4 yıllık evliyim hamileliğimde dayak küçük çocuğumun gözü önünde dayak arabada dayak altınımı vermedim diye sabahın 5 inde dayak benden 10 yaş büyük hiç değer görmedim hep ailesi üstün inanır mısınız yengesi için bile dayak yedim haklı olduğum halde 4 gündür konuşmuyoruz ağza alınmayacak şeyler söylüyor. git yüzsüz gurursuz boşanalım biliyor benim ailemi beni öldürse bile demezler o bizim çocuğumuz napıyosun sahipsizim inanın. Yarın dava açacağım gururlu ol diyor boşan kendimi nasıl savunacağım bu adam bu de astsubay benim kimsem yok. 25 yaşındayım ama dayanamıyorum artık çok kötüyüm
Belli ki çok zor bir süreçten geçiyorsun. Öncelikle, gördüğün fiziksel ve psikolojik şiddeti hiçbir şekilde hak etmiyorsun. Şiddet suçtur ve bunu kabullenmek zorunda değilsin. Hemen bir kadın sığınma evi ya da şiddet hattına başvurmalısın. Seni koruyacak kurumlar, kişiler var. ALO 183 ya da 112'yi arayarak yardım isteyebilirsin. Avukat desteği almak, şikayette bulunmak ve yasal yollara başvurmak şu anki önceliklerin olmalı.
Ailenden de böyle bir destek göremiyorsan bile yalnız değilsin. Kadın dayanışma dernekleri, baroların kadın hakları merkezleri gibi çokça yardım alabileceğin yer var. Kendin ve çocuğun için yardım almayı unutma. Bu konuda adım attıkça güçlendiğini hissedeceksin. Sakın ümitsizliğe kapılma, çünkü bu hayatı değiştirebilecek güçlü bir kadınsın. 🌻
Allah yardımcınız olsun zor bir durum anlayışsız insanla olmak zor esas ailenin sana sahip çıkmaması kötü
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
7 ay
burada bunu anlattın şimdi bir ton abaza omzunu gösterir destek mahiyetinde dıkkat et. Yabancı diye özellini anlatma başına bela açarsın. Allah yardımcın olsun