Kavga eden aile?

Yaş geçtikçe bu kavgalar artıyor mu bizim mi farkındalığımız artıyor? 27 yaşında aile ile yaşamak çok zor. Evlilik kaçış için ihtimal bile değil. 60 yaşına gelmiş 2 insan hâlâ nasıl birbirinin huylarını öğrenemez? Babam çok sinirli bir adam, geçmişte yaşıyor. Her şeyin en iyisini o biliyor , sadece o biliyor. Konu siyasetten felsefeden tutunda peynire kadar uzanır. Tehdit, küfür bini bir para evin içinde. Sürekli kafanız önde gezmek nasıl bir şey biliyor musunuz bu yaşta? Okula gidip onca insan önünde konuşabilen birinin evde en çok kullandığı kelime haklısın, tamam olabilir mi? Yoruldum. Deli deli fikirler var aklımda. Bir şeyler yanlış. Evden çıkarsınız sorun , evde kalırsınız sorun. Evlenmek, arkadaş edinmek söz konusu bile olamaz. Bütün gün sadece oku , çalış. Tam yaptığım bu. En ufak tabak sesi, kapı sesi nabzımı yükseltiyor. Bana sorulan her soruda elim ayağım titriyor. Kapı çalınca koşuyorum, telefon çalınca koşuyorum. Hayır kelimesini kullanmak yasak mı? 33 yıllık evlilik. Hâlâ yemekteki tuzdan kavga çıkar, sonunda hakaretler tehditler intihar girişimleri ile son bulur. Örneğin bizim evde babamın tek bir eşyasının yeri değişse bunun sonu " 60 yaşında saygı görmüyorum, siz beni zaten öldürmek istiyorsunuz " kadar gider. Kendi işini kendi yapar mı? Asla. Çay kahve yemek annem yapar genelde. Babamın hayatta kendine bir dilim ekmek kestiğini görmedim. Sebebi de senelerdir aynı duran ekmeği , peyniri bulamaması tabi yine annemin onu umursamamasına kadar gider. Temizlikte tabi annemde. Babamın eşyalarının olduğu bir oda var , dağınık her zaman. Annemin sık sık topladığı ve eşyaları nereye kaldırdığını unuttuğu bir oda. Ona kaç kere bunu yapma dedim, toplamakta ısrar ediyor. Ve yine kavga. Birbirlerinin damarına basmalarından, evdeki huzursuzluktan, ölüm tehditlerinden, 60 yaşında insanların birbirlerine bel altı hakaretlerin den ( ki annem ağzını bile açamaz babamın karşısında, babam tarafından) çok yoruldum. Deprem olur babam geberin der, yangın olur sizde gidin geberin der.. sanırım bizim evde en çok kullanılan bir diğer kelime. Ben sevilmediğime eminim artık. bazen rüyamda intihar ettiğimi görüyorum, garip bir huzurla uyanıyorum. 27 yaşında 3 üniversite bir yüksek lisans bitirmiş çalışmasına izin verilmeyen , ablasının, akrabamarının hatta TV de haberlerde herhangi bir kadının hataları yüzünden, başına gelenlerden hiç fark etmez eve mahkum edilen ama yaptıkları tüm psikolojik şiddetleri reddeden, şımarıklıkla suçlanan biriyim. Aklım başıma geldiği günden beri kavga huzursuzluk hakaret.. belli anne karnında bile. Yaptığım her şey yanlış , hatalı. Hiç bir başarımda hiç bir sorunumda manevi anlamda görmedim onları yanımda. Aferin kelimesi hayatta özlediğim tek kelime. Bunun sonu nereye varacak bilmiyorum ama odasında yemek yiyen odasında 5 litrelik sularla uzun süre dışarı çıkmayacak kadar saklanan bir insana dönüştüm. Korkmak bile suç mesela bu evde. Depremden korkuyorum dediğim için g... kalı ilan edildim az evvel. Ne diyim ki derken bir sürü şey söyledim. Beddua etmeyin ama bana dua eder misiniz? Yalnızca huzur için.

Kavga eden aile?