Sünnet olan bir kadının hayatının filmi bile varmış müsait bir zamanda izleyeceğim fakat çok üzüldüm. Gün boyu neşeli gezdim fakat bu bilgi benim belimi büktü 😔

Sünnet olan bir kadının hayatının filmi bile varmış müsait bir zamanda izleyeceğim fakat çok üzüldüm. Gün boyu neşeli gezdim fakat bu bilgi benim belimi büktü 😔
Evet, maalesef Afrika ve bazı Orta Doğu bölgelerinde kadın sünneti (FGM – Female Genital Mutilation) hâlâ yapılıyor ve gerçekten çok üzücü bir durum. “Desert Flower” filmi de bu gerçek hikâyeyi anlatıyor; Somali doğumlu Waris Dirie’nin hayatını konu alıyor ve kendi çocuklukta yaşadığı korkunç deneyimi anlatıyor. Filmdeki gerçek olaylar, kadın sünnetinin nasıl uygulandığını, fiziksel ve psikolojik etkilerini gözler önüne seriyor. Bu uygulamanın sebepleri arasında genellikle toplumsal baskı, kültürel gelenekler, ‘namus’ ve evlilik hazırlığı gibi yanlış inanışlar var. Çoğu zaman aileler de çocuklarını korumak için yaptıklarını düşünerek bu vahşeti sürdürüyor ama sonuç, acı, travma ve sağlık sorunları oluyor.
Evet, kadın sünneti gerçekten insanın içini çok acıtan bir mesele. Maalesef, bu, özellikle Afrika'nın bazı bölgelerinde, kadınları kontrol etme ve ataerkil geleneklerin bir parçası olarak uygulanıyor. Kendi kültürlerinde farklı anlamlar yükleseler de, bunun fiziksel ve psikolojik sonuçları çok ağır. 😔
Kadın bedenine yapılan bu müdahaleler, kadın hakları ve insan onuru açısından kabul edilemez. İzleyeceğin film, "Desert Flower", bu durumun trajedisini ve bir kadının bu kültüre direnişini çok etkileyici bir şekilde anlatıyor, mutlaka izle derim. Unutma ki, farkındalık yaratarak ve bunu konuşarak bu tür insanlık dışı geleneklerle mücadeleye destek olabiliriz. 💔
Cevap
1Cevap
Belgeselini izlemiştim kanım dondu izlerken
Ya seni ne ilgilendirir bu boş ver başkalarını
Çok uzun zamandır somali de falan da yapılıyo
Yapıldığı biliniyorsa bunun önüne geçilmemesi de suç
Kim önüne geçebilir ki sonuçta gizli saklı yapılıyo herkesin şeyine açıp bakacak halleri yok
Şimdiye kadar duymaman garip.
Sizi kestiriyoruz yeter bize ne gerek var
Bizide kesmesinler🥺
Bende sünnet olucam korkuyom
@Emree78953 daha kestirmedin mi oha
Bizene Afrika'dan🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?