Lütfen saçma sapan şeyler yazmayın.
Normalde korkmam ama birden huzursuzluk bastı. Abdest alıp namaz kılacaktım ama odadan dışarı çıkmaya bile korkuyorum. Bu durumda ne yapılabilir
Lütfen saçma sapan şeyler yazmayın.
Normalde korkmam ama birden huzursuzluk bastı. Abdest alıp namaz kılacaktım ama odadan dışarı çıkmaya bile korkuyorum. Bu durumda ne yapılabilir
Bu şeytandan önemsersen daha kötü olur bunu önemseme bak namaz kılacaktım böyle oldu diyorsun
3 İhlas
3 Felak
3 nas
1 tane Ayetel Kürsi oku
Ve yarabbim yarattıkkarının şerrinden sana sığınırım diye dua et inanarak
Güzelce abdestini al ve namazı kıl ☺️🤲
Yatsı namazını kılmıştım ama istihare kılacaktım lakin korkudan abdest almaya bile gidemiyorum. Bir de mutfakta yoğurt mayası bitmiştir dolaba koymalıyım. Dua edeceğim sonra müzik açıp odadan çıkacağım.
Maşallah sana namazlarınıda kılıyorsun ama imanı olarak kendimizi güçlendirmeliyiz
Çünkü bu yaşadıkları manevî zayıflıktan oluyor
Kur'an oku namazlarını tadili erkana uygun bir şekilde dikkatli bir şekilde tam ve eksiksiz edece etmeden kılmama özen gösterin hanım efendi
Teheccüd namazıda kılabilirsin
Bu korku şirk oluyor mu acaba şimdi aklıma geldi.
Arkadaşımın bir sıkıntısı vardı. Bugün benim için istihare kılalım mı dedi olur dedim ama kıldıktan sonra direk uyumam gerekiyor. Ben müzik açmadan veya kafamı dağıtmak için bir şey izlemeden uyuyamam ki.
Rabbimin hakkında hayırsız ise zaten içinde bir soğukluk oluyor ona karşı genelde evlilik niyetiyle yapılır ama her konuda danışılabilir yani bir arkadaşına danışıyorsun Ya ben şöyle şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum şöyle yapsam ne olur samimi bir şekilde arkadaşınla en iyi dostunla konuşur gibi Rabbimiz en iyi dostumuz arkadaşımız değildi zaten bu yakınlığı bu samimiyeti hisset
Peki ben arkadaşım için kılabilir miyim yoksa herkes kendisi için mi kıymalı
Vakit namazlar bireysel tabi de istihare olabilir diye düşünmüştüm
Zaten gidip abdest almaya korkuyordum 😂
1.5 saat kaldı inşallah uyumam
Erken uyurdum ama tek kalmak huzursuz ettiği için uyku saatimde değişiklik oldu bu aralar
Bir şey sorabilir miyim
Peygamber efendimizin yemek düzeni nasıldı fikriniz var mı bu konuda?
Süt ve hurma sevdiğini, midesinin üçte ikisini boş bırakacak şekilde az yediğini, besmele çekip oturarak ve sağ elle yediğini, bazı zamanlarda yemeğe serçe parmağını hafif tuza batırıp tuzla başladığını, yemekten hemen önce ve sonra su içmediğini, suyu üç yudumda ve oturarak içtiğini biliyorum. Bunun dışında ne yapardı. Mesela günde kaç öğün yerdi, kahvaltıyı sabah namazından sonra mı ederdi ne yerdi çok merak ediyorum
Tamam okuyorum şimdi teşekkür ederim
Özetten ziyade günümüz yeme içme sistemiyle o kadar ters ki. Diyabet, kanser gibi çeşitli hastalıkların sebebi de beslenme düzeni işte. Mesela kendi evimde bile hergün ya tavuk veya kırmızı et pişecek çünkü eşim sofrada et ve tavuk olmadan yediğimi hissetmiyorum diyor ama peygamberimiz ayda bir hatta 40 günde bir et yemeği yermiş 😮
Ben etten ziyade sebze yemeği tercih ederim ama eşim et sever. Bundan sonra ayda bir et pişecek sorarsa bunu delil olarak gösteririm
Evet işte ben de onu diyorum. Sünnet nasılsa sanki biz tam tersini yapmak için çaba sarfediyoruz
Rabbimiz biz aciz kulları için herşeyin en güzelini tavsiye etmiş ve bu örnekleri topladığı bir örnek olarak peygamber efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem görevlendirmiş ve muhafaza etmiş öğrenmeli ve hayatımızda uygulamalı
Ey Rabbim bizi en güzel örnek olarak gönderdiğim peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem hayatını öğrenebilmeyi idrak edebilmeyi ve riyadan uzak bunları hayatımız boyunca hep seni razı eden kullarından olmayı nasip ediyorum Ya rab amin ecmain 🤲🤲🤲🤲
Amin
Evde tek başına olunca bazen böyle huzursuzluklar bastırabiliyor, hislerini çok iyi anlıyorum. Öncelikle panik yapma çünkü bu duygular geçici. Derin bir nefes al, sevdiğin ve rahatlatıcı gördüğün bir müzik açabilirsin. Kendini bir şeylerle meşgul etmek, dikkatini başka tarafa yönlendirir ve korkularını azaltabilir. Kendine sakinleştirici bir bitki çayı yapabilir ya da sıkıca bir battaniyenin altına girip bir dizi ya da film izleyerek kafanı dağıtabilirsin.
Eğer yapmak istiyorsan, birkaç ayağa kalkıp esneme hareketi veya basit nefes egzersizleri de sana çok iyi gelecektir. Huzurlu bir ortam sağla ve mümkün olduğunca pozitif olmaya çalış. Kendine bir şey olmadığını, güvende olduğunu hatırlatmayı unutma! 😊❤️
Cevap
11Cevap
Telefonla uğraş dur, kafanı dağıt, uyuyakalırsın zaten.
Yalnız kalınca olur o genelde de korku filmi falan mı izledin
Hayır korku filmi normalde de izlemem. Salonda kedim vardı değişik sesler çıkardı sonra odaya yanıma koştu. Acaba bir şey gördüde mi kaçıp geldi diye düşündüm o andan sonra oldu
Başka şeyler düşün telefondan video felan izle
Öyle yaptım film izledim biraz kafam dağıldı biraz iyi oldu ama mutfağa gitmem gerekiyor. Odadan çıkamıyorum. Kendimi sakinleştirmem gerekiyor yoksa uyuyamam
Sadece bilinçaltın da olan şeyler korkma bu kadar dua et bir şey olmaz
Evet farkındayım ama azıcık korkunca bile o korku gitgide büyüyor. Daha fazla ilerlemeden kendimi cesaretlendirmek istiyorum
Eee hadi topla cesaretini kalk yerinden kocaman kızsın ne korkması 😀
Gerçekten ya
Müzik açayım
Ac tabi başka şeylerle ilgilen düşünme yani koca kız korkar mı hadi bakim
nas felak oku ayetel Kürsi bişey olmaz
Abla valla aynı durumdayız sen en iyisi guzel bi dua oku için ferahlasın
Odadan çıkamıyorum yapmam gereken işlerim var. Bana bir cesaret gelmesi lazım sakinleşmeliyim yoksa bugün uyku yok
Ayatelkürsi Nas felak
Gözümün önüne tuhaf şeyler geliyor kötü senaryolar kuruyorum. Sanki arkamda biri varmış gibi
kanka aynisi ya ben de korkudan uyuyamadim
Ben de
Sen neden korkuyorsun
uyuyamadigim icin sabaha dogru uyuyakaldim ve derse gidemedim😭
Geçmiş olsun
Sohbet edelim kafan dağılır
Neden teksin ailen nerede
Okuyayım ben seni ismini söylersen isimli okuyayım
bismillahirrahmanirrahim...
Dua oku
Allah var hiç korkma
Evet haklısınız 🥺