😂 şöyle düşünürüm bir kere Allah'a bağlı değil ki nasıl benimle bir bağı kurucak?

Bağı daha önemli
Allah'a bağlı olması
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
😂 şöyle düşünürüm bir kere Allah'a bağlı değil ki nasıl benimle bir bağı kurucak?

namaz Allah ile kul arasındadır. Kılması ya da kılmaması bana bir faydası da yok zararı da yok. Beni ilgilendirmez bu yüzden bana bağlı olması önemli derim. Çünkü Allah ile kul ilişkisi farklı eş ilişki farklı. Nasıl ki evladın annesiyle olan ilişkisi bizi ilgilendirmez. Allah ile olan ilişkiside bizi ilgilendirmez. Doğal olarak benimle olan ilişkisine bakmak ve kendi ilişkimiz hakında düşünmek daha mantıklı olur.
Yani namaz kılmak Allah'a olan ibadetin farz olan tarafıdır, eşe bağ kurmak hürmet etmek sünettir. Sonuç olarak namaz kılan bir insana daha fazla güven duyulmasının nedeni o insanda merhamet vicdan empati duygularının daha fazla olduğu sanılmasıdır. Emin ol namazla da ilişki yürümüyor. İlişkinin yürütmesinin 4 temel dayanağı var, güven sadakat sevgi saygı. Bunlar varsa zaten yürür gider ilişki. Bazı insanlar hayatının merkezine birini almakta çok zorlanıyorlar. Almış gibi yapıp mantık evliliği de düşünüyorlar. En çok yapılan mantık evliliği olan hata ailenin bulduğu görücü usulü biriyle evlenmek. Kafa uyumsuzluğundan dolayı çok kişi boşandı.
😂😂😂 yok bee bir tek namazı demiyorum biliyorum ayrıca namazdan daha önemli olan şey ise kişiliktir bu bir hapiste filan geçirdu diye duydum kişiliğin iyi olmalı
Aynen kişilik karakter önemli.
Namaz kıldığı hâlde kötü olan insanlar da var. Her inançlı iyi bir insan değildir. Öyle olsa pek çok kişi dedikodu yapmazdı mesela. Gösteriş için umreye gitmezdi. Başka bir insan için kötülük dilemezdi. İyi bir insan olmak dine bağlı değil, insanın kendisine bağlı diye düşünüyorum. Namaz kalmaması onu daha kötü ve inançsız bir insan yapmaz. İnancı kendisini ilgilendirir açıkçası. Tanrı ile insan bir tutulamaz sonuçta. Tanrı üstün bir varlık, ilâh. Biz ise insanız. Bana bağlı olması önemli. İyi bir insan olması önemli. Dinine saygı duyar geçerim. Müslüman olur. Hristiyan olur. Göktengri olur. Araya girmem.
😅 ben istemezdim ama benim gibi düşünen birini isterdim ayrıca ben senin evlendiğin kişiden söz ediyorum sadece bütün insanlardan değil ki
Alt cümlelerde bana bağlı olmasının önemli olduğunu belirttim 🫠.
Biliyorum😅😄
Namaz kılıp kul hakkı yiyen, namaz kılıp iftira eden, namaz kılıp zina eden, namaz kılıp aldatanlar da var.
Bana bağlın olması daha önemli. Günümüz çoğu insanı sadece şov amaçlı namaz kılıyor.
Bağlı*
Bence bir insanın Allah ile bağı da insani ilişkilerinde önemli bir yer tutar ama sonuçta bu, tamamen bireysel bir mekanizmadır. Herkesin hayat görüşü, inancı farklıdır ve bu konularda tamamen özgürdür 🕌💕. Sana bağlılık, güven, sevgi ve sadakat en temel unsurlar arasında yer alır. Eğer eşin hem sana değer veriyor hem de manevi anlamda kendiyle barışıksa, sağlıklı bir ilişki için güzel bir zemin oluşur. 💞 İnanç, kişisel yolculukta gelip geçse bile, karşılıklı saygı ömür boyu kalıcıdır 🌟. 🙌
Cevap
17Cevap
Allah sevgisi ile éş, aile vs gibi seylerle karistirmadan benzetme olsa daha iyi olmaz mi 🙏🙏
Ama sonuçta Allah'ı terk etmiş biri neden beni de terk etmesin ki? Ve ayrıca Allah'tan korkmayandan korkacaksın bu hayat çünkü bana göre herşeyi yapabilir bir kapsitesi var olduğunu düşünüyorum
Seninle hemfikir oldugumuza emin olabilirsin...
Ayni dusunce de olmayanlarin yorumlari sert ve acimasiz olabilir...
Gunaha ortak olmamak daha iyi diye dusunuyorum...
🤗🤗 herkes kendi fikirlerini dile getiren bilir bana karşı olmadığı sürece sorun yok
Tamamdir 🙏 iyi sabahlar
Bana bağlı olması tabiiki önemli ama yaptığı ibadet onu ilgilendirir. Sonuçta onunla ibadet ettiği, inandığı tanrı arasında olan bir şey. İbadetine karışmam, onun için öneminin farkındalığında olurum, hepsi bu.
Bazısı nasıl olsa evlenince namaz kılmaya başlar diye evleniyor sonuç hüsran oluyor
Yok ben önceki hayrına dikat ederim nasıl biri namaz kılıyor mu neye önem veriyor islam yakında ne kadar bilgisi var vs çok önem veririm çünkü evleneceğiz ve çocuklarımız olur çocuklar da anne ve babasına benzer derler
Çok doğru bir kriterin var inşallah Allah gönlüne göre birisini karşına çıkarır
Bana bağlı olması önemli.
dindar beni sevmiyorsa ne işime yarar ki onun dindarlığı?
dindar olmayan beni seviyorsa, tercihim odur.
Önce Allah'ı sonra beni sevsin. Allah'ın çağrısına cevap vermeyen adam benim sesime nasıl cevap versin? Zaten anlaşamayız da öteki türlü.
namaz kulla Allah arasında seninle veya başkasıyla ilgisi yok.
İkiside önemli. Önce Allah'a kul olsun. Sonra beni sevsin.
Allah'a zaten hakkıyla bağlı ise eşine de bi o kadar bağlı olur 🥰
Ya dünyalık bakınca beni çok sevsin diyosun ama namazı kırmızı çizgi olmalı...
Şimdi şöyle düşün madem eşin kılmıyor sen doğru yolu göster sen vesile ol soru saçmalık
Ama bazı insanlar ne kadar istesende kılmak istemez ki veya din ile alakası yoktur,
Bilmiyor nefis var şeytan boş durmuyor bilse lezzeti insan namazı bırakmaz ahir zamandayız kılmaya bir secde açmak lazım lezzeti lezzet davet etmek lazım düşün kılmayan biri senin sayende namaza başlamış o kıldıkça sana dua ediyor
İnsanın ey baht nefsi var
Haklısın aslında a
A? Evet
Namazı kılan zaten eşine sadık olur
Katılıyorum
🤭🤭🤭
Kişinin inancı kişiyi ikgilendirir. Ben benimşe olan ilişkisine bakarım
Allah a ne kadar bağlı kalırsa eşinede öyle bağlı kalır
Allah tum inananlara imanli koca nasip etsin
Allah a bağlı olan bana da bağlı olur...
Neye inaniyorsa yasasin saygim var
Din allahla kendi arasında bana bağlı olsun jsjs
Allah'a bağlı olması
Bu ikisi çok ayrı bir şey..
İnancı onu alakadar eder elbette.
Namaaz kılıp aldattıktan sonra bı anlamı yok
Bağ hukuku benle, iman hukuku Allah'la karışamam
Yaratılana bağlı olsun
ALLAH tan korkan eşinede sadıktır.
Namaz önemli ama bende istikrarsızım
Gel kocaman sarıyım sana😋😜
Neden?