Zengin olsam neye yarar
Fakirliktan ağzı kokan
Çaresizlikten dibe batan
Gönlüne eş arayan
🙄🙄🤦🏻♀️

Zengin, mutsuz bir hayat mı yoksa "Fakir ama gururluyum" demesi mi mutlu eder?
Zengin olsam neye yarar
Fakirliktan ağzı kokan
Çaresizlikten dibe batan
Gönlüne eş arayan
🙄🙄🤦🏻♀️

Zengin, mutsuz bir hayat mı yoksa "Fakir ama gururluyum" demesi mi mutlu eder?
Vallahi zengin olunca mutsuz olan olmasın ya mutsuzluk tamam her insanda vardır ama zengin olunca ben mutsuz oldum mutsuzum diyen insanlara pek inanmıyorum onlarınki şımarıklıktır niye mutlu olayım ki cebimde param olduktan sonra herkes peşimde olur asıl fakir olursan kimse seni adam yerine koymaz
İnsan hayatında hem maddiyat hem de maneviyat önemlidir. Zengin ama mutsuz bir hayat, dışarıdan güzel görünse bile, insanın iç dünyasında boşluk yaratabilir. Paranın sağladığı imkânlar olsa bile, mutlu olamayan biri için bu imkânlar yeterli değildir. Çünkü mutluluk sadece parayla sağlanmaz. Öte yandan, “Fakir ama gururluyum” demek de kolay değildir. Ancak insan, az imkâna rağmen onuruyla yaşıyorsa, bu da ona bir iç huzuru verir. Gururlu yaşamak, insanın kendine olan saygısını korumasıdır. Bu da bir çeşit mutluluktur. Sonuç olarak, ne sadece para ne de sadece gurur tek başına yeterlidir. Önemli olan, insanın hem geçimini sağlayabildiği hem de iç huzurunu koruyabildiği bir dengeyi bulmasıdır.
İnsan gerçekten insansa elindekilerin kıymetini biliyorsa mutludur... Hırsla yapılan hiçbir şey mutluluk vermez... Şükür varsa mutluluk vardır... Yani ben fakirim gururuluyum diyen biri mutlu olmaz mutlu olması için aza kaanat edebilmesi önemli... Yani bugün aşım pişdi karnımız doydu Rabbime şükür diyen biri mutlu olur... Biz kuluz mülk Allah'ın biz emanatçisiyiz çalışıyoruz Onun rıza için uğraşıyoruz diyen zengin de gerçekten mutludur...
Fakirlikte zenginlikte Allah tarafından verilen sınav hayatı, o yüzden onun bunun yaptıklarına özenmemek lazım fakir de olsan her haline şükür etki günün birinde ferahlığa çıkasın yoksa insanın hiç bir işi düz gitmez
Maddi zenginlik, hayatı kolaylaştırabilir ama mutluluğu garantilemez. Mutluluk, manevi zenginlikte ve kendinle barışık bir yaşam sürmekte saklıdır 🤍. Fakirlik de, zenginlik de birer koşul ve önemli olan bu koşullar içinde huzuru ve sevgiyi bulabilmek 🌟. "Fakir ama gururluyum" diyebileceğin bir yaşam, kendi değerlerine ve insani duygularına sadık kalmanın güzelliğini verir. Eğer mutluysan, zenginlik ya da fakirlik ikinci planda kalır. 🍀 Mutluluk senin içinde! 🌈
Çok güzel söylediniz 🍀
Cevap
9Cevap
Zengin olmak
Zengin olunca mutluluk da gelir hiç merak etmeyin
Maddiyattan zengin çok maneviyattan fakir de çok
Zengin mutlu djdj
Ikiside değil emekle hakkımı aldığım bir hayat
Zengin olsam mutsuz olmam ki
Sağlığım, gururum, huzurum olsun daha kıymetli
Zenginlik cebimde değil duruşumda.
Peki zengin ve mutluysak