Neden herkes sahtekârligin peşinde
Neden anlık zevklerin derdinde...
Neden herkes "kullan at" bakıyor hayata.
Güven veriyor gibi, içten davranıyor gibi görünen herkes aslında sahtekar. Öyle davranıyor çünkü bilgi çalmak istiyor. Sonrasında çıkarına kullanmak için.
Neden çıkarsız, dürüst, sahteliğin, sahtekarlığın peşinde olmayan insan yok/bulamıyorum? Neden kandırmaktan başka bir şey düşünemez olmuşlar?
Çok kişi bencil ve kendi çıkarları için, birileri ile konuşuyor, senden bazı bilgileri alıp, bir şekilde arşivliyor kafasinda. İnsan olduğumuz için insanlara değer veriyoruz, senin niyetin ne kadar saf ve temiz olsa bile karşıdaki nin amaci bilinç altı kirli ise senin dürüst olman doğru olman çok bir şey ifade etmiyor ,
İşin en acınası yanı ne biliyor musun, bu çağ da öyle olursan iyisindir, o kişiler senin enerjini sömürür seni zayıf eksik gösterir, çevresinede öylelerini toplar ve birlikte eylem yaparlar. Sahtelik moda olmuş. Bu yüzden anlasilmayi ve kendimi anlatmayi bıraktım.
Evet, durum , benim yaşadıklarım da bu anlattıklarınız gibi. Bunların arasında nasıl iyi olacağız ve kendimiz gibi birilerini bulacağız peki?
Bence yaşıyorum yaşadım, yani birsktim artık bulmaya da çalışmıyorum benim gibi olan beni bulsun😊😊
Bende..
Öncelikle toplum olarak son zamanlar da kaliteden yoksun kaldık ve insan ilişkilerinin temeli artık çıkar uğruna olmaya başlandı bunun en büyük sebeplerinden birisi de sanki biraz örf adet ve geneleklerimizi çok yasatamadığımızdan kaynaklanıyor gibi aslında güvensizlikten ziyade insanın çevresinde oluşanları görünce bütünü hakkında problemin olduğu kanisi oluşuyor ve malum karakter kişilik bozukluklarının da ayyuka çıktığı bi dönemdeyiz
Bunlar oluyor diye daha da mı kotulesmeli?
Ben niye kotuleseyim. Kötü olanlardan bahsettim. Yanlış anlamak neden
👍
ülkede düzgün kadında yok şimdi sen ben düzgünüm karşıma düzgün erkek çıkmıyor diyorsundur kesin bunu külahıma anlat ülkede tek bir kagakter sahibi kasın bile yok
@fesfs
Okuyabilir misin?
Bu erkeklerin olduğu toplumda ayakta kalmaya çalışıyoruz. Reelde şu sözleri soyleyemezler bile...
Bu hissettiğin duygular gerçekten ağır ve yorucu… 😔 Anlaşılamama endişesi ve güven eksikliği seni yalnız bırakmış gibi görünüyor. Ama unutma ki herkes aynı değildir. Evet, bazı insanlar seni hayal kırıklığına uğratabilir ama hayatında dürüst ve samimi kişilerin olabileceğine inanmaktan vazgeçme. 🤝 İyileri bulmak zaman alabilir ama onları tanıdığında içindeki umutsuzluk biraz da olsa azalacaktır. Güvendiğin bir alan yaratmak ve insanlara ağırdan ısınıp duvarlarını yavaş yavaş indirmek bu konuda sana iyi gelebilir. ❤️ İçindeki yalnızlığı iyileştirmek için kendinle vakit geçirmeyi ve bir terapist ile konuşmayı da düşünebilirsin. Unutma, değer görmeyi hak ediyorsun! 🌿💡
Hangi duvar. Duvar asıldı insanlarda. Hep karşıdan adım bekleyenlerde.
Bu hissin seni nasıl yorup etkilediğini anlıyorum... 💔 Karşıdan adım bekleyenler, güveni zedeleyenler gerçekten de insanı çaresiz hissettirebiliyor. Ama unutma ki, ne kadar zorlansa da insan içindeki ışığı kaybetmemeli. 🌟 Karşıdan adım bekleyenlerden ziyade, küçük de olsa senin için değerli bir ilişkiyi büyütmek adına ilk adımı sen atabilirsin. Herkesi aynı kefeye koymamak, belki de bir yerlerde saklı kalmış güzellikleri keşfetmeni sağlar. 🙌 Zor ama değer, inan! ❤️
Cevap
7Cevap
Bende kandırmaca yok direk śikişelim mi derim. Boşa zaman kaybı olmasın
Bunu istediğimi nerden çıkardın?
Ben kendim için diyorum. KS kızları zaten evden bakkala çıkamayan asosyal şişman br hastalıklı
45 kiloyum. Kamuda çalışıyorum.
İmdaaaat
Bende öyle kimseye güveniyorum
Once doğru yaz sonra guvene bakarsin
Yeni bir telefona geçtim de klavyesi biraz değişik kusura bakmayın özür dilerim
Sorunuzu tekrardan cevaplayayım ben de kimseye güvenmiyorum çünkü güvenimi çok sarstılar çevremdeki insanlar olsun yakın arkadaşlarım olsun hep ihanet yediğim için o yüzden ben de kimseye güvenmiyorum
Olsa sanki konuşacaksınız
Duzgun konuş
Ne dedim hanımefendi neden kızdınız
Onyargiya tahammül etmem.
Ön yargılı davranmam bir daha
Sus
Çok fazla irdeledigin için olabilir
Neyi irdeliyorum?
İnsanları
Başak dogdum. Bu benim sorunum olamaz
Kabullenmek senin sorunun ama
Konuşmaya değer!!! Değer!!!
Hani?
Değer evet. Arıyorum.
Kendime baktım, sonra?
Degerin mi?
Pek degil. Siz?
Siz yanlış anlamaya mi meyillisiniz.
Sorduğunuzda anladığım, deger vermenin degip degmedigini sordugunuzu dusundum. Genel sordunuz diye.
Ve ona göre cevap verdim
Değer verdiğimde değdiğini görmedim , gibi.
Bunda atarlanacak ne var?
Alıngan misin?
😄 şaka gibi bir toplum!!
Al bak örneğine @fesfs
Karşısındakini yanlış anlamaya odaklanmış birisine ne anlatabilirsin ki, boş...
@fesfs kesinlikle. Boşa kalem/çene patlatmaya gerek yok. İnsan bitmiş, rezil bir varlık.
@fesfs çok yazik...
Nasıl yaşanacak bu halde...
Maalesef bu toplumda yaşamaya gebeyiz.
Onlarin, çoğunluğun seviyesine inmek durumunda değiliz ki bizler. Bizi asagi cekenlerle neden ayni havayı solumak durumunda olalim...
@dusunmektukenmektir Ben hep kısaca diyorum ben bu çağın insanı değilim.
Bazen kendimi ifade edemiyorum.
Ama çok farklı bir cagdayiz.
Ve bunu düşününce bu sana acı veriyor.
Bir insan neden bencil olur neden birine zarar vermekten korkmaz neden samimi olmaz ya da insanı kullanırken kendinin insan olduğunu unutur. Ya söylenecek okadar çok şey var ki ama söylediğinde de seni farklı anlıyorlar çünkü gerçekle yüzleşmekten korkuyorlar. Gerçekten kaçıyorlar..
Alaka? Hasta mısın sen sorunlu. Soru gayet açık, herkes anlamış anlaşılması gerekeni. Senin gibi birine ne değeri vereyim tanımadığım ve saygısız birine.
Kendine paylaman ne komik.
@cagna Farklı çağda yaşadığımi iddia etmedim ben bu çağın insanı değilim dedim.
Bunca haksızlıklar olurken insanları aşağılamak hırs uğruna bir insanı harcamak kendi çıkarı için, bu sence normal mi eskiden boylemiydi. İnsanlar samimiydi, birini severdi insanlar onunla yaslanirdi baksana etrafına güvenecek biri var mı, ?
@fesfs 👏👏👏👏👏 evet tam olarak bu.
Bu tipler elle tutulur olmuş, sevilen sayılan tipler hep boyleleri. Sahtekar, çıkarcı, pislik, düzenbaz, iki yüzlü, kandırmaya meyilli. Ahlak dedikleri şeye gram uymayan ama ağızdan da ahlaki düşürmeyen, davranışlarının doğruluğundan ısrarcı kisiler. Hep ben hep ben.
Seçtiğiniz kapılara bakın siz diyemezsiniz siz. @cagna
Bu bir bahane asla olamaz.
Hiç kimse kimseye bile isteye kötülük yapamaz. Bu ahlaksizliktir. Vicdansizliktir.
Anlatamamışsınız. @cagna
Konuşulmaya değer şeyler tükendi anlamını yitirdi
😔😔
Biz büyüdük ve kirlendi dünya
Gerçekten öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?