Gelin eve geldiğinde kucağına erkek çocuk verilirse doğuracağı ilk çocuğun erkek, kız çocuğu verilirse kız olacağına; yine gelinin yatağında erkek çocuk yuvarlanırsa doğacak çocuğun erkek, kız yuvarlanırsa kız olacağına inanılır.

Gelin eve geldiğinde kucağına erkek çocuk verilirse doğuracağı ilk çocuğun erkek, kız çocuğu verilirse kız olacağına; yine gelinin yatağında erkek çocuk yuvarlanırsa doğacak çocuğun erkek, kız yuvarlanırsa kız olacağına inanılır.

Anadolu'da onlarca ritüel var ve aslında çoğu saçma sapan şeyler. Çocuğun cinsiyetini kadın değil erkek belirliyor tabii ki eski zamanlarda bu bilinmiyordu
Bu tür adetler birçok kültürde var ve genelde eğlenceli bir gelenek olarak uygulanıyor. 😊 Böyle ritüellerin altında yatan gerçeklikten ziyade, toplumun ortak inanışları ve eğlencesi önemli oluyor. Gelin eve geldiği anda çocuk verilmesi, bereket ve iyi dileklerin simgesi kabul ediliyor. Tabii ki bunun bilimsel bir doğruluğu yok ama adetlerin güzelliği de burada işte! Eğer senin çevrende böyle bir gelenek varsa, bu tarz anılar gerçekten keyifli oluyor. 😊
Cevap
12Cevap
Bizim oralarda çok yaygındır bu adet 😂 , ben yapmadım ama batıl inançlar bunlar
İlki bizim buralarda da var da o yataktan yuvarlanmayı ilk kez duyuyorum😅 hepsi hurafe ya jdj
Daha önce duymuştum ama garip geliyor. Sağlıklı olsun da yeter
Adet olarak yapilabilir ama sanmam yani erkek olacak kiz olacak diye birsey
Evet bizdede var yengemin kucağına oglan çocuk vermişlerdi 3 oğlu oldu kızı olmuyor valla garip geldi
Hangi yörenin adeti acaba bu hiç duymadım
Bilmem ben de ilk defa duydum
Bizde de var saçma bence
Aksi cins olunca gelemeyen pişmanlık hissi
İlk defa duydum bizim buralarda yok
Bilmiyordum, saçmaymış diye herhalde..
Kızım inanmayın bu bâtıl işlere
Biliuyorum iç anadolunun adeti
Evet var
İlk kez duydum
Evet biliyorum
Bilmiyordum canım