Aynı zamanda bu huyu dışında iyi ve sevdiğim biri.
Arkadaşıma nasıl bir cevap vermeliyim?
Aynı zamanda bu huyu dışında iyi ve sevdiğim biri.
Yeni evli sayılırız turistik bir yerde yaşıyoruz. Bir arkadaşım var başka şehirde yaşıyor. Eşimin iyi bir işi var ama henüz bize ait ev araba bir şeyimiz yok bunun için birikim yapıyoruz. Arkadaşım da eşimin işini bildiği için bir keresinde maaşını sormuştu bilmiyorum dedim. O günden beridir. Beni her aradığında "kanka bana orada bir tatil ayarlayın geliyim" der. Biz de maddi olarak bunu karşılayacak durumda değiliz. O öyle söylediğinde ne diyeceğimi bilemiyorum.
Cevap
9Cevap
Onun derdi bence sizde kalıp otel ücretinden kurtulmak
Sadece kalacak yer istese hadi neyse ama onu gezdirip herşeyini ödememizi istiyor
Yakın arkadaşım değil. Uzun zamandır görüşmüyorduk ama ben evlendikten sonra arada aramaya başladı. Ve her aradığında da söyler muhakkak.
Çok iyi fikir
Para isterim diye de artık beni aramaz 😂
👍🏻😄
Beleş mezar var ayarliyayim mi de 🤣 ya da daha biz doğru düzgün gezemedik de geçiştir
Bu iyilikten maraz yani başınızı ağrıtacak kötülük doğar gibime geliyor. maalesef buralar çok pahalı deyip geçiştir bence
Bir de bana kendimi rahatsız hissettirdi. Yani daha önce konuşmaz etmezdik. Benden faydalanmak ister gibi hali var. Artık kaç defa söyledi ben utanıyorum
Engelle gitsin ya, o kadar değerli değilse.
Tuvana huzuruna zarar veriyorsa , bunu yapman yani engellemen o kadarda büyük kötü bir şey degil
Engellemeden uygun bir dille açıklamaya çalışacağım 🥹
Baktım anlamadı tekrar ediyor o zaman engellerim
Duygusal sömürüye maruz kaliyorsun.
İnsan bu cikmazlikta iyilikten iradesi ve ruh sağlığını çok zarara uğratır ve hayır demeyi bir türkü beceremez. Hep kaygılı endişeli , konuşsam neler konusssam tedirginliklerinde boğulur kalır..
Çözüm dediğim gibi direk engel..
Ha konuşursun kabullenir. Bu seferde hep ısıtır ısıtır tavrını yapar. Gene psikolojini yipratir
Çok haklısınız. Düne kadar yoktu birden çıkıverdi. Hiç gerek yok. Olmasa da olur.
Piyango vurunca ayarlarım de
"Senin piyangoya ihtiyacın yok kocan var ya" der. Kocamın parası varsa sana harcamak zorunda mı bu ne yüzsüzlük. Değer verdiğim biri olduğu için de kırmak istemiyorum
Sen dediğimi de. Yüzsüzlüğe devam ediyorsa "Kocam sana tatil ayarlamak için çalışmıyor!' de
Çok haklısınız ve içimden böyle demek geliyor ama çok kırıcı olmaz mı. Birilerini kırmaktan çok çekiniyorum kendime yakıştıramıyorum. Ama sessiz kalınca da aynı tavrı sürdürüyor
O yüzsüzlüğü yaptığına utanmıyor da sen mi kırıcı olmaktan çekiniyorsun? Yapma. Çok üzerler seni
Vallahi haklısın yeter bu kadar. Yok onu kırarım yok bunu incitirim demekten insanlar tepeme bindi iyice. Artık yeni yeni tavrımı ortaya koydum. Bu sefer de sen çok değiştin hiç böyle değildin demeye başladılar 😂
Amaan kim kırılacaksa kırılsın bundan sonra umurumda değil
Desinler. Kim ne bok yiyorsa yesin yani. Umrunda olmasın. Düşünceli biri olsa öyle şeyler söylemez zaten
Çok haklısın 👍🏻
Hadi bakalım
Gelsin kalsin sizde kankan değil mi
Bizde kalmasında sıkıntı yok ama onu gezdirip her şeyini biz karşılayalım istiyor lakin şu an maddi olarak o durumda değiliz
Bedavacı insana sektir çekmek evladır
Uygun bir dille nasıl tepki vereceğimi şaşırdım. O her dediğinde artık ben utanıyorum
Nasil cevap verirsen ver
Soruma cevap vermen için başına silah dayamışım gibi 😂
Evet baski altında yazdim beyan geçersiz jdjdk
Soyle direk olacak
Hoş olur mu ki
Yani neden olmasin ki
Sende kalir iste
Bizde kalmasında sıkıntı yok ama onu gezdirip her şeyini biz karşılayalım istiyor lakin şu an maddi olarak o durumda değiliz
Gezdiricen tabi o kadar normal yemek evde yedirirsin ucretsiz plaj vs goturursin
Dediğiniz gibi olsa iyi ama biz yurtdışındayız. Uçak biletinden tut gezdirdiğimiz her yerin giriş ücretlerinden her şeyi ayarla diye açık açık belirtti. Seyehat turu değiliz ki. Bizim de belli bir düzenimiz ihtiyaçlarımız var.
Pasaport vize işlemlerinin nasıl işlediğini sordu. Pasaporta para ödemesi gerektiğini öğrenince vazgeçti gibi.
boş ver o zaman
Hangi ulkedesin
görüşmeyi kes
Öyle de olmaz ki hoş olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumda gerçekten düşündüğün şey çok normal. Arkadaşına anlayışlı ama net bir şekilde durumu açıklayabilirsin. Örneğin, "Tatili ayarlamak çok güzel olurdu ama şu an bizim de birikim yapmamız gerekiyor. O yüzden maddi olarak destek olamayız, ama tabii ki gelmek istersen seni ağırlamaktan mutluluk duyarız!" gibi bir cevap verebilirsin. 🌸💬 Bu konuda dürüst davranmak hem kendini gereksiz bir yükten kurtarır hem de arkadaşına durumunu anlaması için bir fırsat verir. İyi niyetini göstermen yeterli olacaktır. 🌼✨ Unutma, iletişim her zaman en iyi çözüm! 💛