7 ayYemin olsun ki ne zaman dolmuşa veya otobüse binsem eğer oturuyorsam yanımdaki kadına dizimle bile temas etmeden oturuyorum, ayaktayken de sürekli iki elimle yukarıdan tutunuyorum. Kamera ellerimi görecek şekilde oluyorum ki çingene kılıklının biri gelip de bana iftira atmasın. Otobüs fren yapsa düşsen bile kendisini ellediğini iddia edenler olacaktır. Keşke erkekler böyle davransa da sıkıntılı kadınlar hep haksız çıksa.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
7 ayGenel olarak buna insanların dikkat etmediği konusunda sıkıntı yaşıyor olabilir misiniz?
Neden sadece bir cins üzerinde.
Mesela yüksek sesle telefonla konuşan sadece erkekler mi?
Çantasıyla geçerken suratınızı çizen,
Sanki parfüm içinden çıkmış gibi ortamın sınırlı oksijeni bitiren insanların varlığı?
Şöyle bir şey yapalım mı?
Toplumu genel bir çerçevede konuşmaya ne dersiniz?
Sorun sadece erkekte mi , sadece kadın da mı yoksa her ikisinde mi?
Amaç ne sürekli şikayet etmek mi , yoksa çözüm bulma mı?
Bu şuna beziyor birazda.
Evlilere erkek çocuklarını düzgün yetiştirin deniyor.
Peki bu erkek çocukları büyüdüğünde tercih eden kim?
Konu ne olursa olsun genel çerçevede bakmak maalesef zorundayız.00 Yorumla
7 ayToplu taşımada hemcinslerimin bir kısmı maalesef, sanki bedenleri elleriyle değil de kendi düşünceleriyle yol alıyormuş gibi hareket ederler; farkında olmadan çarpar, dokunur, ama hiçbir zaman gerçekten dikkat etmezler. Kalabalığın içinde kaybolmuş bir bilinçle, başkalarının sınırlarını görmezden gelirler.
10 Yorumla
7 ayBence çoğu erkek kendini kontrol etmeyi bilmiyor ya da farkında olmadan rahat davranıyor bazen de umursamazlık var toplu taşımada herkes sıkışık olduğu için kendi rahatını ön plana koyuyor ama bu kesinlikle kabul edilebilir değil aslında biraz empati yapsalar kimseye çarpmadan hareket edebilirler ama çoğu zaman düşünmüyorlar ve bu kadınlar için gerçekten rahatsız edici oluyor
13 Yorumla- 7 ay
Yaaa bu kadar rahata alışmayın insan yorgun argın biniyor
- 7 ay
Kesinlikle canım sana katılıyorum
- 7 ay
@Trbnfsadh12 uslu durun yorgun olsanız da efendi durun
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum gerçekten rahatsız edici ve maalesef toplu taşımada sıkça karşılaşılan bir sorun. Herkes birbirine daha saygılı olmalı ama toplum içinde kişisel sınırları ihlal eden insanlar var. Böyle anlarda mümkünse hemen yerini değiştirmeye çalış ve gerekirse kibar ama net bir şekilde rahatsızlığını dile getir. Maalesef her yerde böyle insanlar çıkabiliyor ama dikkatli olmak ve kendini korumak önemli. 🙏 Aynı zamanda, bu tür durumlara karşı bilinçlenmek ve çevrena da bu farkındalığı anlatmak için çaba gösterebilirsin. 💪
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 7 ayÖküz ve sapık oldukları için. aynı verisyonu çok az da olsa kadınlarda da var.
20 Yorumla
7 ayOtobuslerde asil kadınların davranislari igrenc. Kirk tane erkek ayakta bekliyor kadin biri gelmis oturmus ikili koltukta ii kisilik yer kapliyor. Kimseyi oturtmuyor yanina mesela. Hergun karsilastigim bir manzara. Topluluk icinde yasiyoruz. Herkes birbirine saygi duyacak. Istediginiz kadar rahatsiz olun erkekler olarak var olmaya devam edecegiz Kudurabilirsiniz. Yanina erkek oturtmak istemeyen kitlesin kendini eve cikmasin disari ya da gitsin ozel araba alsin facasi yiyorsa. Kimseye biz uymak zorunda degiliz.
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
7 ayBizde öyle değil. Çarpmaktansa yol veriyorlar ve temas etmektense otobüsten atlarlar daha iyi. Tacizcilikten meydan dayağı yiyen çok oldu malum, yanlış anlaşılmaktan haklı olarak çekiniyorlar.
Yanım boşken oturmadıkları bile oluyor. Ben direkt göz teması kurup burası boş diye işaret ediyorum, belki o zaman oturuyorlar. Senin bulunduğun yerde benim yaşadığım bilinç yoktur belki de.41 Yorumla- 7 ay
Yerdeki*
Çünkü göster bakalım pipini amcan diye büyütülüyoruz. Erkektir yapar diyoruz. Ne bekliyorsun ki? Tavsiyem gelecek nesiller için doğru insanla birlikte ol doğru çocuk yetişirtir. Bir de hızıca sosyal statünü yükselt ve otobüse binme. Hindistan’da yaşamamalısın.
10 Yorumla
7 ay01 Yorumla- 7 ay
Taylor kim Kanye varken
Otobüs Boştur Ve Sürekli Dokunuyosa Bilerek Yapıyo Tabiki Bağır Sapıkmısın Diye Ama Doludur Biz Napalım Mesela Ben Yolculuk Sırasında 3 Defa Yanlışlıkla Birinin Ayağına Bastığımı Hatırlıyorum Çok Utanmıştım Ama O Kadar Sıkış Tıkış Oluyoki En Ufak Sarsıntıda Tutuncal Yeriöde Olmuyo Birine Uçuyorum Demire Tutunanlar Yine İyi O Tutamaçlar Bi Geri Bi İleri Savuruyo
00 Yorumla
7 ayAslında bu kadar kalabalık olması da çok kötü. Bir kere aşırı kalabalık denk geldi. Ne tarafa dönsem arkası dönük biri var. Nereye dönsem temas olacak. Bazıları tanıdık kızlar bazıları bayanlar falan. Benim için en zor seyahat o şehir içiydi. Bir de sevgilimle birlikte binmiştik çok kalabalıktır aşırı sinirime gitti. Genelde ayakta tek veya bir iki kız varsa yer veririm. Rahatsız olmasınlar diye.
00 Yorumla
7 ayDikkatli olacağım diye yanımda oturan kadının 1/3'ü kadar yer kaplıyorum. Sırf o rahat yolculuk yapsın ve huzursuz hissetmesin diye zor şartlar altında yolculuk ediyorum. Bu soruyu hiç üstüme alınmadım o yüzden.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayTövbe tövbe ben kız görünce arkamı dönüyorum kızlar gelip dibimize giriyor hatta bir gün dolmuş doluydu kapı zor kapaniyor bitane hanımefendi el etti dolmusvi durdu yer yok enreye aliyorsun dedik dinlemedi kadında o halde bindi ve kadın arkasını bana döndü sacı ağzıma girdi kalçası bedenime değiyordu ecel terleri sokmuştum o anda çünkü ereksiyon oldum ve kadına da çok sinir oldum o halde o dolmuşa binilmez ayıp ya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayYine erkekten canı yanmış woman kişisinin tüm erkeklere salladığı bir soru olmuş.
Dikkatsizliğin cinsiyeti olmaz. Toplu taşımada çantasıyla sağındaki solundakine vurduğunu bile fark etmeyecek, bağıra bağıra telefon görüşmesi yapan çok woman var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayHe he kıçınızdan uyrdurmak serbest. Erkekler ellerini ceplerinden çıkartmıyor tecavüzcü damgası yemiyek ayak üstü diye... Siz zıplkıyonuz dizine ki tecavüzcü diyebiliyim diye bilerek. (Bire bir rastlamasam oky. bacaklarım kapalı kız kendi düştü tecavüzcüsü ben oldum düşerken bacaklarımı kesip kaçmalıydım doğru! )
00 Yorumla
7 ayErkekle alakalı bir durum değil ki bu ben insan gibi oturuyorum yanıma obez bir kadın gelip neredeyse üzerime oturuyor aynısını ben yapsam sapık derler.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
7 ayBiz o kadar dikkat ettikte ne oldu bir bayan rahatsız olmasın diye arkasından bile yürümedik.. bu hayatta öğrendiğim tek şey insan neyi görmek isterse onu görür..
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı.
7 ayİçi boş hödük oldukları için.
İnsan empati yapmasını bilmiyorsa hödüktür.
Karşındaki bayanı ailendeki birisi gibi göreceksin.
Ailendeki kadınlara nasıl davranılmasını istiyorsan öyle yapacaksın.
Çoğu zaten sapik erkeklerin.00 Yorumla
7 ayEvet İstanbul'da terbiyesiz erkek çok gerçekten otobüse bı bindim hâliyle kalabalık ayakta durdum her taraftan degiyorlar hiç geri çekilme çabaları da yoktu igrnecler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
7 ayHoş değil kasıtlı yapanları kınıyorum
Ancak geçen gün mecburen binmek zorunda kaldım gerçekten çok kalabalık
Kadının telefonda yazışırken resmen göğüsüme yapışıktı telefonu bağrımı deldi10 Yorumla
7 ayKendini bilen adam çarpmaz ve dokunmaz yanlışlıkla çarpsa bile özür diler o mahçubiyeti yüzünde görür yanlışlıkla olduğunu anlarsın zaten geri kalanları kardeşim birine temas edebilmek için yapıyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bilmiyorum ama küçük şehirlerde daha dikkatli olduklarını gördüm. En uyuz olduğum tip kesinlikle bacaklarını davar gibi açanlar.
121 Yorumla- 7 ay
Ya adamın boyu 2 metreyse napsın
- 7 ay
Küçük şehirde öyleler ayyy bende ona uyuz oluyorum bacağı açan davarlar
- 7 ay
@Trbnfsadh12 oldu başka DEV se bile sıkışsın dursun öyle yayılmak yok freni dursun
- 7 ay
Ama sen kadınsın ne kadar uzun olabilir sin 2 Metre bir erkek bacakları açmasını çok doğal hele ki işten çıkmış yorgunsa
- 7 ay
- 7 ay
@Trbnfsadh12 DEV die davar gibi bacaklarını açması mı gerek uslu uslu toplasın bacaklarını katlasın kendini
- 7 ay
Köye giderken yaşadım bunu koltuğu yatıran adam DEV di beyefendi koştuğunu kaldırır mısınız dedim hanımefendi boyum 2, metre dedi uyuz oldum
- 7 ay
Öhhh yazık adama toplu taşıma neyse uzun yol yazık adama rahat edemez
- 7 ay
@trbnfsadh12
22 saat bizim memleket DEV olması davar gibi bacaklarını açma hakkı tanımaz ona o yolculuğu zindan ettim küçücük alana sıkıştırdım onu uslu durmasını sağladım - 7 ay
Erko lar odun bitane si zaten burada yayma bacaklarını ulaa davar kapasana kalkıcan vurunca tekmeyi o tam ortaya 🤣🤣
- 7 ay
Yaaa ben bilinçli bir bireyim böyle kadın dayanışması yapmanız doğru değil
- 7 ay
🤫🤫🤫
- 7 ay
- 7 ay
@Trbnfsadh12 bayım sende sonuçta bir erkeksin genel olarak 😅
- 7 ay
Kızlar da bazen suçlu ve uzun boylu erkeklere biraz daha anlayış göstermelisiniz
- 7 ay
@Trbnfsadh12 bizim bir suçumuz yok kadınlara saygı gösterin buna katılmıyorum DEV olması her istediğini yapıcak anlamına gelmez oldu yaa metro da gelecek 2 Metre DEV kulaklık takılı bacaklarını açıcak sığır davar uslu uslu koy totunu bacaklarını açıp yayma sığdır kendini sana ayrılan alana
7 ayÇünkü kalabalık olduğu için ister istemez değiliyor İslamcı mısın? Neden taktın bu kadar kafaya? Kalabalıkta öyle olması normal.
20 Yorumla
7 ayKadın gelip kucağına oturuyor ya da iyice yapışıyor bile bile ben ne yapıyorum müsaade eder misiniz ya da ilerleyebilir misiniz diyorum ah şu sapık kadınlar yok mu
00 YorumlaBu kişiden kişiye değişen bir durum. Aksine ben erkek olarak en ufak temas etmememk için eziş büzüş olup (omurgamı ağrıtacak kadar) küçülmeye çalışırken (birtakım) kadınlar geniş geniş yayılıyorlar, çarpıyorlar hatta tutamaçta bile ben tutarken aynı yerden tutmaktan çekinmiyorlar.
00 Yorumla
7 ayDimi? Çok sinir bozucu uzak durmaya çalıştıkça 🤦♀️ Ama bazıları da var ki çok dikkatli bu konuda. Nazik ve hassasiyet sahibi insanları seviyorum 🌱
00 YorumlaÇarpanlarına birsy diyemem bazen cok dolu olur çarpıyor insan istemeden ama dokunmalari sapıklıktan rezil onlar madem bu tür durumlar oluyor şikayetçi ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayÇocuklarla dışarı çıktım, bebek arabasına tutunup arabayı savuran mı dersin, çocuk kucağımda ayakta duramadığım halde yer vermeyen mi, kocaman bebek arabasıyla inerken yardım etmeyen mi.. İnsanımızda insanlık kalmamış.
11 Yorumla- 7 ay
Aynen
Yani herkese aynısını diyemem çünkü aşırı dikkatli olanlar var tabi ama olmayanda var. Herkes direk haklarına girmek istemiyorum
10 Yorumla
7 ayVall ben bas bas bağırıyorum cek bacağını topla ya da az ötede dur ya da burası kokuyor hic mi? Yıkanmaz insan diye söyleniyorum
12 Yorumla- 7 ay
Evet aferin
- 7 ay
Karen.
7 ayowwrrosubun oğulları yorumlara doluşmuş annelerinin de aynı şeye maruz kalması dileğiyle🙏🏻🤩🤩
13 Yorumla- 7 ay
Aminnnn heleki karıları
- 7 ay
@gülsümcck_ ❤️❤️
- 7 ay
Çok ayıp
Bazıları gerçekten de kalabalık olduğu için çok dikkat çekmez diye iyice yanaşıyorlar bilerek değiyorlar
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
7 ayBindiğimde dikkatlisine denk geliyorum genelde o yüzden bilemiyorum
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
7 ayBirbirinin sırtına çıkıyorlar zatn o derece kalabalık admlar napsn
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m 7 ayAnaları o tür pislikleri arka deliğinden çıkardığı için yürümekte engel çeken silik tipler. Merak etmeyin adam da çok
00 Yorumla
7 ayKesinlikle dikkat ederim. elime koluma deymesin diye nasıl caba gösterdigimi ben bilirim. deymeyim diye iyice kücülürüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı. Şoför den kaynaklı hemen herkesi yaftalama 😃 Git şofore kız düzgün kullan de. O da belediye ye kızacak ama sen bilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ben kendimi sarıyorum bir yere çarpmasınlar diye Allah muhafaza
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
7 ayNeden hep biz dikkatli olmak zorundayız bı kerede siz dikkatli olun nolur yani her halta erkekler
10 Yorumla Belki de dikkatli olduklarından oyledirler kim bilir. Çakal bunlar çakal
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Dikkatli değiller ne lan? Dediğin şey taciz, taciz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. o kalabalık can habli rahatsızlık bi de başkasını mı düşünecekler?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
7 ayBilerek o şerefsizlerin çarpıp dokunduklarına emin olabilirsin.
00 Yorumla Çok şükür 3 senedir binmiyorum Rabbim düşürmesin böyle mutluyum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
7 ayHiç öylesine denk gelmedim, eğer denk gelseydim gozlerimle 7 ceddine söverdim 🤦🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 aybenimde muzdarip olduğum başka bı konu iş servisimde bazı ök üzler var en öne koridor kısmına bacaklarını 2 metre ayırıp otururlar biz geçerken surtunmek zorunda kaliyoruz önce bakislarimla anlaşılmak istedim sonra uyardım baktım laf anlamıyorlar 😬😬😬 ön çapraz çantam her seferinde yanliskla kafalarına omuzlarina çarpiyor kafalarına vuruyor yerime öyle oturuyorum ama öküz yine öküz ters ters bana bakio toplanda geçelim sığır demek varda 🤦
02 Yorumla
Cevap sahibi7 ayLaf anlayan insanlar için geçerli bu
Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Ben kadınlara çarpmamak için onlara arkamı bile dönüyorum şahsen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı.
7 ayEşofman giydiğimde kimseye değmesin diye özellikle pipimi elim ve cep telefonum ile asiste ediyorum ❤️
00 Yorumla
7 ayAyak takılmış yürüyen odunlardan farksız hepsi onlar dikkat etmez, kadın kendini korumalı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bacağını ayırmasalar denge kaybedip düşer insan onda sıkıntı yok.
00 Yorumlasen taksi kullan o zaman temastan bu kadar rahatsizsan.
03 Yorumla- 7 ay
Sapık mısın
- 7 ay
Beli
Üniversite bittiğinden beri toplu taşımanın hiçbirini kullanmıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı.
7 ayÇok doluysa binmiyorum. Soruna odaklanmak yerine sorundan uzak durmak daha iyi.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
7 ayHeryer öyle değil senin yaşadığın yerdeki erkekler sapık sanırım.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı.
7 ayseninde hoşuna gitmiş ki aklından çıkmamış...
00 Yorumla
7 ayŞahsi aracınla seyahat etmek toplu taşımadan daha ucuz
00 Yorumla
7 ayİçeri çok sıkışıksa napsın hepsi suçlu değil bugün bende bindim etrqfım tıklım tıklım bi elimde poşetler var ağır diyeri ile zor tutunuyorum etrafım bul baya istemesemde bi ileriya sağdakine soldakine çarpıyordum arada
00 YorumlaPeki birkaç gün önce sırf dokunsun diye kalçasını bana doğru dayamaya çalışan kadına ne demeli. Şu erkekleri herşeyde suçlamaktan vazgeçin artık. Her iki cinsiyetinde kötü huylu insanı mutlaka vardır.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. Şoförler yüzünden. Çok hızlı gidiyorlar ani fren yapınca o an şeyy oluyor
00 Yorumlagercekten çok fazla kullanmıyorum ama çok rahatsız edici kendim yaşadığım ıcn söylüyorum adam arkama dayadı resmen iğrenç
11 Yorumla- 7 ay
Kadınlarda da suç var bazen
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayBilemeyeceğim çok dikkat ederim bağzı kızlarda bilerek sürtünüyor akşam başıma geldi ben kendimi çektikçe o yaklaşıyor en son yer değiştim
00 Yorumla
7 ayerkek kadın ayrımı yapma insanların hepsi böyle ya dalgın oluyır ya bilerek pisline yapıyor vs vs zihniyet meselesi
00 YorumlaKadınların arka taraf boş olup ilerlememesinden dolayı siz kadınlar otobüsü satın almış egosundasınız ve çok dikkatsiz umursamaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 798 cevap paylaştı.
7 ayBilmeyerek ya da istemeden olan da vardır. Oradaki niyeti kişiden kişiye değişir
00 Yorumla - Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat