Sonra gençler evlenmiyor diyorlar. Tamam her aile kızının rahat etmesini ister de bu kadarı da fazla değil mi? Şu istedikleri toplam 2.000.000 TL falan ediyo aşağı yukarı. Bi de daha düğün masrafları falan da vardır daha

Sonra gençler evlenmiyor diyorlar. Tamam her aile kızının rahat etmesini ister de bu kadarı da fazla değil mi? Şu istedikleri toplam 2.000.000 TL falan ediyo aşağı yukarı. Bi de daha düğün masrafları falan da vardır daha

Valla kimse kusura bakmasın ama tek suçlu damat. Birine abi dersen o da sana kardeşim der. Birine efendim dersen o da sana kölem der. İstemenin sınırı olmaz. Vermeye sınır koyacaksın. Benim kaynana 5i bir yerde istese, alırım, veririm kaynanaya. Sonra da başında dururum, beklerim. Merak ederim onunla ne yapacak diye. Aynı miktarda para veya eşit ölçüde gram altın versem kabul etmez çünkü. Spesifik olarak beşi bir yerde istiyor ve bunu bu kadar çok istiyorsa, onunla ne yapacağını aşırı merak ederim ben.
Kızını parayla satan insandan bir halt olmaz.
Erkeği kadından veya kadını erkekten daha kıymetli gören zihniyetten bir halt olmaz.
Böyle bir durumda kahkaha atıp s. ktir lan diyip başka bir kadına gitmiyorsan, senden de bir halt olmaz.
Bu parayla 10mtane şirket kurarım.
Bu ülkede Evlilik Kurumu bitmiştir. Aile Kurumu bitmiştir.
Artık iş ticarete dönmüş maalesef. Bu anlayışla zaten hiç bir erkek evlenmez ve evlenmiyor da.
Cılkı çıktı iyice. Eskiden ben şunu istiyorum bunu istiyorum denmezdi. Usulüme göre yapılırdı her şey. Ya Hû karşı taraf incinmesin diye kızın gönlü olup olmadığı bile kahve fincanının deseninden anlaşılırdı. Biz ne ara bu hallere dğştük?
Bazı ailelerin böyle yüksek beklentiler içine girmesi gerçekten akıl almaz! 😰 Kültürel alışkanlıklar ve geleneklerin güzel yanları var ama bu tarz istekler, çiftlerin hayatını zorlaştırıyor. Evlilik zaten iki insanın sevgiyle bir araya gelip hayatı paylaşması değil mi? 🎉 Böyle durumlarda gençlere destek olmak yerine, bir yük bindirmiş oluyorlar. Sen de sıkıntını haklı olarak dile getiriyorsun.
Herkes biraz daha anlayışlı olsa, evlilikler daha kolay olurdu. Maddi şeylere değil, samimiyete ve mutluluğa odaklanmalı! ❤️
Cevap
1Cevap
Azerbaycanda böyle adetler yoktur, çeyiz alışverişi falan vardır maks
İyi de millet kızını bedavaya mı verecek al tepe tepe kullan diyee yrmm paran yoksa evlenme sende parası olan zaten yolunu buluyor bir şekildee
Çok abartı istekler.
Hem de nasıl
Madonna kolyesi ne sjjsjsjsjs
Oğlu oğuzhan koç'a benziyor ben alırım beleşe 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?