah korkusu da nasiptir insana.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı.
8 ayO korku ile insanları soydular. Geleceklerini çaldılar. Artık Allaha güven kalmadı.
01 Yorumla- 8 ay
İnsanlar da akıllı olsun, inandığı dini okusun, öğrensin, kötü niyetlilerin oyununa gelmesin demi? Allah zeka vermiş kullanalım diye
8 aySelam, Kiyamet alametleri diye yorumluyorum
11 Yorumla- 8 ay
Aleykümselam
Ahir zaman
11 Yorumla- 8 ay
Evet...
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
8 ayİnsanları değiştiremiyoruz iste
00 Yorumla
8 ayÖgretmenlwr ögretmiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Az haklısın
03 Yorumla- 8 ay
Az?
- 8 ay
Ha evet pardon yanlış anladım bi an
herkes inanmıyor olabilir mi acaba
01 Yorumla- 8 ay
İnanan kişilere sorduğum belli değil mi? İnanmayanlardan bu soruya cevap beklemiyoruz zaten
Ahir zaman.
10 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı