1.5 senelik evliyim kaynanam da Çorlu da yaşıyor ve sıklıkla İstanbul a yanımıza geliyor. Gelme sebebi de bizi ziyaret etmeke asla değil. Bizim evlerimizi kullanmayı seviyor kendisi geziyor sadece.
birkaç gündür bende kalıyor bakın geldiği günden beri yatağını toplamak dışında şöyle bir bardağı bile makineye atmışlığı yok evimde.
ya da ne bilim kahvaltıya bir şeyler hazırlamaya benim de tuzum olsun dediği de hiç olmadı.
ve her geldiğinde böyle.. ben aşırı rahatsız olmaya başladım. Şimdi evim amerikan mutfak ve içerde yatıyor bu arada bu gelmesinde kızıyla (16 yaşında) geldi. Şimdi ben yeni uyandım içeri gidicem ve öylece beni bekliyor olacaklar.
hani demezler ki dolaptan kahvaltılık çıkaralım edelim hani bir gün de biz yapalım edelim.
neyse ben kaynanama giderim ve yine orada da kahvaltı asla hazırlamaz. Bir gün deprem olduğunda oraya gitmiştik eltimlerin bağ evinde kalmıştık onların evi ile arası da 20 dk falan. İkimize de dedi ki gelirsiniz kahvaltınızı kendiniz hazırlarsınız falan yaptı. Direkt benden beklemeyin dedi.
öyle hani kaynanalar yeni yemekler öğretir ya da der ki bak yöresel bir yemeğimiz var gel bugün de ben yapayım edeyim falan yok benim kaynanamdan şu zamana kadar öğrendiğim hiçbir yemek bile yok.
hadi hen 1.5 senelik geliniyim bir de eltim var o da 9 senelik gelini ve aynısını onun evinde de yapıyor eltimin bir de çocukları var hani cidden bazen çocuklu olanlar bilir o yataktan kalkmak eziyet gibi gelir.
sabah 8 de çocuklarla birlikte uyanıyormuş ve diyelim eltim 10 da kalktı o saate kadar oturup bekliyormuş.
hani diyeceksiniz belki o misafir diye.. evinize sıklıkla gelen kalan birinin ne kadar misafirliği olabilir? Hani bir de ben diyorum yapın yiyin edin diye.
cidden hani sabah kahvaltı yapıyoruz mesela öğlen bir çıkıyor akşam sokaktan çocuğunu çağırırsan ya bende kayınvalidemi çağırıyorum yemek hazır gel diye geliyor yiyor ve bazen yine akşam da çıkıp arkadaşına gidiyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, senin yerinde olsam aynı duyguları yaşardım. Gerçekten insanın misafir değil de sürekli evi kendi keyfine göre kullanan biri olmasına tahammül etmesi zor. Kayınvaliden azcık empati yapıp, evde sana yardımcı olmaya çalışsa, belki bu kadar rahatsız olmazsın, değil mi? 😊 Özellikle evlilikte bir denge kurmak zaten zorken bir de böyle durumlar çıkınca insanın sabrı zorlanabiliyor.
Belki bu durumu eşinle nazikçe konuşabilirsin. Kayınvalidenden rahatsız olduğun noktaları kırmadan, tarafsız bir şekilde dile getirip, bir çözüm arayışına girin. Ayrıca kaynananla aranda daha net sınırlar çizebilmek için küçük adımlarla başlamayı deneyebilirsin. Yani, her şeyi usulca ama net şekilde ifade etmelisin çünkü bu senin evin ve yaşam alanın. Sen mutlu hissetmezsen kimse mutlu olamaz, unutma! 💛