Yani bu sene sınava gireceğim ama şimdilik ev kızıyım bu dışarda kötü ya da utanc verici değil demi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayE tabii ki şimdi yani 19 yaşındasın daha senin en güzel zamanların en azından bir okul okuyup hayatını idame ettirmen gerekirken evde boş boş oturmak doğru değil hadi en kötü diyelim okul dönemi çok olmadı liseyi bitirdim falan üniversite istemedim ama iyi kötü Bir markette olsun bir şey de olsun bir iş bulup bir sigorta başlangıcının olması önemli bir şey
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
9 ayKötü utanç verici berbat falan değil ponçik sadece evde durma süreni çok uzatma. Okumak istiyorsan bir an önce okumaya devam et. Çalışmak istiyorsan bir an önce çalışmaya başla. Yani evde kalma süreni çok uzatma. Sınava hazırlanıyorsan ciddi bir şekilde hazırlan ve üniversiteye devam et. Sınav düşünmüyorsan bir iş bulup çalışmaya devam et. Evde kalma süreni uzatma. Ağbin olarak bunu tavsiye ederim sadece...
00 Yorumla
Değil tabi biz çalışıoruz esnaflık da ysptım insanlar kadar aşağılık bir belkide cahil slklar beni buldu sürekli stres birini kovsan dövsen diğeri geliyor Sana tavsiyem sığırların cahillerin arasında bulunma işini ona göre seç mesleğini
00 Yorumla
9 ayOkula gitmemek için bir sebebiniz varsa ve geçerli bir sebepse Bu normal ama hiçbir sebebiniz yokken okumayıp evde oturuyorsanız ve imkanınız varken Bunu yapmıyorsanız evet bu doğru bir şey değil
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence kesinlikle utanılacak bir durum değil 😊! Zaten şu an bir sınav sürecindesin ve kendini bu yönde hazırlıyorsun. Herkesin hayatındaki rotası farklı, önemli olan senin bu süreçte kendine hedefler koyman ve ilerlemen 💪. Evinizde olmak, hayatınızı netleştirmek için bir mola verdiğiniz anlamına gelir ki bu da gayet normal. Kendine yüklenme, dışarıdan ne düşüneceklerini de çok fazla kafana takma. Bu senin hayatın ve adımlarını sen atacaksın! Unutma, önemli olan senin mutluluğun ve hedeflerine odaklanman 💜.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
52Cevap
- Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı.
9 ayAma şöyle diyebilirim: “kötü” olup olmaması, neden o durumda olduğuna ve nasıl hissettiğine bağlı. Bak mesela:Eğer sadece biraz dinlenmek, kendini tanımak, yönünü bulmak için evdesin bu gayet insani. Herkesin hayatında böyle bir “ara dönem” olur. Ama eğer evde oturmak seni boğuyorsa, içten içe bir “ben bir şey yapmalıyım ama ne yapacağımı bilmiyorum” duygusu varsa, işte o zaman mesele kötü değil ama can yakıcı hale gelebilir. Bir de toplumsal baskı kısmı var. İnsanlar “19 yaşında okula gitmiyor, çalışmıyor” deyince hemen etiketler. Halbuki kimsenin yaşadığı hayatın arka planını bilmiyorlar. Belki senin içsel bir sürecin var, belki sağlığın, psikolojin, belki bir şeyleri sorguluyorsun. Kısacası:Evde oturmak seni tüketmiyorsa, seni hazırlıyorsa bu ara durak senin lehinedir. Ama seni içten içe söndürüyorsa, o zaman küçük adımlarla bile olsa bir kıvılcım bulman gerekir: bir kurs, bir kitap, bir çevrimiçi proje, bir amaç.
10 Yorumla
9 ayHiç de kötü değil canım. Ailen seni yargılayamaz. Yargılıyorlarsa ve başkalarının yargılamasına kızmıyorlarsa sana değer vermiyorlardır. Kimisinin ailesi katıdır izin vermez kimisi kız dediğin evde oturur der kimisi kalk git eve ekmek getir der. Eğer maddi durumunuz hobine destek çıkabilecek şekildeyse kahve icmeye cik hobiler edin hayattan keyif al. Arkadaşlarınla anılar biriktir canım. Daha gençsin. Genç bir kız olduğun için iş hayatında da yaşlı ve huzursuz kadınların zorbaliklarina ugrayabilirsin bunu aşmak istersen calisadabilirsin sen hem gençsin hem de yeni yeni giriyorsun hayata hem rehberlik edene saygı duy (anne, baba) hem de kendine saygı duy isteklerini belirle ve ne istemediğini (bu daha da önemlisi)
13 Yorumla- 9 ay
Bu kaba davranışınızın sebebini anlamadım kuzum ne diye böyle bir yorum attınız?
Kadın okusa da okumasa da, akademik olarak kariyer yapsa da yapmasa da hep hanımefendi olarak ilgi görür ve hep değerlidir. Erkek için geçerli o durum. Erkek okumuyorsa, çalışmıyorsa bir işe yaramıyor gözüyle bakılır ve toplum onu maalesef hot görür. Erkek olmak demek daima güçlü olmak demek. Madden ve manen.
51 Yorumla- 9 ay
En nefret ettiğim şeylerden bi taneside bu maalesef
Gizli Üye(30-35)9 ayDaha yaşın genç ve çoğu kadın sen gibi. Sorsan herkes akıl veriyor kendilerine hayırları yok:d
Bende çalışıyorum üniversite bitti ama aile durumu iyi olan eşi zengin olanın keyfi bende yok valla😄Sen elinden geleni yap gerisini evrene bırak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayHayır liseden mezun olmuş olabilirsin ama aslında hâlâ YKS hazırlık öğrencisisin utanacağın bir şey yok aksine sevinmen lazım ne güzel liseyi bitirmişsin sabahtan akşama kadar okulda değilsin bir iş yerinde çalışmıyorsun kendine göre planlama yapabilirsin şu saatte ders çalışacağım bu saatte dizi izleyeceğim yarın arkadaşlarımla buluşacağım diyebilirsin daha güzel bence
10 Yorumla
9 ayAynı durumda bi erkeğim ekstra işe gidiyorum ama bizim yaşımız için normal ama artık yavaş yavaş atılmamız lazım
22 Yorumla
Soran9 ayEvet. Belki de bazı şeylerin istediğimiz zamanda olmamasında göremediğimiz bir hayır vardır Allah bilir biz bilemeyiz. İnşallah yolun bahtın açık olsun
- 9 ay
Sağ ol kanka seninde
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ayyyy Allah'ım. Güzelim benim. Asla değil. Evde durmayıp da nerede duracaksın. Yayıl ve keyfine bak. Okul, iş, eş hayatı derken zaten hep sabahın köründe kalkacak ve hayattan, insanlardan nefret edeceksin. Boşşş verrrr. Dersine sıkı çalış ama 🦋
00 Yorumla
9 ayO yaşta normal ama yavaş yavaş alternatif yatırımları araştırsan iyi olur çalışma hayatına gitmeden para yönetimini öğrenmelisin bunun için sen başı ve başlancık kitabı olan Zengin Baba Yoksul Baba'yı öneririm
00 Yorumla
9 ayPrenses olmak kötü mü? Herkesin öyle olmak istediğini sanıyordum. üniversiteye gel ya da işe gir köle ol. Bu şekilde "utanç verici" olmayan iyi bir köle olabilirsin.
03 Yorumla
Soran9 ayYa bı de ben çok duyuyorum arkadaşlarımdan lise 5 diyorlar hepsi ergen cocukca ve anladığım kadarıyla ilişkilerde falan çok rahatlar birçok şeyi yaşama konusunda
- 9 ay
Yukarıda biraz keskin konuştum. Kariyer yapıp iş yapmak güzel bir şeydir. Okuduğun alanı, ve yaptığın işi sevdiğinden emin ol. Ben de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde okuyorum. Yukarıda tanımladığın gibiler, son sınıftakilerin bir kısmı bile.
- 9 ay
"İş yapmak" dedim. Kendi işin olsun, yoksa baskı ve strese değmez.
Erkek değilsen kötü değil maalesef cinsiyetçilik yapmıyorum bu arada erkek eve para getirendir kendi ayakları üzerinde durması gerekir sert olması gerekir gibi bir düşünce maalesef var tek katıldığım konu ise kesinlikle erkek kadın fark etmeden herkesin kendi ayakları üzerinde durmak için bir yolu olmalı akademik veya hayata atılıp farketmez max yaşı 25 bence
10 Yorumla
9 ayLise bittiyse bir başarı veya belge sahibi olmanın iş imkanı varsa çalışıp evlenene kadar yatak odası almak için mücadele vermenin tam zamanı. Tamamen senin vereceğin bir karar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hatır. Köyü değil, erkeklerin büyük bölümü de öyle. Ama umutsuz olmamak da lazım. Her şey düzelecek. Ama duygularımızla değil de artık aklımızla karar vermeliyiz. Başka türlüsü olmuyor işte.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 695 cevap paylaştı. Neden utanç verici olsun ki. Başarıyı elde ettikten sonra keyfine bakarsın. O bu şu ne der diye düşünme hedefine odaklan. Yoksa onlara odaklanırsan hem başarılı olamazsın hem böyle hayat yaşanmaz.
00 Yorumla
9 ayKendini yazk edersinbir mesleginin olmasi ozguven katardi baskaisna muhtac kilmazdi bir sey oldugunda ortada kalirim dusuncen olmazdi gemclik em verimli yillaridr bu yillarini bosa geçirmiş olurdun 80 yasinda nine gibi gecirmeni tavsiye etmem en guzel yıllarını hele ki bu devirde isi gucu olmayan birninsan olmak cok tehlikeli kendini gelistir calis oku ileride cok pisman olursun ama geri donusu olmaz bazi seylerin
04 Yorumla- 9 ay
Detaylari simdi okudum
- 9 ay
Hayir ttalil ben de 2 kere mezuna kaldim ayni yomlardan gectim kendimi basarisiz bos cahil hissediyordum ama hepsi gecick swn sinavina clai bu dusunceler geccek sana bir sey diyim mi uniye bir gittiginde 40 yasinda gelenler oldugunu goreceksin onlar bile ne kadra umutluyken sen nasil kendin hakkinda bunu dusunebilirsin sen evde bos oturmuykrsun sinava calisiyorsun istediğin yere gelince kendini gelistireceksin zaten cunku insan sevdigi seyde basarili olur o sacma duusncelwri kim aklina soktu bilmiyorum ama at gitsin
- 9 ay
@cglakinin cok degil tanidigim oylelikle ogretmen oldu
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. KPSS çalış ve atan. Geceni gündüzüne kat. 1 yılını feda edip bir ömrünü garantile. Henüz çok küçüksün, kendine yazık etme.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sen hala öğrenci olarak görünüyorsun. Okuma isteğinden dolayı.
Ayrıca diyelim ki okumuyorsun, ne güzel işte ev kızı olmak da güzeldir.00 Yorumla
9 ayNe alaka ya beynin yıkanmış senin ev kızı olmakta ne var önemli oaln takvadir. İnsanların ne dediği önemli değil sen Allah ile arndaki ilsikiye bak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kötü değil ama bir şeyler üretememek, kendine değer katmamak ve kendi parani kazanamamak seni mutsuz edebilir zamanla..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ay22 yaşında hala öyleyim, düşün durumumu. Komfor alanından çıkmaya çalış. Evdeysen bile dil öğren mutlaka. Sonra benim gibi pişman olma
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBen 25 yaşımda böyleyim. Gayette mutluyum. Evde istediğim şeyleri yapıyor, istediğim kurslara falan gidiyorum
20 Yorumla
9 ayhiç sıkılmıyormusun? bence biraz çalışmayı deneyebilirsin ve akşamları da ünv hazırlanırsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
9 ayKötü değil ama kendini geliştir sürekli. Herkesten bilgili ol.
00 Yorumla
9 ayBana göre kötü bu arada 19 yaşında hiç bir gelirin yoksa eğer parasızsan inan kötü hissettiriyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 630 cevap paylaştı.
9 ayEsas yazdığının tersi olursa kötü, aynı şekil olmaya devam et gerisini salla gitsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 aySiz milletin dediğine kulak asmayın neden kötü olsunki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Yoo değil bence ama şu var kimseye yük veya ağız eğmemek için bir şeyler yapılabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 686 cevap paylaştı.
9 ayBöyle bir kız yaşım tutsaydi direk gönlümde ömrümde olmasını isterdim
00 Yorumla
9 ay19 la daha dur, değerlendirmek için erkeb. salla geç bre
06 Yorumla- 9 ay
@Sdcebikız üniversite 3 te, ablalarını z.. kiyodum..
- 9 ay
@Sdcebikız gel anlatcam
- 9 ay
@Sdcebikız seni bekliyorum, gel
- 9 ay
@Sdcebikız nooldu la?
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
9 ayAlakası yok sınava hazirlaniyorsan eğer kimse birsey diyemez
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 771 cevap paylaştı.
9 aySenın için tabıkı degıl ama çevredekiler aileye baskı yapıyor sınavı bılmeden hala kız evde mi çalışmayacak mı sacma sapan sorularla gergınlık cıkarıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayÇalışmakta çok matah bir şey değil yorucu evden işe işten eve geçen bir hayat. Yine senin şu an umudun var o da bir şey...
10 YorumlaDeğil tabiki ama evdesin diye de ipin ucunu bırakma. Hedef koy, hedeflerine odaklan. Yolun çok başındasın ve bu mükemmel bişey. Gelecekteki hayatını şimdiki yaşlarında şekillendireceksin. Bi hobi edinip kursa bile başlayabilirsin. Kendini geliştir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayDeğil ama üniversite sınavına gir kazanmaya bak ders çalış niye okumadın vs diye beyninin etini yerler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aySınava girecek olman güzel. Eğer okumayan çalışmayan biri olsaydın okumamış ve çalışmayanları kadın erkek farketmeksizin kimse ciddiye almıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ay28 yaşındayım aynısı 4 Üniversite bitirdim+ 2 dil biliyorum aynı zamanda sporcuyum
06 Yorumla
Soran9 ayEe egonu da burada mı kasiyorsun
Cevap sahibi9 ayOnu kasetmedim ona rağmen işsizim senin yaşın daha genç yolun var
Soran9 ayPardon özür dilerim. Sizi kaçıran iş yerleri üzülsün valla
Cevap sahibi9 aySaol canım 😘
Cevap sahibi9 aySenin yaşın daha küçük yolun var milleti aldırış etme benim arkadaşlarım 30 35 yaşında ise girdi hiçbir zaman geç değil
Gizli Üye(25-29)9 ayBenden sana tavsiye kurslara yazıl çok iyi olur senin için 😊
10 YorumlaSeni anlıyorum bende 21 yaşındayım ve senin gibiyim üni okuyodum dondurdu Ailem ve bu sene evden yks hazırlanıyorum sırf kariyerim olsun diye kimseye muhtaç kalmayım diye
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayben de aynı durumdayım bence sıkıntı yok ama insanlar aşırı aşırı yargılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayUtanç verici şey nedir onu öğren önce sonra konuşalım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBu durum sizi rahatsız ediyor mu şu an efendim?
00 YorumlaKişi kendisi için nasıl bir hayat yaşamak isteğine bağlı bunun için hayat tecrübesi yok ise bilği ve ders alması gerekir..
00 Yorumla
9 ayYa saçmalama kiz tam benim alıp kendime karım yapacağım kız hatta liseye bile gitmemiş olanı da isterim
00 YorumlaNesi utanç verici veya kötü olsun sen sımava hazırlanıyorsun daha kötüleri de var merak etme sen sınavına çalış
00 YorumlaYok ya bende öyleyim hiçte degil utanç verici falan gerci ben su an iş hayatına atılmaya calışıyom ama dusunme böyle
00 Yorumla
9 aykötü oluyorsa kendin icin kötüsün baskasina degil
00 Yorumla
9 ayUtanç verici değil çünkü elimizde olan bir şey değil bu, iş yok (aramama rağmen bulamadım)
01 Yorumla- 9 ay
Yaşın genç bu arada, çoğu üninin yaş ortalaması 20 falan
9 aySadece bir yıl ise sorun degıl ve gercekten sınava calısacaksan
00 Yorumla
9 ayBen açıktan okuyorum ne çalışıyorum ne bir iş yapıyorum
00 Yorumla
9 ayAklıma 3 yıldır evden çıkmadan telefona bakan genç geldi
00 Yorumla
9 ayYok değil aksine bence kendini nasıl hissediyorsun öyle yap reis
00 YorumlaDeğil geçici bir dönem ve zaman zaman herkes de olur öyle
00 Yorumla
9 aytabikide hayır, millet ne der diye düşünmeyi acil bırak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayYalnız degilsin bende ayni durumdayım ev kızıyım kpssye hazırlanıyorum otur dersine calis bence hedefin ne
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayevlenmeyi düşünmüyormusun var mı ya da öyle biri
03 Yorumla
Soran9 ayYok
Cevap sahibi9 aykötü ya da utanc verici değil tabiki neden öyle düşündün ki
Cevap sahibi9 aydetaylı konuşalım birebir
- Aile & Toplum konusunda 880 cevap paylaştı.
9 ayKoca bekleyen kız pozisyonu
10 Yorumla Hepimizde oldu oluyor böyle dönemler
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayhayır tabii ki, gayet normal
10 Yorumla
9 ayNeden kötü olsun tam tersi muhteşem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
9 ayNeden utanç verici olsun ki
00 Yorumla
9 ayBence kötü yani hedef olmalı
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evinde oturan çalışmayan, okula gitmeyen 19 yaşındaki bir kız olmak kötü mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım