Kardeşim yüzünden arkadaşımın nişanı bozuldu. Vicdan azabı çekiyorum ne yapacağım?

Dün en yakın arkadaşımın nişanı vardı. Annem ile babam şehir dışındalar, abim halısahaya gitmişti, ben de zihinsel engelli olan kardeşimle nişana gittim. Zihinsel engelli demek biraz abartı olur, küçükken onu köyde köpek kovaladı ve o günden beri değişti, çok saf bir çocuk, kötü konuşmaz, iyi niyetli, ama nerede ne konuşacağını nasıl davranacağını pek kestirmeyiz, kimseye zararı yok ama. Kardeşim arkadaşımdan hoşlanıyordu durmadan seni annenden isteyeceğim derdi, arkadaşımda büyüyünce gel iste derdi kırmamak için, rahatsız olmazdı. O da biliyor kötü niyetle söylemediğini. Neyse nişan yapıldı güldük eğlendik oynadık, fotoğraf çekmeye gelince kardeşim arkadaşıma sarıldı çok güzel olmuşsun seni ben alacaktım ama annem seni bana vermedi dedi sonra tebrik etti. Bu arada arkadaşım 22 kardeşim 17 yaşında. Neyse damat orada sinirlendi suratı düştü falan ama misafirlerin içinde bir şey demedi, ben anlattım ona kardeşimin durumunu zaten anlatmaya gerek yok bakınca anlaşılıyor. Nişan gecesi kavga etmişler ve bugün de nişanlısı yüzüğü attı. Kardeşimin tavrından ve arkadaşımın bir şey dememesinden rahatsız olmuş, aldatılmış gibi hissetmiş. Öyle diyor. Yani ne hissedeceğini ne söyleyeceğimi bilmiyorum kardeşim adına arkadaşımdan binbir kere özür diledim istersen gidip konuşayım onunla ikna edeyim dedim ama aileler çoktan birbirine girmiş, her şey bitti diyor. Çok kötü vicdan azabı çekiyorum

Kardeşim yüzünden arkadaşımın nişanı bozuldu. Vicdan azabı çekiyorum ne yapacağım?