İslam dininde kul ile Allah arasına girilmez ve hiç bir aracı din adamı gerekmez. Buna rağmen fıkıhçılar, din adamları ve diyanete gerek var mı? Kendi yolaşmıl düşünceleri aile hadiselerş değiştiriyorlar ve çoğu zanedilen dogma dini itici hale geliyor. Allah "Ben kulumun zanı üzerindeyim." Diyor Kuran'da onu kalple ve biraz mantık ve Kuran ile tanılanilir beden çok ayrıntıya iniliyor? Mesela baş örtüsü Allah'ın emrş değil Kuran'da yazmıyor. Buna rağmen dindar aileler çocukşarına baskı yapıyorlar ve çocularına hep Allah'ın korkulacak bir varlıl olsıpunu Allah'ın duyguları olmadığını Hz Muhammed'in altı yaşında kızla evlendiğini, kadınların dövükdüğü ve cinsel köle olatak kullanılması gerektiğini öpreriyorlar ama bu gerçek İslam değil. Miller neden dogmalara bağlı?
8 ayİslam'da dediğin gibi, aracıya gerek yok, çünkü Kaf suresi 16'da dediği gibi: Ve nahnu akrabu ileyhi min hablil verîd, yani "Biz insana şahdamarından daha yakınız" diyor Allah. Şahdamarımızdan daha yakın olan bir Allah ile aramızda bir ARA mı var ki ARACI'ya gerek olsun...
Ama senin söylemindeki yanlış şu... Aracı dediğimiz kesim, Hıristiyanlıkta ruhban rahiplerin insan ile tanrı arasında kendilerini aracı olarak görmesi gibi İslam'da da haddini aşmış, kendini şeyh, gavs, evliya, mürşid-i kamil gibi lanse etmiş çevreler de insanları yok "Kabirde nakşibendi tarikatının halidiye kolundanız derseniz o melekler size ilişmez", yok "Biz müritlerimizi kibrit kutusunda cennete taşıyacagız" gibi Kuran'ın mesajından bihaber insanları aldatıyor ve hem de Allah ile aldatıyorlar. Oysa İslam'da böyle sınıflar yok, hele ruhbanlık ya da aracılık hiç yok...
Sen, müçtecit alimlerini de bu sınıfa koyuyorsun, yanlış olan bu... Alimler, peygamberlerin varisleridir... Ama kendilerine alim süsü vermiş, dini pazarlamaya çalışan, yanmaz kefen yok rüyada peygamber gösteren terlik satan yukarıdaki bahsettiğim şarlatan kesimden bahsetmiyorum, gerçek alimlerden bahsediyorum...
İkinci yanlış, "Ben kulumun zannı üzerindeyim" sözü, Kuran'ın ruhuna aykırı bir sözdür ve hakikate terstir. Çünkü İslam, zann ile amel edilmez der. Kureyş müşrikleri de Allah'a inanıyordu fakat putlara tapıyorlardı. Bu putların kendilerini Allah'a yaklaştıracağına inanıyorlardı. Yani onlar da bu zannı taşıyorlardı... Demek ki zann, hakikatin kendisinden uzaktır.
Üçüncü yanlış, başörtüsü yani tesettür, Allah'ın emridir. Çünkü Nur Suresi 31'de der ki:
"Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecbûren görünen kısımları müstesnâ, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler. Güzelliklerini ve süslerini; kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, kendi oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, kendi câriyelerinden, erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçilerden veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Bir de gizledikleri güzelliklere, süslere dikkat çekecek ve erkeklerde arzu uyandıracak şekilde ayaklarını yere vurarak yürümesinler. Ey mü’minler! Hepiniz tevbe ederek Allah’a yönelin ki kurtuluşa eresiniz."
16 Yorumla
Soran8 ayÖncelikle yorumun için teşekür ederim. Hz Muhammed ve o dönemdeki varisler öldü ardondan bir sürü adam geldi ve artık kimin dinde iyi olduğu belşi değil güvende kalmadı. İslamiteten önceki devirlerde bakarsak baş örtüsğ hep var olan bir şeydi en eskiden zengin olan kadınlar kendi zenginliklerini göstermek için takarlardı sonra bu gelenek ve kültğr oldu daha sonra dini ünançlar geldiğinde ona göre yerlesti. Hz Muhammed döneminde türban yoktu mesela ki yahudilikte Hristşyanlıkta da baş örtüsğ vardı. Allah bize örtünğn diyor ama bu örtünmeye neye göre bunu kişinin çıplaklık anlayılı ve mrtünme anlayılı ile alakalıdır birisi yüzü gözü gözüknğyecek şekilde kaoanır birü sadece baş örtüsü takar diğer hüç bal örtüsü takmaz ama tüm vücudunu örter. Bu yüzden örtünğn emrini direk baş örtüsü olarak yorumlak kişiseldir ve Allah emreti demek yanlıştır. İkinci olarak Allah ben kulumun zanı üzetindeyim smzü Kuran da yazan bir sözdür şu an abdestim yok açıp bakamıyorum hangi ayet diye ama Luran okuduysan bilirsin buradaki zan siz putlara tapın zanedin anlamında değşl sen Allah'ı merhametli adaletli ve sevgi folu bir Rab bilirsen onun sana el vecüd kullarını çok seven gaffur affeden ve el rahman rahmeti teceli eder ama sen Allah'ı korkulacak, adaletsiz kötü zan edersen kendin üzükürsün sana bir örnek vereyim. İki yoksul düşün biri dınandıpını Allah'ın adaletli olduğunu ve sabrederse mükafatını alıcağını Allah'ı böyle zanederse zanetiği olur ama diğeri isyan eder Allah niye böyle yapıyor der ve küserse hayatada kğser mesela Hz Addem ve Hz Havva kısası iblis isyan etti ve atıldı ceneten iblis tevbe etmez çünkü o Allah'ın rahmetinden unut kesmiştir ams Addem peygamber ve eşi Hz Havva yıllar süresede bir gün affedicek umuduyla tevbe etmiştir "Ey Rabbimiz! biz kendimize zulmetik eğer sem bizi bağışlaöaz isen biz hayal kırıklığına uğrayan zalimlerden olucağız" Demişlerdir ki Allah affeti
Soran8 ayPuta tapmakla Allah hakındaki zan farklıdır
- 8 ay
. Nikini gizli tutan kardeşim, güzel yorumun için teşekkür ederim. "Ben kulumun zannı üzereyim" sözü, bir ayet değil, kudsi hadis adı altında uydurulan sözlerden biridir... Mesela Mesnevi'de Hz. Musa ile bir çobanın hikayesi anlatılır. Güya der ki çoban, "Ey Tanrı, çarığını dikeyim, saçlarını tarayayım, elbiseni yıkayayım, saçındaki bitleri ayıklayayayım..." Bu sözleri duyan Hz. Musa, çobana kızar. Sonra gökten yine güya Tanrının sesini duyar: "Ey Musa, neden o kulumuzu bizden uzaklaştırdın? O da bize öyle iman ediyor" diye Hz. Musa'yı azarlar...
İşte Mesnevi'deki İslam'ın ruhuna aykırı bu yanlış hikaye, bir moğol ajanının İslam'a soktuğu en çirkin inanışlardan biridir. Tüm peygamberlerin geliş amacı, insanın Allah hakkındaki yanlış zanlarını düzeltmek ve tevhid inancını anlatmaktır. Sen soruyorsun ya "Allah'ı tanıyor musunuz?" diye? Allah, bize kendini Kuran'da doksandokuz esmaül hüsnasıyla tanıtır. Rahmandır, Rahimdir, bağışlayandır, hidayete erdirendir, rızık veren, selamete erdiren, hidayete ulaştıran, ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkaran, sana hayat veren, sana güzellik veren, yüzünü biçimlendiren vs vs...
Yani Allah, insanların zannı üzerine değil Kuran'da isimleriyle kendini tanıttığı üzeredir. Eğer kişilerin zannı üzerine olsaydı, ne peygamberlere gerek kalırdı ne göndereceği kutsal kitaplara... Diyor ya Seyyid Kutub: "Şirin görünmek için, onlara asla İslâm'ı olduğundan farklı göstermeyeceğiz"... Ben de şirin görünmek için sana farklı bir Allah anlatmayacağım... Çünkü Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem, önce "Lâ" dedi, yani "hayır", siz yanlış inanıyorsunuz... - 8 ay
İşte İslam akidesi, bu "Lâ!" sözüyle başlar... Zannlara, yanlış inançlara, yanlış Allah algısına, şirke, tâğuta Lâ... "Lâ" demeden "İllâ" olmaz... Lâ ilâhe illallâh'ın manasını bilmeden de Müslüman olunmaz...
Dünya hayatı, tesettürüz bir hayatın çekiciliği seni aldatmasın... Çünkü nasıl yaşarsan öyle inanmaya başlarsın... TV dizilerine bakıp öyle bir yaşam, öyle aşklar, öyle beğenilmek istiyor olabilirsin... Şeytanın "vücudunu teşhir ederek de Müslüman kalınabilir bence" sözünü sanki gerçeğin sözü gibi görmek isteyebilirsin... Ben ise senin üzerinde bir uyarıcıdan başka bir şey değilim... Allah sana bir rüya yoluyla hikmeti ve furkanı vermesi için sana dua ediyorum... Selametle...
Soran8 ayAma Ludano kwrimden ben bu yazıyı göedğm ben hiç hadis okumadom ebimde kitabı bile yok Kudanda gördüm
Soran8 ayTv izlemiyorum ikincisş Allah'a aşığım üçüncğsğ aksesüelim cinseliğie kopten karlıyım dördüncğsğ de örtünün anlamı dediğim gibi kişisel algıdır baş öetüsüyşe değil eğer Allah baş örtüsü değil çıplaklık ve kılık anlayılına bağlı nornap bçak örfğ takan da var ninja kapmunbağa kasar da car bem vrop giuenlerede kaelıyım baş örtüsğnede aristolesin altın oeta dediği bir şey vardır Rabbimiz hee şeyin iyisini ister kılıpın ve çıplaklıpında bir altın ortası varsır. Çoğı insan cebnet ödülü ya da cehenem gazabından ibader wdiyor halbu ki benin Allah aşk ve özlemden yapılmalı cennet isteği saçma cehenem den korkma saçma korkmamız gereken şey onun kğskünlüpendir inanmıyanlar öbğr dünyada toprak olalım dşyorlar cehenemden demek yerine konuşmayon benle sözüne demeleri gerekir zan dediğim şu Allah ı iyi bilir rahmetine güvenir iyi bir ilah xan edersen hüsnü zan hüsnü zan ister Allah kötü zanı değil sen eğer anlayığım kısastakü gibi aggetmez dşye unut kesedsen zaten umut kestiğinden halikatwi göremezsib ama birisi Allah'ı merhametli zanediuorken gazabını bulmaz
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Senin söylediklerinin çoğu doğru. İnsanlar dini yaşarken, Allah’la kendi ilişkisini kurmak yerine hep araya birilerini sokuyor. Hoca ne der, diyanet ne diyor, fıkıh nasıl yorumlamış? derken, iş Allah’ı anlamaktan çıkıp gelenek haline dönüyor. Kur’an’da zaten açık açık ben kulumla araya kimseyi koymam deniyor ama insanlar sanki Allah’a ulaşmak için aracıya ihtiyaç varmış gibi davranıyor. Dogmalar da işte buradan geliyor; biri bir yorum yapıyor, sonra o yorum nesiller boyu emir gibi kalıyor. Başörtüsü, kadının yeri, korku, ceza… bunlar dinin özünden çok, insanların oluşturduğu kültürün yansıması. Allah’ı korkulacak biri gibi anlatınca da insanlar sevmek yerine uzaklaşıyor. Yani mesele aslında şu; dinin kendisi değil, insanların onu nasıl anlattığı problem.
11 Yorumla
Soran8 ayYorumun için çok teşekür ederim
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
8 ayya sen
Kur'an-ı Kerim'de başörtüsü 24 sıra numaralı Nur suresinin 31. âyetinde geçmektedir. "Kadınlar, başörtülerini, göğüslerinin üzerinden bağlasınlar; yani başörtüleriyle göğüslerini de örtsünler" mealindeki bu âyette geçen "humur" kelimesi, başörtüsü manasına gelen "hımâr" kelimesinin çoğuludur.
02 Yorumla
Soran8 ayBaş örtüsü demiyor normal giyinin diyor siz giyinmeyi baş örtüsü anlıyorsunuz ama İslamiyeten öncede ya baş öerüsü hep gelenekti her sini inançtata baş öerüsü vardı Allah maharem yerlerinizi öetğn dedi çarşaf takım demedi. Genel kültür ve eskilerin yaptıpını nasış Allah'ın emri olarak algılıyorsunuz merak ediyorum.
Soran8 ayGöğülser, göbek beliği, koş altı ve ayak bileği sadece nunları örtün diyor Luranı en baştan sona okudum baş öetüsü hep vardı göleneklerde bunu niue ayeıt edemiyoruz?
- Aile & Toplum konusunda 572 cevap paylaştı.
8 ayBen son beş senedir çok büyük bir boşluk içindeyim beş vakit namaz kılan biriydim peki biz gerçek islamı nasıl öğrenicez dinlediğim takip ettiğim bir çok hoca vardı birinin doğru dediğine öbürü yanlış diyor en son bıraktım artık hiç birisini dinlemiyorum ama manevi olarak çok kötü durumdayım
12 Yorumla
Soran8 ayZaten hocalara gğvenmez ki hadislerin değiltşrileceğine dahi idialar duydum emin de değilim tek kaynak Kuran gibi ben şimdi tüm dinleri sırgukuyorum bence imanı bıtalmıyalım müslüman olalım ama her şeyi sorguluyalım en azından aileden değilde kendimiz araştırarak buluruz rasyonelxe ve gerçek islam hocaların anlatığı gibi değil bencefe
- 8 ay
Kesinlikle gerçek islam bu değil….
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tarz konular çok hassas ve bireylerin öznel anlayışlarına dayalı. Dini anlamak ve yaşamak her insan için farklılık gösterebilir. Allah ile ilişkini şekillendiren şey senin kendi vicdanın, kalbin ve zihnin. Dinler çoğu zaman insanlara yol göstermek için vardır, ancak kültürel etkiler ve yanlış yorumlamalar, dinin görüntüsünü değiştirebiliyor. Asıl mesele, dogmalara bağlı bir korku ile değil sevgi ve anlayış temelli bir inanç geliştirebilmekte. 🙏❤️
Kuran'ı ve inandığın değerleri anlayarak ve sorgulayarak çalışmak seni bu anlamda daha doygun bir noktaya getirebilir. Aile baskılarıyla ilgili konularda ise, sevgi ve sabırla yaklaşarak iletişim kurmak önemli. Açık fikirli olmak, empati yapmak ve sağduyulu davranmak hem bireysel hem de toplumsal ilişkilerde dengeyi sağlamana yardımcı olacaktır. 🕊💡10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
8 ayTanıyorum, aslında Allah'ı tanımak için tertemiz bir kalp ve ruh yeterli dinlerin buna sadece aracı olduğunu düşünüyorum
11 Yorumla
Soran8 ayEn güzel yorum
- Aile & Toplum konusunda 842 cevap paylaştı.
8 ayHayali masal kahramanlarını tanımak bize bir şey kazandırmaz.
13 Yorumla
Soran8 ayO halde gerçekler ne? hayali dediğinize göre size göre bir gerçeklik vardıe o haşde gerçekleri anlat
- 8 ay
Ben Tanrı olduğumu iddia etmedim, gerçekleri kim biliyor ki kim anlatabilsin. Ben agnostiğim, nedir necidir diye bir bak, hiçbir şey bilmediğini bilen anlamına geldiğini görürsün. Sadece ben değil, dünya üzerinde yaşamış, yaşamakta veya yüksek ihtimalle yaşayacak kimse "gerçekler" nedir bilmiyor. Sizin gerçekler dediğiniz tanrı var mı yok mu sorusunun karşılığını bilebilen bir "insan" yok. Bilen insan harici uzaylı bir varlık var mıdır? Belki vardır bilemem ama bu dünyada yaşayan hiçbir insan bilemez, anca kendi inandığı, gönlünden geçen daha doğrusu ailesinin mensubu olduğu dinin tanrısı veya tanrılarının gerçek olduğunu iddia eder. Ben agnostiğim dedim yani haliyle bir tanrının var olabileceğine ihtimal veriyorum hadi diyelim her şeyi bir tanrı yarattı, o halde senin 4000+ din arasından gerçek zannedip inandığın dininin bilinen 100,000+ tanrıdan biri olan inandığın tanrının yarattığına dair küçücük bir delilin olabilir mi? Yaaani bir cismin yaratılmış olması 100,000 veya daha fazla tanrı adayından birinin yarattığını gösterir, bu tanrılar arasında 87948. sırada bulunan Allah adlı tanrı figürünün yarattığını ispat etmez. İnanmakla gerçeklik srasında büyük bir fark vardır ama inancından dolayı ben ne desem sana masal gibi gelir.
Soran8 ayMerhaba, öncelikle yanlış anladınız Agnostizm nedir biliyorum. Ben siz Tanrı oldupunuzu idia ediyorsunuz da demedim kendi şahsi görüşünüzce geröek je olabşlşr dedim çünkü kimse gerçeği bilmiyor ama insanın herkesin kendine göre bir geröek vardıe aizin için nedir diye felsefi şekşlde teorimizi sordum. Sizin dedikleriniz bana Masal gelmez. Ben aileden ya da kültürden değil masal karakteri (Allah) ın gerçek olduğunu kendi yaşanımda kantını gördüm tüm inançları arsştıryorum hepte ben Müslümanlığın gerçek oldupunu kendi gözümlengörğp yaşadıpım tuhaf bir şeye göre biliyorum ama yinede idia wtmiyorum bu benim gerçeğim. Sen gri dersin ben mavi ben easyonel birşyim şuanda müslğman kimliğümi cebime koymuş farklı biei izleyici fibi size sormuş sşzible felswdi yapmak istedim
Gizli Üye(30-35)8 ayPeygamberimiz Sav den sonra 4 halifenin 3 tanesi şehit oldu. Bir çok mezhep ve inanış ortaya çıktı. Neredeyse 1500 yıl geçmiş ve buna çözüm bulunacağını mı düşünüyorsun?
15 Yorumla
Soran8 ayBen mezheplerden kast etmiyorım peugamber ve diğerleri ölümünden spnra hak dört mezepten sonra şimdi günümüzde çok dinlr aldatışma olayo var gadisleri değiştirme iddiaları varken nasıl gerçek islamı bulucağız?
Cevap sahibi8 ayKur'an ve sünnet. Mümkün olduğunca Müslümanların çoğu tarafından kabul edilmiş Hadis aktarıcilar ve tefsir yapanlar.
Soran8 ayAma şimdi bu hadisleri alıp feğiştirilecek veya değiltirildi diyanet tarafıbdan iddiaları var emib değilim ama kafam karışık
Cevap sahibi8 ayArapça orijinali oku o halde. En eski Hadis kitabını araştır. Bilinen alimlerden okursan sorun olmaz.
Soran8 ayİngilizveyi bilmşyen birş arapça kadar zor bir dilü nasıl bilsin? en eski hadislerw uşaşmak münkün olsa gğWl oşursı
Dediklerine yüzde yüz katılıyorum ben de aynı seyleri düsünüyorum.
15 Yorumla
Soran8 ayAllah razı olsun öyle bunaldım ki, ya gerçek İslamı bukucam ya dinsen çıkıcam birini yapıyorum kendi tezimi olulturyorun
Soran8 ayBende öyle ki artık şaşırdım
- 8 ay
Başörtüsü nasıl Kuran'da yazmıyor? Ve bunu nasıl böyle kabul edebiliyorsunuz
din adamına ve diyanete gerek var ama bugünki gibi değil, halkı gerçeklerden koparmış bir zihniyet var
11 Yorumla
Soran8 ayEvet
- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m 8 ayBu ülkede namusun sadece kızda olduğunu sanan. Müslümanlıkla gram alakası olmayan tonlarca bitik var. Şaşırmam hicbirsey..
03 Yorumla
Soran8 ayDogmalardan bıktım gerçek islamı bilmiyorlar Kuran'nı tğrkçe okumamış anlamını bilmeden arapça okumuş Allah'ı tanımadan atıp tutanlar var diyanet ve din adamları niye var? bizim millet niye böyle?
- 8 ay
Bizim millet mavi bir kutuya kırmızı de ve 4 kişi onaylisin. O kişi de bunlar onayliyorsa kırmızıdır der. Böyle cahil bir millet
Soran8 ayBu millet keşke değişebilse
8 ayAllah dediğin Mekke'deki taş ay tanrısı putu Muhammed putperestliği devam ettirdi
019 Yorumla
Soran8 ayYanlış anlaşılma olmalı bizde bir taş ya da bir put yok Allah soyutur. Daha iyi araştırmanızı öneririm. yorumunuz için teşekür ederim.
- 8 ay
Sen araştır bilmeden iman ediyorsun müslümanlık diye bir din yok müslümanlık sabiliğin devamıdır Allâh dediğin el-ilah tan türemedir ve Araplardan başkası müslüman olamaz Türkler kıyamet alametidir Kuran'da necm suresi 19-20-21 oku sonra Tevbe 1-2-3-4-5 oku sonra Hac suresi 52 yi oku
Soran8 ayÖncelikte Tüm Kuran ı okudum tğrklerin kıyanet alameti olsupu söylwnmiyor. Müslümanlık dininin gerçek olup olmaması bunu felsefi şekilde tartışabşlür felsefeye göre deperlendiewbilieiz ancak ama ay tanrısı dwğil ya da bir put bir taş değil soyut biri ki şahaen ben Allah'ın duygu dediğümiz şeyin ta kendisi olsupunu düşünüyorum
- 8 ay
Kur'an-ı okumamışsın Kur'an-ı okusaydın necm suresi 19-20-21 deki el lât el Uzza el manat ve el ilahı görürdün sadece kuran yetmez size hadisleri de okuyacaksın ibrahim 4 fussilet 44 İsra 15 bu ayetler hep Kuran'ın Araplarla muhattap olduğunu söyler ayrıca Kur'an Tevrat kitabının kopyasıdır
Soran8 ayKuran oludım ama hadisleri okumadım araştorma yapacağım. Sizin limdiki sözünüz garip öünkü yahudülik hrğstiyanlık İslam aynı bu yüzden kopyası da olması gayret nornal ama garip olan hem ay tanrosı put deyip hemde tervata benzetmeniz bir çelişki oluyor. Ben yinede araştırıcağım zaten tüm inançları da araştırmaya başladım şu an ailemden gelen din Müslümanlık. Tüm inançları araştıracağım ama İslamın ay tanrısına taptığını redetmekteyim. Zaten ayı ve bizi yaratan da odur o yüzden ay tanrısı yok güneş tanrısı diye ayıtmak saçma olur yorununuz için teşekürlet
- 8 ay
İslam Hristiyanlığın bir mezhebidir Muhammed İsa nın yasasını yıkıp Tevrat'ın yasasını geri getirdi ve putperestliği devam ettirdi Turan Dursun Arif Tekin ve Yakup deniz oku sen şu an Kuran'ın Maide 44ncü ayetine göre kafirsin laik sistem de müslüman olamazsın
- 8 ay
Tevrat'ın kopyası diyerek bir çelişki olmuş olmuyor Kur'an okuduğunda Tevrat ve İncil'i de okumak zorundasın Kur'an%90 Tevrat%10 İncil dir el fâtiha duası da İncil'i deki yemek duasıdır göklerdeki babamız adlı duadır sizin Allâh dediğiniz el -ilah (ay tanrısı) putudur necm suresi 19-20-21 oku el lât el uzz el manat var bunların el ilâhın (allah) kızlarıdır tek tanrılı bir din değil sizinkisi çok tanrılı bir din
Soran8 ayİs yasası ya da teslis önemli değil mnemli olan yaratıcının kişiliği ki sizde adalet yok incili okudum aradaki farkı merak edip rasyınel lekilde ama eğer bir tanrı ya isterse on çocupu olsun ister isa da tanrı olsun ne fark ederki masum bir bebeği de ademin günahıbdan sorumlu tutcaksa bana sırf başkasından ötürü bana da küs ve kırgınsa iman etmeye değmez Felsefe ve tarihe bakarsak İdisa'nın ölüminden sobra paul isimli kişinin incilin değiştirdiği rivalet ediliyor. İslam da incilin kimi değiştirdi demiyor rasyonel şekilde tarihe felsefeye ve dinler tarühine bakarsak Paul isimli İsa nın yazıcılarından incili kendisinin yazdığı ve değiştirdiğini sonra din afamlarında birbşrine en çok bejzer dört kitabı alıp diğer kitaplaro yaktığı söylenir buda bildiğim bilgiye göre burada önemli olan yok şu peyganver değil yok şu yaşan yok İsa peygamver değil tanrı değil önemli olan ki zaten Tanrı dediğimiz her şeyden uzak bir oğlu nasıl olsun ki teslisi fazla dülünmeyin çıldırırsınız diyen din adamları var onu heçtim önemli olan Tanrı'nın kuluna olan ilgisi Kuran da Adem Hava tevbe eder Allah affeder başkasının günahını kimse üstekenmez bizimkinde ay ya da güneş diye bir ayrım yok bizde tüm kitap ve peygamberlere iman vardır yaratıxı tektir ve herkesi yaratığı için ay tanrısı put diye ayrılmaz çünkü bizde taş yok bizde Allah nurdur soyutur. Maide 44 auete bakıyum ama ben kafir değilim Müslümanım ve kafir de dini yalanluyan yobazşardır kafir dine inanmuyan ama gerçeği bşlnesine rağmen yalanma ki günğmğzdeki yobazlar buna örnektir ama Allah aklınızı kulkanmaz mısınız demiş ya ataların dini doğru değilse demiş ve bşraz da Diamond tema izledim ve bu dğnş kabulenmek için aileden gelfiğinden değil araştırarak hakikiyğ bulmalıyım dedim Alkah'ın varlığını redetmedim dinden çıkmadım ki bizde araştırma ve aklımızı kullanmamızı söyler het inanöta şüpheler ve sarsıntılar olabilir ama sokrates "sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez"
Soran8 ayBizde Allah'on cinsiyeti yoktur ben iki argümanı okudum tekrar okuyacağım
- 8 ay
İncil Tevrat değiştirilmedi değiştirilen Kur'an ayrıca çocuklarla yatan ve çocuk evliliği yapmış bir Arab'ın nasıl tanrıyla bağlantı kurduğunu sanıyorsun Muhammed ile İsa arasında 600 yıl var İsa Muhammed hiçbir zaman müjdelemedi
Soran8 ayO yanlış bir dogmadır dünü insncınıxla çocyk ysşla birşyle yatma yoktur. Benim dorumu cebaplamadın ya kimin ne olduğu önemli değil nasıl yeni doğan dünyadan hanersiz Addemin günahıbdan sorumlu olur bana bunu açıkla iddianda dığru isen byrada önemli opan Tanronın kullarına davranışları değil midşr eğer ben bsikasının günahından sorumluysam nefen inanıp ittat edeyim başkasından ötütü bana küsücekde nefen benfe kğsmeyşm o halde kğsmek için mi yaratı? bana bunu açıkla invilide okufum hadi var sayalum sennhaklısın dediğin doğru bu durum nokucak adakeysiz bana bunu açıkla gerçekse bike insan kırolmaz mı sen kırılmadın mı? ilk insan soyundanım ama onun yüzğnden neden benfe günahtamım bu kırocı yafa jeden toğrsk lanetlenip masum venejler günahkar ve kafınlsr doğum acısı çeksin aurıca incşlde yanrı diyorki yerseniz ölürsünüz diyor ama ölmüyorlar ve ditorki tanrı girişi yadaklıyım benim gibi tanrı oşmasın diyor o halde yalan söylemiş olmuyır mu? hadi bunu geçtim de bir başkasınıb günahından ben sorunluysam bana halsız küserse niye ona küsmeyim? bana söylr ki sizin inancınızdaki bu durum ibdanı inandıravakda bile inanfırmaz
- 8 ay
Bak ademle havvanın işlediği günahı İsa üzerine aldı çarmıhta ödedi ve 3 gün sonra tekrar dirildi tek ve gerçek tanrı İsa'dır babaya sadece İsa'nın takipçileri ulaşacaktır
Soran8 ayBak onu anladım sorun o dedğil baba olan tanrı varya hani onun yaptığı kğskğnlük varken sorun o sizde teslis bir tanrının üçe ayrımı değilmi hem farklı hem aynı kişiseler zaten karamlıl bir şey baba olan ademden ötürü küse bende küstğm neden ona ulaşmak şsteyim o sevgğ verdi mi beni küsmwk için mü yarayo belki yarayolmak ve var olmayo sevmiyorum ben mecbur muyum var olmaya bama küsğcelse niye ksümiyim ha günah ilerim karlılıpında kızar bak eyvalaj ya ben kendi inanvımdada diuoruö kü hal ermediyaem atöa ceheneme ama hak etşysem aslanlar gibi de girerşm kardeşim sorun burada tanrının eylemi sen bana haksızlık yapmazsan ben günah ilediysem eyvalah ama neden başkasının günahını ben çekiyim neden ya masum bir bebek hiç bir leyden haberi yok ona nasıl kızar ya bunu aklım almıyor ya on tane çıvupu olsın fark etmez ya sen adaletli davranmıyorsan neden sana ittat edeyim cehenemden korkmuyorum zaten bana kğse kendi ayaklarıma atauom ceheneme kendimi beni yaratan beni sevmiyecekse o zaman hiç var olmuyaım beden varım? olay bu
- 8 ay
Evrensel olan din Hristiyanlıktır sen istesen de müslüman olamazsın zaten teslis inancında 3 ayrı tanrı yok tek 1 tanrı var oda İsa katı sıvı gaz gibi düşün su katı olduğunda yine su sıvı olduğunda su gaz olduğunda da su böyle düşün teslis inancını
Soran8 ayTamam peki öyle kabul edelim Tanrı gaz sıvı kato şekilde düşünğrsek teslis mantıklı peki burada madem ebrensel din ya insan ilk inançta neye bakar Taneı nasıl biri mucizeye değil nasıl biri olduğuna bakar yani hem kendini insan hönderip feda wrmesi hemde Adwm gğnahından herkese kızgın oması onu dengesiz yapae ve üncili okuduğumda ademe toprak şanetlenicek havvaya çocuk dopururken acı öeküveksin yılana da sürğn dedi tama yılan neyse de ya onları atıktan somra bir daha hiö insan buraya girmesinde taneı gibi olmaaınlar dedi oysaki işk çnce yerseniz ölürsünğz demişti sonra bunu diyorsa o haşde sizin üncilde yılan dopru söylüyor o halde felsedwde diesizm yani semavi dinlerde Ranrının kötü oldupuna inanmak demek o zaman Tanrı iki yüzlü oluyor bakarsak ki benim de bie arkadaşım dengesizdi kırılmadık kalp bırakmadı insan ilk önce Tanrının kwndşsine ne yaptıpına bajar bana küserse sebepsiz yere başkasından bahane edwrek o halde o Tanrı ya küserim yani mwrak ediyorum hrisityanlar nasıl kırılmıyor diye bu haksızlık var şimdş İslamda adem hava tevbe ediyır affedilüyor mutlu son ayıryetem kimse kğmaenin günahından sorumlu değil adem tevbe etsedw etmesede yani bireysel tamamen şimdi Tanrının isterse on çocupu olsun yafa arayüzü oşsun anladığım ladarıyla teslüs inancında siz bir rnaeye tapıyorsanız o zaman Tanrı arayüzleri üç arayüzü olam bir ilah peki manfıklı ama aynı zamansa Tanrı gerçekte kğm oldupu belirsiz oluyor güven eksikliği yaratıyor yani madem evrensel dşn sşz hiç lıegınlık hisetmediniz mi ya masum bşr bebek nasıl günahkar olarak doğar aklım almıyor ben neden başkasından soeumlu olayım ben mi istedim o günahı o işledi belki ben orada olsam yemezdim yani burada bir adaletsizlik var o bana her iyi yöbde yaklaşsa benim kalbimse aşk var ama bana kğsene de küserim sşz basl kırılmadınız ya merak ediyoeum
- 8 ay
İsa'yı öyle düz insan gibi görmeyeceksin İsa'yı kendi hayatına dahil edeceksin hem kurtarıcın hem tanrın olarak kabul edeceksin ve hayata İsa'nın gözünden bakacaksın Tevrat ve İncil okuyacaksın Eski Antlaşma ve Yeni Antlaşmayı okuyacaksın düzenli olarak kilise deki vaazları dinleyeceksin İsa'yı anlamaya çalışacaksın İsa'nın öğretilerini hayatında uygulamaya çalışacaksın hepimiz günahkarız sadece İsa günahkar değil tanrının seni sevdiğini anlayacaksın tanrı korkmanı istemez tanrı sevmeni ister
- 8 ay
İsa dan sonra gelenler hepsi sahtedir elçi gelmeyeceğini söyledi sadece kutsal ruh var seni yönlendiren
Soran8 ayMesela deisr inanvında Tanrı umursamaz o haldeyaratucı sediğimizde aklımızda aonsuz özlem ve sevgi gelmez mi ya Aşkın nur yengi benimsin şarkıaının nakaratında yalvaralım Tanrıya denince aklıma ya adem hava kısası gelir ya da büyğk özlem hisederim bazen de ağlarım zaten genelde de ona olan sevgi ve özlem acısıyla ağlarım başka bir şeye de değil ailemiz ölğcek yanlız kalıvağız bür insan muhtaçtır büri olsun sonauz olsun birbirimizi sevelüm ister bu da Tanrı ile münkğn olur bu yüzden küserse ağlarım ben ateşten korkmam bana merhanet gmsterse ben neden nankmrlük edeyiö ben manyak mıyım? mesela deist inanvı gerçek olsa umursamıyır diye isya ederim bşr tanrı nasıl umursamaz korkunç fikir beni umuramıyanı ben komple ne yaparsa yapsın umuraamam aynı iekğlde bama kğsen birine sepesizce beni aevmiyen birini de affetmem siz nasıl kırılmadınız hayret ederim ben inanöta ilk bu ilişkşye bakarım ya Hz Muhammed ister peygamber olsun ister oşmasın banane Allah'ın ister on arayüzü olsun ister oşmasın (teslüs) banane ister cinsiyeti olsun oşmasım banane mucize gerekmez varlıpına lanıt gerekmez o bana nasıp davranıyor bana iyiliği mi yoksa kmtülüğü mü buna bakarım iyi olursa iyilil emredip kötü oşan hırsızlık vb gibi günah sayarsa bundan adaletinden örğrü inanırm ben nankör değilim İslam inancı baiımızdaki isim vermitim hapse girmek istemem baştaki adama sövesim geliypr seöim olsa gwrçek İslam tanışır Chp ya da akp ile mğtefik olmuyam biri gelse gerçek İslam belli olur me hadislere gğven kalmadı sadece Kuran başka inanavağım kaynak yok oda evdeki interneteki değil ama bilğyır musun ya ben sanıeım seni sevdim aeninle bu konuyı kesajla daha derin konuşmak şsterim
- 8 ay
Olur konuşalım
4 aypara amaçlı din adamalrı insanları dinle yönetmeyi tercih ediyor
00 Yorumla
7 ayçok haklısın diyeceğim tek kelime çok haklısın aynı fikirde birini görmek iyi geldi
00 YorumlaElhamdülillah inanıyorum
01 Yorumla
Soran8 ay:)
8 ayTertemiz boş yapmışsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
8 ayHeee geçen kör amadın gavede çay içyiydik
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne