Eşim ilgisiz hatalarını kabul etmiyor. Nasıl davranmalıyım?

Eşim 34 ben 26 yaşındayım 2 yıllık evliyim nişanlılıkta eşim cimriydi hiç hediye almazdı. bize gelince bile sadece 1 tane çikolata ya da boş gelirdi. O zaman düğün masrafları falan var diyerek sorun etmedim. Bohçaya alınması gereken şeyler bile kalitesiz ve çakmaydı.. Ben yine eşimin düğünü borçsuz yapalım diye düşündüğünü düşünürek ona da bir şey demedim balayına bile gitmedim ama evlendikten sonra öğrendim bunların hepsinin sebebi görümcemmiş güya borçsuz düğün yapmamızı istemiş ondan her şeyin ucuzunu almış abisini düşünmüş müş ama kendi düğünü olurken hiç kocasını kendini düşğnmemiş borcumuz olmasın diye balayına falan gitmiş yetmemiş gibi biz nişanlıyken ve bir sürü borçları varken bile tatile gidip çok para harcamışlardı. Biz evlendikten sonra eşim cimri değil artık ama görümcemin yaşı benden 6 yaş büyük onun eşi de ondan küçük ama doğum günleri hem arkadaşları hem eşi hep güzel kutluyor benim evlilik yıldönümüm ve doğum günlerim hep olaylı geçmiştir benim de zoruma gidiyor eşim onun sözünü dinleyerek yapmadılarını onun eşi yapınca zoruma gidiyor. Eşime dışarı çıkalım bir yerlere gidelim diyorum götürmüyor hediye almasını istiyorum beceremiyor almıyor da son zamanlarda çok tartışıyoruz kardeşim de nişanlı ama ona yapılan her şey çok güzel çok ilgililer bende üzülüyorum yaşamadıklarıma ve yaşayamayacklarıma ne oldu dünyanın sonu mu diyor. Son zamanlarda bununla ilgili kıyaslama yaptım sanırım zoruna gitti ama benimde zoruma giden şeyler var Ben ne yapayım bu insanlarla çok çaresiz kaldım

Eşim ilgisiz hatalarını kabul etmiyor. Nasıl davranmalıyım?