Kızçelerim TBMM'ye teklif edilen kadınların askere gitmesi dilekçesi onaylansaydı askere gitmek ister miydiniz? Benim şahsi düşüncem 1 ay zorunlu, 3 ay isteyene kadınlarda askerlik yapmalı ve bu süreçte kendini korumayı örneğin dövüş tekniklerini öğrenebilir ve günümüzdeki obezite oranı da çok yüksek, kadınlarında fiziksel aktivistesini, dayanıklılığını arttırmanın sağlık içinde yararlı olabileceğini düşünüyorum. Zor yanları da var biliyorum, biz kadınlar her ay kadın olmamızın bir hediyesi olarak özel dönemimiz oluyor ve bu dönemi hepimiz farklı geçiriyoruz. En azından 1 ay dahi olsa Türk Kadının bunun üstesinden geleceğini düşünüyorum. Ben eğer böyle bir karar alınsaydı gitmek isterdim ya siz?
Yani kimse kusura bakmasın ama genel olarak onca sorun varken konu bu mu olmalı gerçekten, isteyen elbette gider yapar tabii ama kadınların genel olarak buna uygun olmadığı da gayet açık, bunun feministlik ile ya da başka bir şey ile alakası da yok, gaza gelmenin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Bu konu ortaya çıktığından beri de inadına herkes iki cinsiyeti de birbirinden inatla ayıracak ve nefret dolu söylemler yapmaya başladı bile...
Kendini korumak ve yakın dövüş tekniklerini öğrenmek mi? Siz askerde erkeklerin gerçekten eğitim aldığını falan mı sanıyorsunuz? Yaptıkları tek şey çöp toplamak, temizlik yapmak, getir-götür işlerini yürütmek. Er, yani askerlik yapan askerin orada bulunma sebebi gerçekten bir şeyler öğrenmesi değil, hizmet etmesidir. Kadınların askeriyede işi yok.
Hayır gitmemeli. Sizin sandığınız gibi sürekli eğitim falan dönmüyor orada. Yoksa herkes komando gibi dövüşürdü 😀. Şundan da çok eminim ki, böyle bir şey gerçekleşti diyelim, orada karşılaştığınız ortam hayal ettiğiniz ortamdan çok farklı olacak muhtemelen baya pişman olacaksınız
Düşünmesi bile kötü. Kadından asker falan olmaz. Kadınlar orduda fitneye yol açar. Bir de düşman savaş hukuku tanımıyorsa esir düşecek olan kadın askerin başına gelecekleri düşünmek bile istemem. Yani bir otursunlar oturdukları yerde.