Sosyal medyauo sahte bulduğum için aktif kullanmıyorum, şu an çalıştığım bir yer yok. Önerilere açığım😂
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bak bu tam benim sorum.
Biz, eşimle birlikte çok büyük bir değişim geçirdik. Çılgın bir kişisel gelişim tüneline girdik, alışkanlıklarımızı değiştirdik, ortamlarımızı değiştirdik, bağımlılıklarımızdan kurtulduk, hayata bakış açımızı değiştirdik.
Ama günün sonunda bir baktık etrafımızda hiç arkadaşımız kalmamış. Zaten arkadaşlarımız da arkadaşımız değilmiş. Başka şeylermiş. Hepsiyle gezdik, gördük, güldük, eğlendik, içtik, yedik zamanında, hepsini çok sevdik ama artık biz başka bir yola saptık, onlar kendi yollarında kaldı. Bu süreçte büyük bir asosyallik kapılarını araladı bize. Açıkçası bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. Ülke içerisinde de bir toplum sınıfından uzaklaştık ve başka bir sınıfa yaklaştık ama o sınıf ile nasıl iletişim kurulur ne yapılır bilmiyoruz.
Tuhaf. Keyifli, biraz da sıkıcı.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayÇalışmak önemli 😂 mekanlara gidip rastgele insanlarla da tanışılmaz. Belki etkinliklere katılıp grup etkinliği ve turlarında doğal yollarla arkadaş edinebilirsin. Bizim gençlikteki gibi rahat bir şekilde istediğin kişiyle sosyalleşebilecek güven duygusu kalmadı (haklı olarak)
10 Yorumla
İş haricinde, sosyal medya haricinde şöyle söyleyebilirim;
Düzenli spor salonuna gidiyorum oradan arkadaşlarım var,
Devam edip aktivitelerine katıldığım birkaç kulüp var , kitap okuma kulübü ve dağcılık. Buralarin hepsinde farklı bir çevrem olustu.
Bu şekilde ilgi alanlarına göre aktivitelere yönelebilirsin😊
23 Yorumla- 7 ay
@pomak3545 benim de oldukça yoğun bir hayatım olduğu halde , araya dereye bir yere bana iyi gelen bu aktiviteleri mutlaka sıkıştırıyorum. Mesela iş çıkışı kahve içip AVM gezmek yerine spora gidiyorum haftasonu öğlene kadar yatmak yerine kalkıp doğada olmayı tercih ediyorum gibi , biraz neyi ne kadar istesigimizle ilgili, bazen zorlamak lazım içinde bulunduğumuz yoğunluğun arasından sıyrılmak için
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 aySosyalleşme konusunda aslında çoğu insan doğal bir yeteneğe sahip. Ama bazı insanlar var ki bir türlü kabul görmüyor veya kabul gören davranışlara sahip olmuyor. Seni işkillendirmek istemem ama otistikler genelde nasıl arkadaş edinebilirim nasıl sosyallesebilirim diye araştırma yapıyorlarmış..
111 Yorumla- 7 ay
bu durumla alakası yok, kız sosyal beceri kazanmaya çalışmıyor arkadaş bulacak ortamı olmadığı için edinemiyor arkadaşı, okumadan, çalışmadan nerden bulacak arkadaşı? sokakta birini çevirip arkadaş olalım mı diye soracak hali yok ya.
otizmliler arkadaşlığı nasıl kuracaklarını bilmiyorlar soru sahibi arkadaşı nerden bulacağını bilmiyor. - 7 ay
- 7 ay
Ama 25 yaşına kadar hiç kalıcı bir sosyal çevre edinmemiş olmak düşündürdü sadece ☺️
- 7 ay
Belki özgüveni kırılmıştır? Çocukluktan ailesi tarafından baskılanmıştır? Bu 'otistik' lafını her yere yapıştırmasanız olmuyor be
- 7 ay
@username_87 şöyle eminim cevaplayan arkadaşımız yafta yapmak derdinde değil di ve otizm tanısı son yıllarda hastalık artık daha iyi bilindiği için çok arttı yani aslında her yere yapıştırılmıyor ama evet bi aşırı tanı durumu da var çünkü otistik özellikler çoğunlukla nörotipiklerde de olan özelliklerin klinik dereceye ulaşmış hali mesela stimming dedikleri kendi kendini sitümüle edici tekrarlayan hareketleri nörotipik bireylerde yapar ama otizm veya adhd teşhisi olanlar kadar değil.
- 7 ay
- 7 ay
yok sen koydun demiyorum ama çok sık şüphelenilir oldu son dönemlerde bende bazen merak ediyorum ama benim sosyal çevremin zayıf olma sebebi klasik erkek hobilerim olmaması futbol ve arabalar gibi e benim ilgi alanlarımı paylaşan da çevrem de olmayınca çocukken çok edinemedim lisede kiler le de kopuyosun ister istemez. aslında çabuk arkadaş edinen biriyim yeter ki muhabbetini yapacağım bişey olsun.
- 7 ay
@aceleon sadece senin ilgi alanlarını paylaşan insanlarla konuşmayı seviyorsan bilemedim 😛 ben de kendimden şüpheleniyorum ama son zamanlarda değil baya uzun süredir. Oytun Erbaş 'in konuşmalarını ilk dinlediğimde hiç suphelenmedim ama 😄 hafif bir otizm olduğundan şüpheleniyorum. Oytun Erbaş'in seviyesinde değil. Adam mesela video çekerken bile kameraya bakamıyor gözleri yarı kapalı farkettin mi? Çok zeki bir bilim insanımız ama o da son zamanlarda kırdı kafayı neyse. 😆
- 7 ay
sadece o insanlarla değil tabi canım mevzu karşımdakinin ne konuştuğunu bilmek dahil olabilmek
mesela siyasette sevmem para muhabbeti de ama yaparım konuştuğumuz şeyi bildiğim sürece sorun yok ama bu konuşmadan 7 zevk alıyosam kendi ilgi alanlarımdan 10 alıyorum, sonuçta herkes mümkünse sevdiği şeyleri konuşmak ister, ne arabadan anlarım ne futboldan maks futbol muhabbetim kendim halı saha oynadığımda onun muhabbeti kalkıp osimen konuşamam kimseyle.
oytun özel ilgisi yüzünden kendi üzerinde bile deneyler yapıyor kafa kırılacak tabi er geç. - 7 ay
- 7 ay
normalde evet de çoğu insan havadan sudan ekonomi siyaset falan bişey açar hani genel olarak herkesin bişey anlatabildiği.
e doğal olara bende çocukken ya da ergenliğimin başlarında bu muhabbetleri bilmediğim için konuyu değiştiremezdim e kendim de ne anlatayım adama dizi film anlatsam belki izlememiştir vs vs diye o zamanlar öyle oldu.
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
7 ay
Selam naturesaroused! 😊 Anladığım kadarıyla daha doğal bir sosyalleşme ortamı arıyorsun. Eğer sosyal medyayı fazla yapay buluyorsan, belki ilgi alanlarını keşfedecek gruplara katılmayı düşünebilirsin. Bisiklet sürmek, bolca sosyalleşme fırsatı sunar—grup turları yapmak tam bir keyif. 🚴♀️ Ayrıca, gönüllü projelere katılmak hem insanlara yardım eder hem de harika arkadaşlıklar sağlar.
Dijital ortamdan uzak dursan da, yerli sosyal medya platformu NSosyal'e bir göz atabilirsin. Daha samimi bir ortam gibi görünüyor! Yüz yüze tanışmalar için de kitap kulüpleri ya da sanat atölyesi etkinlikleri hoş bir seçim olabilir. Ne dersin? 🍵✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
50Cevap
Gizli Üye(25-29)7 aySosyal medyayı aktif kullanmazsan sosyalleşmen zor çıkın şu sosyal medya korkusunu artık sosyal medyadan tanışırsın buluşursun konuşursun sosyalleşirsin iş ortamında vs her zaman kendi yaşıtın olmuyor veya spor kursuna gidiyorsun orada da aynı şekilde olmayabiliyor 🤦🏻♀️
10 Yorumla
7 ayHiçbir şey böyle bi amacım yok
Sosyal hayat zaten akış planında olan bir eşy birisiyle arkadaş olmaya çalışılmaz ya da sosyalllelemeye zaten bulunduğun ortamda ya da çevrede kendiliğinden olan bir şey bu20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
7 aybi gün grubum var. her ay toplanıyoruz, bi cafe bar meyhane vs yerde oturup muhabbet ediyoruz.. bi can dostum var her gün üç beş kere telefonlaşıyoruz. bi eşim iki oğlum bi de annem var. anca böyle cebelleşiyorum. başkaca sosyalleşmiyorum
11 Yorumla- 7 ay
Barda meyhanede ne işin var hanım apla senin 🤪
7 ayİkisi için de çaba göstermiyorum ama yapacak olsaydım turla gidilen doğa yürüyüşleri, yabancı dil kursu, belki dans kursu, tenis vb alanlara giderek grup faaliyetlerine katılırdım. İllaki kafa dengi biri çıkar.
00 YorumlaBunun icin bi cabam yok o yuzden tavsiyem yok ama cokta hevesli olma bu konuda. Insanlarin cogunun bos kafadir ve gereksisdir pisman oluyosun tanidigina
02 Yorumla- 7 ay
Haklısın kafs yapının uymadıgı yüzeysel muhabbetlerdense olmasın daha iyi tabii, ama kendimi izole etmek de istemiyorum, sosyallesmek de bi ihtiyac ☺️
Vakit geçirmekten hoşlandığım sadece bir arkadaşım var. Diğerleriyle fazla vakit geçirince sıkıntıdan kafama sıkasım geliyor. Onun dışında birine ihtiyacım yok
00 YorumlaHiçbir şey yapmıyorum. Var olan arkadaşlarım yetiyor. Zaten onun arkadaşı yok bunun kuzeni falan derken kafa kalmıyor artık bende. Şu an çok memnunum
00 YorumlaHome office kendi işimi yapıyorum. Berbat bir durum. Eyvallah parası iyi ama sosyal çevre edinme şansım olmuyor. Aynı sorunun cevabını bende çok aradım.
00 Yorumla
7 ayHic gerek duymuyorum kendiliğinden sosyalleşirken buluyorum kendimi...🙂 yolda yürürken bile birden bire oluyor😅
00 Yorumla
7 ayArkadaş edinmek gibi bir amacım yok yeterince var ama bir tanidığım sanatsal etkinliklere katiliyordu. Cok fazla arkadaş edindi.
00 Yorumla
7 ayHiç arkadaşım yok ama katif biriyim, iş, okul, kütüphane, paten derken zaman kalmıyor zaten arada buraya giriyorum fikir alışverişi için okadar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
7 ayZayıf vücutlu bebeksi okşamalık yüzlü zarif giyimli utangaç masum tatlış yüzlü kadınlar. Sosyalleşebiliriz, cilveleşebiliriz 🤪😃
00 Yorumla
7 aySokağa çık eline bir dert dinlenir yazısı al bekle Senin için başka çözüm yok gibi. d
02 Yorumla- 7 ay
Ahahhaah aklıma şu fotoğraf geldi 😂
- 7 ay
boş ver tanışma kimseyle çoğu boş beleş insan
7 ayArkadaşım var yeterince artık çok sosyalleşmiyorum azla yetiniyorum 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayArkadaş edinmeye ihtiyacım yok. Yeterince de kendimle sosyalim. Arada gülmek eğlenmek için KS yetiyor soru yorum okuyup çok eğleniyorum başka şeye gerek yok
10 Yorumla
7 ayOkuyunca veya iş sahibi olunca istemsizce oluyor ama dost bulmak zor
10 Yorumla
7 ayİlla sosyalleşmem lazım diye takılmıyorum, çevrem var isteyen geliyor konuşuyor gidiyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
7 ayHiçbir şey yapmıyorum kursa neyim mi gitsem dkfk
00 Yorumla Valla buradan anonim takılıyorum. İyi geliior
00 Yorumla
7 ayÖyle bir çabam yok bilâkis herkesten uzak durmak tercihim. Güvenimi kimseye israf etmem.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Sohbet ediyorum ama sanki boşuna kimsenin dikkatini çekemedim galiba 😀
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Arkadaşlarım var zaten onlar yetiyor öyle bir derdim yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 848 cevap paylaştı.
7 ayEe burası var işte sosyallik alanımız bu. 😅 İnsta face kullanmıyorum.
00 Yorumla
7 ayBelki sosyalleşirim diye çıktığım fotoğrafçılık yolculuğunda öyle bir hale geldim ki anlatamam. Sosyalleşmeyi bırak, artık yalnızda kalmak istiyorum ama maalesef sosyal ortamlardan vakit kalmıyor 😁
02 Yorumla- 7 ay
Fotoğraf Kursu mu doğa gezisi mi turlamak mı nasıl bisii, ne sekilde arkadas edindinz
- 7 ay
Kurs olarak başladım. Büyük bir topluluğun başkanlığına yükseldim. Geziler workshoplar felan derken olay koptu gitti
Gizli Üye(30-35)7 ayÇalışmadan biraz zor gibi ya. Yani sosyal medya dışında da pek bir şey kalmıyor sosyalleşmek için
00 YorumlaBen hiç bir şey yapmak istemiyorum açıkçası herkesin samimiyeti felan yapmacık genelde bu tür şeylerden dolayı ben hiç bir şey yapmamayı öneriyorum evde film izlemek dizi izlemek daha keyifli sosyal medya kullanmak yerine bunu öneririm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayVallah flört uygulamalarını kullanıyorum bir sürü arkadaş edindim
00 Yorumlaİyi eğlençeli bir arkadaş edinemedim edinsem çok güzel eğlenmek için projeler çizdim inşallah yemeyi içmeyi gezmeyi eğlenmeyi seven biri bulurum
00 Yorumla
7 ayİletişim güzel ahlâk ve kibar konuşmak eğlenceli biri olmakla birlikte sosyalleşip arkadaş edinmeye çalışıyorum
00 Yorumlavalla ben otistik hareketler yapıyorum bir bakmışım birsürü arkadaşım olmuş
02 Yorumla- 7 ay
DNDJFLCMCKDLD Onlarda senin gibi demek ki
7 aykimsenin arkadas edinme gibi bi derdi yok zaten o yuzden tek olmak iyidir
10 YorumlaHiçbir şey, çünkü kimseye güvenim yok mesafeliyim herkese hello hi by by
10 Yorumla
7 aybence denemeniz gereken şeylerden bir tanesi
12 Yorumla- 7 ay
Deneyelim mi
7 ayOturuyorum ve bekliyorum ( birinin beni sahiplenmesini)
03 Yorumla- 7 ay
@Spitefulturtle geldim
- 7 ay
@Dusuncelierkekkk 🤣
- 7 ay
Bildirim
bunu bende merak ediyorum aylardır evde olan ve hiç dostu olmayan biriyim
00 Yorumla
7 ayBu aralar sosyal mesyada sanki cok vakit geçiriyorum
00 Yorumla
7 ayNe sosyal hayatı işten ewe, ewden işe ot gibi yaşıyoruz 😏
00 Yorumla
7 aytiktok instegram kendi işim dısarda kahve içmek arabayi yikmak piyasa yapmak unıye gitmek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayÇalışıyorum ama samimi olduğum kimse yok eskiden tanıdığım kızlarla da ne o onlar yazıyor ne ben asosyalim evdeyim öyle
13 Yorumla- 7 ay
İşin nedir
Cevap sahibi7 ay@DiplomalıHavuç market
- 7 ay
BİM mi
7 ayhiçbir şey yapmıyorum
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiçbir şey yapmıyorum
02 Yorumla- 7 ay
Bu ben galiba
- Aile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı.
7 ayArkadaşlarımla oturuyorum bazen
10 Yorumla
7 ayGerek duymadığım için bişey yapmıyorum☺️
10 Yorumla
7 ayŞu sıralar arkadaş yapmıyorum 😹
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 866 cevap paylaştı. Hiçbir şey. Öyle şeyler istemiyorum
10 Yorumla
7 ayArkadaş edinmeye çalışmıyorum,
00 YorumlaHiç bir şey.
Asosyal olduk valla 🙂00 YorumlaAile & Toplum konusunda 942 cevap paylaştı. Sosyal medyada takılıyoruz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
7 ayBir şey yapmıyorum
00 Yorumla
7 ayKomşularınla tanışabilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
7 aySosyal medyada da insan evlatları çıkıyor ya 🤣
00 Yorumla
7 ayHiçbir şey kimseyi tanımak istemiyorum
00 Yorumla
7 ayokul veya iş ortamında sanırm
00 YorumlaSosyallestikce strese giriyorum
00 Yorumla
7 ayReel sandığın daha sahte ;)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayHiç bir şey yapmıyorum yıllardır aynıyım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
7 ayHerşeyi yazmışsın önerim yok 😀
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. Henüz bir şey yapmıyorum
00 Yorumla
7 ayÇok fazla arkadaşım yok burdan kimseyi tanımıyorum
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayArkadaş edinmiyorum
15 Yorumla- 7 ay
Hiç mi 🤪
Cevap sahibi7 ay@DiplomalıHavuç hiç havuç
- 7 ay
34 bedenli küçük memeli isen havucu kaçırma 🤪
Cevap sahibi7 ay@DiplomalıHavuç değilim